Η θεολογία τής σχέσης καί η σχέση σώματος - ψυχής --- Κυπριανός Χριστοδουλίδης

Αποκαλύπτεται ότι ο υποψήφιος τού Αρχιεπισκοπικού Θρόνου στήν Κύπρο, Μητροπολίτης Νεόφυτος Μόρφου, είναι καί εκπρόσωπος τής νεοφανούς καί Νεορθόδοξης "θεολογίας τής σχέσης" ! Δέν γνωρίζω κατά πόσον οι Εκκλησιαστικοί πατέρες τών περασμένων αιώνων, εθεολόγησαν μέσω τής σχέσης. Ωπωσδήποτε,   όμως, οι σύγχρονοι méta-πατέρες τούς ξεπέρασαν. Έμαθαν ποιά είναι η σχέση τής ψυχής μέ τό σώμα καί λύθηκε τό πρόβλημά τους. Επειδή ο Φρόϊντ τούς δίδαξε. Καί τί διδάσκει ; Ότι όλα ξεκίνησαν από τήν αρχή τής ηδονής. Αυτή η σχέση σώματος καί ψυχής είναι πηγή καί αφετηρία πάντων ! Σημειώνω, ακόμη, ότι ήταν υποστηρικτής τής θεωρίας ή άν θέλετε άποψης, ότι τά άψυχα προηγήθηκαν τών εμψύχων. Δέν μάς είπε όμως, πώς τά άψυχα έγιναν αίφνης έμψυχα. Μάλλον, θά πρέπει νά ερωτήσουμε τούς méta-πατέρες.

 

https://youtu.be/bsMah3bNqIc

Συνέχεια στό "Περιμένοντας τό ποθούμενο" --- Κυπριανός Χριστοδουλίδης

Σχόλια 

- Χριστίνα Πρέκα : Λάθος εξήγηση δίνετε. Εκτός κι αν εσείς είστε μόνο ουράνιος, σαν άγγελος. Είστε εκτός θέματος.

 

- Κυπριανός Χ : Ευχαριστώ. Καταλαβαίνω, μού είναι αδύνατο να εννοήσω τήν δική σου "ουράνια αγγελική γλώσσα". Σύ είπας : "Εκτός κι άν είστε μόνο ουράνιος". Προφανώς, δική σου εξήγηση είναι η εκ τών κάτω ουράνια γλώσσα.

Άν έχεις τήν καλοσύνη, γράψε τόν έλεγχό σου ( : κατά τό " Παιδεύσει με δίκαιος εν ελέει καί ελέγξει με" Ψ. 140), προκειμένου νά καταλάβω τό λάθος μου καί νά τό διορθώσω.

Εις τό επανιδείν ... άνω.

 

- Χριστίνα Πρέκα : Μάλλον έτσουξε το σχόλιο μου. Λυπάμαι. Επειδή εγώ μιλάω απλά Ελληνικά, έτσι έχω μάθει και αγαπώ την απλότητα, είθε να την αποκτήσω κι όλας, σας λέω ότι οι διανοούμενοι, δεν μου καθόντουσαν ποτέ καλά μέσα μου. Λένε βαρύγδουπα λόγια χωρίς νόημα! Η Άνω Ιερουσαλήμ είναι σκοπός κάθε Χριστιανού, όμως, η Πόλη είναι και το όνειρο κάθε ΈΛΛΗΝΑ! Όπως ήταν και του Αγίου Παϊσίου και πολλών άλλων αγίων μας. Όλα τα άλλα είναι ...  απλά οδοντόκρεμες. Όταν μάθω τη γλώσσα σας ,που δεν με ενδιαφέρει ... τα ξαναλέμε. Καλό βράδυ .

 

- Κυπριανός Χ : Γράφεις, Χριστίνα, κάτι γιά διανοούμενους. Ο Επίσκοπος Μόρφου έχει, πάντως, διαβάσει Ζ. Λορεντζάτο. Εσύ όχι. Παρενθετικά, αντιμετωπίζω μέ ειλικρινή συμπάθεια τά σχόλια, που μού κάνουν.

 

- Χριστίνα Πρέκα Τί καλά να φαινότανε κι όλας... Εγώ εισπράττω επαρση. Τον μητροπολίτη Μόρφου τον ακούω πάντα από το 2014 που ξεκίνησε να μιλάει, με κέρδισε αμέσως γιατί μιλάει στην καρδιά από την καρδιά! Τον καταλαβαίνω πάντοτε! Όχι δεν έχω διαβάσει καλέ μου άνθρωπε Λορετζατο αλλά τι σχέση έχει με την Πόλη και το βίντεο;

 

- Κυπριανός Χ : Χριστίνα, δέν άκουσες καλά τόν Μητροπολίτη Μόρφου. (Δές τό βίντεο) https://youtu.be/gIokcO9zkjM

 

- Χριστίνα Πρέκα : Τι είναι Χριστούγεννα; Απαντά ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος.

"Παίρνω το θάρρος να απαντήσω όχι Θεολογικά αλλά εκ καρδίας.

Σε μια εξομολόγηση δέχθηκα μια ερώτηση....Τι είναι Χριστούγεννα; Τι νιώθεις τα Χριστούγεννα;

 

Αδελφέ μου για να καταλάβεις τί είναι     

Χριστούγεννα και τι νιώθεις πρέπει να μπεις στις παρακάτω θέσεις έστω εικονικά για να καταλάβεις

Χριστούγεννα είναι το συναίσθημα που νιώθει μια γυναίκα όταν γεννά το παιδί της εκείνη ακριβώς την στιγμή που βλέπει το χαμόγελο του Ιατρού και αντικρίζει για πρώτη φορά το παιδί της.

Χριστούγεννα αδερφέ μου είναι το συναίσθημα ενός αστέγου εκείνη την στιγμή που όλα κλείνουν μέσα σε μια πόλη και ο κόσμος εξαφανίζεται να τον πλησιάζει κάποιος και να του προσφέρει την παρέα του.

Χριστούγεννα αδελφέ μου είναι όταν βρίσκεσαι μόνος σε ένα αυτοκίνητο έξω από ένα νοσοκομείο που έχεις τον δικό σου άνθρωπο και προσεύχεσαι δυνατά για ένα θαύμα και εκείνη την στιγμή σου χτυπούν το παράθυρο και σου λένε έγινε θαύμα όλα θα πάνε καλά.

Χριστούγεννα αδελφέ μου είναι το συναίσθημα που νιώθεις όταν πηγαίνεις λαβωμένος και βρώμικος στον πνευματικό σου και φεύγεις σαν να σου έχει βάλει φτερά στην πλάτη σου.

Χριστούγεννα είναι όταν αντικρίζει, συναντά και αγκαλιάζει ο γονέας το παιδί του μετά από χρόνια ξενιτιάς._

Χριστούγεννα είναι όταν νιώθεις ένα βήμα πριν την ολική κατάρευση και έρχεται κάποιος και σου χτυπά την πλάτη και σου λέει όλα θα πάνε καλά, μαζί θα το αντιμετωπίσουμε.

Χριστούγεννα είναι όταν είσαι πλούσιος και  ξαφνικά σε μια δύσκολη στιγμή που τα λεφτά δεν μπορούν να βοηθήσουν έρχεται ο Θεός και σε ελεεί σαν το φτωχό που αγνοούσες.

Χριστούγεννα αδερφέ μου δεν είναι αυτά που έβλεπες ή έκανες, Χριστούγεννα είναι αυτά που ένιωθες πραγματικά._

Χριστούγεννα είναι η Γέννηση Του, η κοινωνία με Τον άστεγο  Χριστό, το θαύμα, η κάθαρση, η  συνάντηση, η αλληλοβοήθεια και η ελεημοσύνη.

Αυτά είναι τα Χριστούγεννα και αυτά πρέπει να νιώθεις. Χριστούγεννα θα πει αγάπη".

(π.Κωνσταντινος Στρατηγόπουλος)

 Με αγάπη Καλά Χριστούγεννα

 

 - Κυπριανός Χ. Αγαπητή φίλη, αυτό είναι τό δικό μου : "Τί είναι Χριστούγεννα ; Τί νιώθεις τά Χριστούγεννα ;". Θά μού απαντήσεις πάλι : " Είσαι εκτός θέματος ". Δέν πειράζει, άς είναι.

 

"Ὑγρὰν διοδεύσας ὡσεὶ ξηράν, καὶ τὴν αἰγυπτίαν μοχθηρίαν διαφυγών, ὁ Ἰσραηλίτης ἀνεβόα· τῷ Λυτρωτῇ καὶ Θεῷ ἡμῶν ᾄσωμεν." (Μικρός Παρακλητικός Κανών, Ήχος πλ. δ', Ωδή α', Ο Ειρμός)

Καλά Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα πρωτίστως απευθύνονται στις ψυχές μας.

Η πίστη στον Σωτήρα μας Χριστό, σώζει και νοηματοδοτεί τη ζωή μας. Οδηγεί στην εμπειρική ψηλάφηση της ερμηνείας του γεγονότος. Με ταπείνωση αλλά και ελευθερία. Οι συνέπειες ακολουθούν. Η ελπίδα, το φως, ο αγώνας, η ανθρωπιά. Ο Σωτήρας Χριστός μας προκαλεί και μας εμπνέει να γίνουμε άνθρωποι και να απελευθερωθούμε από τις δεσμεύσεις του ενδοκοσμικισμού και της αλλοτρίωσης.

Κατέβηκε ο Θεός στη γη παίρνοντας την ανθρώπινη φύση. Αν βιώναμε το μυστήριο της Ενανθρωπίσεως πρόβλημα τρομοκρατίας δεν θα υπήρχε, η αγάπη θα βασίλευε. Αγωνία για πολέμους δεν θα είχαμε, η ειρήνη θα επικρατούσε. Καταλήψεις και καταστροφές δεν θα γίνονταν, για μια κατάληψη θα αγωνίζονταν τα νιάτα, για την κατάληψη της αρετής και της αγιότητας. Οικονομικό πρόβλημα δεν θα υπήρχε, η αγάπη και η αδελφοσύνη θα αποτελούσαν την εγγύηση για ισοδύναμη απόλαυση των υλικών αγαθών. Θα υπήρχε σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο, στο περιβάλλον, στην άλογη φύση.

Βρεφομαχεί, νηπιομαχεί, παιδοσφάζει ο Ηρώδης, μεθυσμένος απ’ την μανία του να σκοτώση το «παιδίον νέον», τον Ιησούν!

Ανεξίτηλη η ντροπή του. Άνανδρη η ενέργειά του! Θύμα του το παιδί!

Στα ίχνη του παιδοκτόνου Ηρώδη, οι … «Ηρωδιάδες» όλων των εποχών. Γυναίκες του Λαού, ή Αρχόντισσες, παντρεμένες ή ανύπαντρες σκοτώνουν με εμβρυοκτόνα βότανα, ή με άλλους τρόπους, το πρωτοσχημάτιστο παιδικό πλάσμα, που «τόλμησε» να παρουσιαστή μέσα τους, σαν φυσική συνέπεια μιάς νόμιμης ή λαθραίας σαρκικής ηδονής! Θύμα, κι εδώ, το παιδί!
Και ποιός να το φανταζότανε πως οι «Ηρωδιάδες» αυτές θα συγκροτούσανε στην Αγιομάννα Ελλάδα συμμορίες παιδοφθόρες, που, κάτω από έναν απατηλό φεμινισμό, θα κηρύσσανε εξοντωτική σφαγή κατά των αγέννητων νηπίων τής Ελλάδος!


(Του αδελφού μας Ιουστίνου)

Περιμένοντας τό ποθούμενον --- του ιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη

Κυπριανός Χ. 

Ο γραφών τούτο τό σχόλιο, ούτε θέλει, ούτε περιμένει μιά Κωνσταντινούπολη, που θά είναι κάτι σάν τό New York, τό Λονδίνο, τό Παρίσι ή τό Βερολίνο. Λάθος κουμπί (...) πάτησε ο Σεβασμιώτατος. Βλέπε βίντεο στό τέλος.

 

Spach Lefteris.   

"Με δυσκολία θα έρθει " / το ποθούμενο ( Εθναπόστολος  Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

 

Κυπριανός Χ.

Spach Lefteris διάβασε : Αποκάλυψις, κεφ.21

 

Τά παρατιθέμενα εδάφια - δές πιό κάτω - κάνουν λόγο γιά "τήν πόλιν τήν αγίαν, Ιερουσαλήμ τήν καινήν, καταβαίνουσαν εκ τού ουρανού τού Θεού". Καί η πόλις δέν έχει τήν ανάγκη τού ηλίου καί τής δόξας τής σελήνης γιά νά τήν φωτίζουν καί νά φαίνεται κλπ. 

Ευνόητο ότι "η πόλις, η καινή Ιερουσαλήμ", είναι η Εκκλησία, τήν οποία ονομάζει ο ιερός Αποκαλυπτικός συγγραφεύς "καινή Ιερουσαλήμ", επειδή εκεί συντελέστηκαν σημαντικά γεγονότα τής εν ανθρώποις παρουσίας τού αγίου Θεού. 

Συνεπώς, οποιαδήποτε σύνδεση τής Κων/πολις μέ τήν γεωγραφικά εντοπισμένη καινή Ιερουσαλήμ στερείται θεολογικού ερείσματος.