Έλληνες επιστήμονες αποκάλυψαν την 'ταφική πλάκα' του Χριστού



Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, επιστήμονες αποκάλυψαν την επιφάνεια αυτού που παραδοσιακά θεωρείται ο τάφος του Ιησού Χριστού. Χτισμένος στον Ναό του Παναγίου Τάφου στη Ιερουσαλήμ, ο τάφος ήταν καλυμμένος από μάρμαρο μέχρι το 1555 μ. Χ. και πιθανότατα και πολλούς αιώνες νωρίτερα.

"Το μάρμαρο που καλύπτει τον τάφο έχει, πλέον, τραβηχτεί και μείναμε έκπληκτοι με τον όγκο του υλικoύ από κάτω" αναφέρει χαρακτηριστικά στο National Geographic ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος που συμμετέχει στις εργασίες αποκατάστασης. "Πρόκειται για μια μακρά επιστημονική ανάλυση, ωστόσο θα μπορέσουμε τελικά να δούμε την πρώτη πέτρινη επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Ιησού".

Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση, το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε πάνω σε μια πλάκα ή "ταφικό κρεβάτι" από λαξευμένο ασβεστόλιθο δίπλα σε μια σπηλιά, μετά την σταύρωσή του από τους Ρωμαίους. Οι Χριστιανοί πιστεύουν πως ο Χριστός αναστήθηκε μετά τον θάνατο και οι γυναίκες που πήγαν για να μυρώσουν το σώμα τρεις ημέρες μετά την ταφή δήλωσαν πως δεν υπήρχαν καθόλου λείψανα.

Του αγίου Μάρκου του Ασκητού:

Μόνον οι τέλειοι εις την αρετήν άνδρες, δύνανται να αντιλαμβάνωνται και να αισθάνωνται τα παραπτώματά των. Εάν, επομένως, τα φανερά αμαρτήματα είναι δυσκατανόητα, εις ημάς, πόσω μάλλον μας διαφεύγουν οι αμαρτωλοί διαλογισμοί μας; Ημείς δε αγνοούντες κατά το πλείστον τας κακίας μας, εκπληττόμεθα και ταρασσόμεθα όταν μας έρχωνται ανάλογοι πειρασμοί.

"Ορθόδοξη Φωνή" : Αρκετά τα λόγια, Τώρα ώρα για δράση !!!


ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ~ Ι.Μ.ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ -- Orthodox Hymns


Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Ε ΛΟΥΚΑ. Κλεώπα και Αρτεμά εκ των 70.

Ὁ Κλεόπας ἦταν ἕνας ἀπὸ τοὺς 70 μαθητὲς τοῦ Κυρίου. Γι’ αὐτὸν διαβάζουμε στὸ κατὰ Λουκᾶν Εὐαγγέλιον κδ’ 18 – 27: 

 Ἀποκριθεὶς δὲ ὁ εἷς, ᾧ ὄνομα Κλεόπας, εἶπε πρὸς αὐτόν· σὺ μόνος παροικεῖς ἐν Ἱερουσαλὴμ καὶ οὐκ ἔγνως τὰ γενόμενα ἐν αὐτῇ ἐν ταῖςἡμέραις ταύταις; Καὶ εἶπεν αὐτοῖς· ποῖα; οἱ δὲ εἶπον αὐτῷ· τὰ περὶ Ἰησοῦ τοῦ Ναζωραίου, ὃς ἐγένετο ἀνὴρ προφήτης δυνατὸς ἐν ἔργῳ καὶ λόγῳἐναντίον τοῦ Θεοῦ καὶ παντὸς τοῦ λαοῦ, ὅπως τε παρέδωκαν αὐτὸν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ ἄρχοντες ἡμῶν εἰς κρῖμα θανάτου καὶ ἐσταύρωσαν αὐτόν. Ἡμεῖς δὲ ἠλπίζομεν ὅτι αὐτός ἐστιν ὁ μέλλων λυτροῦσθαι τὸνἸσραήλ· ἀλλά γε σὺν πᾶσι τούτοις τρίτην ταύτην ἡμέραν ἄγει σήμερονἀφ᾿ οὗ ταῦτα ἐγένετο. Ἀλλὰ καὶ γυναῖκές τινες ἐξ ἡμῶν ἐξέστησαν ἡμᾶς γενόμεναιὄρθριαι ἐπὶ τὸ μνημεῖον, καὶ μὴ εὑροῦσαι τὸ σῶμα αὐτοῦ ἦλθον λέγουσαι καὶ ὀπτασίανἀγγέλων ἑωρακέναι, οἳ λέγουσιν αὐτὸν ζῆν. Καὶ ἀπῆλθόν τινες τῶν σὺν ἡμῖν ἐπὶ τὸ μνημεῖον, καὶ εὗρον οὕτω καθὼς καὶ αἱ γυναῖκες εἶπον, αὐτὸν δὲ οὐκ εἶδον. Καὶ αὐτὸς εἶπε πρὸς αὐτούς· ὦ ἀνόητοι καὶ βραδεῖς τῇ καρδίᾳ τοῦπιστεύειν ἐπὶ πᾶσιν οἷς ἐλάλησαν οἱ προφῆται! Οὐχὶ ταῦτα ἔδει παθεῖν τὸν Χριστὸν καὶ εἰσελθεῖν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ; Καὶ ἀρξάμενος ἀπὸ Μωυσέως καὶ ἀπὸ πάντων τῶν προφητῶν διηρμήνευεν αὐτοῖς ἐν πάσαις ταῖς γραφαῖς τὰ περὶ ἑαυτοῦ. Καὶ ἤγγισαν εἰς τὴν κώμην οὗ ἐπορεύοντο, καὶ αὐτὸς προσεποιεῖτο πορρωτέρω πορεύεσθαι· καὶ παρεβιάσαντο αὐτὸν λέγοντες· μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρὸςἑσπέραν ἐστὶ καὶ κέκλικεν ἡ ἡμέρα. Καὶ εἰσῆλθε τοῦ μεῖναι σὺν αὐτοῖς. Ὁ Κλεόπας, ἔλαβε κατὰ τὴν ἡμέρα τῆς Πεντηκοστῆς τὰ χαρίσματα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ πέρασε τὴν ζωή του κοπιάζοντας γιὰ τὸ Εὐαγγέλιο.

Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός:

Ο Παπισμός δεν είναι πρόθυμος για θυσίες. Το αντίθετο. Απαιτεί την αναγνώριση της διπλής εξουσίας του. Περιέχει πολλή οδύνη η έκφραση της απογοητεύσεως του Ιωάννου Η’ Παλαιολόγου: «Ημείς εθαρρούμεν διορθώσαι πολλά σφάλματα των Λατίνων, νυν δε ορώ ότι εκείνοι, οι καινοτομήσαντες και αμαρτόντες εις πολλά, βούλονται διορθούν ημάς, τους μηδέν τι μεταποιήσαντας». Η δήλωση αυτή είναι αρκετή, για να νουθετήσει όσους αφελώς πιστεύουν, ότι με τους διαλόγους θα βοηθήσουμε τον Παπισμό να αναθεωρήσει και ανακαλέσει τις καινοτομίες του.

27 Οκτωβρίου 2016: Επίσκεψη "Ιερού Λόχου 2012", στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

27 Οκτωβρίου 2016: Επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Με αφορμή την εθνικής μας επέτειο του "ΟΧΙ", της 28ης Οκτωβρίου 1940, 

μέλη και φίλοι του Ιερού Λόχου 2012, μαζί με τα παιδιά τους, επισκέφθηκαν χθες 27 Οκτωβρίου 2016 το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για να δούνε από κοντά κειμήλια από τις μάχες του ένδοξου Ελληνικού μας στρατού και να παρακολουθήσουν σχετική ξενάγηση. 

 



Περιηγηθείτε κι εσείς μέσα από μερικές φωτογραφίες μας:


http://ierosloxos2012.blogspot.gr/2016/10/27-2016.html

Ρεσιτάλ υποκρισίας: Φίλης και Γεωργιάδης “αγκαζέ” τραγουδούν τον Ακάθιστο Ύμνο - Έτσι ψηφίζανε μαζί και την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα!

Ρεσιτάλ υποκρισίας: Φίλης και Γεωργιάδης “αγκαζέ” τραγουδούν τον Ακάθιστο Ύμνο - Έτσι ψηφίζανε μαζί και την ανέγερση του τεμένους στην Αθήνα!

“ Ένας Έλλην δύναται / ένας άντρας γενναίος…” ------ Του Στέλιου Παπαθεμελή*


Το σύστημα επιδιώκει, κατά… σύστημα, να υποβαθμίζει τη σημασία των εθνικών επετείων και τη μέθεξη του λαού σ΄ αυτές. Γιορτάζουμε τις μέρες αυτές τη νικηφόρα προέλαση του Ελληνισμού και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης μας ανήμερα του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου το 1912. Και επίσης το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων στο ιταμό τελεσίγραφο του Μουσολίνι στις 28 Οκτωβρίου 1940 και στις 6 Απριλίου 1941 του Αδόλφου Χίτλερ. Τότε  μεγαλούργησε η εθνική ομοψυχία και το αρραγές του εσωτερικού μετώπου. Θυσίες, ηρωισμοί, κατορθώματα επιβεβαίωσαν τη διαχρονική συνέχεια του  Έθνους μας και την αδιάσπαστη διάρκειά του.
Ανδρέας Κάλβος, ο θείος ποιητής των Ελλήνων εγκωμιάζει τους καρπούς της ενότητάς τους – όταν αυτή επαληθεύεται στις πραγματικότητες της ζωής:

«Ώ Έλληνες, ώ θείαι / ψυχαί, ΄που εις τους μεγάλους / κινδύνους φανερώνετε / ακάμαντον ενέργειαν – και υψηλήν φύσιν!»
Για να διερωτηθεί όμως αμέσως μετά:
«Πώς, πώς της ταλαιπώρου / πατρίδος δεν πασχίζετε / ΄να σώσητε τον στέφανον / από τα χέρια ανόσια / ληστών τοσούτων;» Πλεονάζουν πάντοτε οι ληστές εναντίον μας. Και στη συνέχεια πάλι ξανά ζητεί να αυτοεπιβεβαιωθεί η δύναμη των Ελλήνων με λυδία λίθο την γενναιότητά τους:
«Είναι πολλά τα πλήθη των / και φοβερά εις την όψιν, / αλλ΄ ένας Έλλην δύναται, / ένας άνδρας γενναίος / ΄να τα σκορπίση.»(Ηφαίστια, Ωδή Γ΄)

Άγια Μετέωρα 2009 -- Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός : Είναι τραγικό! Είναι τραγικό!...Διαγράφουμε όλους τους Αγίους εν ονόματι των Αγίων!

"...Ένα ψευδοεπιχείρημα,που κυκλοφορείται στον χώρο της δικής μας θεολογίας, της ακαδημαϊκής θεολογίας, είναι ότι ουδεμία οικουμενική σύνοδος κατεδίκασε τον δυτικό χριστιανισμό. Και όμως έχουμε δύο οικουμενικές συνόδους, του 829 και εκείνης του 14ου αιώνος ,που διαφοροποιούν την Ορθοδοξία απο τον δυτικό "χριστιανισμό".

Εάν λοιπόν συνέλθη σύνοδος, και δεν δεχθή μεταξύ των οικουμενικών συνόδων την 8η και την 9η ,θα είναι ψευδοσύνοδος. Όπως η αιρετική, η αποτυχημένη σύνοδος της Φερράρας-Φλωρεντίας.

Ετοιμάζεται αυτή η σύνοδοςγια να μας οδηγήση στην αποδοχή του παπισμού και του προτεσταντισμού ως αυθεντικών χριστιανισμών.

Είναι τραγικό! Είναι τραγικό!...Διαγράφουμε όλους τους Αγίους εν ονόματι των Αγίων!

Και όπως έλεγε μακαρίτης τώρα Αρχιεπίσκοπος,"δεχόμεθα τον Μάρκο Ευγενικό και τον τιμάμε! Εκείνος έτσι έπρεπε να μιλήση στην εποχή του! Εμείς μιλούμε με τον δικό μας τρόπο στη δική μας εποχή"! ( Σημ.Χριστόδουλος;)

Οι δικοί μας θεολόγοι οικουμενιστές ζητούν "επανερμηνεία" της Πίστεως! Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά;  Παίζουμε με την σωτηρία; Η Πίστη που σώζει είναι μία συνταγή, ένα φάρμακο που δεν αλλοιώνεται, δεν δέχεται αλλαγές. Είναι μία και ενιαία Πίστις".

Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός
Ομιλία εις Ιεράν Μονήν Μεγάλου Μετεώρου
"Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς πατέρας της 9ης οικουμενικής συνόδου"

Άγια Μετέωρα 2009