ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΣ -- Τοῦ κ Ἀθανασίου Σακαρέλλου Θεολόγου

Οἱ Φράγκοι τὸ 1009 κατάκτησαν τὸ πρωτόθρονο Πατριαρχεῖο τῆς Ρώμης. Ἔδιωξαν τὸν τελευταῖο Ὀρθόδοξο Ρωμαῖο πάπα, τὸν Ἰωάννη 18ο, καὶ ἀνέβασαν στὸν παπικὸ θρόνο τὸν Φραγκόφιλο Σέργιο 4ο, ποὺ δέχονταν τὸ «Φιλιόκβε». Οἱ Φράγκοι εἶχαν ἤδη καταδικασθῆ ὡς αἱρετικοὶ ἀπὸ τὴν Ὄγδοη Οἰκουμενικὴ Σύνοδο τοῦ 879, ἐπὶ Μεγάλου Φωτίου. Αἰτία ἦταν ἡ αἵρεση τοῦ «Φιλιόκβε», ποὺ ἄρχισαν οἱ Φράγκοι νὰ κηρύττουν ἀπὸ τὸν 7ο αἰώνα. Ὁ πάπας Παῦλος 6ος καὶ ὁ Πατριάρχης Ἀθηναγόρας συμφώνησαν καὶ ὑπόγραψαν τὸ 1965 τὴν «Ἕνωση τῶν Ἐκκλησιῶν», τὴν ὁποία ἀπέκρυψαν ἀπὸ τοὺς Ὀρθοδόξους. Ἔκτοτε ἡ ἕνωση αὐτὴ ὑλοποιεῖται μὲ ἀργοὺς ρυθμούς, γιὰ νὰ μὴ ὑπάρξουν ἀνεπιθύμητες ἀντιδράσεις. Εὔλογα, λοιπόν, μπορεῖ νὰ τεθεῖ τὸ ἐρώτημα. Γεφυρώθηκαν οἱ διαφορὲς μεταξὺ Ὀρθοδοξίας καὶ Παπισμοῦ; Καὶ ποιὲς εἶναι οἱ διαφορὲς αὐτές; Ἡ κατεστημένη ἄποψη εἶναι, ὅτι οἱ διαφορὲς εἶναι τὸ «Φιλιόκβε», τὸ «Πρωτεῖο», τὸ «ἀλάθητο» τοῦ Πάπα καὶ μερικὲς ἄλλες. Βεβαίως, οἱ πιὸ πάνω διαφορὲς εἶναι σημαντικές. Ὅμως, ὑπάρχει κάποια ἄλλη οὐσιαστικώτερη διαφορά, ἀπὸ τὴν ὁποία πηγάζουν οἱ περισσότερες ἄλλες διαφορὲς μεταξὺ Ὀρθοδοξίας καὶ Παπισμοῦ. Αὐτὴ ἡ σημαντικώτατη διαφορὰ ἐπισημαίνεται στὸ ἄρθρο αὐτό.

Οικουμενισμός= τό μυστήριο της ανομίας (9ον) μέρος


Δεύτε λαοί --- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018
Τη Θ΄ (9η) Νοεμβρίου, μνήμη των Αγίων Μαρτύρων ΟΝΗΣΙΦΟΡΟΥ και ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ.       

Ονησιφόρος και Πορφύριος οι Άγιοι Μάρτυρες ήσαν κατά τους καιρούς του κατά των Χριστιανών διωγμού, όστις εγένετο επί της βασιλείας Διοκλητιανού και Μαξιμιανού, εν έτει 290. Διαβληθέντες δε ως Χριστιανοί προς τους τυράννους και παρασταθέντες εις το βήμα, ωμολόγησαν με ανδρείαν μεγάλην τον Χριστόν Θεόν αληθινόν, ποιητήν ουρανού και γης. Όθεν δια την ομολογίαν των ταύτην υπέμειναν διάφορα βάσανα εις όλον το σώμα· έπειτα ηπλώθησαν επάνω εις εσχάρας πεπυρακτωμένας. Έχαιρον δε οι αοίδιμοι εις όλα ταύτα τα βασανιστήρια και ηυχαρίστουν τον Θεόν, βλέποντες δια μέσου αυτών την απόλαυσιν των αιωνίων αγαθών· όθεν δια τούτο ελαφρύνοντο και εκ των πόνων του σώματος.

Μετά την κηδεία: Κρατούν και ανακρίνουν ομογενείς στο Αργυρόκαστρο

Σε νέες προκλήσεις προχώρησαν οι αλβανικές αρχές λίγο μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Αγνοώντας επιδεικτικά το κλίμα πένθους που κάλυπτε όλο το χωριό και μην δείχνοντας κανένα σεβασμό στο νεκρό που μόλις είχε ταφεί, αλβανοί αστυνομικοί εφόρμησαν και προσήγαγαν τουλάχιστον πέντε στελέχη της ομογένειας -ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.
Μάλιστα το βράδυ της Πέμπτης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδωσε τηλεγράφημα στο οποίο επισημαίνεται ότι η αλβανική αστυνομία έχει ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για το μπαράζ προσαγωγών, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους λόγους που έγιναν οι προσαγωγές. Ενημέρωση δεν υπάρχει επί του θέματος ούτε από την ΕΛ.ΑΣ για τις ανακρίσεις στις οποίες υποβάλλονται τα μέλη της ομογένειας. Στο τηλεγράφημα τονίζεται ότι το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.
Ο αριθμός των προσαχθέντων δεν ήταν σαφής από την αρχή, ωστόσο σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ τα άτομα που έχουν  προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, είναι 12 όπως δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες .

Ωφελούνται, εκείνοι που ζητούν από τούς άλλους να προσευχηθούν για χάρι τους;

ΈΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑ, ρώτησαν κάποτε οι Αδελφοί της σκήτης, αν πραγματικά ωφελούνται, εκείνοι που ζητούν από τούς άλλους να προσευχηθούν για χάρι τους. 

- Πολύ ισχύει δέησις δικαίου, αποκρίθηκε ο Αββάς, πλην όμως "ενεργουμένη" (Ιακώβου:  ε’ 16). Βοηθουμένη, με άλλα λόγια, από τον ίδιο που ζητά την προσευχή. Σε τι να ωφελήσουν αι προσευχαί των αγίων, εκείνον, που θεληματικά παραμελεί την σωτηρίαν του;

ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΧΡΙΣΤΟ,ΕΦΘΑΣΑΝ ΟΙ ΕΣΧΑΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ..ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤ΄ΛΟΥΚΑ(4-11-2018) - π. Γεώργιος Αγγελακάκης

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=43&t=14435

Παναγία η Φανερωμένη -- Ρίξε την κάπα σου στη θάλασσα, κάθησε πάνω, κι εκείνη θα σε μεταφέρει χωρίς κίνδυνο στο νησί.

Στη Σαλαμίνα, απέναντι από τη μεγαρική ακτή « Μεγάλο Πεύκο», βρίσκεται η μονή της Φανερωμένης, που ιδρύθηκε στα ερείπια παλαιού μοναστηριού τον 17ο αι. από τον όσιο Λαυρέντιο. 
Όταν ο όσιος ήταν ακόμη κοσμικός με το όνομα Λάμπρος Κανέλλος, είδε μια νύχτα τη Θεοτόκο και την άκουσε να του λέει: 
- Στο νησί της Σαλαμίνας, στο βόρειο μέρος, βρίσκεται ένας ερειπωμένος ναός μου. Πήγαινε λοιπόν να τον ανοικοδομήσεις.
 
Ο Λάμπρος δεν πίστεψε στο όραμα. Για αυτό η Παναγία εμφανίζεται αυστηρή για δεύτερη και τρίτη φορά, και τον προστάζει να υπακούσει. Έτσι ο Λάμπρος ξεκίνησε για την παραλία, σκοπεύοντας να περάσει με κάποιο πλοιάριο στο νησί. Συνάντησε όμως θαλασσοταραχή και δεν βρήκε κανένα πλεούμενο.
 
Ενώ καθόταν συλλογισμένος, ακούει από ψηλά τη φωνή της Θεοτόκου να του λέει:
 
- Ρίξε την κάπα σου στη θάλασσα, κάθησε πάνω, κι εκείνη θα σε μεταφέρει χωρίς κίνδυνο στο νησί.
 

Στοχοποιούν καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Γέρακα για την αποβολή των μαθητών

Η ΕΛΜΕ μας αναφέρει ότι η αποβολή των μαθητών δεν έχει μανία σχέση με το τραγούδι των μαθητών στην παρέλαση, αλλά με παραβίαση των κανονισμών του σχολείου. Αυτό που δεν μας λέει ήταν ποιοι κανονισμοί παραβιάστηκαν και επιπλέον αν τα παιδιά δεν τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» αν θα έπαιρναν αποβολή.
Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ανακοίνωσε ότι : «καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση ενάντια στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με αφορμή επιβολή ποινής μαθητών του σχολείου.

ΟΤΑΝ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Εν Πειραιεί τη 8η Νοεμβρίου 2018

Το αντιχριστιανικό μένος, όχι μόνο δεν λέει να καταλαγιάσει στη χώρα μας, αλλά μάλλον γιγαντώνεται συνεχώς. Από τη μια μεριά οι χριστιανομάχοι πολιτικοί και από την άλλη οι επίσης χριστιανομάχοι δημοσιογράφοι, βάλθηκαν να οδηγήσουν την πατρίδα μας σε μια άθρησκη κοινωνία, στην οποία η Εκκλησία θα είναι περιθωριοποιημένη και ανίσχυρη να επιτελέσει το σωστικό της έργο, ενώ η πίστη στο Θεό θα αποτελεί όνειδος. Η τιτάνια προσπάθειά τους εστιάζεται πρωτίστως στο να στερήσουν τους νέους μας την δυνατότητα να διδάσκονται τις αλήθειες της πίστεώς μας, ώστε να καθίστανται ζωντανά και δυναμικά μέλη της Εκκλησίας. Για να επιτύχουν το στόχο τους, επεδίωξαν, (και εν πολλοίς το πέτυχαν), να μεταβάλλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, από ομολογιακό, από μάθημα συστηματικής διδασκαλίας των βασικών και θεμελιωδών αρχών της Ορθοδόξου πίστεως, της ζωής και της λατρείας της Εκκλησίας μας, σε πολυθρησκειακό, αποκρύπτοντας τις ψευδείς και προκλητικές δοξασίες των ψευδοθρησκειών, όπως λόγου χάριν ότι ο Ινδουϊσμός έχει 350.000.000 θεότητες, ή ότι ο ψευδοπροφήτης του Ισλάμ είχε 9 συζύγους και πλήθος παλλακίδων. Τα νέα προγράμματα σπουδών, δέσμια της νεοεποχίτικης πολυθρησκειακής ιδεολογίας, συνεξετάζουν τον Χριστιανισμό με έξι άλλες θρησκείες, «ως ποικιλία θρησκευτικών προσανατολισμών» και ως «θρησκευτικό φαινόμενο στην ποικιλομορφία του».

Tο παζάρι Αρχιεπισκόπου-Τσίπρα άκυρο εάν δεν εγκριθεί από την Ιεραρχία -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Η εν χορδαίς και οργάνοις εξαγγελθείσα «συμφωνία» Αρχιεπισκόπου-Πρωθυπουργού δεν δεσμεύει ευτυχώς σε καμία περίπτωση την Εκκλησία της Ελλάδος. Μόνη αρμόδια να λάβει μια τέτοια απόφαση είναι η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας. Και ευελπιστούμε ότι εκεί θα καταρρεύσει μετά πατάγου.
Ο κ. Τσίπρας με έμφαση εσχάτως αποπειράται να αλλοιώσει το σκληρό πυρήνα του Έθνους με απίθανες παρεμβάσεις και στην εξαγγελθείσα διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, π.χ. του άρθρου 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού». Τα περί «ουδετεροθρήσκου» κράτους, τα οποία υιοθέτησε ως μη όφειλε και ο Αρχιεπίσκοπος, φληναφήματα των αναθεωρητών είναι πυροβολισμοί στον αέρα καθ’όσον ουδείς ποτέ διενοήθη ότι το «επικρατούσα» σημαίνει υποχρεωτικά επιβαλλόμενη επί πάντων και πασών. Σημαίνει πολύ απλά ότι σε αυτήν ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, όπως επιβεβαιώνεται κάθε τόσο και από τις δημοσκοπήσεις παρότι αυτές είναι συχνά πολιτικά ελεγχόμενες.

Υστατο «χαίρε» στον εθνομάρτυρα Κωνσταντίνο Κατσίφα


Συναγερμός για τη σημερινή κηδεία του δολοφονημένου Κων. Κατσίφα
Δεκάδες πούλμαν από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας ταξίδεψαν με κατεύθυνση το χωριό Βουλιαράτες στη γειτονική Αλβανία, προκειμένου να απευθύνουν σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας (13.00 στην Αλβανία) από κοντά το ύστατο «χαίρε» στον αδικοχαμένο Κωνσταντίνο Κατσίφα, που ανήμερα την 28η Οκτωβρίου δολοφονήθηκε από άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων. 
Στην κηδεία, που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν χιλιάδες άνθρωποι, θα βρίσκεται και η «δημοκρατία» προκειμένου να καλύψει από κοντά όλα όσα θα συμβούν.
Πέρασαν 10 ολόκληρες ημέρες έως ότου οι Αρχές της Αλβανίας... αποφασίσουν να παραδώσουν τη σορό του 35χρονου στην οικογένειά του. Χθες το απόγευμα το μαρτύριο που πέρασαν οι συγγενείς του Κωνσταντίνου όλο αυτό το διάστημα έφτασε στο τέλος του και οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη μητέρα του Βασιλική δίπλα στο ανοιχτό και τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο, όπου βρισκόταν το άψυχο σώμα του άτυχου παλικαριού, συγκλονίζουν...

Αρχιεπίσκοπος: Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε

«’Άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «εχθές, έγινε μια ανακοίνωση ότι έχουμε μια πρόθεση, καλή διάθεση, ο χώρος της Εκκλησίας με την Πολιτεία να βρούμε λύση σε προβλήματα που χρονίζουν σχεδόν έναν αιώνα. Θα ακολουθηθεί μια διαδικασία».
Επεσήμανε, επίσης, πως «ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί με όλους τις ιερείς.