Για μια ανήσυχη ησυχία …! του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη, Καθηγητού Π.Α.

Αν θα μπορούσε κανείς να διεισδύσει πραγματικά στον πυρήνα της υπαρξιακής αγωνίας του ανθρώπου, που γεννάται από τον πόθο για ενότητα, θα ανακάλυπτε ακριβώς ότι ο πόθος αυτός προδίδει την ψυχική δίψα του ανθρώπου για ησυχία. Είναι γεγονός ότι ο διασπασμένος και διχασμένος εσωτερικά άνθρωπος, εκείνος τουλάχιστον που βιώνει την ανάγκη για ενότητα σαν μια βασική επιδίωξη της ζωής, στο βάθος της εσώτερης ψυχικής υποστάσεώς του λαχταρά την ησυχία. Εξάλλου, εάν ένας διαταραγμένος από εσωτερικές συγκρούσεις και διασπάσεις άνθρωπος κατέληγε στην ψυχική του συγκρότηση και ενοποίηση, το πρώτο αγαθό που θα γευόταν θάταν ασφαλώς η πνευματική ησυχία, σαν έκφραση της αρμονίας των ψυχικών του καταστάσεων και περιεχομένων.

Η ΚΑΚΟΔΟΞΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΩΣ «ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΚΑΙ «ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ»

“Καθάπερ γάρ  ἐν  τοῖς  βασιλικοῖς  νοµίσµασιν  ὁ µικρόν  τοῦ  χαρακτῆρος  περικόψας,  ὅλον   τό   νόµισµα  κίβδηλον εἰργάσατο,  οὕτω  καί  ὁ  τῆς  ὑγιοῦς  πίστεως  καί  τό  βραχύτατον ἀνατρέψας, τῷ παντί λυµαίνεται, ἐπί τά χείρονα προϊών ἀπό τῆς ἀρχῆς. Ποῦ τοίνυν εἰσίν οἱ φιλονικίας ἡµᾶς κρίνοντες ἕνεκεν τῆς πρός τούς αἱρετικούς διαστάσεως; Ποῦ νῦν εἰσίν οἱ λέγοντες οὐδέν µέσον εἶναι ἡµῶν κακείνων, ἀλλ’ ἀπό φιλαρχίας τήν διαφοράν γίνεσθαι; Ἀκουέτωσαν τί φησίν ὁ Παῦλος, ὅτι τό Εὐαγγέλιον ἀνέτρεψαν οἱ καί µικρόν τι καινοτοµοῦντες.”

 ( Ἁγ. Ἰω. Χρυσοστόµου Ἑρµηνεία τῆς πρός Γαλάτας Ἐπιστολῆς, ΕΠΕ 20, 194).


Τό 1997, ἕνας θεολόγος, ὁ κ. Γκουτζίδης Ἐλευθέριος, σέ δηµόσια ὁµιλία του ὑπεστήριξε µία καινοφανῆ ἐκκλησιολογική  καί  Τριαδολογική  θέση.  Εἶπε  ἐπί  λέξει:  «Δέν   θά ὁµιλήσω σήµερον διά τήν πρώτην, ἄναρχον, αἰωνίαν καί ἀόρατον Ἐκκλησίαν, διότι αὕτη εἶναι ἡ τελεία Κοινωνία τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνεύµατος. Εἶναι ἡ πλήρης καί τελεία κοινωνία καί ἀδιαίρετος ἑνότης τῶν τριῶν Θείων Προσώπων, τοῦ ἑνός Θεοῦ». Ὑπεστήριξε, δηλαδή, ὅτι ἡ Ἁγία Τριάς εἶναι Κοινωνία Προσώπων καί ὅτι (ἡ Ἁγία Τριάς) εἶναι ἄναρχος Ἐκκλησία.
Τήν θέση του αὐτή βρέθηκε νά τήν υἱοθετῆ ἕνας ἐπίσκοπος, ὁ κ. Κήρυκος Κοντογιάννης, ὁ ὁποῖος ἐπανειληµµένως ἐδήλωσε γραπτῶς αὐτή τή συµφωνία του καί «ὡς Ἀρχιερεύς καί ὡς θεολόγος», ὅπως χαρακτηριστικῶς ἀνέφερε.

Προσκυνημένοι Γραικύλοι


Πως και άρπαξε η κυρία Μέρκελ τον ζουρνά από τα χέρια του Πρωθυπουργού και τον τρέλανε στον δικό της ξέφρενο πανηγύρι;; Πως ο “Μακεδόνας” (Αρτινός και γαρ…) κύριος Τσίπρας κατάντησε Σκοπιανός-Ψευτομακεδόνας, όταν ο μακαρίτης ο Γκλιγκόροφ δήλωσε απερίφραστα ότι Σκοπιανός σημαίνει Σλάβος;;; Αλλά αυτοί ήταν πάντοτε οι δήθεν ψευτοκουλτουριάρηδες  προοδευτικάριοι της light Αριστεράς..!
Μήπως όμως και από την άλλη πλευρά υπάρχει το αντίπαλο δέος;;  Η ανάγκη βέβαια της ψηφοθηρίας τους υποχρεώνει να υποκρίνονται. Διότι περί υποκρισίας πρόκειται, όταν ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήθεν μου κόπτεται για τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού στην Μακεδονία μας, αλλά από την άλλη πλευρά δείχνοντας το πραγματικό του πρόσωπο και ακολουθώντας την γραμμή των προσκυνημένων περί του ονόματος, επαναλαμβάνει την τραγική ρήση του μακαρίτη πατέρα του, ότι σε λίγα χρόνια το όνομα θα ξεχαστεί…!    

Παρακλητικός Κανών Αγίου Νικολάου


O Συναξαριστής της ημέρας.

Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019
Τη  ΚΔ΄ (24η) Ιανουαρίου, μνήμη της Οσίας μητρός ημών ΞΕΝΗΣ και των δύο αυτής θεραπαινίδων.                                                                                                                   
Ξένης της θαυμασίας ο καινός και ξένος βίος, εις μεν την ποσότητα είναι πολύ ολίγος και βραχύτατος, εις δε την διήγησιν είναι υπερβολικά πλούσιος και ευπρεπέστατος και τόσον κατανυκτικός και γλυκύτατος, ώστε δύναται να δώση εις τους ευλαβείς ακροατάς μεγάλην ωφέλειαν. Ότι αυτή η μακαρία ήτο από γένος επιφανές και ευγενέστατον, το δε βαπτιστικόν της όνομα ήτο Ευσεβία. Οι γονείς της ήσαν φιλόθεοι, πλούσιοι άρχοντες της πρεσβυτέρας Ρώμης και ένδοξοι, εις δε την εν γένει διαγωγήν των επιφανέστεροι. Φιλαρέτως λοιπόν και χριστιανικώς ανατραφείσα, όταν έφθασεν εις ηλικίαν νόμιμον, την εζήτησεν ως νύμφην του πλούσιος τις όμοιος αυτής και εις το γένος περιφανέστατος.

«Βούλιαξε» η Βέροια για τη Μακεδονία


Ξεσηκωμός στη Βέροια για την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών

Χτες το κέντρο της Βέροιας, και συγκεκριμένα η πλατεία Δημαρχείου, βούλιαξε από χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ από νωρίς το πρωί νέκρωσαν η αγορά και οι δημόσιες υπηρεσίες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 5.000 άτομα όλων των ηλικιών πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης εκφράζοντας δυναμικά την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο της FYROM.

Νέα δυνατότητα που παρέχει πλέον η παπική αίρεση -- Σχόλιο αδελφού μας

Δείτε την νέα δυνατότητα που παρέχει πλέον η παπική αίρεση για παγκόσμια τέλεση συμπροσευχών από ολόκληρη την ανθρωπότητα μαζί με τον πάπα με το πάτημα απλώς ενός κουμπιού. Βγαίνει και ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα. 

https://clicktopray.org/

Ενδιαφέρον παρουσιάζει στην πρώτη σελίδα το σημείο που δείχνει τον συνολικό αριθμό των συμπροσευχών για κάθε μήνα όπου κάθε μία προσευχή που κάνει κάθε άνθρωπος αντιστοιχεί στο σύμβολο ♡. Ενότητα επί τη βάση του διαβολοσυμβόλου της παπικής καρδιάς του ψευδόχριστου και της ψευδοπαρθένου σε παγκόσμια κλίμακα...

*Πολύ προσοχή να μην πατήσετε στα πορτοκαλί τετραγωνάκια που αναγράφει "Click To Pray" γιατί θα προσμετρηθεί στις συνολικές προσευχές....

ΕΡΥΘΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Εξαπολύουν διώξεις ποινικοποιώντας κάθε θεμιτή και υγιή αντίδραση των πολιτών

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 20/1/2019 με την πάνδημη συμμετοχή του ο ελεύθερος δημοκρατικός λαός και ο ακηδεμόνευτος Κλήρος σε αγαστή σύμπνοια διαδήλωσαν εμφατικώς τη δικαιολογημένη αντίδρασή τους και τεκμηριωμένη εναντίωσή τους προς την επονείδιστη διά τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, διά της οποίας εκχωρείται άνευ όρων το όνομα της Μακεδονίας μας εις τα Σκόπια αναγνωρίζοντας απεριφράστως εθνική μακεδονική ταυτότητα -γλώσσα, πολιτισμό, εθνικό προσδιορισμό, erga omnes, άρθρα 1.3 και 1.8 της Συμφωνίας των Πρεσπών- εις τη γείτονα, παρά τη μεθοδευμένη πειθαναγκαστική προπαγάνδα του συστήματος, διά των εξωνημένων ΜΜΕ, δήθεν περί του αντιθέτου, παραχαράσσοντας την αντικειμενική αλήθεια.

Η έσχατη προδοσία έγκειται στο γεγονός ότι η ελλαδική κυβέρνηση σφετερίζεται τη λαϊκή κυριαρχία καθότι ενεργεί αυθαίρετα κατά παρέκκλιση της βούλησης του λαού, ο οποίος κατά τη συνταγματική έννομη τάξη αποτελεί το θεμέλιο του πολιτεύματος (άρθρο 1 παρ. 2 και άρθρο 3 παρ. 120 του Συντάγματος) και αιτείται εν προκειμένω σύσσωμος διά των σύννομων δημοκρατικών μέσων του συνταγματικού πατριωτισμού που διαθέτει να πέμψει ένα ηχηρό μήνυμα άρνησης προς την κύρωση της επίμαχης σύμβασης, δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί πραξικοπηματικά καταλύοντας το άρθρο 44 παρ. 2 να αφουγκραστεί την ανόθευτη, αβίαστη και ανεπηρέαστη βούληση του ελληνικού λαού διά ενός δημοψηφίσματος.

Εις τα ζητήματα της πίστεως δεν χωρούν ανθρώπινοι συναισθηματισμοί

Αείποτε η Εκκλησία του Χριστού «δια τους λόγους των χειλέων Του εφύλαξεν οδούς σκληράς». Μέσος όρος δεν υπάρχει. Ή πιστεύομεν ή δεν πιστεύομεν. Ή ο από δέκα αιώνων Καθολικισμός περιέπεσεν εις αιρέσεις, οπότε πρέπει να τας αποβάλη και κατόπιν να έλθη προς ένωσιν Δογματικήν και Εκκλησιαστικήν ή δεν έχει αιρέσεις οπότε η Εκκλησία μας πλανάται επί δέκα αιώνας. Και όχι μόνον δέκα αιώνας, αλλά πλανάται μεθ' όλων των Οικουμενικών Συνόδων και των αγίων Πατέρων, και τα πάντα γίνονται άνω κάτω.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Γ.Ο.Χ.)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κόρινθος, 10/23-1-2019

Μέ θλίψη ἀνακοινώνουμε στούς εὐσεβεῖς χριστιανούς τῆς Μητροπόλεώς μας καθώς καί κάθε ἄλλον ἀδελφό τῆς ἁγιωτάτης γνησίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὅτι, σύμφωνα μέ ἔγκυρες πληροφορίες, ὁ πρώην Μητροπολίτης Ἀργολίδος (ἤδη καθαιρεθείς καί ἀφορισθείς ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου) χθές, σέ ἔκτακτη Σύναξη τῆς Ἀδελφότητος τῆς Μονῆς Ἁγίας Τριάδος (Ἑξαμιλίων Κορινθίας) τήν ὁποία συγκάλεσε μετά τόν Ἑσπερινό, ἀνακοίνωσε ὅτι ἀποφάσισε νά ἑνωθοῦν μέ τόν Κήρυκο Κοντογιάννη (ἀπό πολλῶν ἐτῶν καθηρημένο καί ἀφορισμένο ὑπό τῆς Ἱερᾶς Συνόδου, ἐπί κακοδοξίᾳ καί σχίσματι). Ἐπικαλέσθηκε δέ, ὅτι ὁ Κήρυκος (δῆθεν) μετενόησε!

Καλούμε τον ελληνικό λαό να κατέβει σύσσωμος στο Σύνταγμα

Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, καλεί η «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, εκτός απροόπτου, η Βουλή των Ελλήνων συνέρχεται για να συζητήσει και να αποφασίσει την κύρωση ή μη της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Συνταγματικά, κάθε απόφασή της, είναι έωλη, καθώς είναι αδύνατον (με οποιαδήποτε πλειοψηφία) να παραχωρηθεί Όνομα, Εθνικότητα, Γλώσσα και Πολιτισμός, σε αλλόφυλους.
Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε μία ύστατη προσπάθεια για την αποτροπή της κύρωσης της επαίσχυντης Συμφωνίας, η οποία θα ολοκληρώσει δύο εγκλήματα: