Άγ. Ι. Χρυσόστομος

Η ψυχή του (μικρού) παιδιού είναι καθαρή από όλα τα πάθη. Δεν μνησικακεί εναντίον εκείνων που την έχουν λυπήσει, αλλά τους πλησιάζει σαν φίλους, σαν να μην συνέβη τίποτα. Και όσο ξύλο κι αν φάει από τη μητέρα του, αυτήν επιζητεί, αυτήν προτιμάει από όλους. Κι αν ακόμη του δείξεις μια βασίλισσα με το στέμμα της, δεν την προτιμάει από την μητέρα του, που φοράει ρούχα κουρελιασμένα, αλλά θα προτιμούσε περισσότερο να ιδεί εκείνη με τα κουρέλια της, παρά την βασίλισσα με τα στολίδια της. Γιατί το δικό του και το ξένο γνωρίζει να το διακρίνει όχι με βάση τη φτώχεια και τον πλούτο, αλλά με βάση την αγάπη. Και από τα αναγκαία τίποτε περισσότερο δεν επιζητεί, παρά μόνον όσο να χορταίνει με το γάλα του μαστού, και μετά απομακρύνεται από τη θήλη. Το παιδί δεν λυπάται για εκείνα που λυπούμαστε εμείς, όπως για παράδειγμα για τη ζημιά από τα χρήματα και για τα παρόμοια. Ούτε πάλι χαίρεται για όσα χαιρόμαστε εμείς, δηλαδή γι’ αυτά τα φθαρτά πράγματα. Δεν κυριεύεται από το σφοδρό πάθος για τα κάλλη των σωμάτων. Γι’ αυτό και ο Κύριος έλεγε: «Η βασιλεία των ουρανών ανήκει σ’ εκείνους που μοιάζουν με τα απονήρευτα παιδιά», ώστε να κάνουμε με την προαίρεσή μας, αυτά, που τα παιδιά τα έχουν εκ φύσεως.

His Beatitude Patriarch Daniel, a Citizen of Honour of Turda city

On 18 September 2011, the Sunday after the Exaltation of the Holy Cross, the Patriarch of the Romanian Orthodox Church consecrated the church of the “Descend of the Holy Spirit” in Turda Bai city, together with His Eminence Andrei, Metropolitan of Alba, Crisana and Maramures and His Grace Vasile Somesanul, Assistant Bishop to the Archdiocese of Vad, Feleac and Cluj and a group of priests and deacons. After the celebration of the Divine Liturgy, the Patriarch of Romania awarded diplomas to some of the persons who contributed to the construction of the place of worship.

Μητρόπολις Λεμεσού-Κύπρου.

Από την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Μοναγρίου ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 6 μμ θα τελεσθούν τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Παναγίας Βηματαρίσσης που βρίσκεται εντός της Μονής. Στα θυρανοίξια θα παραστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ Εφραίμ.

Aλλοίμονον ανήκουστος προδοσία!

Όσιος Μακάριος ο Αιγύπτιος

 «Ομιλία κστ΄ 7»
Αυτό πού έχει γραφεί για τον Ιώβ, δεν έχει γραφεί τυχαία, το πώς δηλαδή τον ζήτησε ο σατανάς από το Θεό, διότι δε μπορούσε νά κάνει τίποτε μόνος του χωρίς νά πάρει άδεια. Και τι λέγει στον Κύριο ο διάβολος: «παράδωσε τον στα χέρια μου, και δεν πρόκειται νά στρέψει το πρόσωπο του για νά σ' ευλογήσει». ΄Έτσι και τώρα ο ίδιος Ιώβ υπάρχει και ο ίδιος Θεός και ο ίδιος διάβολος. Για όσο χρόνο κάποιος έχει την προστασία του Θεού και είναι πρόθυμος και φλέγεται από την παρουσία τής χάρης του Θεού, τον ζητάει αυτόν ο σατανάς και λέγει στον Κύριο «επειδή τον βοηθάς και τον προστατεύεις, σε υπηρετεί άφησε τον και παράδωσε τον σε μένα, για νά δεις αν θα στρέψει τον πρόσωπο του νά σ' ευλογήσει». Λοιπόν για όσο χρόνο προστατεύεται η ψυχή από το Θεό, υποχωρεί η χάρη και παραδίνεται στους πειρασμούς. Έρχεται λοιπόν ο διάβολος, φέρνοντας μέσα της αναρίθμητα κακά, απελπισία, απόγνωση, πονηρές σκέψεις, και δημιουργώντας θλίψη στην ψυχή, για νά την κάνει ν' ατονίση και ν' αποξενωθεί από την ελπίδα του Θεού.

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΝ Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ.

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γράφει στὸ «Συμβουλευτικὸν Εγχειρίδιον» για την Παναγίαν Θεοτόκον την «προστασίαν πάντων των Χριστιανών» ότι είναι το καταφύγιον όλων των πονεμένων και δυστυχισμένων αυτού του κόσμου. Και αυτό γίνεται, διότι:

«Νυν η Θεοτόκος ως Μήτηρ Θεού αμέσως μετά τον Θεόν ούσα και ασυγκρίτως υπερβάσα όχι μόνον ανθρώπους, αλλά και αυτάς τας πρώτας και ανωτάτας τάξεις των αγγέλων, Χερουβίμ και Σεραφίμ, δι᾽εαυτής διανέμει τον πλούτον όλων των εκ Θεού χαρισμάτων και θείων ελλάμψεων, εις όλους αγγέλους ομού και ανθρώπους, καθώς όλη κοινώς η του Χριστού φρονεί Εκκλησία».

Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς…

Greek Orthodox Archdiocese of Australia

St. Andrew's Patristic Symposium 2011

St. Gregory of Nyssa.

21/09/11

Revd. Alan Galt (St. Andrew's) :
What it Means to be Human : St. Gregory of Nyssa and Pastoral Ministry Today.

Revd. Dr. Doru Costache (St. Andrew's) :
Nyssen's Apology, the Basilian Hexaemeron and their Respective Aproaches to the Creation Narrative : Continuities and Discontinyities.

Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού-Κύπρου

Από το Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής ανακοινώνεται με την ευκαιρία της πανηγύρεως του ναού της εορτής του Γεννεσίου της Θεοτόκου, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 7:30μ.μ. στο κέντρο Τρίκκης Παλάς, θα πραγματοποιηθεί δείπνο αγάπης με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντα Εφραίμ. Τιμή εισόδου 10 ευρώ. Εισιτήρια προπωλούνται από την εκκλησιαστική επιτροπή , τις κυρίες της Φιλοπτώχου και τον Ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού.  Για όσους επιθυμούν να παρευρεθούν και δεν έχουν μεταφορικό μέσο θα υπάρχουν λεωφορεία. Για δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 99672167.

Romanian Orthodox Church


His Beatitude Patriarch Daniel in Turda city

His Beatitude Daniel, Patriarch of the Romanian Orthodox Church arrived tonight at Turda city where tomorrow, 18 September 2011, he will consecrate the parish church of Turda Bai. His Beatitude, accompanied by His Eminence Andrei, Metropolitan of Cluj, Alba, Crisana and Maramures was received in the church monastery of Mihai Voda in Turda city by the four nuns of the convent, by the priests of Turda and Campia Turzii cities, headed by the archpriest of Turda, as well as by faithful.

St. George Greek Orthodox Church MASSILLON —OHIO.

St. George Greek Orthodox Church, 364 First St. SE, will host its eighth annual Greek Oktoberfest Oct. 6-9.

The celebration of Greek food, music, dance, faith and culture is St. George's largest fundraiser, laying the foundation for the parish’s work in the coming year.

The four-day festival will feature Greek food and homemade pastries, local dance troupe performances, live music by the Aegean Duo, fine-arts booths and a theme-basket silent auction.

The festival will showcase the debut of St. George's Junior Dance Troupe and the introduction of “Greek pizza” as a menu item.

There also will be an outdoor taverna and a drive-thru, open from 11 a.m. to 7 p.m. Thursday and Friday.

Festival times are from 4 to 9 p.m. Oct. 6; 11 a.m. to 10 p.m. Oct. 7 and 8, and from 11 a.m. to 4 p.m. Oct. 9. Admission, parking and entertainment are free.

Χριστιανισμός και ελληνισμός

Γράφει ο μοναχός Μωυσής, Αγιορείτης

Από καιρό γίνεται συστηματική προσπάθεια από ορισμένες γνωστές ομάδες να διασαλευθεί η μακραίωνη και ενιαία πνευματική και πολιτισμική ιστορία του Γένους των Ελλήνων. Με συντονισμό, εμπάθεια και ατεκμηρίωτες θέσεις γίνεται σφοδρός αγώνας κατά της δύο χιλιάδες χρόνια δυνατής παρουσίας του χριστιανισμού στον ελληνικό κόσμο. Θέλουν επίμονα να μας πουν και να μας πείσουν ότι ο χριστιανισμός είναι ξένος προς την παράδοσή μας και προσπαθούν να επαναφέρουν το μυθικό δωδεκάθεο.


Η συνέχεια κλικ πιο κάτω στο : Read more

Mary Alexopoulou: The Singer Who Became A Nun



The story of Mary Alexopoulou, a successful musician of the 1960′s and who today is an abbess named Theonymphi (tr. Bride of God), can be divided into two parts: first as a singer until 43 years of age, and second with the life she lives now among the faithful in her monastery not far from Athens. As a servant of the Lord, she has chosen to serve Him forever.
The following are her own words from an interview, followed by videos of her as a singer and as a nun.

Metropolitan Nikodim of Kharkov and Bogodukhov passed away in the Lord



Metropolitan Nikodim of Kharkov and Bogodukhov, the oldest hierarch of the Russian Orthodox Church, 91, passed away in the Lord in the evening of September 15, 2011, in the Monastery of the Protecting Veil in Kharkov, the Patriarchal Press Service has reported.

Εκκλησία Κύπρου

“Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν, και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι.“
Στην επί του Όρους ομιλία Του ο Κύριος ανοίγει μπροστά στον άνθρωπο τους ορίζοντες της αιώνιας ζωής και του δίνει προσανατολισμούς αιώνιους.  Συγκεκριμένα, δίνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί η αυθεντική ζωή που οδηγεί στην αγάπη του Θεού και την αληθινή ευτυχία.


H συνέχεια, κλικ πιο κάτω στο : Read more