Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών η Συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, ζητά με ψήφισμά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
Η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα πρέπει να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών εκτίμησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας στο αντίστοιχο ψήφισμα.
Όπως αναφέρει ο σύλλογος στο ψήφισμά του, επειδή η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες θα πρέπει να λάβει ευρεία πολιτική αποδοχή.

«Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν μπορεί να στηρίζεται σε οριακές πλειοψηφίες. Πρέπει ιδιαίτερα να ληφθούν υπόψη οι δικαιολογημένες ενστάσεις ως προς την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας. Για τους παραπάνω λόγους, προτείνεται η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία 180 βουλευτών.» τονίζει χαρακτηριστικά ο σύλλογος στο ψήφισμά του.
Ο σύλλογος συντάσσεται έτσι με ψήφισμα που είχε εκδώσει για το ίδιο θέμα η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά τη σύγκλισή της τον περασμένο Ιούνιο, στην Αλεξανδρούπολη.
Στο ίδιο ψήφισμα ο ΔΣΘ επισημαίνει ότι σε τέτοια εθνικά θέματα απαιτείται «εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης» και «δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: