ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ

Κάποτε, στο κάστρο της Αφρικής, ζούσε ένας χριστιανός πολύ πλούσιος, ο Πέτρος, ο οποίος όμως ήταν σκληρόκαρδος και ανελεήμονας. Ήταν τόσο άσπλαχνος, που κυριολέκτικα, δεν έδινε ούτε του αγγέλου του νερό.
Μια μέρα, οι ζητιάνοι του κάστρου συγκεντρώθηκαν σʼ ένα απόμερο σημείο κι εκεί, μετρώντας τις εισπράξεις της ημέρας , συζητούσαν τι τους έδιναν ως ελεημοσύνη.
Όταν αναφέρθηκε το όνομα του Πέτρου, όλοι δήλωσαν πως δεν είχαν δει τίποτα από τα χέρια του. Ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις για έναν τόσο πλούσιο άρχοντα, ένας αρχάριος ζητιάνος τους χαρακτήρισε ανίκανους για την τέχνη της επαιτείας ( ζητιανιάς), και απεφάσισε να πάει ο ίδιος και νʼ αποσπάσει ελεημοσύνη απʼ αυτόν τον τόσο άκαρδο
 άνθρωπο. Ζήτησε, μάλιστα, να βάλουν και στοίχημα, αν τα κατάφερνε, να του δώσουν οι άλλοι ζητιάνοι όλες τις εισπράξεις της ημέρας εκείνης κι αν έχανε, να τους δώσει αυτός με την σειρά του τις εισπράξεις μιας εβδομάδας. Η συμφωνία κλείστηκε και ο θαρραλέος ζητιάνος πήγε στο σπίτι του άρχοντα Πέτρου.

H συνέχεια, “κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

St. Theodora's Journey Through the Aerial Toll-Houses

According to the teachings of the Church, the particular judgment of souls by God is preceded by their torments, or rather a series of tests; these take place in the regions of the air, where the evil spirits have their domain (Eph. 6. 12). They detain the souls and declare and make manifest all the sins which these souls perpetrated during their lives. We know about these torments in great detail because they were revealed to Gregory, the disciple of the holy monk St. Basil the New, who lived in the first half of the Tenth century. Gregory in his vision learned about the hour of death and the passing through torments of a woman known as the Blessed Theodora.

Psalm 33 I will bless the Lord- Ψαλμός 33 Ευλογήσω Τον Κύριον


Φοβερές αποκαλύψεις, αίσχος!!!

Γιατί να μη κλείσει η ΕΡΤ...''

6591
Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Κατ' αρχήν θέλω αν διευκρινίσω πως κάθε φορά που δημιουργείται μια νέα στρατιά ανέργων πονάμε και συμπάσχουμε μαζί με τους!
Διότι η απώλεια της εργασίας μας σημαίνει δυστυχία! Διαταράσσει την οικονομική κατάσταση μιάς οικογενείας, οδηγεί σε αδιέξοδα, επιφέρει διχόνοια και γκρίνια μέσα στην οικογένεια, προκαλεί άγχος με όλα όσα αυτό συνεπιφέρει.
Έτσι λοιπόν και στην περίπτωση της ΕΡΤ εκφράζουμε την συμπάθειά μας προς όλους, όσοι διέρχονται την δοκιμασία της απολύσεως.
Αλλά γιατί να μη κλείσει η ΕΡΤ, εφόσον τόσα χρόνια όσοι είχαν την ευθύνη αρνούνταν να την εξυγιάνουν εις πείσμα κάθε κρίσης, οικονομικής ή και θεσμικής; Συνέβαιναν εκεί πολλά παρατράγουδα: Ας θυμηθούμε μερικά:
1. Διεπράττετο και εκεί μια μεγάλη σπατάλη του δημοσίου χρήματος! Παρακάτω θα διαβάσετε τον κατάλογο μερικών στελεχών και το ύψος της αμοιβής των. Είναι λογικό ένας Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ να παίρνει μισθό 324.000 € το χρόνο, ενώ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ να παίρνει σε ένα χρόνο 25.000, όσα παίρνει ο δημοσιογράφος μόλις σε ένα μήνα, δηλ. 2.000 € ; Ποιά είναι λοιπόν τα στοιχεία της υπεροχής ενός τηλεπαρουσιαστή της ΕΡΤ, ο οποίος παίρνει 25.000 € κάθε μήνα  από την ΕΡΤ και γιατί άραγε να υποβαθμίζεται και να ευτελίζεται τόσο πολύ ο εκάστοτε Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ με τις μηνιαίες αποδοχές του να μη ξεπερνούν το ποσόν των 2.000 €; Αυτό  το αίσχος έπρεπε κάποτε να σταματήσει!
2. Όλα τα κόμματα είχαν μια αστείρευτη δεξαμενή, την Κρατική Τηλεόραση, όπου μπορούσαν να διορίζουν τα "δικά" τους παιδιά! Έτσι Υπουργοί των εκάστοτε Κυβερνήσεων μπορούσαν, χωρίς τις τυπικές διαδικασίες που ακολουθούνται για άλλους εργαζόμενους, (ΑΣΕΠ κλπ). να διορίσουν τον γυιό τους, την ανεψιά τους, την γυναίκα τους, την αδελφό τους κ.ου.κ. Οι Υπουργοί κάποτε έφευγαν, αλλά οι διορισμένοι συγγενείς τους έμεναν στην ΕΡΤ!  Και μαζί μ’ αυτούς προστίθεντο και οι συγγενείς και φίλοι και των νέων εκάστοτε υπουργών και βουλευτών, (αντιστοίχως με ό,τι γίνεται και με τους υπαλλήλους της Βουλής), οι οποίοι ωστόσο στην ΕΡΤ προσλαμβάνονταν ως ορισμένου χρόνου συμβασιούχοι, αλλά  στην πορεία διεκδικούσαν και αυτοί την μονιμοποίηση, την ώρα όμως που οι από πριν  «μόνιμοι» αναγκαστικά, παραγκωνίζονταν, μη βρίσκοντας ως και γραφείο για να  κάτσουν και έτσι σταδιακά, ελλείψει πραγματικού αντικειμένου εργασίας κάποιοι δεν προσέρχονταν καν στην εργασία τους, αλλά όμως συνέχιζαν να μισθοδοτούνται, όντας παροπλισμένοι….Έτσι λοιπόν αυξάνονταν οι στρατιές των εργαζομένων στην ΕΡΤ καί οι παχυλοί μισθοί εξακολουθούσαν να καταβάλλονται, οδηγώντας στις σημερινές στρατιές αντίστοιχα των απολυμένων.
3. Ως τυπικό παράδειγμα έστω το δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδος της 16ης Ιουνίου:  Πρόσωπο, που σήμερα κατέχει Κυβερνητική θέση, και καταγγέλλει αυτό το καθεστώς που προείπαμε,  καταγγέλλεται από τους πρώην συναδέλφους του και  ο ίδιος  για τα εξής καταπληκτικά: "Το 1994 ένας ευειδής νεαρός, 31 χρόνων, έφτασε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής έχοντας στις αποσκευές του......τις συστάσεις του Υπουργού πατέρα του....Ο νεαρός....εμφανίσθηκε στην τότε διευθύντρια Ειδήσεων και προσελήφθη ως φέρελπις παρουσιαστής ειδήσεων. Αρχικά το νομικό του καθεστώς ήταν Σύμβαση έργου με την Εταιρεία.... Στα τέλη του 1995..του δόθηκε η ευκαιρία να μετεκπαιδευθεί  στο CNN. ....Η διαφορά σε σχέση με άλλους εργαζομένους ήταν, ότι πληρωνόταν συγχρόνως από τήν ΕΡΤ και μάλιστα για 57 ημέρες εισέπραξε 9.500 δολάρια, εκτός από τα εισιτήριά του για να μεταβεί στην Ατλάντα και επί πλέον 5.600 δολάρια για τις διανυκτερεύσεις. Κρίσιμη λεπτομέρεια είναι  ότι είχε προηγηθεί η  μονιμοποίησή του......σε μια εποχή που δεν γίνονταν προσλήψεις....". Εάν, λοιπόν, όλα αυτά, που αντιγράφουμε εδώ από την κυριακάτικη εφημερίδα,  είναι αλήθεια,  τότε στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την θέληση και τη πυγμή που επέδειξε  για την μεγάλη απόφασή του να ξεκαθαρίζει επιτέλους την αμαρτωλή ΕΡΤ, την οποία  οι προκάτοχοί του όχι μόνο απέφευγαν επισταμένως να κάνουν, αλλά συντηρούσαν την αρρώστεια, υπό ένα και μόνον όρο όμως: ότι αυτός ουδέποτε είχε προβεί σε παρόμοιους αμαρτωλούς διορισμούς!
4. Ας συνεχίσουμε την εξιστόρηση των πολλών αμαρτιών της ΕΡΤ με συγκεκριμένα γεγονότα και αριθμούς. "Τον Μάϊο του 2010 απασχολούνταν στην ΕΡΤ 3.500 μόνιμοι και 1047 συμβασιούχοι, δηλαδή 4.547 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων" (αντλούμε τα στοιχεία αυτά και πάλι από την κυριακάτικη έκδοση μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδος).
5. Καλά λοιπόν τους πληρώνουμε! Αλλά για ποιό λόγο; Για να μας ειρωνεύονται ασύστολα μερικοί απ’αυτούς στα πρωϊνά Δελτία της ΝΕΤ;
Μήπως για να μας κατηχούν στην αριστερή κουλτούρα του αθεϊσμού, και του δικού τους «προοδευτικού» «lifestyle»; Αφού οι ίδιοι δεν είχαν ούτε τη διάθεση ούτε την προαπαιτούμενη «παιδεία» και συναίσθηση σεβασμού προς το σύνολο των τηλεθεατών τους, μήπως θα ήταν καλύτερα πρώτα να διδαχθούν  τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς, του αυτοσεβασμού κλπ.  και έπειτα να εμφανίζονται στο "γυαλί" κρίνοντας τους άλλους, που δεν ανήκαν στη δική τους «ιδεολογία» και βεβαίως  εκτός του  εαυτού των;!
Και τέλος ίσως θα πρέπει μερικοί εξ αυτών, να μάθουν να είναι σοβαροί στην εκτέλεση της αποστολής των. Να είναι σοβαροί τόσο στην εκφορά του δημόσιου λόγου τους, όσο και στην έκφραση του προσώπου τους!  
Οι άνθρωποι σήμερα είμεθα αρκετά κουρασμένοι από τα καθημερινά μας προβλήματα.
Είναι άραγε ανάγκη σε κάποια  πρόσωπα των τηλεπαρουσιαστών της δημόσιας τηλεόρασης, που συνεχώς και με προκλητικότητα μας νουθετούν υπό   τύπο  "ξερόλα" (=τα ξεύρουν όλα), είναι ανάγκη λοιπόν στα πρόσωπά τους να βλέπουμε "γκριμάτσες" που είτε μας τρομάζουν, πρωί- πρωί, είτε απλώς μας απωθούν; Άλλοτε με την ειρωνεία, άλλοτε με  απαράδεκτα σχόλιά τους, άλλοτε με ένα υπεροπτικό ύφος, που μας θυμίζει εωσφορικό εγωϊσμό, πλήττουν από θέση ισχύος κιόλας,  το δημόσιο αίσθημα ή και απωθούν τους τηλεθεατές! Κατά βάσιν ο Θεός τους έδωσε καλό παρουσιαστικό!  Γιατί είναι ανάγκη λοιπόν να μας προκαλούν αποστροφή;
Θα σας παρουσιάσουμε, λοιπόν, εδώ μερικές τέτοιες εκφράσεις προσώπου κάποιων γνωστών τηλεπαρουσιαστών της ΝΕΤ, για να μας καταλάβετε.
Ας αρχίσουμε με την ομορφιά των προσώπων! Ο Θεός τους έδωσε ομορφιά! Τούς έδωσε χαριτωμένα πρόσωπα! 
Σε αντίθεση με «τηλεοπτικά πρότυπα», όπως τα παραπάνω, εμείς εδώ στην Αιγιάλεια είχαμε ως τώρα την ευλογία του Θεού να βλέπουμε στις οθόνες μας ως ανταποκρίτρια της ΕΡΤ σε σοβαρά γεγονότα, μια κατά πάντα αξιοπρεπή γυναίκα, σεμνή, ευγενική και συνετή δημοσιογράφο, την κυρία,  την δική μας κυρία Αθανασία Σταμοπούλου. Η περιπέτειά της ιδιαιτέρως πολύ μας έχει λυπήσει.
Όσο σκληρό, λοιπόν, και αν είναι το μέτρο της  ολικής καταργήσεως της «εταιρείας» ΕΡΤ άχρι συστάσεως της νέας Δημόσιας -για όλους όμως-  Ραδιοτηλεόρασης, για πολλούς λόγους, πολύ περισσοτέρους των όσων εμείς περιγράψαμε, ήταν ένα αναγκαίο για την εξυγίανση, γενναίο μέτρο,  για να ξεριζωθεί εκ βάθρων  ένα αμαρτωλό κατεστημένο, που οι προηγούμενες «τοποθετημένες» διοικήσεις του επί όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όχι μόνο αρνούνταν εμπράκτως να εξυγιάνουν, αλλά σκοπίμως για «παραταξιακούς και κομματικούς λόγους» συντηρούσαν.
Ένα «αμαρτωλό» διεφθαρμένο –όπως όλοι κατά καιρούς δημόσια κατήγγειλαν δίχως όμως να κάνουν και κάτι γι αυτό-, καθίδρυμα, που πλήρωναν όλοι οι Έλληνες, κάποιων «βολεμένων» ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους  ούτε τον εαυτό τους εσέβοντο, ούτε την περίοπτη θέση τους, ούτε το αξίωμά τους, που είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα, ούτε βέβαια και το τηλεοπτικό κοινό τους.
Μακάρι κάτι καινούργιο, προ πάντων δε κάτι το υγιές να δημιουργηθεί αύριο!

Τζαμί στην Αθήνα: Θα καταστρατηγήσουμε μόνοι μας την Συνθήκη της Λωζάνης;

Ζωηφόρος

Τζαμί στην Αθήνα: Θα καταστρατηγήσουμε μόνοι μας την Συνθήκη της Λωζάνης;

ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού,πέραν όσων ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης
Όταν όλοι σιωπούν, συναινούν και είναι συνυπεύθυνοι για την συγκάλυψη που συντελείται από σύσσωμο το πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του (εντός και εκτός κοινοβουλίου), αναλαμβάνουν οι ενεργοί και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ να πολεμήσουν το κατοχικό καθεστώς και να διαφυλάξουν την Ελλάδα και την κοινωνία, την Εθνική ανεξαρτησία και την ελευθερία των παιδιών μας από την διεθνώς οργανωμένη και εγκληματική εξάπλωση του μουσουλμανικού τόξου στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μία προσπάθεια στην οποία συμμετέχουν Επιτροπές Κατοίκων από όλη την Ελλάδα, Ενώσεις, Σύλλογοι, διάφοροι Φορείς και Οργανώσεις. Τα κόμματα, ακόμη και εξωκοινοβουλευτικά, δεν γίνονται δεκτά.

Ξεκινήσαμε ως συμπαραστάτες στον αγώνα των κατοίκων του Βοτανικού, αλλά δεν μένουμε εκεί. Κινητοποιούμε και οργανώνουμε Πολίτες σε κάθε άκρη της Ελλάδος, γιατί ΜΟΝΟ αν συσπειρωθούμε στον κοινό αγώνα και κερδίσουμε την μάχη αυτή θα μπορέσουμε να επιφέρουμε πλήγμα στο καθεστώς και στον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος από εντεταλμένους ισλαμιστές!
Καθημερινά γίνονται επαφές, συζητήσεις, ενημερώσεις και συσπειρώσεις και Πολίτες σε όλη την Ελλάδα αποφασίζουν να εναντιωθούν στα σχέδια της κατοχικής κυβέρνησης που θέλει να νομιμοποιήσει τους παράνομους εισβολείς και να γεμίσει την Επικράτεια με τζαμιά που θα χρησιμεύουν ως άσυλο για τους ισλαμιστές! Αυτά που γίνονται στην Δύση (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Σουηδία, ΗΠΑ κ.ά.) ΔΕΝ είναι μακριά μας… ΣΥΝΤΟΜΑ θα τα δουν στην πόρτα τους, ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αντιληφθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει να συμβαίνουν!
Σημαντικά σημεία:
1.1.  Η Συνθήκη της Λωζάνης ορίζει σαφώς τα περί ανταλλαγής πληθυσμών και παραχώρησης τόπων θρησκευτικής λατρείας. Γράφει περί μουσουλμανικών μειονοτήτων και αναφέρεται μόνο σε νόμιμους υπηκόους.
2.2.  Στην περίπτωση λοιπόν που κατασκευαστεί τέμενος εντός Επικρατείας και πέραν των ορίων της Θράκης (μόνο στην Θράκη έχει ορισθεί μουσουλμανική μειονότητα), σημαίνει την αυθωρί αναγνώριση μουσουλμανικής μειονότητας στην περιφέρεια αυτή. Θα μιλάμε δηλαδή για ΝΟΜΙΜΗ και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ μουσουλμανική μειονότητα στην Αττική ή όπου αλλού.
3.3.  Αυτομάτως και υποχρεωτικά η Πολιτεία αναγνωρίζει ως ΝΟΜΙΜΟΥΣ όλους τους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην Ελλάδα, παρά την θέληση του Ελληνικού λαού, διαμένουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ καθώς στερούνται ΟΛΟΙ ταξιδιωτικών ή άλλων εγγράφων.
4.4.  Η περιοχή του χώρου λατρείας για τους μουσουλμάνους αποτελεί και ιδιοκτησία τους, βάσει κορανίου. Δηλαδή θα έχουμε ιδιοκτησία Ελληνικού εδάφους από παράνομους αλλοδαπούς!
5.5.  Εκ των πραγμάτων η περιοχή του τεμένους (ως λατρευτικού χώρου και βάσει διεθνούς δικαίου) αποτελεί χώρο ασύλου για όλες τις παράνομες πράξεις. Πρόκειται δηλαδή για καταφύγιο τρομοκρατών ισλαμιστών!
6.6.  Σε περίπτωση που κατασκευαστεί τέμενος στην Αττική θα ανοίξει ο δρόμος (ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ) για δημιουργία τζαμιών και τεμενών και σε άλλες περιοχές. Θα μιλάμε για μουσουλμανικές μειονότητες σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ!
7.7.  Το ζήτημα δεν αγγίζει μόνο την περιοχή του Βοτανικού. Έχει Εθνικές διαστάσεις και απασχολεί ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες Πολίτες. Αν επιτρέψουμε την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό υπογράφουμε και νομιμοποιούμε τον ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος από τους ισλαμιστές και εγκαθιδρύουμε το μουσουλμανικό τόξο στην Ελλάδα.
8.8.  Όσοι ζητούν να μην γίνει το τέμενος στον Βοτανικό επειδή έχουν έννομο συμφέρον ή επειδή θίγονται άμεσα ή έμμεσα, ανοίγουν τον δρόμο στους εγκάθετους να εγείρουν θέμα κατασκευής του σε άλλη (αραιοκατοικημένη ή μη κατοικούμενη) περιοχή, όπως στο Σχιστό ή στην Παιανία. Θέμα πολύ επικίνδυνο και ιδιαίτερης σημασίας παγίδα.
9.9.  Όσοι αναφέρονται στο ζήτημα του κόστους και το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα, υποπίπτουν ομοίως σε μεγάλο σφάλμα. Σαφώς και ορίζεται στην Συνθήκη της Λωζάνης πως πρέπει η μειονότητα να μεριμνήσει με ίδια έξοδα για την κατασκευή λατρευτικού χώρου και επ’ ουδενί δεν πρέπει ο Ελληνικός λαός να χρεωθεί τα έξοδα αυτά, αλλά αν επικεντρωθούμε σε αυτό θα ανοίξουμε τον δρόμο στην εύκολη λύση. Ήτοι, να έρθει ένα κονδύλι από μία οποιαδήποτε μουσουλμανική χώρα (βλέπε Σαουδική Αραβία) και να λήξει εκεί το όλο ζήτημα.
10. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην παγίδα του «ας αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το αν θέλει τέμενος ή όχι», όπερ έστι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Πέραν του ότι είναι παράτυπο ζήτημα για να τεθεί σε δημοψήφισμα υπάρχουν σημαντικά ζητήματα επ’ αυτού:
α. Αφ’ ης στιγμής τίθεται το ερώτημα «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο τέμενος», οι συμμετέχοντες νομιμοποιούν και την επιλογή του «ΝΑΙ», ακόμη και αν την καταψηφίσουν. Δηλαδή, με την συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα δέχονται ότι θα συναινέσουν στην κατασκευή του, αν αυτό βγει ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας… Η συμμετοχή σημαίνει συνενοχή!!!
β. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ΔΕΝ το βγάζουν όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, αλλά αυτοί που καταμετρούν τις ψήφους! Ήτοι, η ιδιωτική εταιρεία που θα ορίσει το καθεστώς με ό,τι συνεπάγεται αυτό…
γ. Ποιοι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία; Προφανώς όσοι έχουν πολιτικά δικαιώματα. Δηλαδή, όλες οι αριστερές δυνάμεις που είναι σαφώς «ανθρωπιστικές» και διεθνιστικές και ΠΑΝΤΑ συσπειρώνονται και οργανώνονται, οπότε και θα προσέλθουν σύσσωμες στις κάλπες. Μαζί με αυτούς θα προσέλθουν και ΟΛΟΙ οι ελληνοποιημένοι (με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και πάντα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ) μετανάστες, είτε γιατί είναι μουσουλμάνοι, είτε γιατί έχουν πελατειακή σχέση με το καθεστώς! Διόλου απίθανο, σε περίπτωση δημοψηφίσματος, να γίνουν και «εκτάκτως» μερικές δεκάδες χιλιάδες ελληνοποιήσεις, εν μία νυκτί…
Καλούνται ΟΛΟΙ οι Έλληνες Πολίτες να αφυπνιστούν και να κινητοποιηθούν ενάντια στην μεθοδευμένη και οργανωμένη αντικατάσταση του Ελληνικού πληθυσμού από εντεταλμένους ισλαμιστές εποίκους που θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα.
Καλούμαστε να ενημερωθούμε και να συστρατευθούμε σε κοινό σχέδιο δράσης, με όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για τους κινδύνους που διατρέχουμε άμεσα και να καταστήσουμε σαφές παντού πως η κατασκευή τεμένους δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα που αφορά μόνο τους κατοίκους του Βοτανικού, αλλά ένα ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ που αφορά όλους τους Έλληνες Πολίτες!
Το ζήτημα του τεμένους είναι ένα πολύ σημαντικό μέσον για να επιφέρουμε ένα καίριο και ζωτικής σημασίας πλήγμα στα σχέδια του καθεστώτος που επιβουλεύεται την Εθνική μας Ανεξαρτησία!
Έχει ήδη εκπονηθεί και συμφωνηθεί από πολλές Επιτροπές Κατοίκων και φορείς συγκεκριμένη Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης, πάντα σε νόμιμα πλαίσια, το οποίο καλούνται ΟΛΟΙ να συνυπογράψουν προκειμένου να γίνουν συνολικές και συγχρονισμένες ενέργειες προς επίτευξη του τελικού στόχου.
Η Στρατηγική Δράσεων δίδεται προς μελέτη και παρατηρήσεις μόνο σε Επιτροπές Κατοίκων, Συλλόγους και Φορείς που θέλουν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά.
Ενημερωθείτε και δραστηριοποιηθείτε!
Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στην μνήμη των παππούδων μας!
Εκ της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής
ΔΡΑΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Επικοινωνία- ενημέρωση:
Τηλ.: 6936040531
e-mail: tzamistop@gmail.com
Facebook group (ομάδα): ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ


Ο Ιμπραήμ σκότωνε κορμιά κι αφάνιζε το βιός μας, αλλά αυτοί σκοτώνουν τις ψυχές μας.

( ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ )

Ο Χριστοφόρος βουβός σιγόκλαιγε και πότιζε με δάκρυα τα σανίδια του κελιού και το ράσο του.                                                                                                                                                                                                        
–Δεν φτάνει να πονούμε και να κλαίμε, Χριστοφόρε, φώναξεν ο Κοσμάς. Η καινούργια επιδρομή είναι χειρότερη από του Ιμπραήμ. Κείνος σκότωνε κορμιά κι αφάνιζε το βιός μας, αλλά αυτοί σκοτώνουν τις ψυχές μας. Ό,τι ιερό φυλάξαμε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς ποδοπατιέται, ό,τι μας κράτησε όρθιους, σαν ασάλευτο αντιστήλι, γκρεμίζεται. Σε τέτοιο γιουρούσι του σατανά, κάθε υποταγή είναι άρνηση του Χριστού, άρνηση της Πίστης και παράδοση στο διάβολο. Προδίνουμε τον αγώνα του εικοσιένα, το αίμα που χύθηκε στο Μεσολόγγι, στ΄ Αρκάδι, στην Τριπολιτσά, στα Δερβενάκια στα Ψαρά… Ιούδες γινόμαστε Χριστοφόρε και το κακό δε σταματά ως εδώ…                                                                                              
--Κύριε ημών Ιησού Χριστέ, έχει κι άλλο; Ψιθύρισε με πνιγμένο λυγμό ο Χριστοφόρος.                                                                                                       
–Έχει πολλά και φριχτά, αποκρίθη ξαναμμένος  ο Κοσμάς. Είναι ότι οι γραμματισμένοι του Έθνους, σκλαβωμένοι στους μασόνους της Φραγκιάς, έχουν ολότελα στραβωθεί, κι αντίς να βλέπουν σ΄ όλα τούτα το μελλοντικό αφανισμό του έθνους, τα λογαριάζουν σωστικά. Οι άντρες που μας κυβερνούν χάσανε το φως τους και δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν ποια η διαφορά ανάμεσα σκοτάδι και φως. Ψευτίσαμε τα ζύγια που άλλοτε ζύγιαζαν το καλό και το κακό, την αλήθεια και το ψέμα. Ο διάβολος με χίλιες μορφές μας παραστέκει. Δε λέω πως αν την κορόνα του έθνους φορούσε Ορθόδοξος κυβερνήτης, κι αν η εκκλησία συνέχιζε τον αιωνόβιο δρόμο της, πως θάλειπεν η αμαρτία. Αλλά λέω πως θάχαμε το μέσο να την ξεχωρίζουμε και να μην την μπερδεύουμε με το καλό. Τώρα όχι μόνο την μπερδεύουμε, αλλά το καλό πνίγηκε μέσα στη θάλασσα της αμαρτίας.                                                                                                                                                            
Ο Χριστόφορος τον κοίταξε στα μάτια.                                                                                                                                
–Έχεις δίκιο, του είπε. Δεν ωφελούν σε τίποτα οι κλάψες. Χρειάζεται καινούργιος ξεσηκωμός, καινούργια Άγια Λαύρα.                                                                                                                                                         
–Και καινούργια Ψαρά, πρόσθεσεν ο Κοσμάς. Τούτος ο οχτρός είναι χειρότερος απ΄ τον Τούρκο. Εκείνος ποτέ δε μας τόκρυψε πως μας λογάριαζε σκλάβους, ενώ τούτος μας ξεγελά πως είμαστε τάχα λεύτεροι, ενώ έχει σκλαβώσει και τις ψυχές μας ακόμη. Δε φτάνει λοιπόν ο λόγος κι ο ξεσηκωμός, αλλά χρειάζεται και κάτι άλλο….                                                                                                
–Τι; Ρώτησεν ο Χριστοφόρος.                                                                                                                                                                                              
–Μάρτυρες, αδελφέ Χριστοφόρε, μάρτυρες. Αίμα, για να ποτιστεί και να φουντώσει η λευτεριά του Χριστού, η πραγματική λευτεριά. Ο σατανάς έχει τρανό βασίλειο στη γη. Έχει του χεριού του βασιλιάδες, αρμάδες, καλαμαράδες, γητειές και γητειές, που μόνο στο αίμα μας μπορούν να πνιγούν. Αν δεν χύσουν καινούργιοι μάρτυρες το αίμα τους κανένας ωκεανός δεν είναι τόσο βαθύς και τόσο πλατύς, για να πνίξει τόσην αμαρτία. Όσοι από μας ξεκινήσουμε, πρέπει να το ξέρουμε πως ο δρόμος μας, γυρισμό δεν έχει. Οδηγός μας, ας σταθεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.

Πρωτ. Θεόδωρος Ζήσης - Η ομοφυλοφιλία στην Αγία Γραφή

Simeron Wordpress 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ!

Sent: Tuesday, 18 June 2013 2:12 PM
Subject: Πρθ: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ για Σταματίνα Παπαγεωργίου


Θερμή παράκληση να κάνουμε ο,τι μπορούμε για  να βοηθήσουμε  να σωθεί μία 42χρονη μητέρα ενός ανήλικου παιδιού!
                                                                Με ευχαριστίες και  ευχές
                                                                  π. Αθανάσιος Χατζής

----- Προωθημένο μήνυμα -----
Απο: Olga S <olga_sgr@yahoo.gr>
Προς: "p_ahatzis@yahoo.gr" <p_ahatzis@yahoo.gr>
Στάλθηκε: 6:33 μ.μ. Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013
Θέμα: ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ για Σταματίνα Παπαγεωργίου

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ!

Αγαπητοί φίλοι, πολλοί ήδη ξέρετε ότι η φίλη και συμμαθήτρια μας Τίνα Παπαγεωργίου έχει άμεση ανάγκη από αιμοπετάλια! Σας παρακαλούμε θερμά αν μπορείτε να βοηθήσετε! Πρέπει να βρεθούν περί τα 300 άτομα, γιατί η ανάγκη θα είναι συνεχής ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!

ΠOIA EINAI H ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;
 • ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι)
 • Μόνο καθημερινές 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι!
 • Πρέπει να πάτε 2 φορές (την 1η φορά δίνετε δείγμα και αφού ελεγχθεί, καλείστε σε 2-3 μέρες για να δώσετε αιμοπετάλια)
 • Να είστε καλά φαγωμένοι!
 • Μπορεί κανείς να δώσει κάθε 15 ημέρες!
 • Ανεξαρτήτως ομάδας αίματος!
 • Τηλεφωνικό κέντρο Αττικού: 210-5831000
 • Αναφέρετε: για Σταματίνα Παπαγεωργίου του Γεωργίου, για το τμήμα μεταμόσχευσης
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ:
 • Να είστε 18 - 55 ετών
 • Να μην έχετε θυρεοειδή
 • Να είστε απολύτως υγιείς
 • Να μην έχετε πάρει φάρμακα (ούτε Depon) για 2 ημέρες πριν
 • Να μην έχετε κάνει πάνω από 2 εγκυμοσύνες
 • Να μην είστε αλλεργικοί σε κάτι
 • Να έχετε υψηλό αιματοκρίτη και φυσιολογική πίεση
 • Να μην έχετε ταξιδέψει σε εξωτικές/ τριτοκοσμικές χώρες τον τελευταίο χρόνο
 • Να μην έχετε πάει στον οδοντίατρο τις τελευταίες 2 εβδομάδες
 • Να μην έχετε στίγμα
 • Να μην έχετε κάνει πρόσφατες εγχειρίσεις
 • Να είστε άνω των 60 κιλών
Για τυχόν απορίες παρακαλώ στείλτε email στο olga_sgr@yahoo.gr (Όλγα Σωτηριάδου) ή καλέστε το 210-9652819 (κα Μαίρη Σωτηριάδου) -παρακαλούμε σε "λογικές" ώρες!

Παρακαλώ επικοινωνείστε επίσης μαζί μας αν σας καλέσουν για ραντεβού, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη συνεχή ροή που απαιτείται!

Ευχαριστώ όλους!

Όλγα Σωτηριάδου

Οι «50 ομιλίες» του Αββά Μακαρίου του Αιγυπτίου.

Μελέτημα  25ον.

1. Διπλός είναι ο πόλεμος των Χριστιανών και διπλή η πάλη. Από τη μια, με όσα βλέπουν τα μάτια του, που ερεθίζουν και γαργαλίζουν την ψυχή και την προκαλούν να δένεται εμπαθώς μαζί τους και να ευχαριστείται μ΄ αυτά. Και από την άλλη, με τις αρχές και εξουσίες του φοβερού κοσμοκράτορα.                                                                                                            
2. Η λαμπρότητα που υπήρχε στο πρόσωπο του Μωϋσή ήταν τύπος της αληθινής λαμπρότητας του Παναγίου Πνεύματος. Όπως τότε δεν μπορούσε να κοιτάξει κανείς στο πρόσωπο του Μωϋσή, έτσι και τώρα, τη λαμπρότητα αυτή που λάμπει στις ψυχές των Χριστιανών δεν μπορεί να την υπομείνει το σκοτάδι των παθών, αλλά διώχνεται από την ανταύγειά της και φεύγει.                                                  
3. Στο Χριστιανό που αγαπάει την αλήθεια και το Θεό, που γεύτηκε την επουράνια γλυκύτητα και έχει ενωμένη με την ψυχήν του τη Θεία Χάρη και που παράδωκε όλο τον εαυτόν του στα θελήματά της, είναι μισητά όλα τα πράγματα του κόσμου τούτου. Γιατί αυτός έγινε ανώτερος απ΄ όλα τα πράγματα του κόσμου. Και δεν μπορούν να τον κυριέψουν ούτε τα πλούτη, ούτε οι τιμές και οι δόξες και τα όμοια. Γιατί αυτός έλαβε πείρα άλλου πλούτου και άλλης τιμής και δόξης. Και τρέφεται ψυχικά με άφθαρτη ηδονή και έχει την πληρότητα της κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος!                                                                             
4. Ο άνθρωπος αυτός έχει τόση διαφορά από τους άλλους ανθρώπους στη σύνεση, στη γνώση και διάκριση, όση έχει ο λογικός ποιμένας από τα άλογα ζώα που βόσκει. Γιατί μετέχει άλλου Πνεύματος και σοφίας, διαφορετικής του κόσμου τούτου. Γι΄ αυτό και ο άνθρωπος αυτός διαφέρει από  όλους τους ανθρώπους που έχουν το πνεύμα του κόσμου και γνωρίζει τον καθένα από πού ορμώμενος μιλάει, που στηρίζεται κι΄ ανάμεσα σε ποιους βρίσκεται. Αυτόν όμως δεν μπορεί να τον εξετάζει και να τον καταλαβαίνει κανείς απ΄ όσους έχουν το πνεύμα του κόσμου. Μόνον από τους ομοίους του, που έχουν το Άγιο Πνεύμα καταλαβαίνεται.                                                                                              
5. Είναι αδύνατο να λάβει κανείς το Πανάγιο Πνεύμα με άλλον τρόπο, αν δεν αποξενωθεί ολότελα από τα πράγματα του κόσμου τούτου και δεν αφιερωθεί στην επιδίωξη της αγάπης του Χριστού και αξιωθεί να γίνει ένα πνεύμα με τον Κύριο. Η ψυχή που είναι δεμένη έστω και με κάτι του κόσμου τούτου και κλίνει προς αυτό, δεν είναι δυνατόν να διαφύγει και να περάσει από το σκότος των πονηρών δαιμόνων.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ του Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς)

 Και ως οργανισμός και ως οργάνωσις η Εκκλησία κατά πάντα είναι ένα μοναδικόν γεγονός εις τον επίγειον κόσμον μας. Ως οργανισμός η Εκκλησία είναι θεανθρώπινος οργανισμός, δηλαδή αυτός ο Χριστός παρατεινόμενος εις όλους τους αιώνας και εις όλην την αιωνιότητα. Αλλά και ως οργάνωσις η Εκκλησία είναι επίσης θεανθρωπίνη οργάνωσις του κλήρου και του λαού και των άλλων επιγείων στοιχείων. Εις όλα αυτά όμως ο Θεάνθρωπος είναι τα πάντα εν πάσι, ώστε Αυτός να είναι πάντοτε η μόνη Κεφαλή και της Εκκλησιαστικής οργανώσεως. Εκεί όπου αντικαθιστούν Αυτόν με άνθρωπον, έστω με τον λεγόμενον αλάθητον, εκεί αποκόπτεται το σώμα από την Κεφαλήν και ως εκ τούτου εκεί εξαφανίζεται η Εκκλησία, και επομένως χάνεται και η αποστολική θεανθρωπίνη Ιεραρχία και η αποστολική ιερατική διαδοχή.                                                                                             
Εις όλην την καθολικότητα και πληρότητά της η Ιερά Παράδοσις της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι αυτός ούτος ο Θεάνθρωπος Χριστός. Δια τούτο Αυτός είναι η πηγή, το κέντρον και το περιεχόμενον και της Ιερωσύνης και της Ιεραρχίας της Εκκλησίας. Ουσιαστικώς η ιερωσύνη Του ως Αιωνίου Αρχιερέως είναι η ιερωσύνη της Εκκλησίας και η θεανθρωπίνη εξουσία Του είναι η ιεραρχική εξουσία της Εκκλησίας. Δια τούτο η Ορθόδοξος Εκκλησία ως το Σώμα Του, ως και η ιερατική και ιεραρχική εξουσία εν αυτή, λειτουργεί πάντοτε «εν τω ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τη δυνάμει του Κυρίου Ιησού Χριστού» (πρβλ. Α’ Κορ. 5, 4).

Λιτανεία 150 χιλιμέτρων !!!

images375763_10200677981570752_1308519461_n

Στις 3 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε η φετεινή λιτανεία της θαυματουργής
εικόνας του Αγίου Νικολάου Velikoretsky, από την πόλη της Kirov στο χωριό
Velikoretskoye, στις όχθες του μεγάλου ποταμού, όπου πρίν από 600 χρόνια
έχει ανακαλυφθεί θαυματουργή εικόνα.


Η λιτανεία  ξεκινά από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σεραφείμ στο
Κίροφ, περνάει μέσα από το χωριό Makar, το χωριό Bobino, και καταλήγει
στο χωριό Velikoretskoye.  Οι προσκυνητές,που συμμετέχουν στην λιτανεία,
πρέπει να περάσουν μέσα από τα χωράφια, δάση και βάλτους διανύοντας
απόσταση πάνω από  150 km (χιλιόμετρα). Οι πληροφορίες λένε ότι στην
φετεινή λιτανεία συμμετέχουν πάνω από 30000 άνθρωποι.

Η παράδοση της πομπής Velikoretsky έχει πάνω από έξι αιώνες.Η
ανακάλυψη της εικόνας  του Αγίου Νικολάου έγινε το 1383. Ο αγρότης από
το χωριό Agalakov Krutitsy βρήκε την εικόνα στις όχθες του Μεγάλου
Ποταμού  Great,κοντά στο χωριό Velikoretskoye,εξ ου και το όνομα,της
λιτανευτικής  πομπής – Velikoretskaya.

Γύρω στα 1400 η εικόνα στέλνεται,για λόγους ασφαλείας, στην πόλη Khlynov που τότε ονομαζόταν  Vyatka, και αργότερα – Kirov.

Σε  ανάμνηση της εύρεσης της εικόνας του Αγίου Νικολάου,καθιερώθηκε
από τα πρώτα χρόνια,η λιτανευτική πομπή  στον τόπο της ανεύρεσης της
και έτσι δημιουργήθηκε η λιτανευτική πομπή Velikoretskaya

Η θαυματουργή όμως εικόνα χάθηκε το 1935 με την καταστροφή του
καθεδρικού ναού Vyatkian Trinity Cathedral..Το 1930 η λιτανευτική πομπή
Velikoretskaya  είχε απαγορευτεί και άρχισε να ξαναπραγματοποιείται το
1989,λιτανεύοντας ένα πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας του Αγίου
Νικολάου.