ΠΟΝΤΟΣ - Την Πατρίδα μ' Έχασα


 

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ --- Κωνσταντίνος Χολέβας Πολιτικός επιστήμων

Τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστούν οι ημέρες μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων.


Κάθε χρόνο, στις 19 Μαΐου, θυμούμαι και συγκινούμαι. Τιμώ τους Πόντιους Ελληνες που θανατώθηκαν, βασανίστηκαν, ξεριζώθηκαν. Θυμούμαι τους φανατικούς Τούρκους ενόπλους που ξέσπασαν κατά των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας, των απογόνων των Αργοναυτών και της αυτοκρατορίας της Τραπεζούντος.

Η 19η/05/1919 συμβολίζει την απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ να αρχίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων. Είχε ήδη αρχίσει η Τουρκία να εκδιώκει και να εκτελεί Ελληνες στα παράλια της Ιωνίας, το 1914. Η εξόντωση του Ελληνισμού της Ανατολής συνεχίσθηκε με την καταστροφή και τη σφαγή του 1922. Οι Κωνσταντινουπολίτες έζησαν τα φανερά και κρυφά πογκρόμ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με τον αβάστακτο φόρο και τα τάγματα εργασίας, όπου πέθαιναν, αλλά και το 1955 με τα Σεπτεμβριανά, κατά τα οποία ο τουρκικός όχλος χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίηση ενός καλά σχεδιασμένου προγράμματος ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού. Η επιθετικότητα κατά του Ελληνισμού ολοκληρώθηκε (;) με την εισβολή και τις ωμότητες στην Κύπρο το 1974.

-----------------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε η τραγωδία του Ρωμαίικου Ελληνισμού είναι απερίγραπτη. Πόσοι Τουρκομάνοι να εισχώρησαν στη μικρασιατική γη; 200.000, 500.000 1.000.000; Περισσότεροι δεν ήταν.. Όλοι άλλοι ήταν γηγενείς Ρωμιοί, ντόπιοι Έλληνες, Ελληνόφωνοι και Αρμένιοι. Κι όμως κατάφεραν σε μια μακρά χρονική περίοδο Οθωμανικής επιρροής οι λίγοι καθαρόαιμοι Τουρκομάνοι να επιβληθούν επί του συμπαγούς χριστιανικού πληθυσμού! Με τις διώξεις, με την επιβολή που φέρει το μουσουλμανικό θρήσκευμα στα σπλάχνα του, με τις απειλές κατά τόπους και τους δελεασμούς αν απαρνούνταν τη χριστιανική πίστη-αξιώματα, χαμηλή φορολογία, επαγγελματική αποκατάσταση κι ανέλιξη, ασυλία-άλλαξαν το εθνογραφικό τοπίο. Οι περισσότεροι εξισλαμίστηκαν οικειοθελώς, ενώ όσοι κράτησαν είτε εκδιώχθηκαν είτε σφαγιάστηκαν! Όλες αυτές οι προσωπικότητες που κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι σάρκες από τις σάρκες μας, οι οποίοι όμως πέρασαν την άλλη όχθη στη πορεία της μάταιης ζωής, προτίμησαν τη βολή τους αντί πινακίου φακής σαν τον Ησαύ, παρέδωσαν τα πρωτοτόκια ή μάλλον απώλεσαν τα πρωτοτόκια τους την ατελεύτητη Βασιλεία για μια χούφτα φακές που φυτρώνουν στα άγονα υψίπεδα της μικρασίας. Θα πει κανείς μήπως κι αυτοί που αυτοαποκαλούνται χριστιανοί είναι καλύτεροι στην απέναντι όχθη; Όχι βέβαια, οι μεν αρνήθηκαν το Σωτήρα και θεωρούνται νεκροί, οι άλλοι έχουν πιθανότητες σωτηρίας ως δυνάμει φορείς της Χάρης λόγω βάπτισης, άρα και σωτηρίας. Επειδή Έλληνες είμαστε όσο σε αυτή τη ζωή πολιτευόμαστε, όταν φεύγουμε για τον Θεό είμαστε πολίτες του ουρανού πλέον, το ίδιο ισχύει για κάθε λαό στο μάταιο τούτο κόσμο.

Ἐπιστολὴ Παμμακεδονικῶν Ἑνώσεων



 Ἐξοχώτατε κ. Ρ. Κουντουρέ, Πρέσβη τῆς Ἑλλάδος εἰς Σκόπια,

Κάποιος πολίτης τῶν Σκοπίων ἔχει ἀναρτήσει σὲ κοινωνικὰ δίκτυα ἐδῶ καὶ ἀρκετὸ καιρό, μία ἄκρως προσβλητικὴ παραποίηση τοῦ ἐθνικοῦ μας συμβόλου. Μία ἐνέργεια σὰν κι αὐτὴν σὲ ἀρκετὲς χῶρες τιμωρεῖται καὶ μὲ φυλάκιση. Ἐπιπρόσθετα δὲ μέλος τοῦ κοινοβουλίου τῆς γείτονος χώρας φαίνεται νὰ τοῦ «ἄρεσε» ἡ αἰσχρὴ προσ­βολὴ τῆς ἑλληνικῆς σημαίας. Θέλουμε νὰ μάθουμε σὲ ποιὲς ἐνέργειες ἔχει ἤδη προχωρήσει ἡ Ἑλληνικὴ πρεσβεία, καὶ ἂν δὲν ἔχει ἐνεργήσει ἀκόμα, ποιὲς ἐνέργειες προτίθεται νὰ κάνετε ἀπὸ ἐδῶ καὶ στὸ ἑξῆς;

Μὲ πατριωτικοὺς χαιρετισμούς.

"O.T."

Νήδυμος Ύπνος --- Χαράλαμπος Β. Κατσιβαρδάς Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ο κόσμος αδυνατεί να πιστέψει ότι υπόκειται σε μία μορφή παραπληροφορήσεως εκ των συστημικών Μ.Μ.Ε, τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα, αναγορεύοντας εαυτόν, σε τέταρτη εξουσία και δη την πιο ισχυρά, διότι ποδηγετούν ευχερώς την κοινή γνώμη προς την κατεύθυνση την οποία κατά το δοκούν επιθυμούν.

Η δυναμική της τηλεοπτικής γομώσεως, παρά την εισβολή της πλημμυρίδας των λοιπών μέσων μαζικής επικοινωνίας, ενδημεί ως το κυρίαρχο μέσο εγκυρότητας, υποβολής και μαζικής πληροφόρησης των πολιτών, οι οποίοι υπακούν εις ό,τι προβάλλει ως είδηση, ή ως νουθεσία, παρά το γεγονός, ότι τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε, αποτελούν το μείζον εργαλείο της διαπλοκής και της χάραξης πολιτικής του εκάστοτε κόμματος.

Resurrection Matins Ode 9


 

Τη ΙΘ΄ (19η) Μαϊου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ και των συν αυτώ ΑΚΑΚΙΟΥ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ και ΠΟΛΥΑΙΝΟΥ.

Πατρίκιος ο Άγιος Ιερομάρτυς και οι συν αυτώ Άγιοι Μάρτυρες Ακάκιος, Μένανδρος και Πολύαινος ηξιώθησαν των στεφάνων του Μαρτυρίου εις την Προύσαν της Μικράς Ασίας επί του άρχοντος αυτής Ιουλιανού του Υπατικού. Κατά την εποχήν εκείνην ο Άγιος Πατρίκιος δια μεν την αρετήν και την σοφίαν, την οποίαν κατείχεν εκ νεαράς ηλικίας, εγένετο της Προύσης Επίσκοπος, δια δε την εις Χριστόν πίστιν και τον διάπυρον ζήλον του διαβληθείς, συνελήφθη υπό των ειδωλολατρών και οδηγηθείς ενώπιον του άρχοντος Ιουλιανού του Υπατικού, ήλεγξε την πλάνην και την ματαιότητα των ειδώλων. Ο δε άρχων, αφ’ ου εδοκίμασε δια πολλών και διαφόρων βασάνων να πείση τον Άγιον τούτον Ιερομάρτυρα Πατρίκιον να αρνηθή τον Χριστόν, επέμενε και εις το εξής:

Η «Εκκλησία» της Σερβίας εμφανίζει πλέον την πλήρη παράδοσή της στην αίρεση του Οικουμενισμού.

Οι οικουμενιστές της Σερβίας, ακολουθώντας τις μεθόδους παλαιών αιρετικών, συνεργάζονται και με τις πολιτικές εξουσίες για την επίτευξη του κοινού στόχου τής εξουδετέρωσης των αγωνιστών Ορθοδόξων κληρικών. Θύματα τού ανηλεούς διωγμού των Σέρβων οικουμενιστών ήταν ο μακαριστός Επίσκοπος Ράσκας, Πριζρένης, Κοσσόβου και Μετοχίων Αρτέμιος τον οποίον είχαν καθαιρέσει, καθώς και κληρικοί και μοναχοί που παραμένουν συνεχιστές του έργου του. Αυτή ήταν επί πολλά έτη η επιθυμία των Αλβανών του Κοσσόβου αλλά και των Σέρβων οικουμενιστών. Οι πρώτοι αντιμετώπιζαν τον μακαριστό Αρτέμιο ως ισχυρό εμπόδιο στα σχέδιά τους, οι οικουμενιστές τον έβλεπαν ως εμπόδιο στην «αγαπητική» υποταγή τους στον Πάπα και την Ευρώπη. Η Σερβική Εκκλησία διώκεται ένδοθεν. Τα πνευματικά τέκνα τού μεγάλου αντιπαπικού και αντιοικουμενιστή  Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς  τη μια μέρα αναγνωρίζουν επισήμως την αγιότητα του Γέροντός τους και την επομένη καθαιρούν  τον πνευματικό τους αδελφό Αρτέμιο, το μόνο συνεχιστή της διδασκαλίας του αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς !  Η Σερβική εκκλησία μετατρέπεται σε οικουμενιστικό θέατρο του παραλόγου. Πολλοί Σέρβοι Επίσκοποι και κληρικοί  λησμόνησαν τα βάσανα που πέρασε η πατρίδα τους και τώρα τρέχουν στις αγκάλες του Πατερούλη τους Πάπα του πραγματικού ενόχου των συμφορών τους!...

--------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αυτά δυστυχώς είναι τα άσχημα και αυτά συμβαίνουν καθημερινά όσο οι ψευτοκοσμοεξουσιαστές μας δίνουν διαφόρων ειδών παγκόσμια προβλήματα για να μας κρατάνε απασχολημένους με ψεύτικα άγχη και διλήμματα...ποιός θα ξεχάσει το μέγα λαοπλάνο Λιακόπουλο που σε προηγούμενες εποχές πλανούσε μέχρι και άξιους γέροντες... Προδόθηκε ευτυχώς με το βιβλίο του "το Μαύρο Βυζάντιο" και χάθηκε. Λογικά θα χτυπάει το κεφάλι του που εν καιρώ εμβολίων και με τόσες αμέτρητες δυνατότητες πλάνης αυτός έμεινε στην απέξω αλλά πιστεύω ότι ο παπά Σάββας δεν τον άφησε από εκεί που είναι να αλωνίζει κ άλλο....

---------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ματθαιϊκοί αλληλοδέρνονται https://pafoslive.com.cy/%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/

19 Μαΐου 2021 - 2:35 μ.μ.

 Διαγραφή
Blogger Ο/Η Silver είπε...

Από που γνωρίζεις ότι είναι Μαθαιϊκοί αδελφέ;

19 Μαΐου 2021 - 3:08 μ.μ.

 Διαγραφή
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Έχω κοινούς γνωστούς. Η μία αντιμαχόμενη φατρία υπάγεται στον Σεβαστιανό (σύνοδος Στέφανου) και η άλλη στον Παρθένιο (σύνοδος Κηρύκου).

Γκριζάρισμα Αιγαίου και Θράκης από το HELIOS!

Πως παραπλανώνται οι ακρίτες

Γκριζάρισμα Αιγαίου και Θράκης από το HELIOS! Πως ΜΚΟ και Μηταράκης παραπλανούν τους ακρίτες και εγκλωβίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Μηταράκης συνεχίζει την ένοχη σιωπή του, ανήμπορος να απαντήσει!

Η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ αποκάλυψε στο προηγούμενο Δ.Τ. πως , ως δια μαγείας εξαφανίζονται από τα στοιχεία του Υπουργείου Μετανάστευσης όσοι αποκτούν άσυλο, ενώ τελικά εγκαθίστανται με το πρόγραμμα HELIOS στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Βόρειο – Νότιο Αιγαίο και Θράκη). Αυτά γίνονται με την συνδρομή των ΜΚΟ που τρέχουν το επιδοτούμενο πρόγραμμα, με το αζημίωτο φυσικά. Με πρόσφατα στοιχεία που παρουσίασε το ίδιο το Υπουργείο Μεταναστευτικής, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν 3.680 νέα μισθωτήρια σε κτήρια και διαμερίσματα με το πρόγραμμα HELIOS, πολλά εκ των οποίων στο Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο και την Θράκη!! Μόνο για το Βόρειο Αιγαίο οι δικαιούχοι του προγράμματος φτάνουν στον απίστευτο αριθμός των 5.470 ατόμων. Το Υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να δείξει ότι γίνεται αποσυμφόρηση, δεν καταμετρά όσους έχουν πάρει άσυλο και τους επιδοτεί να διαμένουν στα νησιά. Τελικά αντί να τηρεί την υπόσχεσή του για μη μόνιμη παραμονή στα νησιά, την επιδοτεί! Υπήρχαν πολλές αναφορές πολιτών ότι ενώ ο κ. Μηταράκης εμφανίζει στοιχεία θριάμβου, στην πραγματικότητα δεν γίνονται αυτά ορατά. Αυτό γιατί με την επιδοματική πολιτική που ασκεί το Υπουργείο και με την πριμοδότηση στέγης του HELIOS, κανένας δεν είναι διατεθειμένος να “ξανα-ξενιτευτεί”! ‘Έτσι εμφανίζεται πλασματικά ότι αδειάζουν τα ΚΥΤ από πληθυσμό (Καρά Τεπέ, ΒΙΑΛ, Βαθύ) αλλά τελικώς γίνεται εγκατάσταση εντός αστικού ιστού (σε διαμερίσματα των πόλεων στα νησιά). Το HELIOS (Ήλιος) είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης στέγασης και ένταξης αναγνωρισμένων προσφύγων και δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 3ο τρίμηνο του 2019 (επί Ν.Δ.).

----------------------------

 Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Οἱ ἀπαντήσεις στά ἐρωτήματά σας εἶναι ἁπλές, ἀγαπητοί Χιῶται! Οἱ μισέλληνες Τσίπρας, Μητσοτάκης, Μηταράκης κ.ἄ. θέλουν προφανῶς ν' ἀφανίσουν τήν Ἑλλάδα καί, ὅπως τούς λέγουν οἱ παγκοσμιοποιηταί (=Σατανισταί) ἐντολεῖς των, ἡ προώθησις τῆς λαθρομεταναστεύσεως εἶναι ὁ προσφορώτερος τρόπος διά τήν ἐπίτευξιν τοῦ διαβολικοῦ σκοποῦ των. Διό καί προβαίνουν κάθε τόσον εἰς διεστραμμένας δηλώσεις καί πράξεις. «Ἔχει καί ἡ θάλασσα σύνορα καί δέν τό ξέραμε;» ἔλεγε πρό ἐτῶν κακεντρεχῶς (ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ) ὁ κόκινος Τσίπρας! «Πρέπει νά καταπολεμήσουμε τόν Νατιβισμόν», «χαίρομαι νά μπολιάζωνται οἱ Ἕλληνες μέ τό ἰσλάμ» (περίπου ἔτσι) κ.λπ. λέγει ὁ ἐπίσης μισέλλην γαλάζιος Τσίπρας!

Holy Martyrs: Peter, Dionysius, Andrew, Paul, Christina, Heraclius, Paulinus and Benedimus

These Saints all contested in martyrdom during the reign of Decius (249-251)- Peter was from Lampsacus in the Hellespont. For refusing to offer sacrifice to the idol of Aphrodite, his whole body was crushed and broken with chains and pieces of wood on a torture-wheel; having endured this torment courageously, he gave up his soul.

Paul and Andrew were soldiers from Mesopotamia brought to Athens with their governor, there they were put in charge of two captive Christians, Dionysios and Christina. The soldiers, seeing the beauty of the virgin Christina, attempted to move her to commit sin with them, but she refused and, by her admonitions, brought them to faith in Christ. They and Dionysios were stoned to death, and Christina was beheaded.

Heraclius, Paulinus, and Benedimus were Athenians, and preachers of the Gospel who turned many of the heathen from their error to the light of Christ. Brought before the governor, they confessed their Faith, and after many torments were beheaded.