π. Θεόδωρος Ζήσης : Ψευτοδιάλογοι αποστασίας και δειλίας.

Oι σύγχρονοι διαθρησκειακοί διάλογοι είναι παγωνιά μέσα στον χειμώνα, σκοτάδι μέσα στο σκοτάδι, αιχμαλωσία σε καιρό ελευθερίας, ασθένεια και αδυναμία σε κατάσταση δυνάμεως. Δεν οδηγούν σε ανακαινισμό αλλά σε φθορά της Ορθοδόξου πίστεως· δεν καθιστούν αναπολογήτους τους αλλοπίστους· δεν δοξάζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού την εξισώνουν με τους ετεροδόξους και αλλοπίστους, ούτε ενισχύουν στην υπομονή και εμμονή στην πίστη τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, πολύ περισσότερο δεν παρακινούν στη μίμηση του μαρτυρικού τέλους των Αγίων. Είναι γι' αυτό ψευτοδιάλογοι αποστασίας και δειλίας.

Κάθε Πέμπτη ο ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ


O Συναξαριστής της ημέρας.

Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014

Υακίνθου μάρτ., Γερασίμου Ευρυτανίας, Θεοδότης μαρτ.

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας καὶ ἔζησε στὰ χρόνια του αὐτοκράτορα Τραϊανοῦ (98 – 117).
Ἦταν ἄνθρωπος μὲ ἐξαιρετικὴ συμπεριφορὰ καὶ διετέλεσε κουβικουλάριος τοῦ αὐτοκράτορα. Διεκπεραίωνε τὰ καθήκοντά τουμέσα στὸ παλάτι κατὰ  τὸν καλύτερο τρόπο. Ἦταν προσεκτικὸς καὶδὲν μολύνθηκε ἀπὸ τὴ χλιδὴ τῶν ἀνακτόρων.  ψυχή του ὁλόκληρηἦταν δοσμένη στὸν Σωτῆρα Χριστό.
Γι’ αὐτό, ὅταν  Τραϊανὸς διέταξε διωγμὸ κατὰ τῶν χριστιανῶν, ὁὙάκινθος δὲν δίστασε νὰ ὁμολογήσει μπροστὰ στὸν αὐτοκράτορα ὅτι εἶναι χριστιανός.  Τραϊανὸς ἐξεπλάγη καὶ τοῦ εἶπε ὅτι εἶναιἀχάριστος, γιὰ τὴν ἐμπιστοσύνη καὶ τὴν ὑπόληψη ποὺ τοῦ πρόσφερε τὸ παλάτι. Τότε  Ὑάκινθος μὲ ψυχικὴ ἄνεση ἀπάντησε: «Ἂν ἡεὐγνωμοσύνη εἶναι ἀρετή, βασιλιά, ποιὰ ἀπολογία θὰ μπορέσω νὰδώσω ἀρνούμενος τὸν Σωτῆρα μου Χριστό,  ὅποιος ἔχυσε γιὰ μένα τὸαἷμα του,  ὁποῖος μοῦ χάρισε τὴν πίστη, τὴν ἐλπίδα, τὴν ἀγάπη, ὁὁποῖος μου δίνει λιμάνι στὶς τρικυμίες τῆς ψυχῆς, παρηγοριὰ στὴνθλίψη, ἀσφάλεια στὰ κύματα, θώρακα στὶς δοκιμασίες; Καὶ  ὁποῖος μοῦ ἐπιφυλάσσει συμμετοχὴ αἰώνια στὴν βασιλεία Του καὶ τὴν δόξα;».
 Τραϊανός, στενοχωρημένος ἀπὸ τὰ λόγια τοῦ Ὑακίνθου, διέταξε νὰτὸν φυλακίσουν χωρὶς νὰ τοῦ δίνουν καθόλου φαγητό, ἐκτὸς καὶ ἂνἤθελε νὰ φάει εἰδωλόθυτα. Σαράντα ἡμέρες πέρασε ἔτσι  Ὑάκινθος, χωρὶς νὰ ἀγγίξει τὰ εἰδωλόθυτα. Τὴν 41η, ὅμως, παρέδωσε τὸ πνεῦμά του στὸν Κύριο.
(Ἡ μνήμη τοῦ Ἁγίου αὐτοῦ, μαζὶ μ’ αὐτὴ τοῦ Ἅγιου Διομήδη, ἀπὸὁρισμένους Συναξαριστές, ἐπαναλαμβάνεται περιττῶς καὶ τὴν 3ηἸουνίου).


"Ορθόδοξος Τύπος" :Ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος ειναι σάπιος καρπός του Αθηναγόρα.

Οι οικουμενισταί είναι ψεύτες  και αθεόφοβοι. Ο π. Αυγουστίνος έπαυσε το μνημόσυνο του πατριάρχου Αθηναγόρα το 1970-72, μαζί με δύο άλλους μητροπολίτας, τον Παραμυθίας Παύλο, και τον Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιο, και μαζί με όλο σχεδόν το Άγιον Όρος και δεν ανακάλεσε ποτέ την απόφασή του, ούτε ποτέ ζήτησε συγνώμη για την Πατερική γραμμή που ακολουθούσε. Ο πατριάρχης Αθηναγόρας πέθανε αμετανόητος, αφού  προχωρούσε ολοταχώς για την ένωση με τον αμετανόητο πάπα. Και ο νυν πατριάρχης Βαρθολομαίος ειναι σάπιος καρπός εκείνου. Εστάλη, τότε ως διάκονος, για να σπουδάσει στην Ρώμη και έγινε χειρότερος στην αποστασία απ” αυτόν. Ειναι εκπρόσωπος όχι της Ορθοδοξίας αλλά της πανθρησκείας, γι’αυτό ο π. Αυγουστίνος, αν και γέροντας, σκεφτόταν να παύσει και το δικό του μνημόσυνο. Δεν βρήκε όμως μητροπολίτας έτοιμους για θυσίες, γι΄ αυτό δεν προχώρησε στην διακοπή του μνημοσύνου του Βαρθολομαίου.

ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ.....

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=85&t=5294&p=31349#p31349

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ Επί επτά τώρα χρόνια παραμένει παράνομα φυλακισμένος στο διαμέρισμά του! Δεν έχει ιατρική περίθαλψη! Δεν έχει κάποιον δίπλα Του! Δεν επιτρέπουν ούτε στους στενούς συγγενείς του να τον επισκεφθούν!' Άραβες φρουρούν την πόρτα του κελιού-διαμερίσματός του και δεν επιτρέπουν σε κανένα την πρόσβαση!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Εάν σκοντάψει και πέσει στο δάπεδο, δεν υπάρχει κάποιος να Τον βοηθήσει, ώστε να σηκωθει!
Εάν κυριευθεί από μία ίωση καί ψήνεται στον πυρετό, δέν έχει τόν βοηθήσει!
Εάν έχει ένα πονόδοντο, δεν έχει την δυνατότητα να επισκεφθεί ένα οδοντίατρο!( Έβγαλε μόνος του με σπάγκο δυο χαλασμένα δόντια του !!!!!!!!)
Στις Κρατικές Φυλακές το Κράτος και στον πιο απεχθή εγκληματία-κατάδικο παρέχει φαγητό και μιά στοιχειώδη προστασία!
Στον Πατριάρχη κ. Ειρηναίο ΟΥΔΕΙΣ, ναί ουδείς, υπάρχει δίπλα Του. Παραμένει μόνος, ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΣ, είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες τήν εβδομάδα, τριακόσιες εξήντα πέντε ημέρες το χρόνο!
Το θέμα «Πατριάρχης Ειρηναίος» αποτελεί, λοιπόν, στίγμα στο Σώμα της Ορθοδοξίας!
΄ΤΟ ΘΕΜΑ" ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ" ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΈΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΗ ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ ΟΤΙ " Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΣ"!!!!
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ Ο κ.ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!



ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ
https://secure.avaaz.org/el/petition/PR ... EbKhb&pv=7

ΑΒΥΣΣΑΛΕΟΝ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ

Ελέχθη ευφυώς ότι το θαύμα συνίσταται εις το εμμένειν. Όντως. Θαύμα είναι η διάσπασις της σχέσεως αιτίου και αποτελέσματος. Και τοιούτον θαύμα αποτελεί το γεγονός, ότι η αγία Ορθοδοξία μας εμμένει είκοσιν αιώνας εν τη Αποστολική παραδόσει. Θαύμα θαυμάτων η κεχαριτωμένη Εκκλησία μας! Τι δεν μετεβλήθη, τι δεν μετεμορφώθη, τι δεν ανετράπη κατά τον μακρότατον δίαυλον των αιώνων τούτων; Θεσμοί, φιλοσοφίαι, ιδέαι, συστήματα, καθεστώτα, έθνη, ο κόσμος ολόκληρος. Πάντα ηλλοιώθησαν. Και μόνη η Εκκλησία έμεινεν αρραγής, αμετάβλητος, υπερφυσικόν πράγμα και θέαμα μέσα εις την ρέουσαν του βίου τούτου διάβασιν. Ιδού το θαύμα. «Και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέπεσον τη Εκκλησία και ουκ έπεσε· τεθεμελίωτο γαρ επί την πέτραν». Η δε πέτρα είναι ο Χριστός. Η Εκκλησία, λοιπόν, μένει εις τον αιώνα και «πύλαι άδου ου κατισχύσουσι». Πίπτουσι μόνον οι άνθρωποι. Εάν δε είπητε ότι έπεσαν και Εκκλησίαι, θ’ απαντήσωμεν: Εκκλησίαι, ναι,-- ως σύνολα ανθρώπων. Η Εκκλησία ποτέ, ως διδασκαλία, ως θεσμός θεοφύτευτος και ως σώζουσα πνευματική Κιβωτός, ως Θεανθρώπινον Σώμα.  

Νεκρός σε παραλία της Κερατέας ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης

Νεκρός σε παραλία της Κερατέας ο πρώην μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων Μπεζενίτης

Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Τετάρτης από παραλία της Κερατέας ο πρώην μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμων Μπεζενίτης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr ο πρώην μητροπολίτης έχασε τη ζωή του, κάνοντας μπάνιο στο εξοχικό του στην Κερατέα.
Η σορός του παραλήφθηκε από άνδρες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων Κερατέας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Ο πρώην μητροπολίτης Αττικής είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση από τη Μονή του Οσίου Εφραίμ και καθαιρέθηκε από το αξίωμα του μητροπολίτη.
Ήταν η πρώτη καθαίρεση μητροπολίτη της Ελλαδικής Εκκλησίας τα τελευταία 50 χρόνια.

*********
Ο Παντελεήμων Μπεζενίτης καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2008 σε εξαετή κάθειρξη χωρίς αναστολή για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 66,5 εκατ. δραχμών την περίοδο 1995-1998 από την Μονή Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη. Παρέμεινε φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για ένα χρόνο. Αποφυλακίστηκε υπό όρους λόγω ηλικίας. Ελέγετο ότι διατηρούσε μια πολύ μεγάλη περιουσία άνω των 2-3 εκ ευρώ.

Με τον Αλλάχ και τον Μωάμεθ πεθαίνουν από πείνα, έρχονται δε στις ευλογημένες Χριστιανικές χώρες των "απίστων" να λιγδώσουν τα έντερά τους....

http://www.bbc.com/news/world-europe-28123261

Migration routes map

French police move in against migrants in Calais camps

French police expel illegal migrants from their camp in Calais (2 July 2014)

Μεγάλο τμήμα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα μολύνεται από τις κακοδοξίες και τα έργα αιρετικών και αιρετιζόντων μασκοφόρων και οδηγείται στην απώλεια.

Σε όλη την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας   υπεισέρχονταν  σε αυτήν μεθοδικά και ύπουλα «υπάλληλοι», «μισθωτοί», «λύκοι» και «φίδια» ( χαρακτηρισμοί  που απέδωσαν ο Χριστός και οι Απόστολοι στους ψευδοδιδασκάλους) που διέφθειραν πνευματικά  τα λογικά πρόβατα του  Χριστού  εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους πάθη .  Μεγάλο τμήμα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα μολύνεται  από τις κακοδοξίες και τα  έργα  αιρετικών και αιρετιζόντων μασκοφόρων και οδηγείται στην απώλεια. 

π. Γεώργιος Μεταλληνός:

Εἴμαστε μόνιμα προτεκτοράτο καί ὑπό κατοχήν κάποιας ἤ κάποιων Εὐρωπαϊκῶν Δυνάμεων, μέ τήν συγκατάθεσή μας! Ἐμεῖς δέν ἀνήκουμε στήν Δύση... Ἀνήκουμε στήν καθ' ἡμᾶς Ἀνατολή καί εἴμαστε πρωτότοκοι ἐν πολλοῖς ἀδελφοῖς ἀνάμεσα στούς Ὀρθοδόξους ὁμοπίστους μας.


Τό σύνδρομο, πού μᾶς ἔχει κυριεύσει ἤδη ἀπό τήν δημιουργία τοῦ νεωτέρου Ἑλληνικοῦ Κράτους, ἀπό τό 1830 καί ἑξῆς, καί κυρίως στούς διανοουμένους καί τούς πολιτικούς, εἶναι τό Κοραϊκό Εὐρωπαϊκό σύνδρομο.

Ανάθεμα στους πεμπτοφαλαγγίτες του ΠΑΣΟΚ. Μας κατέσφαξαν οι απάνθρωποι του Ισλάμ 400 χρόνια, και εμείς τους κτίζουμε τζαμιά!!!

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την ανέγερση τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η απόφαση για την ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό λήφθηκε με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή το 2011 με πρόταση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ . Με τη σημερινή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ γίνεται το τελικό βήμα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής με ευθύνη του ελληνικού κράτους.

Ευχόμαστε καλό Ραμαζάνι, χρόνια πολλά με ειρήνη, υγεία και ευτυχία στους Έλληνες ή μη μουσουλμάνους πολίτες που ζουν ή βρίσκονται για διακοπές αυτήν την περίοδο στη χώρα μας. 

Και ευχόμαστε ο εορτασμός του Ραμαζανιού του 2015 να λάβει χώρα στο καινούργιο τέμενος σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ελευθερίας.


Πηγή: http://www.skai.gr/