Ο χρήστης Δημήτριος Χατζηνικολάου σχολίασε την ανάρτηση

 Ο χρήστης Δημήτριος Χατζηνικολάου σχολίασε την ανάρτηση "Είναι το χάραγμα του Αντιχρίστου ο αριθμός 666; πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου"

15 ώρες πριν
Ἡ γραφίς τοῦ Διαβόλου ἐπί τό ἔργον καί πάλιν, ἤτοι τῆς Διαστρεβλώσεως τῆς Ἀληθείας καί τῆς παραπλανήσεως τῶν ἁπλοϊκῶν! Οὐδείς ποτέ εἶπεν ὅτι ὁ ἀριθμός 666 ὡς ἔνδειξις σελίδος ἑνός ἐγγράφου, ἀριθμός πολυκατοικίας κ.λπ. εἶναι κακόν! Ἄρα ΓΙΑΤΙ μᾶς ἀραδιάζεις αὐτά τά ἄσχετα μέ τήν πραγματικότητα; Ὅλοι λέμε αὐτό πού λέγει ἡ Ἀποκάλυψις (13:18), ἤτοι τό ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ τοῦ ἀνθρώπου στό χέρι ἤ στό μέτωπον μέ τόν «ἀριθμόν τοῦ θηρίου» χξς' (666), ἄνευ τοῦ ὁποίου ὁ ἄνθρωπος ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗΝ, αὐτό εἶναι τό κακόν!

Υπάρχουν ΝΟΘΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ; Απαραίτητες επισημάνσεις. --- πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Μερικοί εν Χριστώ αδελφοί που αυτοαναγορεύονται σε ερμηνευτές της Αποκάλυψης με την βοήθεια της μηχανής αναζήτησης της Google, πρέπει να γνωρίζουν ότι οδηγούνται με την τακτική αυτή σε πλάνες. Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκουν αποσπάσματα στο διαδίκτυο, τα αντιγράφουν και τα παρουσιάζουν ως επιχειρήματα ερμηνείας. Πρέπει να τονιστεί ότι η Αποκάλυψη ως προφητικό βιβλίο έχει πολλά ΘΕΟΛΟΓΟΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ δηλ.θέματα που οι Άγιοι της Εκκλησίας απλά εξέφρασαν μία άποψη, αλλά η επαλήθευσή της θα γίνει όταν πραγματοποιηθούν τα της Αποκαλύψεως. Επίσης η Αποκάλυψη μιλάει για τις φάσεις στις οποίες ενεργεί το Μυστήριο της Ανομίαςπως τονίσαμε σε προηγούμενο σημείωμα το ΧΑΡΑΓΜΑ θα γίνει όταν ο Αντίχριστος επικρατήσει δηλ.στην τελική φάση και θα προηγηθούν πολλά άλλα όπως η εμφάνιση και το κήρυγμα του Ψευδοπροφήτη, η δράση του Ψευδοπροφήτη και το κήρυγμα των δύο προφητών ΕΝΩΧ και ΗΛΙΑ κ.α Όλα θα γίνουν φανερά και τίποτα κρυφό.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προσέξουμε είναι ποια πατερικά κείμενα δέχεται η Εκκλησία ως ερμηνευτικά της Αποκαλύψεως. Υπάρχουν κείμενα τα οποία η Ορθόδοξη Πατρολογία τα χαρακτηρίζει ΩΣ ΝΟΘΑ αλλά η μηχανή αναζήτησης της Google δεν τα γνωρίζει. Στην κατηγορία των ΝΟΘΩΝ βιβλίων ανήκουν οι τρείς ομιλίες του Οσίου Εφραίμ του Σύρου «εις την παρουσία του Κυρίου και περί συντελείας του κόσμου και εις την παρουσίαν του Αντιχρίστου».

Ο μακαριστός; Καθηγητής Πατρολογογίας Στυλιανός Παπαδόπουλος στο έργο του ΠΑΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΜΟΣ Β σελ.332-333 και 339 σημειώνει τα εξής: