Ο χρήστης ΧΑΡΙΛΑΟΣ σχολίασε την ανάρτηση "ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ"

Αγαπητέ Silver, o Οικουμενισμός και οι Οικουμενιστές συνεχίζουν το πανηγύρι τους. Για την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησία, σήμερα είναι Κυριακή πρό της Χριστού Γεννήσεως και το Ορθόδοξο Ημερολόγιο δείχνει 19 Δεκεμβρίου του 2022. Η Εκκλησία του Χριστού συνεχίζει την νηστεία των Χριστουγέννων η οποία τελειώνει την επομένη Παρασκευή, ενώ οι εχθροί Της όπως: οι Παπικοί, οι Νεοημερολογίτες, οι Προτεστάντες, οι Αγγλικανοί και λοιποί αντίχριστοι, ψευτοεορτάζουν σήμερα τον Μ.Βασίλειο και την κοσμική Πρωτοχρονιά. Παρ΄όλα αυτά, οι έτεροι εχθροί της Εκκλησίας, δεκατριμερίτες Ακακιοφλωρινικοί, δηλώνουν ότι, οι υποταγμένοι από το 1924 στον Παπισμό, Νεοημερολογίτες, είναι εντός της Εκκλησίας [φεύ] Όμοιος ομοίω αεί πελάζει

Χαρίλαος Ι.Στουραΐτης
Θεολόγος

Που βρίσκονται τα Δώρα των Μάγων;

Στον αγιασμένο τόπο του Αγίου Όρους, στο Περιβόλι της Παναγίας μας, βρίσκονται πραγματικοί θησαυροί: Τίμια Λείψανα, ιερές εικόνες, πολύτιμα κειμήλια, μοναδικοί κώδικες κ.ά.


Σε μια από τις πρώτες θέσεις βρίσκονται τα Δώρα των Μάγων, στην
 
Ιερά Μονή Αγίου Παύλου.

Ο χρυσός, ο λίβανος, η σμύρνα. Ο χρυσός βρίσκεται στη μορφή 28 επιπέδων πλακιδίων με καλλιτεχνική μικροεπεξεργασία. Ο λίβανος και η σμύρνα βρίσκονται ως μίγμα σε 62 περίπου σφαιρικές χάντρες μικρού μεγέθους.

Αλλά πώς βρέθηκαν εκεί αυτά τα πολύτιμα δώρα;

Η παράδοση και η ιστορία μας λένε ότι η Παναγία μας, πριν την Κοίμησή της, τα παρέδωσε μαζί με την Τιμία Εσθήτα, την Αγία Ζώνη της και τα σπάργανα του Χριστού μας στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων. Εκεί έμειναν ως το 400 μ.Χ.

Μετά ο αυτοκράτορας Αρκάδιος τα μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη και έμειναν εκεί μέχρι την άλωσή της, το 1024 μ.Χ., από τους Φράγκους.

Στη συνέχεια φυλάχτηκαν στη Νίκαια της Βιθυνίας ως το 1453 μ.Χ., που την κατέλαβαν οι Τούρκοι.

Μετά την Άλωση, η ευλαβής Μάρω, σύζυγος του σουλτάνου Μουράτ Β’ και μητριά του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή, που ήταν κόρη του Δεσπότη της Σερβίας Γεωργίου Βράγκοβιτς, του κτίτορα της Μονής του Αγίου Παύλου, τα μετέφερε αυτοπροσώπως στο Άγιο Όρος.

Κατά την αγιορείτικη παράδοση, η Μάρω, για να μην παραβιαστεί το άβατο του Αγίου Όρους, εμποδίστηκε από την ίδια τη Θεοτόκο να πλησιάσει στη Μονή. Αυτή ταπεινά υπάκουσε και παρέδωσε τα Τίμια Δώρα στους μοναχούς σ’ένα σημείο που μέχρι σήμερα λέγεται «Σταυρός της Βασιλίσσης». Στο αρχείο της Ι. Μονής φυλάσσεται και το σχετικό σουλτανικό έγγραφο παράδοσης των Δώρων.

Τα Δώρα των Μάγων ευωδιάζουν κατά διαστήματα και θαυματουργούν με τη χάρη του Θεού.