Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Οικουμενισμός, Γένεσις-Προσδοκίαι-Διαψεύσεις (Α΄ Μέρος)

ΕΟΡΤΟΔΡΟΜΙΟΝ

Τροπάριον.
Βηθλεέμ ευφραίνου, Ηγεμόνων Ιούδα Βασίλεια τον Ισραήλ γαρ ο ποιμαίνων, χερουβίμ ο επ΄ ώμων, εκ σου προελθών Χριστός εμφανώς, και ανυψώσας το κέρας ημών, πάντων εβασίλευσεν.

Ερμηνεία.

Το Τροπάριον τούτο ερανίσθη ο Μελωδός από δύο Προφήτας. Πρώτον, από τον Προφήτην Μιχαίαν, όστις λέγει εν Κεφαλαίω Ε΄ «Και συ, Βηθλεέμ οίκος Εφραθά, μη ολιγοστός ει του είναι εν χιλιάσιν Ιούδα· εκ σου γαρ μοι εξελεύσεται του είναι εις άρχοντα εν τω Ισραήλ»· ή (καθώς ανέγνω ο Ευσέβιος και ο Τερτυλιανός) «Εκ σου γαρ μοι εξελεύσεται ηγούμενος».

O Συναξαριστής της ημέρας.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2015

ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ. Κωνσταντίνου και Ελένης των μεγάλων βασιλέων και ισαποστόλων.

Ὡς γενέτειρα πόλη τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου ἀναφέρεται τόσο ἡ Ταρσὸς τῆς Κιλικίας ὅσο καὶ τὸ Δρέπανο τῆς Βιθυνίας. Ὡστόσο ἡ ἅποψη ποὺ ἐπικρατεῖ φέρει τὸν Μέγα Κωνσταντίνο νὰ ἔχει γεννηθεῖ στὴ Ναϊσὸ τῆς Ἄνω Μοισίας. Τὸ ἀκριβὲς ἔτος τῆς γεννήσεώς του δὲν εἶναι γνωστὸ, θεωρεῖται ὅμως ὅτι γεννήθηκε μεταξὺ τῶν ἐτῶν 274 – 288 μ.Χ.

Η κοσοβοποίηση της Θράκης (μας)

«Ο Τσίπρας ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους ισότιμη συμπεριφορά και διάλογο, αλλά αυτό δεν το εφαρμόζει στη μειονότητα. Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου δεν εκπληρώνονται τα βάσει συνθηκών δικαιώματά της. Η στάση της Ελλάδας στο θέμα της τουρκικής μειονότητας και της δημοκρατίας είναι απαράδεκτη». Αυτή η κατάπτυστη δήλωση, με την οποία εγκαλείται η πατρίδα μας για έλλειμμα δημοκρατίας και καταπίεση της ανυπάρκτου «τουρκικής» μειονότητας, έγινε από ένα όργανο του Βερολίνου, κάποιον Χανς Χάνσεν.
Αυτός είναι ο γερμανικής καταγωγής πρόεδρος της οργάνωσης «Ομοσπονδιακή Ενωση Εθνικοτήτων Ευρώπης» (FUEN), που λειτουργεί με τις ευλογίες και την στήριξη της Ε.Ε. και με χρηματοδότηση κυρίως γερμανική. Στην ιστοσελίδα της (στη διεύθυνση www.fuen.org/funded-by) μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η ύπαρξη της οργάνωσης εξαρτάται άμεσα από τη βούληση και τους σχεδιασμούς του γερμανικού κράτους.
Οπως έγραψε η «δημοκρατία», η FUEN έκανε «όργια σε βάρος της Ελλάδας στο ανθελληνικό συνέδριό της, που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη Τετάρτη έως την Κυριακή στην Κομοτηνή». Εκεί, μίλησε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ζήτησε δημοψήφισμα για να αναγνωριστεί η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα!
Φυσικά, τον τόνο στην όλη εκδήλωση έδωσε ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλί Ριζά Ακιντζί, που είπε: «Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης είναι η κληρονομιά των Οθωμανών στα Βαλκάνια και τελεί υπό την εγγύηση της Συνθήκης της Λοζάνης. Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης προσδοκούν ισότιμα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δικαιώματα».
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν αφιέρωσε στην υπόθεση κάτι περισσότερο από μια γενικόλογη δήλωση, με την οποία αποκρούονταν οι ισχυρισμοί της ανθελληνικής γερμανοτουρκικής σπείρας.
Ωστόσο, επειδή ο στόχος των προαναφερθέντων είναι ορατός (η κοσοβοποίηση της Θράκης) και οι μεθοδεύσεις τους άθλιες, καλό είναι να παρθούν επιτέλους οι δέουσες αποφάσεις. Το προξενείο στην Κομοτηνή πρέπει να κλείσει. Τύποι σαν τον κάθε Χάνσεν, τον Μέτε, αλλά και τον Τούρκο πρόξενο πρέπει να απελαύνονται και να κηρύσσονται «personae non gratae».

http://www.dimokratianews.gr/

Καλώς έγραψε ο Πλάτων "η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως"


«Πάτερ μου, σε λίγο καιρό, όχι μακριά, σε πολύ λίγα χρόνια, θα υπάρξη μία εκκλησία σε όλον τον κόσμο… παπικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, θα υπάρχει μία λέξη, αυτή που επικρατεί στις ημέρες μας, «ενότητα»· υπό το πρίσμα τῆς ενότητος. Από κάτω θα γίνει ένας ακταρμᾶς, δηλ. ο καθένας θα κρατάει την πίστη του, αλλά εδώ θα βλέπετε καρδινάλιο. Αυτός θα κρατάει την πίστη του, εγώ την πίστη μου, θα έχουμε όμως κοινό ποτήριο. Και θα μεταλαμβάνουμε και σείς τα κορόïδα θα μᾶς βλέπετε και δεν θα αντιδράτε. Ξέρετε γιατί δεν θα αντιδράτε; Γιατί θα σᾶς λένε «Κάντε υπακοή στην Εκκλησία». «Κάντε υπακοή», έτσι θα σᾶς λένε.» 

Η Γιόγκα δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη πνευματικότητα

Με αφορμή την ύπαρξη κέντρων Γιόγκα στα γεωγραφικά όριά της η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία ενημερώνει τους Ορθοδόξους χριστιανούς ότι η Γιόγκα δεν έχει καμμία απολύτως σχέσιν με την Ορθόδοξη πνευματικότητα. Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο «η Γιόγκα ετυμολογικά προέρχεται από το σανσκριτικό yuj, που σημαίνει ΄σύζευξη΄ και ΄ένωση΄  του ανθρώπου με το απρόσωπο Απόλυτο Ένα του Ινδουϊσμού και των ανατολικών θρησκειών». Επίσης επισημαίνεται ότι οι διάφορες τεχνικές της Γιόγκα δεν έχουν σχέσιν με την επιστήμη, αλλά αντιθέτως έχουν τα χαρακτηριστικά της μαγείας. Με την εγκύκλιο αυτήν η Ιερά Μητρόπολις καλεί τους Ορθοδόξους χριστιανούς και κυρίως τους νέους να αντισταθούν στα ιδεολογικά προστάγματα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, να συνδεθούν με την ενορία τους και τους ιερείς τους και να γνωρίσουν την ορθόδοξη άσκηση και πνευματικότητα. Δεν αντιλαμβανόμεθα διατί τόσον εύκολα μερικά παιδιά – δυστυχώς και με την παρακίνησιν των γονέων των – σπεύδουν προς τις «τεχνικές» και τις ασκήσεις αυτές, χωρίς να εξετάζουν την προέλευσίν των. Οι μεγαλύτεροι ας διαφωτίζουν τα παιδιά αυτά. 

«Μπορώ να φοράω παντελόνι»;

Οπωσδήποτε θα συμφωνείς πως το παντελόνι ανήκει στην ενδυμασία του άνδρα. Η τάση αυτή να φορούν οι γυναίκες ρούχα των ανδρών, αλλά και οι άνδρες ρούχα των γυναικών, δεν είναι καθόλου σημερινή. Έχει παλιές ρίζες… Σήμερα το πρόβλημα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Φθάσαμε στο σημείο οι άνθρωποι του κακού να κατευθύνουν ολόκληρες πολυεθνικές εταιρείες – κολοσσούς και να πλασάρουν στην αγορά ανδρικά για γυναίκες, γυναικεία για άνδρες ή ρούχα που μπορούν να φορεθούν και απ΄ τα δύο φύλα, τα γνωστά μας UNISEX. Όμως αυτό είναι σαφώς αντίθετο με το θέλημα του Θεού. Αναφέρεται κατηγορηματικά στην Παλαιά Διαθήκη η εντολή του Θεού προς τον Μωϋσή: «Ουκ έσται σκεύη ανδρός επί γυναικί, ουδέ μη ενδύσηται ανήρ στολήν γυναικός, ότι βδέλυγμα Κυρίω τω Θεώ σου εστί πας ο ποιών ταύτα» (Δευτ. ΚΒ΄: 5). Με απλά λόγια: Η γυναίκα δεν πρέπει, δεν επιτρέπεται να φοράει ανδρικά ρούχα, ούτε ο άνδρας γυναικεία. Αυτό, για τον Θεόν είναι βδέλυγμα. Την ίδια απαγόρευση θεσπίζει και η Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδος με τον 62ο Κανόνα. Την ίδια απαγόρευση θεσπίζουν και άλλες τοπικές και Οικουμενικές Σύνοδοι. Ο δε ιερός Χρυσόστομος λέγει ότι: «γυνή ιμάτιον εναλλάτειν ου θέμις». Και «όσες δεν συμμορφώνονται προς την εντολήν του Θεού, αμαρτάνουν». Εκτός των άλλων, διατί αγνοούμε τον σκανδαλισμό των άλλων; Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για ν΄ αρέσουμε στο Θεό και με την ενδυμασία μας και όχι στον εαυτόν μας ή στους άλλους. Τέλος, ας μη λησμονώμεν την προτροπήν του αποστόλου Παύλου: «Μη συσχηματίζεσθαι τω αιώνι τούτω» (Ρωμ. ΙΒ΄: 2).

«Ο.Τ.» 

Father Josiah Trenham -Pastors and Politics

Father Josiah Trenham -Pastors and Politics 


Mητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ :

Πατέρες καὶ ἀδελφοί, τέκνα ἐν Κυρίω ἀγαπητά. Στὴν πατρίδα μας, τὴν ἡρωοτόκο καὶ ἁγιοτόκο Ἑλλάδα, στὴν ὁποία, κατὰ τὰ 400 χρόνια σκλαβιᾶς ἀπὸ τοὺς ὁμοπίστους τῶν σημερινῶν ἰσλαμιστῶν τούς Ὀθωμανούς Τούρκους, χύθηκαν ποταμοὶ αἵματος ἁγίων ἐνδόξων Νεομαρτύρων καὶ Ἡρώων, ποιός νά τό φανταζόταν ὅτι σχεδόν 200 χρόνια μετά τήν ἐθνική μας παλλιγγενεσία καί μέ νωπή ἀκόμα τήν μνήμη ἀπό τά ἱερά σφάγια τῆς πίστεως καί τῆς πατρίδος θά ἀναγκαζώμεθα νά ἐκδίδουμε ἀντιρρητικές ἐγκυκλίους κατά τοῦ αἱμοσταγοῦς Ἰσλάμ πού ἐπί αἰῶνες μᾶς ἔπνιξε στό αἷμα. Ὡς ἐλάχιστο φόρο τιμῆς στήν μνήμη τῶν Ἁγίων καί ἡρώων τῆς πίστεώς μας δέν πρέπει νά ἀφήσουμε νὰ ἀλλοιωθεῖ ἡ ἰδιοπροσωπεία μας μὲ τὴν μετατροπὴ τῆς Πολιτείας μας σὲ οὐδετερόθρησκη, ὅπως ἐπιδιώκει ἡ Νέα παγκόσμια Τάξη τῶν Σιωνιστῶν καί Ταλμουδιστῶν Σατανολατρῶν. Σᾶς προσκαλῶ λοιπὸν νὰ παραμείνετε ἑδραῖοι καὶ ἀμετακίνητοι στὴν Ὀρθόδοξη πίστη καὶ παράδοση, νὰ φανεῖτε δὲ ἀντάξιοι τῶν ἐνδόξων προγόνων μας καὶ τῶν ἁγίων Πατέρων μας, ἀγωνιζόμενοι μὲ κάθε εἰρηνικὸ καὶ νόμιμο μέσον γιὰ τὴν παρεμπόδιση καὶ ἀκύρωση τῶν σκοτεινῶν σχεδίων τῆς «Νέας Ἐποχῆς».

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Συμπλήρωμα στο κήρυγμα - Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ξενία