ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ


Στην παραλία του Αιγίου, στον κατακόρυφο βράχο επάνω από το παλαιό εργοστάσιο Χαρτοποιίας, βρίσκεται ένα από τα εντυπωσιακότερα προσκυνήματα της Ελλάδας, ο μεγαλοπρεπής ναός της Ζωοδόχου Πηγής, που είναι γνωστός ως Παναγία Τρυπητή. Η ονομασία αυτή οφείλεται στην παράδοση ότι η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε μέσα σε μικρό σπήλαιο, δηλαδή σε μια «τρύπα» του βράχου, από ένα ναυαγό που έγινε και ο πρώτος ασκητής στη θέση αυτή.

Instant Analysis: Archbishop Demetrios of America has resigned

After traveling to Constantinople and meeting with His All-Holiness Ecumenical Patriarch Bartholomew on Bright Saturday, His Eminence Archbishop Demetrios of America officially tendered his resignation in writing. The Ecumenical Patriarch, it was stated by the Patriarchal Press Office, will raise this issue and discuss necessary next steps when the Holy and Sacred Synod begins its meetings on Thursday, May 9th.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019, ομιλία Μητροπολίτου Κανάγκας Θεοδοσίου στην Πάτρα

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
"ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ"
ΔΙΑΚΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ
Δευτέρα 6 Μαΐου 2019
8:00 μ.μ.
"Οι τρεις Άγγελοι της Κανάγκας
και το ιεραποστολικό έργο στην Κανάγκα σήμερα"
ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
Μητροπολίτης Κανάγκας 
ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ

Μεθ' ημέρας οκτώ - Κυριακή του Θωμά

Τη Ε΄ (5η) Μαϊου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος ΕΙΡΗΝΗΣ.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Κυριακή, 5  Μαϊου 2019                  

Ειρήνη, η Αγία Μεγαλομάρτυς, ήτο μονογενής θυγάτηρ Λικινίου του βασιλίσκου και Λικινίας. Εγεννήθη εις την πόλιν Μαγεδών και ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Κωνσταντίνου του Μεγάλου (306 – 337), ωνομασθείσα πρότερον Πηνελόπη. Επειδή δε ήτο ωραία και υπερέβαλλε κατά το κάλλος όλας τας συγχρόνους της κόρας, ο πατήρ της ο οποίος εφοβείτο δι’ αυτήν την ενέκλεισεν εντός υψηλού πύργου, τον οποίον επί τούτο έκτισε. Συνέκλεισε δε μετ’ αυτής και δεκατρείς ωραίας θεραπαινίδας, εν μέσω των οποίων η Ειρήνη διήγε μετά πλούτου πολλού και έχουσα θρόνον, τράπεζαν και λυχνίαν κατεσκευασμένα εκ χρυσού.

Γιατί παραιτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος - Ολο το παρασκήνιο

Στα τέλη του προηγούμενου έτους έκθεση από την εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Grant Thornton έκανε λόγο για… δυσλειτουργίες στον τομέα της διαχείρισης των οικονομικών.
Η παραίτηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου από τον «θρόνο» της Αμερικής, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ασφαλώς το προχωρημένο της ηλικίας του (στα 92 του χρόνια) δεν του επέτρεπε να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως θα ήθελε. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχαν κι άλλοι λόγοι που είχαν να κάνουν με κατηγορίες που εκτοξεύονταν εναντίον του για οικονομικά σκάνδαλα στην Αρχιεπισκοπή.

π. Θεόδωρος Ζήσης: Ο Παπισμός και ο Οικουμενισμός θριαμβεύουν

H οργή του Θεού έχει καταλάβει την Εκκλησία εδώ και πολλές δεκαετίες. Ο Παπισμός και ο Οικουμενισμός θριαμβεύουν. Τότε ο Μ. Αθανάσιος και οι άλλοι Πατέρες κατενόησαν τον κίνδυνο, που περιέγραφε το όραμα του Μ. Αντωνίου. Τώρα βλέπουμε να μολύνονται οι ναοί και τα θυσιαστήρια απο συμπροσευχές και συλλείτουργα με τους «αλόγους» αιρετικούς και ενισχύουμε την μόλυνση και την επαινούμε, συλλακτίζοντες κι εμείς μέσα εις τα Άγια των Αγίων. Αν παρακολουθήσει κανείς οικουμενίστικα συλλείτουργα και συμπροσευχές, σαν αυτό που έγινε στην Καμπέρα, στην Ζ' Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου των δήθεν Εκκλησιών, και σαν αυτά που γίνονται συχνά με τη συμμετοχή ιερέων ομοφυλοφίλων που τολμούν και κρατούν το Άγιο Δισκοπότηρο και γυναικών επισκόπων και ιερειών, η εικόνα υπερβαίνει και το όραμα του Μ. Αντωνίου.