THE MEETING OF THE LORD -- St. Theophan the Recluse


According to the Law of Moses, all Hebrew parents must bring their first born son on the fortieth day after birth to the Temple to be consecrated to God. It was the custom to bring a sacrifice in thanksgiving to God. The law was established in remembrance of the exodus of the Hebrews from Egypt — freedom from slavery — when the first-born Hebrews were spared from death.
In fulfilment of this law, the Mother of God with Joseph brought the infant Jesus to the Temple in Jerusalem and brought for the sacrifice two fledgling doves.

Η ΑΓΙΑ ΗΜΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗ.


«Έλαμψεν η χάρις σου Κύριε· έλαμψεν ο φωτισμός των ψυχών ημών· ιδού καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού καιρός μετανοίας· αποθώμεθα τα έργα του σκότους και ενδυσώμεθα τα όπλα του φωτός…». Από την Υμνολ. Του Τριωδίου.

Ουδεμία άλλη περίοδος ευρίσκεται εγγύτερον προς τον χαρακτήρα και την φύσιν της αγιωτάτης ημών Εκκλησίας, όσον η περίοδος της αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής. Διότι ο κύκλος της περιόδου αυτής, αποτελεί την επί το αυστηρότερον ανακεφαλαίωσιν των σκοπών της Εκκλησίας, οίτινες συμπυκνούμενοι εν τη αγία Τεσσαρακοστή, εκφράζονται δυναμικώς εις την πρακτικήν των πιστών ζωήν. Η φύσις της Εκκλησίας είναι πολεμική, και χωρίς την διαρκή στρατείαν, χωρίς τους πνευματικούς αγώνας, χωρίς τον προς πάσαν μορφήν Κακού πόλεμον, Εκκλησία δεν νοείται. Ο αγωνιστικός χαρακτήρ της, είναι εκείνο εις το οποίον ευρίσκει δικαίωσιν η ύπαρξίς της, εκείνο, δια του οποίου εκφράζει το περιεχόμενόν της, εκείνο, όπερ εξηγεί και δικαιολογεί την ίδρυσίν της. Ο πόλεμος ο αδιάλειπτος της Εκκλησίας προς το ποικίλον Κακόν, ουδέν άλλο σημαίνει ή, ότι γνωρίζει το έκδηλον ή το λανθάνον Κακόν, ότι οφείλει να το πολεμή και ότι, δια τούτο ανεδύθη εκ του παγετού της ανυπαρξίας της πορφυρούσα και ακατανίκητος την αγίαν Πεντηκοστήν. Άρα ο πόλεμός της, η εν Κυρίω άθλησίς της, εκφράζουν την βαθυτέραν ουσίαν της, το περιεχόμενόν της, τους θείους σκοπούς της. Η Εκκλησία εγένετο όχι δια να εξαφανίση το Κακόν, αλλά δια του αγώνος της να το νικά, διότι γνωρίζει, ότι του Κακού η ύπαρξις είναι συνυφασμένη με την ύπαρξιν του κόσμου, είναι εντός του κόσμου.

Παποκεντρικός Οικουμενισμός


Ύμνοι Τριωδίου Μεγάλης Σαρακοστής

O Συναξαριστής της ημέρας.


Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Τη ΙΣΤ΄ (16ην) του αυτού μηνός Φεβρουαρίου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΦΛΑΒΙΑΝΟΥ Πατριάρχου  Κωνσταντινουπόλεως.                                                               

Φλαβιανός ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Θεοδοσίου του Μικρού του βασιλεύσαντος κατά τα έτη υη΄ - υν΄ (408-450). Πρεσβύτερον ων της εν Κωνσταντινουπόλει Αγίας Εκκλησίας, δια δε την ενάρετον αυτού πολιτείαν εχειροτονήθη εν έτει υμστ΄ (446) Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως με την θέλησιν του Θεού και με την ψήφον της Συνόδου, του βασιλέως και της Συγκλήτου· διανύσας δε εις τον θρόνον έτη τρία, κατά παραχώρησιν Θεού, εξώσθη του θρόνου του παρά του Μονοφυσίτου Διοσκόρου και των ομοφρόνων αυτού και επέμφθη εις εξορίαν, όπου υπομείνας πολλάς θλίψεις δια την Ορθόδοξον πίστιν και ασθενήσας, προς Κύριον εξεδήμησεν.

Ούτος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών Φλαβιανός Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως ηξιώθη μαρτυρικού τέλους καθ’ ον χρόνον ηγωνίζετο υπέρ των αληθειών της Αγίας Ορθοδόξου πίστεως και κατά των Μονοφυσιτών, είναι δε λίαν ανεπαρκείς αι παρεχόμεναι ενταύθα πληροφορίαι υπό του Συναξαρίου,

Να ενωθούμε όλοι οι αληθινά Ορθόδοξοι κάτω από την ΡΑΒΔΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ ΜΑΣ


Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης: Δυστυχώς, πολλ...":

Κατά την γνώμη μου η δίωξη του Πατέρα Θεόδωρου και του Πατέρα Νικόλαου και η πιθανή καθαίρεση και των δύο αποτελούν την αρχή της επόμενης φάσης των διωγμών όσων αντιστέκονται στην Παναίρεση, τουλάχιστον με την μορφή της διακοπης μνημόνευσης. Ο κύβος ως φαίνεται ερρίφθη από τους φιλοοικουμενιστές και μάλλον θα ακολουθήσουν και άλλες καθαιρέσεις Κληρικών και σφοδρότεροι διωγμοί Μοναχών, όπως ήδη έγινε στην Ρουμανία. Πιθανόν οι διωγμοί αυτοί γρήγορα να επεκταθούν γενικότερα στο Αντιοικουμενιστικό στρατόπεδο που δεν μνημονεύει τους Οικουμενιστές με όποια μορφή δίωξης μπορεί να πλήξει τον καθένα ( καθαίρεση, εκτοπισμός από Μονή, συκοφαντία προσώπων κ.λ.π). Ο Διωγμός αυτός αποτελεί το συμπλήρωμα της Επισημοποίησης της Αίρεσης από την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου και τον μοχλό πίεσης για τα επόμενα χειρότερα βήματα. Σε εμάς όμως τους Ορθοδόξους δίνεται μετά την απόφαση αυτή των φιλαιρετικών μία μεγάλη ευκαιρία, να ενωθούμε όλοι οι αληθινά Ορθόδοξοι κάτω από την ΡΑΒΔΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΩΝ ΜΑΣ

Καημένη Ελλάδα! Τι τέλος σε περίμενε! -- του Φώτη Κόντογλου

Μα δεν έχεις μήτε κάποιον να σε κλάψει, γιατί την κηδεία σου τη γιορτάζουνε σαν γάμο, με χαρές και με τραγούδια, που αυτά ευτυχώς δεν είναι ελληνικά. Ακούστε την εξής ιστορία: η χταπόδα βοσκά στον πάτο της θάλασσας, μαζί με το χταποδάκι. ʼξαφνα το καμακίζουνε. Το χταποδάκι φωνάζει: με πιάσανε μάνα! Η μάνα του του λέγει: μην φοβάσαι παιδί μου! Ξαναφωνάζει το μικρό: με βγάζουν από την θάλασσα! Πάλι λέγει η μάνα: μην φοβάσαι παιδί μου. Και πάλι: με σγουρίζουνε μάνα! Μην φοβάσαι παιδί μου!

Πατριαρχείο Μόσχας: ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυστήρια τῶν παπικῶν

Ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας ὡς ὑπουργός τῶνξωτερικν τῆς Ρωσικῆςκκλησίας ἔκαμε πρόσφατα μερικές δηλώσεις, πού μᾶς παραξένεψαν. Εἶπε δηλαδή, ὅτιμες στή Ρωσία “ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυστήρια τῶν παπικῶν, καί ἄννας παπικός κληρικός προσέλθει στήν Ὀρθοδοξία, τόν δεχόμαστε ὡς κληρικό”...

Τη αυτή ημέρα ΙΕ΄ (15ην) Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΜΑΪΩΡΟΣ.


Μαϊωρ ο Άγιος Μάρτυς του Χριστού υπήρξεν επί Διοκλητιανού και Μαξιμιανού των βασιλέων, εν έτει 295, στρατιώτης ων εις το τάγμα το ονομαζόμενον των Μαύρων· ότε δε ευρίσκετο εις την πόλιν της Γάζης, διεβλήθη εις τον εκεί άρχοντα, ότι ήτο Χριστιανός. Παρασταθείς λοιπόν επί του κριτηρίου και ομολογήσας εαυτόν Χριστιανόν δέρεται επί επτά συνεχείς ημέρας, μετά τοσαύτης δριμύτητος, ώστε μετηλλάγησαν τριάκοντα εξ στρατιώται δέροντες αυτόν· το δε αίμα έτρεχεν εκ του σώματός του ποταμηδόν, ώστε εκοκκίνισεν όλη εκείνη η γη. Ανδρείως λοιπόν υπομείνας την μεγάλην ταύτην τιμωρίαν ο του Χριστού γενναίος αγωνιστής, από της επιγείου στρατιωτικής δυνάμεως επορεύθη δαυϊδικώς εις την δύναμιν της ουρανίου στρατιάς, παραδούς την ψυχήν του εις χείρας Θεού και λαβών του Μαρτυρίου τον στέφανον.

Τη ΙΕ΄ (15ην) του αυτού μηνός Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Αποστόλου ΟΝΗΣΙΜΟΥ.


Ονήσιμος ο Άγιος Απόστολος ήτο πρότερον δούλος του Αγίου Αποστόλου Φιλήμονος, όστις κατά τον Θεοδώρητον, κατήγετο από τας Κολοσσάς, προς τον οποίον γράφει χωριστήν επιστολήν ο μακάριος Παύλος. Κλέψας δε ο Ονήσιμος ούτος χρήματα από τον οίκον του Αποστόλου Φιλήμονος, ως τούτο δηλούται από την ρηθείσαν επιστολήν του Παύλου προς τον Φιλήμονα, έφυγε και επήγεν εις την Ρώμην, εκεί δε συναντήσας τον Απόστολον Παύλον, εις τα δεσμά ευρισκόμενον, κατηχήθη από αυτόν την εις Χριστόν πίστιν και βαπτισθείς έγινε και αυτός θαυμάσιος εις την αρετήν. Επειδή δε ο θείος Παύλος δεν έκρινε δίκαιον να λυπήται ο Φιλήμων δια την κλοπήν και την φυγήν του δούλου του τούτου Ονησίμου, απέστειλεν αυτόν εις τον αυθέντην του Φιλήμονα, ομού με την προς αυτόν συστατικήν και παρακλητικήν επιστολήν.

Κρόκος Κοζάνης ή σαφράν: Το υπερπολύτιμο μπαχαρικό με τις ανεκτίμητες ιδιότητες


Γεια σας, συλλέξαμε πληροφορίες για τον ελληνικό κρόκο κοζάνης και παραθέτουμε ένα άρθρο με χρήσιμες πληροφορίες για τα σημαντικά οφέλη στη διατροφή μας. Αν το βρείτε χρήσιμο, θα χαρούμε να το δημοσιεύσετε στο site σας.
Ως ελάχιστη ανταμοιβή θα επιθυμούσαμε να βάλετε ενεργό link προς την πηγή του άρθρου, που αποτελεί και το πρωτότυπο κείμενο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων η ομάδα του Votanonkipos.gr!




ΑΚΡΟΠΟΛ – Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΛΑΣΤΗΜΕΙΤΑΙ - Καλούμε σε διαμαρτυρία όλους τους χριστιανούς το Σαββατοκύριακο. Η Σιωπή είναι τρίτο είδος Αθείας.




Για 20η χρονιά «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2018» στον Πειραιά !



Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή!


Μαζί με την ευχή αυτή, η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, απευθύνει μία ανοιχτή πρόσκληση επικοινωνίας, συντροφικότητας και εποικοδομητικής συνεργασίας για την κατανυκτική αυτή περίοδο.

π.Θ. Ζήσης, Σταθεροί στην Πίστη-Τριώδιο-Όχι κοινό Πάσχα με αιρετικούς