Οι Αλβανοί απαγόρευσαν την υποψηφιότητα Μπελέρη στην Χιμάρα

Γράφει ο Νίκος Υφαντής

Οι Αλβανοί αρνούνται στον Φρέντυ Μπελέρη να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Χιμάρας, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στην Αλβανία που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουνίου.

Οι διώξεις και του καθεστώτος Ράμα κατά της ελληνικής μειονότητας, με απώτερο στόχο την απομάκρυνση του βορειοηπειρωτικού στοιχείου από τις πατρογονικές του εστίες, τον ολοκληρωτικό δηλαδή ξεριζωμό από τον τόπο του, που τον έχει ποτίσει με αίμα, ξεπέρασαν κάθε όριο. Η Εφορευτική Επιτροπή του κράτους με απόφασή της απέκλεισε τον Έλληνα Χιμαριώτη Φρέντυ Μπελέρη από το δικαίωμά του, ως Αλβανός πολίτης να διεκδικήσει τον Δήμο Χιμάρας.

Ομιλία εις τον εκ γενετής τυφλόν -- Αγ. Αστέριος, Επίσκοπος Αμασείας

Μόλις ηκούσαμε τον υιό της βροντής, τον Ιωάννην, ή μάλλον το Άγιον Πνεύμα που από αλιέα και χειροτέχνη τον έκαμε συγγραφέα και κήρυκα θείων όντως και υψηλών υποθέσεων, να μας εκθέτη το θαύμα της σωματικής και πνευματικής αναβλέψεως του εκ γενετής τυφλού. Στο προηγούμενο κεφάλαιον ανέλυσε την πολλή και εκτεταμένη διάλεξι του Κυρίου, με την οποία καθωδηγούσε τον απειθή και δύστροπον εβραϊκό λαό στην θεογνωσία του Πατρός και του Υιού, απομακρύνοντας τον νου τους από την έννοια της μοναρχίας• τους ήνοιγε την πόρτα για να περάσουν από την νομική παράδοσι στην χάριν, οδηγώντας τους ομαλώς από την Παλαιά στην Καινή Διαθήκη, όπως κάποτε από την έρημο προς την πλούσια και εύφορον γη.

Χριστός Ανέστη -- Orthodox Hymns


Τη Α΄ (1η) του μηνός Ιουνίου μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ του Φιλοσόφου.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Σάββατο, 1  Ιουνίου 2019                                                           

Ιουστίνος ο Μάρτυς και φιλόσοφος κατήγετο από την Φλαβίαν Νεάπολιν της Συρίας, υιός Πρίσκου του Βακχείου, κατά τους χρόνους Μάρκου Αυρηλίου, του και Αντωνίνου και Φιλοσόφου καλουμένου, εν έτει ρξ΄ (160). Μεταβάς δε εις Ρώμην έδωκεν αναφοράν έγραφον εις τον ρηθέντα βασιλέα κατά της πλάνης των ειδώλων και απολογίαν υπέρ της πίστεως των Χριστιανών, δια των οποίων κρατύνει μεν και βεβαιώνει την πίστιν των Χριστιανών, κρημνίζει δε και αναιρεί την πλάνην των ειδώλων, φέρων αποδείξεις και μαρτυρίας εκ τε του ορθού και φυσικού λόγου, και εκ των θείων Γραφών. Όθεν δια τούτο φθονηθείς υπό του φιλοσόφου Κρήσκεντος, εδολοφονήθη υπ’ αυτού, και ούτως έλαβεν ο μακάριος τον στέφανον της αθλήσεως.

Τα ρεβύθια της μάγισσας

Στην εποχή μας η μαγεία έχει περικοσμηθεί με πολλά εύηχα επίθετα, για να εξαπατά ευκολώτερα τους αφελείς. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι υπό οποιαδήποτε συγκάλυψη κι αν ασκείται η μαγεία, είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί ο διάβολος για να πλανέψει τον άνθρωπο, να τον απομακρύνει από τον Θεό και να τον συντρίψει σωματικά και ψυχικά. 
Ας δούμε αυτή την αλήθεια στο επόμενο περιστατικό: Κάποια γυναίκα, παντρεμένη στην Αθήνα, δεν ζούσε αρμονικά με τον σύζυγό της, γιατί εκείνος την απατούσε. Της συνέστησαν τότε μια μάγισσα, που θα της έλυνε τάχα το πρόβλημα. Αυτή της διάβασε κάτι μαγικά και της έδωσε εννιά ρεβύθια να τα έχει στο σπίτι της. 
Από τότε όμως είχε συνεχώς στον ύπνο της εφιάλτες. Έβλεπε διαρκώς έναν αγριάνθρωπο με απαίσια όψη, που απειλούσε να τη σκοτώσει.
 

Ποια Ακροδεξιά; -- Ξεπεράστηκαν τα κατασκευασμένα ενοχικά σύνδρομα στην Ευρώπη περί φασιστών

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Στη Γαλλία, σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο του RN της Λεπέν Louis Aliot, η δημοσιογράφος χαρακτήρισε ακροδεξιό τον χώρο του. Ο Aliot θύμωσε (δικαίως) και απάντησε: «Δεν είμαι ακροδεξιός. Σταματήστε αυτή την ορολογία, γιατί κάθε φορά που το λέτε προσβάλλετε 5.000.000 ψηφοφόρους. Δεν είμαστε ακροδεξιοί. Θα πρέπει τα ΜΜΕ να το βάλουν στο κεφάλι τους, γιατί αν δεν το κάνουν τα ίδια, θα το κάνουν οι ψηφοφόροι για αυτούς». 
Ο Aliot απλά εξέφρασε αυτό που όλοι γνωρίζουν, αλλά κανένα μέσο δεν θέλει να πει: ότι ο Σαλβίνι, η Λεπέν, ο Ορμπαν και άλλοι ηγέτες αντίστοιχων πολιτικών θέσεων δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά πολιτικοί που ενδιαφέρονται περισσότερο για τη χώρα τους, παρά για τα συμφέροντα υπερεθνικών μορφωμάτων. Αν κάποιος ενημερωθεί για όσα πρεσβεύουν, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κάτι ακραίο στα λόγια τους και ότι οι πολιτικές που υποστηρίζουν είναι ουσιαστικά αυτές με τις οποίες πορεύθηκε η Ευρώπη προς την πρόοδο και την ανάπτυξη μέχρι πρόσφατα. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ! -- Περιοδικό ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ

Tό Ἔθνος τῶν Ἑλλήνων ἔρχεται ἀπό πολύ μακρυά καί εἶναι προορισμένο νά πάει ἀκόμη μακρύτερα. Τίς σημαῖες στούς ἀγῶνες του κρατοῦν οἱ ἀγέννητοι καί οἱ νεκροί ὁλοζώντανοι ἥρωες ἀπό τόν Λεωνίδα τοῦ «Μολών λαβέ» μέχρι τόν Γρηγόρη Αὐξεντίου καί τόν Κατσίφα τοῦ χρέους καί τῆς τιμῆς. Οἱ ἀξιοθρήνητοι Ἐφιάλτες, Νενέκοι, Πηλιογούσηδες καί οἱ νεώτεροι Πηλιογούσηδες παραδίδονται ἀπό τή συνείδηση τοῦ Γένους τῶν Ἑλλήνων στήν ἀπαξίωση, στή χλεύη καί τελικῶς στή λήθη. Ἐκεῖ πού τούς ἀξίζει. Πενθικοί σταθμοί σάν τήν προδοσία τῆς Μακεδονίας μας ἀπό τούς Ἑλληνόφωνους βουλευτές, πού ἔδωσαν ὅρκο νά προασπίζονται τά ἐθνικά συμφέροντα καί δέν τόν τήρησαν, εἶναι προκλήσεις γιά νά ἀναμετριέται κάθε φορά τό Γένος μέ τήν Ἱστορία του.

ΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΤΑΣ ΕΚΑΛΕΣΕ -- Αθωνικά άνθη

Η αγία Πεντηκοστή είναι η κατ’  εξοχήν εορτή της ενότητος. Διότι εν τη ημέρα της καθόδου του Αγίου Πνεύματος ιδρύεται η Εκκλησία. Και η Εκκλησία είναι Μία. Είναι ενότης των πολλών εις εν. Είναι συνάντησις εις το εν. Είναι κατάφασις καρδιών και διανοιών εις το εν. Μία πίστις, εν βάπτισμα, μία ομολογία, εν φρόνημα, εις Θεός…                                                       
Δια τούτο, εις όλην την πνευματέμφορον υμνογραφίαν της αγίας Πεντηκοστής, εξαίρεται η ενότης, η συμφωνία, η αρμονία, το εν… Το πνεύμα τούτο της ενότητος διήκει δι’  όλης της αγίας Γραφής. Και θεμέλιον αρραγές της Εκκλησίας αποτελεί η ενότης. Κάτι που δεν ενούται εις την Εκκλησίαν, είναι απόβλητον, είναι εκτός. Κάτι που διασπά την Εκκλησίαν, εξοβελίζεται. Ό,τι δεν εναρμονίζεται με την Εκκλησίαν, «εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται»…