Η ΑΣΚΗΤΙΚΗ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ -- του αειμνήστου ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΟΡΝΑΡΑΚΗ



Η πιο βασική κατάκτηση της ψυχολογίας υπήρξε ασφαλώς η «ανακάλυψη» του  ασυνειδήτου.
Η επισήμανση της άγνωστης αυτής περιοχής της ανθρωπίνης προσωπικότητος άνοιξε οπωσδήποτε τη θύρα διά της οποίας ημπορεί κανείς να ρίξη το βλέμμα του στο σκοτεινό βάθος της ψυχής. Ή τουλάχιστον, ύστερα από την ανακάλυψη αυτή, είναι σε θέση κανείς να αντιληφθή τη σημασία του ασυνείδητου αυτού βάθους για την όλη ψυχική και πνευματική πορεία του ατόμου.

π. Θεόδωρος Ζήσης - Ομιλία περί Οικουμενισμού.


ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.


Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018

Σαμψών οσίου, του ξενοδόχου, Μαρίας και Ιωάννης των Μυροφόρων.

Ὁ Ὅσιος Σαμψὼν ἐγεννήθηκε στὴ Ρώμη, ἀπὸ εὔπορους καὶ εὐσεβεῖς γονεῖς καὶ ἦταν συγγενὴς τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου. Ἐσπούδασε φιλολογία, φιλοσοφία καὶ ἰατρική. Μεταχειρίσθηκε ὅμως τὴν ἰατρικὴ ὄχι σὰν ἐπικερδὲς ἐπάγγελμα, ἀλλὰ γιὰ εὐεργετικοὺς καὶ φιλανθρωπικοὺς σκοπούς. Ὁδηγὸς στὸ βίο του ἦταν ὁ λόγος τοῦ Κυρίου: «Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες καθὼς καὶ ὁ πατὴρ ἡμῶν οἰκτίρμων ἐστί». Ἔτσι ὁ Ὅσιος Σαμψὼν ἦταν προστάτης ἰατρὸς τῶν φτωχῶν. Τὴν οἰκία του τὴν εἶχε μετατρέψει σὲ νοσοκομεῖο καὶ περιέθαλπε πάσχοντες ἀστέγους.

«Να ακυρωθεί η επαίσχυντη υπογραφή των Πρεσπών»


Μακεδονικός φορέας ζητά δημοψήφισμα
Θέμα ακυρότητας της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών θέτει ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία», με τα στελέχη του, Μιχάλη Πατσίκα και Οθωνα Ιακωβίδη, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα να τονίζουν ότι θα πιέσουν για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι νομικοί Πέτρος Χασάπης, Αριάδνη Νούκα, Αναστάσιος Καραΐσκος, καθώς και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, η συμφωνία Αθήνας και Σκοπίων είναι άκυρη και ασύμβατη με το Διεθνές Δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα για τους εξής λόγους:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -- ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡYΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ , ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ



Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 25ῃ Ἰουνίου 2018

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης ΑΝΔΡΕΑΣ  ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις:

«Μετά τήν «λύση» τοῦ σκοπιανοῦ ζητήματος, ὅπου ἡ Ἑλλάδα ἔδωσε δυστυχῶς στούς Σκοπιανούς τήν ἐθνικότητα καί τήν γλῶσσα, ἀκούγεται μετ’ ἐπιτάσεως, ὅτι ἡ Κυβέρνηση θά προχωρήση στήν «λύση» καί τοῦ «ἀλβανικοῦ». Ἔχει γραφῆ δέ καί στόν Τύπο, ὅτι πρόκειται νά γίνῃ ἡ ἄρση τοῦ «ἐμπολέμου» μέ τήν Ἀλβανία καί ὅτι ἄν ἐμεῖς σταματήσουμε νά χρησιμοποιοῦμε τόν ὅρο «Βόρειος Ἤπειρος», θά παύσουν καί οἱ Ἀλβανοί νά μιλᾶνε γιά «Τσαμουριά».

ΕΞ ΕΣΠΕΡΙΑΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ -- Αθωνικά άνθη


Ανέγνωσα εις τον «Τύπον» τας απαντήσεις εις τα τρία άρθρα του Καθηγητού κ. Αλιβιζάτου. Ησθάνθην ικανοποίησιν και ανακούφισιν, διότι ητοίμαζα απάντησιν. Δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεσις ο κ. Καθηγητής φρονών τόσον φιλελεύθερα. Το σύνολον σχεδόν των καθηγητών των δύο δυσμοίρων Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων μας έτσι φρονούν. Όλαι αι επί μέρους επιστήμαι έχουν κάποιαν συνέπειαν. Οι θεραπεύοντες τας διαφόρους επιστήμας μεταβαίνουν εις Ευρώπην και Αμερικήν δια την καλυτέραν συγκρότησίν των και καλώς ποιούν. Αλλ’ οι Θεολόγοι μας τι θέλουν εις τα Καθολικά και Προτεσταντικά Πανεπιστήμια; Τι θα μάθουν εις αυτά οι Ορθόδοξοι Καθηγηταί; Ιδού αι συνέπειαι της ασυνεπείας. Συνήθως λέγουν ότι μανθάνουν τας θεολογίας των Προτεσταντών και των Καθολικών ως και τον τρόπον σκέψεως, δια να δύνανται να γνωρίζουν σαφέστερον τας διαφοράς μας. Και εντεύθεν να αγαπούν περισσότερον την Ορθοδοξίαν και να την προστατεύουν. Δυστυχώς, όμως, δεν συμβαίνει αυτό. Ίσως η πρόθεσις να είναι καλή. Και είναι καλή. Αλλά δεν δύναται η πρόθεσις να γίνη πραγματικότης. Διότι εισέρχονται εις κλίματα επικίνδυνα χωρίς τα απαραίτητα μέσα αυτοπροστασίας. Πώς να προστατεύση ένας «καθηγητάκος» 22-25 ετών τον εαυτόν του, από τας ισχυράς επιδράσεις της Ρωμαιοκαθολικής και Προτεσταντικής Θεολογίας, όταν, εστερημένος ορθοδόξων κριτηρίων, ευρίσκεται μέσα εις την γοητεύουσαν ατμόσφαιραν του Δυτικού ρασιοναλισμού; Με ποία μέσα να αντιδράση ενώπιον της θαμβούσης ψευδοσοφίας των Ευρωπαίων το χθεσινόν, κομπλεξικόν δια την καταγωγήν του, χωριατόπουλον, που οιστρηλατημένον από το όνειρον να γίνη μέγας Θεολόγος, με γλώσσες και ευρωπαϊκήν σκέψιν, ρουφά ευχαρίστως ό,τι του σερβίρει η Κίρκη της λογοκρατουμένης Θεολογίας;

Αυτά γράφει ο αδελφός μας Ιουστίνος για τον πατέρα Κλεομένη


Ο Κλεομένης είναι ο κουζουλός έλλην ορθόδοξος χριστιανός. Δεν είναι ειδωλολάτρης. Είναι ο μόνος έλλην ορθόδοξος που προσεύχεται για να μην γίνει τζαμί στην Αθήνα. Ο μόνος έλλην ορθόδοξος  που προσευχόταν μπροστά στα ΜΑΤ να πέσει η βλάσφημη παράσταση των εβραίων.  Ο μόνος έλλην ορθόδοξος που προσευχόταν να διαλυθεί η καρναβαλική πορεία των φούστηδων. Ο μόνος έλλην ορθόδοξος που κατάφερε να γκρεμίσει το άγαλμα του σατανά στο Φάληρο. Ο μόνος έλλην ορθόδοξος που διαμαρτυρήθηκε για την προδοσία της Μακεδονίας και συνελήφθη. Ο μόνος έλλην ορθόδοξος που μάχεται ανοικτά τους μασώνους. Ο μόνος έλλην ορθόδοξος που αποκαλύπτει την χρηματολατρεία των παλαιοημερολογητών "δεσποτάδων". Ο μόνος έλλην ορθόδοξος που μάχεται υπέρ πίστεως και πατρίδος. Μην γελιέστε. Ο Κλεομένης είναι η ψυχή του ορθοδόξου ελληνικού έθνους.  Ας τον μιμηθούμε για να σώσουμε την ψυχή, την πίστη και την πατρίδα μας. Πριν είναι αργά.


Να συμπληρώσω επίσης ότι ο Κλεομένης γλύτωσε απο θαύμα , όταν του έστησαν δολοφονική ενέδρα οι αναρχοσυριζαίοι  στο Μοναστηράκι. Δυστυχώς δύο φίλοι του τραυματίστηκαν σοβαρά, ο ένας με κάταγμα κρανίου και ο άλλος με κατάγματα βραχίονα. Η επίθεση έγινε με ΣΙΔΗΡΟΛΟΣΤΟΥΣ. Ο Κλεομένης δεν έχει καμμία σχέση με ειδωλολάτρες . Μην τον συκοφαντείτε, μονο μιμηθείτε τον και αφήστε τα καναπεδίστικα. Αν είστε ορθόδοξοι έλληνες με αληθινή αγάπη για Χριστό και Ελλάδα  βγείτε στον δρόμο μαζί του...