Η ζημία είναι ανυπολόγιστη -- Γράφει ανώνυμος αδελφός μας


Μέσα σε όλα, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η αναφορά του πρωθυπουργού στους «70.000 πρόσφυγες του εμφυλίου που το ελληνικό κράτος τους στέρησε το δικαίωμα το 1983 να επιστρέψουν στην πατρίδα τους».
Αναφερόταν στην ρύθμιση της κυβέρνησης Παπανδρέου το 1983, να επιτραπεί ο επαναπατρισμός και να αποδοθούν οι περιουσίες μόνο των «Ελλήνων το γένος» πολιτικών προσφύγων του 1949.
Ενώ ο υφυπουργός Κατρούγκαλος είπε, ότι με την αναγνώριση του «μακεδονικού λαού» αποκαθίσταται μία ιστορική πραγματικότητα που διαχρονικά διαστρέβλωσε το «βαθύ κράτος» - το ελληνικό «βαθύ κράτος».
Ο πρώτος αναγνώρισε τις διεκδικήσεις για αναγνώριση των αστικών δικαιωμάτων των απογόνων των σλαβομακεδόνων φυγάδων του 1949 και άνοιξε -αυτός που θα διεκδικούσε τις «γερμανικές αποζημιώσεις»- το κεφάλαιο των «ελληνικών αποζημιώσεων».
Ο δεύτερος αναγνώρισε τις αιτιάσεις των οργανώσεων των εν Ελλάδι σλαβομακεδόνων για «καταπίεση» της εθνικής «μακεδονικής» τους ταυτότητας.
Η ζημία που παράγεται από τις παραπάνω δηλώσεις, προστιθέμενη σ' αυτές που παράγει η ίδια η κυρωθείσα συμφωνία, είναι ανυπολόγιστη.

π. Θεόδωρος Ζησης -- Οικουμενισμός


Ο Ασκητής και ο Ληστής (από το Γεροντικό)

Ήταν ένας γέροντας ασκητής και αναχωρητής, όστις ασκήτευσεν εις τόπον έρημον χρόνους εβδομήκοντα με νηστείαν και παρθενίαν και αγρυπνίαν. Εις τόσους δε χρόνους όπου εδούλευε τον Θεόν δεν αξιώθη να ιδή καμμίαν οπτασίαν και αποκάλυψιν εκ Θεου. Και ελογίασε και έβαλε τούτο εις τον νουν του λέγων: «Μήπως δια καμμίαν αφορμήν όπου δεν ηξεύρω εγώ δεν αρέσει του Θεού η ασκησίς μου, και η εργασία μου θέλει είναι απαράδεκτος• δια τούτο δεν δύναμαι να αποκαλυφθώ και να ιδώ κανένα μυστήριον».
Ταύτα διαλογιζόμενος ο γέρων άρχισε να δέεται και να παρακαλή τον Θεόν περισσότερον, προσευχόμενος και λέγων:

Δεύτε λαοί -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Τη ΚΣΤ΄ (26η) Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ και της συμβίας αυτού ΜΑΡΙΑΣ και των τέκνων αυτών ΑΡΚΑΔΙΟΥ και ΙΩΑΝΝΟΥ.                           

Ξενοφών ο Όσιος πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Ιουστινιανού του βασιλεύσαντος κατά τα έτη φκζ΄-- φξε΄ (527- 565), πατρίδα έχων την βασιλίδα των πόλεων Κωνσταντινούπολιν, ανήρ πλούσιος και ευγενής και την προς Θεόν ευσέβειαν πνέων. Είχε δε και συμβίαν ομοίαν εις την αρετήν αυτού ονόματι Μαρίαν και υιούς δύο, Αρκάδιον και Ιωάννην καλουμένους, τους οποίους έπεμψεν εις Βηρυτόν προς μάθησιν των νόμων και άσκησιν, ότι εκεί ήσαν τότε τα σχολεία. Εκεί λοιπόν εμάνθανον οι νέοι ούτοι τα γράμματα και είχον μεγάλην φήμην δια τας αρετάς των. Κατά την εποχήν εκείνην ασθενήσας ο Ξενοφών προσκάλεσε τα τέκνα του και λέγει εις αυτά:

Παμμακεδονικές οργανώσεις: Ο αγώνας συνεχίζεται - Ετοιμάζουν προσφυγή στον ΟΗΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρός της, Γιώργος Τάτσιος, ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ προαναγγέλλει προσφυγές σε ΟΗΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
«Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο ίδιος. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την ανάγκη αποτροπής της συμφωνίας, ενώ εκφράζει τη λύπη του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.

H απονεύρωση του μυαλού φέρνει παγκοσμιοποιημένους καρπούς -- Γράφει ανώνυμος αδελφός μας

Το σχέδιο αποδόμησης της χώρας μας προχωράει βήμα-βήμα. Ανελέητα τα χτυπήματα, αφού οι παλιότερες γενιές με νωπές μνήμες των καταστροφών έφυγαν από τη ζωή. Τώρα βγαίνουν άνευρα παιδιά, η απονεύρωση του μυαλού φέρνει παγκοσμιοποιημένους καρπούς. Ποιός να εμπνεύσει, ποιός να δώσει όραμα στη καταχνιά. Μη μιλάς για Παλαμά δεν εμπνέει, μη μιλάς για Μακρυγιάννη ήταν άξεστος, μη μιλάς για Κολοκοτρώνη ήταν εθνιστής!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Σε δέκα χρόνια θα παλεύουμε να πείσουμε ότι ο Μ. Αλέξανδρος ήταν αρχαίος Ελληνας

Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Η Μακεδονία είναι μία, αλλά όχι ελληνική. Αυτό θα ισχύει από σήμερα το μεσημέρι, έπειτα από την ψήφιση της εγκληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Η βαριά εθνική ήττα είναι δεδομένη και θα το αποδείξει ο χρόνος.
Αν μπορούσαμε να μεταφερθούμε με χρονοκάψουλα δέκα χρόνια μπροστά, θα βλέπαμε όλο τον πλανήτη να αποδέχεται ως Μακεδόνες τους Σκοπιανούς κι εμάς αδύναμους να αντιδράσουμε. Από σήμερα δεν θα μπορούμε να αρθρώσουμε λέξη για να διορθώσουμε τις ιστορικές ανακρίβειες και την παραποίηση της αλήθειας.

Eἶναι τοῦ Σλαύου τ’ ὄνειρο και τοῦ Ρωμιοῦ ἡ λαχτάρα -- Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ

Κι ἀπάνου ἀπ’ ὅλα ἡ δόξα του πάει πρός τη χώρα πού εἶναι
τό Παγγαῖο τό λογάρι της κι εἶναι ἡ Θεσσαλονίκη
βασίλισσά της, κι ἡ Ἔδεσσα μάννα της, βρυσομάννα,
κι εἶναι τοῦ Σλαύου τ’ ὄνειρο και τοῦ Ρωμιοῦ ἡ λαχτάρα.
Ἁπλώνεται καί ὀργώνεται κι ἀνθίζει καί πατιέται
στή μέση τοῦ Ἀλιακμονα καί τοῦ Ἀξιοῦ πού πάντα
ποτάμια ντεληπόταμα, Βαρδάρι καί Βιστρίτσα,
δέ στέκουν, ὅλο ξεχειλᾶν κι ἀγριεύουνε καί τρέχουν,
καί τή φυλάγουν καί τή ζοῦν τή χώρα, μά τοῦ κάκου,
γιατί νεροσυρμές λαῶν κι ἐθνῶν καταποτῆρες
κυλᾶνε πάντα ἀπάνου της καί τήνε πλημμυρίζουν
πολιτισμένοι, βάρβαροι, παλιές καινούργιες φάρες,
καί τιποτένιοι καί ἀκουστοί γοργά καί ἀργά διαβαίνουν,
ψάχνουν ἐδῶ, σκάφτουν ᾿κεῖ, χτυπᾶν, παραμονεύουν,
καί τούς θαμπώνει τ’ ὅραμα, κι ἡ χώρα κι ἡ ἴδια στέκει
σάν ὅραμα θαμπωτικό τή φαντασία χτυπώντας.

(Κ.ΠΑΛΑΜΑΣ)


Μακεδονία μου σε ξεπούλησαν οι κατσαπλιάδες...

Το 480 π.Χ. η προδοσία στις Θερμοπύλες ήταν συνυφασμένη με τον Εφιάλτη... έμεινε στην ιστορία!
Το 1825 η προδοσία στον Μοριά ήταν συνυφασμένη με τον Νενέκο... έμεινε στην ιστορία!
Το 2019 η προδοσία στο κοινοβούλιο είναι συνυφασμένη με τον αριθμό 153 με αριστερό πρόσημο... μένετε στην ιστορία!
Θα σας μνημονεύουν και θα σας σιχαίνονται γενιές ολόκληρες...
Για εμάς οι άλλοι θα είναι πάντα Σκοπιανοί και εσείς πάντα προδότες!
Μακεδονία μου σε ξεπούλησαν οι κατσαπλιάδες...

Μιχαηλ Καρακατσανης

Με 153 βουλευτές πέρασε η Συμφωνία - Προδοσία των Πρεσπών

Με 153 βουλευτές ψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Συμφωνία -Προδοσία των Πρεσπών. Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , «ναι» στη Συμφωνία - Προδοσία των Πρεσπών ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ναι» ψήφισαν επίσης ο Σπύρος Λυκούδης η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Δανέλλης κατά τη διάρκεια της σχετικής ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη Βουλή.
«Οχι», τελικά ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ παρών δήλωσε η Γρηγόρης Ψαριανός.

Ντοκουμέντο ΟΗΕ γιά τήν γλῶσσα ἐκθέτει ΣΥΡΙΖΑ – Νίμιτς

Τί λέει ὁ Τόμος 2 τῶν Πρακτικῶν τοῦ 1977 – Ποτέ δέν ἀνεγνωρίσθη «μακεδονική»!

Ενα ἐξαιρετικῶς ἐνδιαφέρον στοιχεῖο γιά τό παρασκήνιο τῆς συνεδριάσεως τοῦ ΟΗΕ στήν Ἀθήνα τό 1977 –κατά τήν διάρκεια τοῦ ὁποίου δῆθεν ἡ Ἑλλάς ἀνεγνώρισε μακεδονική γλῶσσα– καταθέτει στόν δημόσιο διάλογο ὁ συγγραφεύς-ἐρευνητής καί ἀναγνώστης τῆς «Ἑστίας» Γιῶργος Ρωμανός. Ὅπως ὑποστηρίζει ἐπικαλούμενος τμῆμα τῶν πρακτικῶν τοῦ ΟΗΕ ἀπό τήν ἐπίμαχη σύνοδο –τά ὁποῖα ἐνετόπισε μέ δική του μέριμνα καί εὐθύνη– ὁ διεθνής ὀργανισμός ξεκαθάρισε ὅτι δέν ἐκφράζει γνώμη γιά τό νομικό καθεστώς πού ἐπικρατεῖ γιά τίς γλῶσσες στό ἐσωτερικό τῶν χωρῶν, ἄρα οὐδέποτε ἀνεγνώρισε «μακεδονική γλῶσσα».
Ἀναλυτικῶς, τό ἐνδιαφέρον σημείωμα πού μᾶς ἀπέστειλε ὁ κ. Ρωμανός καί καταγράφουμε, ἔχει ὡς ἑξῆς:
Τά τεράστια ψεύδη καί οἱ παρανομίες τοῦ κ. Νίμιτς, πού ἀκυρώνουν τήν «Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν» ἀποδεικνύονται ἀπόλυτα μέ τά στοιχεῖα πού ἀκολουθοῦν.

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών η Συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, ζητά με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών εκτίμησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στο αντίστοιχο ψήφισμα.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος στο ψήφισμά του, επειδή η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες θα πρέπει να λάβει ευρεία πολιτική αποδοχή.