Τον Κύριον υμνείτε


O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Ε ΜΑΤΘΑΙΟΥ. Σύναξις Αρχαγγέλου Γαβριήλ, Στεφάνου οσίου.


Νά, σὺν τοὶς ἄλλοις, πὼς ἡ Ἐκκλησία ὑμνεῖ τὸν ἀρχάγγελο Γαβριὴλ σ’ αὐτὴ τὴ γιορτή του: «Θρόνω παριστάμενος τῆς τρισηλίου Θεότητας καὶ πλουσίως λαμπόμενος, ταὶς θείαις λαμπρότησι, ταὶς ἐκπεμπομέναις, ἀπαύστως ἐκεῖθεν, τοὺς ἐπὶ γῆς χαρμονικῶς, χοροστατοῦντας καὶ εὐφημούντας σε, παθῶν ἀχλύος λύτρωσαι, καὶ φωτισμῷ καταλάμπρυνον, Γαβριὴλ Ἀρχιστράτηγε, πρεσβευτὰ τῶν ψυχῶν ἠμῶν.Τῶν ἀσωμάτων λειτουργῶν ὡς πρωτεύων, τὸ πρὸ αἰώνων ὁρισθὲν ὄντως μέγα, σὺ Γαβριὴλ πεπίστευσαι μυστήριον, τόκον τὸν ἀπόρρητον, τῆς ἁγίας Παρθένου, Χαῖρε, προσφωνῶν αὕτη, ἡ κεχαριτωμένη. Χρεωστικῶς σε ὅθεν οἱ πιστοί, ἐν εὐφροσύνῃ ἀεὶ μακαρίζαμεν».

Mε απλά λόγια ; Μας έκαναν Ουνίτες και εμείς συνεχίζουμε τον βαρούχιο ύπνο μας !!!

Έπαυσαν οι άνθρωποι να διακρίνουν μεταξύ ορθού και εσφαλμένου, μεταξύ αληθείας και πλάνης. Το ναρκωτικό του Οικουμενισμού, της νέας αυτής θρησκείας του Αντιχρίστου, της Παναιρέσεως αυτής κατά τον Άγιο Ιουστίνο (Πόποβιτς), διδόμενο κατά μικρές δόσεις επί δεκαετίες και καλυμμένο με ορθοδοξοφανές περικάλυμμα σαν την Ουνία, με παρερμηνευόμενα χωρία της Αγίας Γραφής και των Πατέρων της Εκκλησίας, έχει ναρκώσει τις συνειδήσεις των περισσοτέρων και μάλιστα πολλών κληρικών και θεολόγων. Έχει δημιουργήσει μία φανταστική, ψεύτικη ατμόσφαιρα ειρήνης και ενότητος με τον δήθεν διάλογο της αγάπης, μέσα στην οποία αναπαύονται μακάρια τα πλήθη, που παίρνουν ανυποψίαστα και δωρεάν από τα μέσα ενημέρωσης το χαπάκι της οικουμενιστικής ηρωίνης.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟΝ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΝ ΙΗΣΟΥΝ

Πηγή : www.markoseugenikos.gr

 “Λαός μου, τι εποίησά σοι ή τι σοι παρηνώχλησα; τους τυφλούς σου εφώτισα, τους λεπρούς σου εκαθάρισα, άνδρα όντα επί κλίνης ηνωρθωσάμην.
Λαός μου, τι εποίησά σοι, και τι μοι ανταπέδωκας;”
Αντίφωνον
Μεγάλης Παρασκευής

Εκυκλοφορήσαν εις το παρελθόν δύο τεύχη του παρόντος εντύπου με τους χαρακτηριστικούς τίτλους «Σόδομα και Γόμορρα η Λεμεσός» και «Εάλω η Κύπρος», όπου εγίνετο κριτική αφ’ενός δια φαινόμενα σοδομισμού εις την πόλιν του καρναβάλου Λεμεσόν και αφ’ετέρου δια την φιλοπαπικήν δουλικήν γραμμήν της Κυπριακής Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας που είχεν ως αποτέλεσμα την θριαμβευτικήν κάθοδον του αντίχριστου Πάπα της Ρώμης εις την Κύπρον.
            Βλέπουμε με φρίκη εις την ιστοσελίδα του defencenet είδηση με τίτλο και περιεχόμενο που μόνον ένας διεστραμμένος κυπριακός νους θα μπορούσε να διανοηθεί και να εκτελέσει:
Κύπρος : Γελοιοποίησαν την Σταύρωση του Χριστού σε κλαμπ στη Λεμεσό.
            Σημεία των καιρών : Κάποια νεοταξίτικα κέντρα έχουν επιβάλλει την δικτατορία του αθεϊσμού, και ένας τρόπος είναι να γελοιοποιείς την πίστη του θρησκευόμενου. Ξέφρενα πάρτι με τη σταύρωση του «Χριστού» που φοράει μάσκα παλιάτσου ξεκίνησαν σε κλαμπ της Λεμεσού, στην οποία συγκεντρώνονται κάθε βράδυ χιλιάδες νέοι, κυρίως Κύπριοι και Ρώσοι.
            Η διεύθυνση του κλαμπ σκηνοθέτησε το «δρώμενο» ως ειδικό θέαμα με μαυροντυμένους «καλικάντζαρους» και τον «σατανά» να χορεύουν γύρω από τον εσταυρωμένο.
            Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν στην ιστοσελίδα του κλαμπ και έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, λόγω της έλλειψης σεβασμού στο θρησκευτικό συναίσθημα της πλειοψηφίας των Κυπρίων.
            Γνωρίζουμε ότι η Λεμεσός είναι η πόλις του εγκλήματος και της ασωτίας. Και βεβαίως όπου υπάρχει έγκλημα επεμβαίνει η δικαιοσύνη. Στην παρούσα περίπτωση έχομεν εξύβριση του Κυρίου μας έργω. Ποια η επέμβαση της Δικαιοσύνης; Αγνοούμεν.
            Όμως είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα παρενέβαινε πάραυτα σε τρεις περιπτώσεις:
            α) Εάν υβρίζετο κατ’αυτόν τον τρόπον ο Μακάριος,
            β) ο ψευδοπροφήτης Μωάμεθ   και
            γ) ο Πάπας της Ρώμης.
            Επομένως η Κύπρος που εγέννησε τον απόστολον Βαρνάβαν, τον άγιον Φιλωνίδη, τον Μέγαν Σπυρίδωνα, τον άγιον Τύχωνα, τον άγιον Ιωάννην τον Ελεήμονα, τον άγιον Νεόφυτον, τον άγιον εθνομάρτυρα Κυπριανόν και τους αγίους Νεομάρτυρας Φιλούμενον Αγιοταφίτην και Σπυρίδωνα, δόκιμον μοναχόν, σήμερον βεβηλούται κατά τον πλέον επαίσχυντον τρόπον υπό τα όμματα της Κυπριακής κοινωνίας.


 12/07/2014

Η "Ορθοδοξία" του 21 αιώνα : Ο φονιάς του Αγίου Φλαβιανού είναι τώρα Άγιος!!!

Η αναφορά μας στην αίρεση του Μονοφυσιτισμού είναι σήμερα πολύ επίκαιρη, διότι, μέσα στα πλαίσια της παναιρέσεως του διαχριστιανικού Οικουμενισμού, τις τελευταίες δεκαετίες διεξάγεται Θεολογικός Διάλογος με τους αιρετικούς Μονοφυσίτες, ο οποίος κατέληξε στην επαίσχυντη και αντορθόδοξη συμφωνία του Σαμπεζύ το 1990, η οποία δυστυχώς εφαρμόζεται de facto στις ημέρες μας. Δυστυχώς, ορισμένοι «ορθόδοξοι» οικουμενιστές υποστήριξαν, συμπεριφερόμενοι μεταπατερικώς, ότι μόνο αυτοί κατά τους τελευταίους δεκαπέντε αιώνες κατενόησαν την «Ορθοδοξία» των Μονοφυσιτών και την «αδικία», που υπέστησαν από τόσους αγίους Πατέρες!
Στις ημέρες του Θεοδοσίου του μικρού, το 410 μ.Χ., ένας ιερομόναχος, Ευτυχής στο όνομα, δυστυχής στο νου, έγινε αρχηγός της αιρέσεως του Μονοφυσιτισμού, ισχυριζόμενος ο φρενοβλαβής ότι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έχει μόνο μία φύση, την φύση της Θεότητος, και μόνο μία ενέργεια, την ενέργεια της Θεότητος.
Καθαιρέθηκε, όμως, από τον άγιο Φλαβιανό Πατριάρχη Κων/λεως, με εισήγηση του Ευσεβίου Επισκόπου Δορυλαίου, στην Ενδημούσα Σύνοδο το 448.
Στις 13-6-449 ο άγιος Λέων επίσκοπος Ρώμης έγραψε την περίφημη δογματική επιστολή προς τον άγιο Φλαβιανό, που έχει μείνει γνωστή ως ‘ο Τόμος του Λέοντος’.
Παρ’όλ’αυτά μεταχειριζόμενος ο άθλιος Ευτυχής ως όργανα τους αθέους ευνούχους του βασιλέως, δεν έπαυε να ταράττει την Εκκλησία και να στήνει παγίδες, έως ότου ετελεύτησε ο βασιλιάς Θεοδόσιος. Το 449 κατάφερε, μαζί με τον μονοφυσίτη Διόσκορο Αλεξανδρείας, να παρασύρει τον αυτοκράτορα στην σύγκληση της ληστρικής Συνόδου της Εφέσου, η οποία ενήργησε βίαια και αντικανονικά. 
Η Σύνοδος αυτή δικαίωσε τον αιρεσιάρχη Ευτυχή, αποδοκίμασε την Ορθόδοξη διδασκαλία και επιδοκίμασε την κακοδοξία του Ευτυχούς περί μιάς φύσεως. Οι Δόμνος Αντιοχείας, Ευσέβιος Δορυλαίου, Θεοδώρητος Κύρου καί Ίβας Εδέσσης καθαιρέθηκαν, ο δε ιερός Φλαβιανός, αφού κακο¬ποιήθηκε και εξορίσθηκε με βάναυσο τρόπο, πέθανε έπειτα από τρεις ημέρες .
Όταν, όμως, βασίλευσε ο άγιος Μαρκιανός με την αγία Πουλχερία, διέταξαν να συγκροτηθεί Οικουμενική Σύνοδος στη Χαλκηδόνα, το 451 μ.Χ., για να εξετάσει την υπόθεση.
Αφού συνήλθαν στη Χαλκηδόνα 630 επίσκοποι, συνεκρότησαν την Δ΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδο. Τότε, αφού συζήτησαν πολλά, κατεδίκασαν και αναθεμάτισαν τον Ευτυχή και τον ακόλουθό του Διόσκορο, όπως και όλους όσους βλασφημούσαν ότι ο Χριστός έχει μία φύση και μία ενέργεια. Διεκήρυξε η Δ΄ Αγία και Οικουμενική Σύνοδος ότι οι δύο τέλειες φύσεις του Χριστού, η θεία και η ανθρώπινη, παρέμειναν μεταξύ τους ενωμένες στο ένα πρόσωπο του Θεού Λόγου «ασυγχύτως, αδιαιρέτως, ατρέπτως και αχωρίστως».
Δεν υπήρξε καμμία απορρόφηση ή προσχώρηση ή σύγχυση ή διαίρεση ή τροπή των δύο φύσεων, αλλά παρέμειναν και οι δύο ακέραιες, διατηρώντας η κάθε μία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα. Οι δύο φύσεις δηλ. αλληλοπεριχωρήθηκαν. Επομένως, το ορθό είναι ότι ο Χριστός είχε δύο τέλειες φύσεις, την θεία και την ανθρώπινη, και όχι μόνο μία, την θεία. Ακολούθως μπορούμε να κάνουμε λόγο για δυοφυσιτισμό μετά την ένωση και όχι για μονοφυσιτισμό.
Επειδή, όμως, οι αιρετικοί δεν πείθονταν στα δόγματα της αγίας Συνόδου, οι άγιοι Πατέρες μετήλθαν άλλο τρόπο. Και τα δύο μέρη, οι Ορθόδοξοι και οι κακόδοξοι Μονοφυσίτες, έγραψαν αυτά που πίστευαν και κήρυτταν σε ξεχωριστό τόμο. Αφού άνοιξαν τη θήκη, που περιείχε το τίμιο λείψανο της αγίας Ευφημίας, απέθεσαν αυτά τα δύο βιβλία σφραγισμένα στο στήθος της αγίας. Αφού, μετά από λίγες ημέρες, άνοιξαν πάλι τη θήκη, είδαν και εξέστησαν.
Διότι, τον μεν τόμο των αιρετικών τον βρήκαν ριγμένο κάτω στα πόδια της αγίας, τον δε τόμο των Ορθοδόξων, που περιείχε τον όρο και την απόφαση της Αγίας Συνόδου, τον βρήκαν να κρατιέται από την Μάρτυρα στην αγκαλιά της. Αφού έγινε αυτό, θαύμασαν όλοι γι’ αυτό το παράδοξο. Απ’ αυτό οι μεν Ορθόδοξοι στηρίχθηκαν στη πίστη και δόξασαν τον Θεό, που καθημερινώς πράττει μεγάλα και παράδοξα θαύματα για την επιστροφή και την διόρθωση πολλών, οι δε αιρετικοί Μονοφυσίτες καταισχύνθηκαν.

Εξαιτίας αυτού του παραδόξου θαύματος κατά χρέος ψάλλει η Εκκλησία μας προς την αγία Ευφημία: «Λίαν εύφρανας τους Ορθοδόξους και κατήσχυνας τους κακοδόξους, Ευφημία Χριστού καλλιπάρθενε˙ της γαρ τετάρτης Συνόδου εκύρωσας, α οι Πατέρες καλώς εδογμάτισαν˙ μάρτυς ένδοξε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος». Ο ομόφρων του Ευτυχούς, Διόσκορος, καταδικάσθηκε από την Σύνοδο της Χαλκηδόνος, επειδή ήταν μέγας αιρετικός. Ο Διόσκορος δεν δεχόταν ότι ο Χριστός έχει δύο φύσεις.

Ο Προφήτης Ηλίας στην εποχή του και στα έσχατα.

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=75&t=4528&p=31395#p31395