Τάδε έφη Κοσμάς

Kosmas:
Ο φίλος Misha έγραψε στις 9.11.2007 :

Παράθεση:
κατά την ταπεινή μου γνώμη και ελάχιστη προσωπική εμπειρία ο γέροντας Παΐσιος είναι άγιος της Εκκλησίας του Χριστού με σημεία θαυμαστά και εμφανίσεις, όπως και ο παπα Νικόλας Πλανάς, ο άγιος Λουκάς ο χειρουργός, ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος, η γερόντισσα Ταρσώ, ο γερ. Ιερώνυμος της Αίγινας, ο αγ. Ιωάννης Μαξίμοβιτς, ο αγ. Σιλουανός, ο αγ. Αρσένιος ο Καππαδόκης, ο άγιος Ανθιμος της Χίου και μερικοί ακόμη....
όχι άγιοι με το στανιό, ούτε με κατασκευασμένα θαύματα, ούτε επιβληθέντες από την Ιεραρχία για πολιτικιές και άλλες σκοπιμότητες....
αλλά άγιοι στη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, με ευωδιάζοντα λειψανα και θεοσημείες.....


1. Στην πιό πάνω καταχώρησή του ο αγαπητός
Misha αναφέρει δέκα ονόματα προσώπων, τους οποίους θεωρεί αγίους της Νεοημερολογίτικης Εκκλησίας. Χαιρόμαστε για αυτά που γράφει ο αδελφός Misha, και τα δέχονται φυσικά και πολλοί οπαδοί του Νέου.
Ο λόγος είναι το ότι μεταξύ των πιό πάνω προσώπων που «αγιοποίησαν» οι Νεοημερολογίτες, είναι και δύο πρόσωπα του Παλαιού Ημερολογίου. Φαίνεται ότι οι Νεοημερολογίτες εξάντλησαν τους «καλούς ανθρώπους» του χώρου τους, που μπορούσαν να «αγιοποιήσουν»! Για το λόγο αυτό κατέφυγαν σε μας και αναζήτησαν δικά μας πρόσωπα, όπως την Ταρσώ και τον π. Ιερώνυμο της Αίγινας! Είναι αυτό για μας εκ μέρους τους μια επιβεβαίωση, αν και δεν την έχουμε ανάγκη, ότι η Εκκλησία του Παλαιού Ημερολογίου, παράγει αγίους! Με την περίπτωση του π. Ιερώνυμου και της Ταρσώ, ασχολούμαστε στη συνέχεια. Προηγουμένως όμως διευκρινίζουμε τα εξής:

2. Επισημάναμε και άλλη φορά, ότι οι οπαδοί του Νέου Ημερολογίου έχουν μιά «μανία» για αγιοποιήσεις. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους.

α. Σε παπική απομίμηση!
Ο σκοπός της Ορθοδοξίας είναι να γεννάει αγίους! Να βοηθάει τους ανθρώπους να πετύχουν τη σωτηρία τους! Αυτό το έκανε και θα το κάνει πάντα. Ο Θεός, μερικούς από αυτούς που σώζονται, τους φανερώνει ως αγίους στην Εκκλησία Του. Θέλει οι πιστοί να τους τιμούν. Τους αγίους δεν τους κάνουν οι άνθρωποι. Τους φανερώνει ο Θεός. Αυτός τους αναδεικνύει και επιβάλει στην Εκκλησία Του. Αυτή είναι η Παράδοση της Ορθοδοξίας.
Οι παπικοί, επειδή είναι ξεκομμένοι από την Παράδοση της Ορθοδοξίας, αγιοποιούν όποιο πρόσωπο αυτοί θέλουν! Δεν αναμένουν να τους φανερώσει ο Θεός. Ούτε καν τους ενδιαφέρει αυτό, δηλ. το τι θέλει ο Θεός! Μόνο ο προηγούμενος πάπας, ο Ιωάννης Παύλος Β΄, αγιοποίησε 1340 παπικούς!
Οι οπαδοί του Νέου Ημερολογίου, αφότου το 1924 φράγκεψαν και ενώθηκαν με τον παπισμό, μιμούνται τους παπικούς και στο ζήτημα των αγιοποιήσεων. Τόσο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, όσο και τα άλλα Πατριαρχεία και Εκκλησίες, άρχισαν χωρίς θεολογικά κριτήρια τις αθρόες τους αγιοποιήσεις.
Η Κωνσταντινούπολη έχει ήδη «αγιοποιήσει» περί τα σαράντα πέντε άτομα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένοι από αυτούς δεν ήταν και δεν είναι πραγματικοί άγιοι και περίμεναν τον Αθηναγόρα, ή τον Βαρθολομαίο να τους κάνουν αγίους! Ο Βαρθολομαίος ετοιμάζεται ήδη να προβεί σύντομα στην επίσημη «αγιοποίηση» και άλλων, όπως του π. Παϊσίου, του π. Πορφυρίου, του π. Σωφρονίου Ζαχάρωφ κτλ.
Η Ρωσία έχει προβεί σε ανεξέλεγκτο αριθμό προσώπων, μεταξύ των οποίων και του αγιογράφου Ρουμπλιώφ, που είναι ο δημιουργός της περίφημης εικόνας της φιλοξενίας του Αβραάμ!
Η Νεοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδος αγιοποίησε τον Εθνομάρτυρα, αλλά μασόνο, επίσκοπο Σμύρνης Χρυσόστομο κτλ.

β. Στο ότι οι Νεοημερολογίτες προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι είναι η Εκκλησία του Χριστού!
Οι Νεοημερολογίτες με το που ενώθηκαν με τον παπισμό έπαυσαν να είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας! Κατέστησαν σχισματικοί και αιρετικοί! Οι άγιοι Πατέρες διδάσκουν ότι οι αιρετικοί και σχισματικοί δεν αποτελούν την Εκκλησία του Χριστού!
Η διδασκαλία αυτή των αγίων Πατέρων βασανίζει τη σκέψη τους. Θέλουν να διαψεύσουν τους Πατέρες. Φαντάζονται, πως ο μόνος τρόπος για να διαψευστούν οι Πατέρες και να πείσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους είναι ο χώρος τους να παράγει αγίους! Και επειδή ο Θεός δεν φανερώνει αγίους στο χώρο τους, δημιουργούν μόνοι τους αγίους με τις αθρόες αγιοποιήσεις, που επιχειρούν! ΄Όπως, το ίδιο κάνουν και οι αδελφοί τους παπικοί!
Με τον τρόπο αυτό, οι οπαδοί του Νέου Ημερολογίου, νοθεύουν το Ορθόδοξο αγιολόγιο, με πρόσωπα, που δεν ανέδειξε ο Θεός ως αγίους!

Ορθόδοξοι Ύμνοι


Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 --- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 Σεπτεμβρίου στην αλβανική πρεσβεία της Αθήνας για την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Δρυμάδων

Ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 καλεί όλους τους εθνικά και χριστιανικά σκεπτόμενους Έλληνες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από την Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ., με αφορμή την κατεδάφιση του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στους Δρυμάδες του Δήμου Χιμάρας.

Η πράξη αυτή από την πλευρά του αλβανικού κράτους, με ενορχηστρωτή τον ντόπιο γενίτσαρο "τοποτηρητή" της κυβέρνησης Ράμα, βουλευτή Κότσο Κοκεδήμα και εκτελεστικό όργανο τον επίσης γενίτσαρο Δήμαρχο Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο, δείχνει για μία ακόμα φορά πόσο βάναυσα καταπατούνται τα
 δικαιώματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, έχοντας προηγούμενο στην εποχή του κομουνιστικού αθεϊστικού καθεστώτος του αλήστου μνήμης δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.

O Συναξαριστής της ημέρας.

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Προεόρτια γεννήσεως Θεοτόκου, Σώζωντος μάρτυρος, Ευψυχίου μάρτυρος, Λουκά οσίου, Ονησιφόρου αποστόλου, Αθανασίου νεομάρτυρος (1774).

Ὁ Ἅγιος Σώζων, καταγόταν ἀπὸ τὴν πόλη Λυκαονία τῆς Μ. Ἀσίας.
Βοσκὸς στὸ ἐπάγγελμα, γρήγορα βαπτίστηκε χριστιανὸς καὶ πῆρε τὸ ὄνομα Σώζων. Ἦταν ἄνθρωπος ἐνάρετος καὶ θεοσεβής. Μελετοῦσε τὶς ἅγιες γραφὲς καὶ κήρυττε τὸ λόγο τοῦ Εὐαγγελίου.
Κάποια μέρα μπῆκε σὲ ἕναν εἰδωλολατρικὸ ναὸ ὅπου εἶδε ἕνα ἄγαλμα φτιαγμένο ἀπὸ χρυσό. Ὀργίστηκε μὲ τὴν σκέψη ὅτι πολλοὶ ἄνθρωποι πεθαίνουν ἀπὸ τὴν πεῖνα, καὶ οἱ εἰδωλολάτρες φτιάχνουν πολυτελὴ εἴδωλα. Ἔτσι ἔκοψε τὸ ἕνα χέρι τοῦ ἀγάλματος καὶ ἀφοῦ τὸ πούλησε μοίρασε τὰ χρήματα στοὺς φτωχοὺς χριστιανούς.
Ὁ ἡγεμόνας τῆς περιοχῆς ὅταν ἔμαθε τί εἶχε συμβεῖ ἄρχισε νὰ συλλαμβάνει καὶ νὰ τιμωρεῖ χριστιανούς. Ὁ Σώζων τότε παρουσιάστηκε στὸν ἡγεμόνα καὶ ὁμολόγησε μὲ θᾶρρος καὶ χωρὶς νὰ ἔχει μετανιώσει.
Ἔπειτα ἀπὸ πολλὰ βασανιστήρια παρέδωσε τὸ πνεῦμά του μαρτυρικὰ στὸν Θεό.

«Ἡ γέννησίς σου Θεοτόκε χαρὰν ἐμήνυσε πάσῃ τῇ οἰκουμένῃ»

Στις 8 Σεπτεμβρίου ἡ ἁγία µας Ἐκκλησία ἑορτάζει λαµπρὰ τὸ Γενέσιο τῆς Θεοτόκου ἐκ στείρων γεροντικῶν λαγόνων. Πρόκειται γιὰ µία πανάρχαια θεοµητορικὴ ἑορτή, ἡ ὁποία εἰσῆλθε στὸν ἑορτολογικὸ ἐνιαυτό, ὡς σηµαντικὸς σταθµὸς πνευµατικοῦ ἀνεφοδιασµοῦ τῶν πιστῶν. Κι’ αὐτὸ διότι ἡ συµβολὴ τῆς Θεοµήτορος στὴν ὑλοποίηση τοῦ θείου σχεδίου γιὰ τὴ σωτηρία τοῦ κόσµου, ὑπῆρξε καθοριστική. Ἡ Ἴδια ἀξιώθηκε νὰ γίνει τὸ τιµιότατο καὶ καθαρότατο δοχεῖο, ὥστε νὰ κρατήσει στὰ πάναγνα σπλάγχνα Της τὸν «ἀχώρητον παντί», τὸ πῦρ τῆς Θεότητος. Νὰ κυοφορήσει καὶ νὰ γίνει µητέρα καὶ τροφὸς τοῦ Θεοῦ! Νὰ γίνει ἡ νοητὴ γέφυρα, ἡ ὁποία ἕνωσε τὴν γῆ µὲ τὸν οὐρανό, τὸν ἄνθρωπο µὲ τὸ Θεό. Γι’ αὐτὸ καὶ ἡ Ἐκκλησία µας ἀπὸ τὰ ἀρχαῖα κιόλας χρόνια καθιέρωσε τὴν κατηγορία τῶν Θεοµητορικῶν Ἑορτῶν πρὸς τιµήν Της. Μία ἀπὸ αὐτὲς εἶναι καὶ τὸ Γενέσιό Της. Γιορτάζουµε, εὐφραινόµαστε καὶ µακαρίζουµε τὴν Παναγία µας αὐτὴ τὴν ἁγία ἡµέρα. Κατὰ τὸν ἱερὸ ὑµνογράφο: «Ἀγάλλονται τὰ πέρατα τῆς οἰκουµένης σήµερον ἐν τῇ γεννήσει σου Κόρη Θεοκυῆτορ Μαρία», διότι πραγµατοποιήθηκε ἡ ἐκπλήρωση «τῆς θείας οἰκονοµίας, δι’ ἧς ἀνεπλάσθηµεν οἱ γηγενεῖς καὶ ἀνεκαινίσθηµεν ἐκ τῆς φθορᾶς πρὸς ζωὴν τὴν ἄληκτον». Καλούµαστε οἱ πιστοὶ νὰ τιµήσουµε καὶ ἐφέτος τὴν Παναγία µας, ἀνυµνώντας Την καὶ παρακαλώνταςΤην µὲ τὰ ἀνυπέρβλητα λόγια του Ἀκαθίστου Ὕµνου: «Ὦ πανύµνητε Μῆτερ, ἡ τεκοῦσα τὸν πάντων ἁγίων ἁγιώτατον Λόγον, δεξαµένη τὴν νῦν προσφοράν, ἀπὸ πάσης ρῦσαι συµφορᾶς ἅπαντας». Ἔχουµε ἀπόλυτη ἀνάγκη τὴν ἐξ οὐρανοῦ ἀρωγή Της, ὡς πρόσωπα, ὡς κοινωνία, ὡς ἔθνος, ὡς οἰκουµένη!

 "O.T"

Κωνσταντίνος Χολέβας :

….Ψηφίζω για να αλλάξει πάραυτα η νομοθεσία περί αποδόσεως της ιθαγενείας. Η απελθούσα κυβέρνηση, με πρόταση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, ψήφισε νόμο με τον οποίο αποδίδεται η ελληνική ιθαγένεια σε όποιο παιδί μεταναστών γράφεται στην πρώτη δημοτικού. Ετσι καταστρατηγείται η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ζητεί σαφείς αποδείξεις ότι ο αιτών την ιθαγένεια έχει ουσιαστικούς δεσμούς με το ελληνικό έθνος. Επιπλέον παραβιάζεται το διαχρονικό αξίωμα που καθιέρωσε ο Ισοκράτης και επιβεβαίωσε ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος, ότι Ελληνες καλούνται οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες. Ελληνική παιδεία αποκτάς τουλάχιστον με την αποφοίτηση από το λύκειο. Ομως η συριζαϊκή λογική απεχθάνεται την έννοια του έθνους και της εθνικής ταυτότητος. Επιδιώκει την αλλοίωση της συνθέσεως του πληθυσμού μας και τη δημιουργία φανατικής ισλαμικής μειονότητος με ασιατικές καταβολές, τελείως διαφορετικών αντιλήψεων από τη γηγενή μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Ψηφίζω για να βλέπω την πολιτειακή και την πολιτική ηγεσία να ορκίζεται στο όνομα της Αγίας, Αδιαιρέτου και Ομοουσίου Τριάδος.

Ti θέλει να επιτύχει, τελικά, η Νέα Τάξη με την απαίσια οργανωμένη διακίνηση εκατομμυρίων λαθρο-αναρχικών μουσουλμάνων στην Ευρώπη;;

Επεισόδια ανάμεσα σε δυνάμεις της Αστυνομίας και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Μάχες σώμα με σώμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης αλλά και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όλη μέρα την Κυριακή, ανάμεσα στις ειδικές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος και κυρίως Αφγανών λαθρομεταναστών και Αράβων λαθροπροσφύγων. 

Έργο της δεξιάς του Υψίστου

Η πίστη, σύμφωνα με τα θεοπαράδοτα λόγια, είναι διπλή. Η μία είναι η γενική πίστη όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών, στην οποία από την αρχή βαπτιστήκαμε και στην οποία είθε να πεθάνομε. Την άλλη πίστη την έχουν σπάνιοι, εκείνοι δηλαδή που με την εκπλήρωση όλων των θεοποιών εντολών επανήλθον στο κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση κι έτσι απέκτησαν με το φως της θείας χάρης το να στηρίζουν όλη τους την ελπίδα στον Κύριο, και μάλιστα τόσο πολύ, ώστε – τι μεγαλείο! – να μην αμφιβάλλουν διόλου τον καιρό της προσευχής στα αιτήματά τους προς τον Θεό, αλλά να ζητούν με πίστη και να λαμβάνουν έτσι αμέσως ό,τι είναι συμφέρον, σύμφωνα με τον λόγο του Κυρίου. Έτσι οι μακάριοι αυτοί με έργα καθαρά απέκτησαν τη βέβαιη πίστη, επειδή απέρριψαν κάθε γνώση και διάκριση και αμφισβήτηση και δισταγμό και καταβυθίστηκαν εξ ολοκλήρου μέσα στη θεία μέθη της πίστεως και της ελπίδος και της αγάπης στο Θεό και υπέστησαν τη θεία και μακάρια αλλοίωση που είναι, κατά τον μακάριο Δαβίδ, έργο της δεξιάς του Υψίστου.

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ο Προφήτης Ζαχαρίας μαρτύρησε για την Παρθένο Μαρία

Λόγια φανατισμού, ή ὀροι ασφαλείας της Ορθοδόξου Συνειδήσεως;

Την Κυριακήν της Ορθοδοξίας ακούομεν από το «Συνοδικόν» της Εβδόμης Αγίας Οικουμενικής Συνόδου : «Όλοις τοις Αιρετικοίς, ανάθεμα!» και «Άπαντα τα παρά την Εκκλησιαστικήν Παράδοσιν και την διδασκαλίαν των αγίων και αοιδίμων Πατέρων καινοτομηθέντα, ή μετά τούτο πραχθησόμενα, ανάθεμα!». Θα ερωτήσωμεν τους Προκαθημένους, των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς και τους περί Ορθοδοξίας γράφοντας και ομιλούντας θεολόγους: Τα πάρα πάνω εντάλματα της Συνοδικής Ορθοδοξίας είναι λόγια φανατισμού, ή ὀροι ασφαλείας της Ορθοδόξου Συνειδήσεως; Εάν συμβαίνει το δεύτερον, ότι δηλαδή είναι εντάλματα της Συνοδικής Ορθοδοξίας και όροι ασφαλείας της Ορθοδόξου Συνειδήσεως, τότε επιβάλλεται να εκδιωχθούν εκ της Θεοκτίστου Αγίας Πόλεως της Ορθοδοξίας οι ψυχοβόροι Οικουμενιστές Λυκοποιμένες. Η Ορθοδοξία δεν θα επιβιώσει με τα ωραιολογήματα των θεολόγων, ή τας εντυπωσιακάς εκδηλώσεις, αλλά μόνον με την εφαρμογήν των θείων και Ιερών Κανόνων!

***

Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Λόγια φανατισμού, ή ὀροι ασφαλείας της Ορθοδόξου Σ...":

Δυστυχώς αγαπητέ Σίλβερ δεν είναι θεολόγοι αλλά φιλοσοφούντες θρησκειολόγοι , διότι εάν πίστευαν αυτά που λένε και γράφουν , εάν πραγματικά από αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο τα λέγανε τότε δεν θα χρειάζονταν πολλά λόγια, ΔΙΟΤΙ η Στρατευομένη Εκκλησία του Χριστού πορεύθηκε 1920 χρόνια Μία ενωμένη και με το αυτό πιστεύω και φρόνημα , υπακούοντας στους Κανόνες και τις προσταγές των Πατέρων.  Αν πραγματικά λοιπόν όλοι αυτοί θεολογούν από αγάπη τότε πρέπει να γυρίσουνε 90 χρόνια πίσω να δούμε τι πίστευε και έπραττε η τότε Μία και ενωμένη εκκλησία, και να περάσουμε όλοι από δοκιμασία, όποιος πρόσθεσε, αφαίρεσε, κατήργησε έστω και μία κεραία, ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΗ, να επανορθώσει λοιπόν κατά και σύμφωνα με τους αγίους Κανόνες, να επιστρέψει εκεί που ήταν η Εκκλησία το 1920 και θα έρθει η τόσο πολυδιαφημιζόμενη ένωση , αυτό ισχύει για τους εν Ελλάδι χωρισμένους σε παλαιούς και νέους. Το ίδιο ισχύει και για τους παπικούς προτεστάντες κ.λ.π. από του σχίσματος του 1054 και εδώ! 

Εκκλησιαστικά νέα

Αύριο Δευτέρα 7 - 9 - 15 Η Παναγία η βηματάρισσα από την Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αγίου Όρους στον Ι.Ν. Θεράποντος στη Μυτιλήνη.

Πηγή : Zoiforos.gr

Καιρός πλέον να εκδηλωθεί η αντίδραση

Εμείς οι απλοί πιστοί, κληρικοί και λαϊκοί, ζούμε την δραματική αντινομία μέσα εις την Εκκλησία μας. Zούμε αφ΄ ενός την καθαρότητα, την αγιότητα, την πνευματική ανάταση, τη λυτρωτική φορά προς τα άνω που μας χαρίζει η Μητέρα Εκκλησία με τους λειτουργικούς θησαυρούς Της και τους αξίους εκπροσώπους Της, οι οποίοι ευρίσκονται εις την θέση των με το Ορθόδοξο και Πατερικό ήθος εις «τύπον Χριστού», και αφ΄ ετέρου αντικρίζουμε έντονα και την αθλιότητα της οικουμενιστικής αιρέσεως και φραγκοπαποδουλικής υποταγής. Όλα αυτά, γνωστά από τις παλαιές εποχές της εκκλησιαστικής ιστορίας, έχουν αποκτήσει εις τις ημέρες μας επικίνδυνον έκταση. Εκείνο όμως που προκαλεί εις τας ψυχάς των πιστών πνιγμό και αίσθημα βαθέως και πυκνού σκότους αδιεξόδου είναι η έλλειψη αντιδράσεως εκ μέρους του υγιούς τμήματος της Εκκλησίας μας. Καιρός πλέον να εκδηλωθεί η αντίδραση διότι το μέγεθος της συντελουμένης προδοσίας της Πίστεώς μας πολλές φορές είναι σε τέτοιο σημείο, που φαίνεται απίστευτη, έστω κι΄ αν αποκαλύπτεται μόλις ένα μέρος της!

Ανάμνηση Θαύματος Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Χωναίς (ή Κολασσαίς) - 6 Σεπτεμβρίου -


Ψαλ. 90,4 ἐν τοῖς μεταφρένοις αὐτοῦ ἐπισκιάσει σοι, καὶ ὑπὸ τὰς πτέρυγας αὐτοῦ ἐλπιεῖς· ὅπλῳ κυκλώσει σε ἡ ἀλήθεια αὐτοῦ.

Dave Mcintyre's photo.

Που πάνε οι ψυχές των ανθρώπων όταν πεθαίνουν;


Αυτό δεν πουλιέται

Μια παλιά ιστορία λέγει:

Κάποτε ο διάβολος το έριξε στο εμπόριο. Άνοιξε ένα μεγάλο κατάστημα, ένα σούπερ - μάρκετ, όπως θα λέγαμε σήμερα. Και κάθε μέρα διαφήμιζε και πουλούσε τα προϊόντα του. Ανάμεσα στα εμπορεύματά του, υπήρχε και ένα εργαλείο με πολύ παράξενο και προκλητικό σχήμα. Επάνω στο εργαλείο αυτό ο διάβολος είχε βάλει μία πινακίδα που έλεγε:
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.
Πολλοί από τους πελάτες του ενδιαφέρθηκαν να το αγοράσουν, το παράξενο αυτό εργαλείο. Αλλά ο διάβολος έμεινε άκαμπτος και ανυποχώρητος.
Μην κάνετε κουβέντα! έλεγε. Ό,τι άλλο θέλετε, μπορώ να το πουλήσω. Αυτό όχι! Αυτό είναι το πιο χρήσιμο, από όσα έχω. Και είναι πραγματικά παράξενο. Με αυτό κατορθώνω, εκείνα  που δεν θα μπορούσα να κατορθώσω με κανένα άλλο τρόπο. Μην κάνετε λοιπόν συζήτηση. Γιατί πουλώντας το εργαλείο αυτό, εγώ το έκλεισα το μαγαζί μου!...
Ποιο ήταν αυτό το εργαλείο;