Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Κρυφό σχέδιο Ανθίμου - Ιερωνύμου [ΒΙΝΤΕΟ 2017]


ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ π. ΙΕΡΟΘΕΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΠΡΟΣ κ. Π. ΤΕΛΕΒΑΝΤΟΝ (α)

ΠΡΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ
Τό Ἱστολόγιο τοῦ Ναοῦ μας ἔλαβε πρός δημοσίευση ἀπό τόν Πανοσιολογιώτατον Ἀρχιμανδρίτην π. Ἱερόθεον Ἀργύρην, Ἱεροκήρυκα τῆς Ἱ.Μ. Πειραιῶς, τίς ἐπιστολές πού εἶχε ἀπευθύνει ἀπό διμήνου ἕως καί πρό ἡμερῶν στόν ἐκ Κύπρου καταγόμενον και ἐν Ἀμερικῆ διαμένοντα θεολόγον καί δημοσιογράφον κ. Παναγιώτην Τελεβᾶντον, χωρίς μέχρι σήμερα νά ἔχη λάβει τήν παραμικρή ἀπάντηση.

Νέες και νέοι ή εσείς ή αυτοί. -- Ηλίας Ευαγγελόπουλος Economist

Στο διδακτικό παραμύθι “Ο λύκος και τα επτά κατσικάκια” η μαμά κατσίκα πριν φύγει για να πάει στο δάσος και να φέρει τροφή, συμβούλευσε τα παιδιά της λέγοντάς τα: «παιδάκια μου εγώ θα βγω στο δάσος για αυτό εσείς θα πρέπει να προσέχετε. Ειδικά να φυλαχτείτε από τον λύκο (εγχώριους πολιτικούς) γιατί αν μπει μέσα στο σπίτι, θα σας φάει όλα όπως είσαστε με τη μία. Έχετε τον νου σας γιατί ο κακούργος μπορεί και μεταμφιέζεται και αλλάζει όσες μορφές θέλει. Ότι και να κάνει όμως, πάντοτε η φωνή του παραμένει βραχνή και τα πόδια του είναι μαύρα».

Ευλόγει η ψυχή μου τον Κύριο -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

 Τη ΙΗ΄ (18η) του αυτού μηνός Ιουλίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ.                                            
Αιμιλιανός ο Άγιος Μάρτυς κατήγετο από την πόλιν Δορύστολον Μοισίας της εν τη Θράκη, ήτο δε δούλος Έλληνος τινος κατά τους χρόνους Ιουλιανού του παραβάτου και Καπετωλίνου Βικαρίου, εν έτει τξα΄ (361), σεβόμενος μεν και πιστεύων εις τον Χριστόν, αποστρεφόμενος δε τα είδωλα. Εισελθών δε ποτε ο Άγιος εν τω Ναώ των ειδώλων συνέτριψεν όλα τα είδωλα δια σφύρας, την οποίαν εκράτει εις χείρας του· πολλών δε συρομένων εις καταδίκην και δερομένων δια το συμβεβηκός τούτο, άτε αγνώστου μένοντος του αυτουργού, τούτου ένεκα αυθορμήτως παρουσιασθείς απεκάλυψεν αυτός εαυτόν ως τον δράστην της πράξεως. Όθεν συλληφθείς, ήλεγξε την αγνωσίαν του Βικαρίου, ελπίζοντος εις τα μάταια είδωλα· δια τούτο εδάρη ασπλάγχνως με βούνευρα, έπειτα ερρίφθη εις το πυρ, όπου άκαυστος διαμείνας παρέδωκε την ψυχήν του εις χείρας Θεού, παρά του οποίου έλαβε του μαρτυρίου τον αμάραντον στέφανον. Τελείται δε η αυτού Σύναξις και εορτή εν τω Ναώ αυτού τω ευρισκομένω εις τόπον καλούμενον Ράβδος. 

Του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου

...Τι να πης όμως, όταν στον καθένα εντελώς απροετοίμαστα και αδοκίμαστα δίνει ο επίσκοπος το οφφίκιο του πνευματικού; Οι επίσκοποι σήμερα με πολλή προχειρότητα κάνουν πνευματικούς που πραγματικά δεν μυρίζουν ούτε κερί ούτε λιβάνι. Καλά. Στις χειροτονίες, ως τοις πάσι είναι γνωστό, δεν υπάρχει φρένο· και στα κουμάσια βάλαμε πετραχήλια. Ελάχιστοι επίσκοποι πλέον πειθαρχούν στους ιερούς κανόνες. Οι πιο πολλοί «Η δουλειά μας να γίνεται κι ας είναι όποιος να ᾽ναι». Αλλά στο θέμα των πνευματικών, καμμιά σωστή επιστασία και προσοχή;

π. Γεώργιος Μεταλληνός : Αν στην πολυώνυμη δουλεία μας δεν είχαμε την κιβωτό της Εκκλησίας, θα καταντούσαμε όλοι «χανουμάκια» των Τούρκων ή των Φράγκων.

Ή Νέα Εποχή χαρακτηρίζεται από τους «πνευματικούς οραματιστές» της ως εποχή του Υδροχόου. Αυτό σημαίνει ότι ό Υδροχόος ( ο Διάβολος) εξοβελίζει τον Ιχθύν (τον Χριστό). Βλέπουμε, συνεπώς, πόσο βαθιά και μακριά πηγαίνει το πράγμα. Ή χριστιανική εποχή πρέπει να. παραδώσει τα όπλα στον Υδροχόου, τον Αντίχριστο, πού διεκδικεί την ηγεσία όλου του κόσμου.

Θα με ρωτήσετε: Ποια είναι ή άμυνα μας, ποια είναι ή θωράκιση μας; Θα απαντήσω, όχι ως κληρικός, αλλά ως Ιστορικός ερευνητής επί σαράντα χρόνια. Ή μόνιμη κιβωτός του πολιτισμού μας και όλων των συστατικών του είναι το εκκλησιαστικό μας σώμα. Το διαπιστώνουμε στον χώρο του οικουμενικού Ελληνισμού (Η.Π.Α., Αυστραλία κ.λπ.), όπου οι ρυθμοί της αλλοτρίωσης είναι ταχύτεροι. Ό Ελληνισμός σώζεται εκεί κυριολεκτικά μέσα στην Εκκλησία. Εκεί σώζεται ή γλώσσα και εθνική μας συνείδηση. Γι’ αυτό πολεμείται ή Εκκλησία.

***

Ο Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "π. Γεώργιος Μεταλληνός : Αν στηνί...":

«Αν στην πολυώνυμη δουλεία μας δεν είχαμε την κιβωτό της Εκκλησίας, θα καταντούσαμε όλοι «χανουμάκια» των Τούρκων ή των Φράγκων»

Αυτό που δεν έγινε τότε, έγινε σήμερα
Ανύπαρκτη ορθόδοξη ελλαδική εκκλησία, και γι αυτό κατάντησε ο Ελληνικός λαός χανουμάκια των Τούρκων των Λαθρομεταναστών, των Αλβανών των Πακιστανών των Φράγκων των Αμερικανών των Άγγλων και των Γερμανών. Α’ ξέχασα, και των Κινέζων.
Η οργή του Θεού είναι ολοφάνερη, και δεν μεταννοεί σχεδόν κανείς.
Αυτά ακριβώς γράφει και η Αποκάλυψη.
Οι άνθρωποι θα τα ζουν, θα τα βλέπουν, αλλά βλαστημότεροι θα γίνονται.

Πόσα δισεκατομμύρια κοστίζει ο Ελληνικός πολιτισμός; -- Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Παρανοϊκές οι αξιώσεις των δανειστών – δυναστών μας, προκειμένου να εκταμιευθεί η περιβόητη δόση: Πλήρης κάλυψη δικαστικών δαπανών του πλαστογράφου της ΕΛΣΤΑΤ. + Ασυλία στους 3 αλλοδαπούς του ΤΑΙΠΕΔ  που ξεπούλησαν αντί πινακίου φακής τον εθνικό μας πλούτο. + Άλλα ακατονόμαστα. Αποκορύφωμα ο πειθαναγκασμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να θεωρήσει a priori πάντα ταύτα συνταγματικά, ου μην αλλά και τις περικοπές των συντάξεων των λιμοκτονούντων Ελλήνων μετά το 2019!
Η είδηση είναι ότι «πριν αλέκτορα φωνήσαι», το σεβαστό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ανώτατο δικαστήριο), απεφάσισε fast track υπέρ της συνταγματικότητας όλου αυτού του πανάθλιου πακέτου.
Κατά τα λοιπά είμαστε κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα. Να μην βασκαθούμε!
Η γερμανική Handelsblatt (12/7/17) αποκάλυψε ότι τα δάνεια της Ελλάδος προσπόρισαν κέρδη 1,34 δισ. € στο Βερολίνο. Tίμια φωνή ο εκπρόσωπος των Πρασίνων, Κίντλερ σχολίασε: «Μπορεί να είναι νόμιμο η Γερμανία να κερδίζει χρήματα από την κρίση στην Ελλάδα. Δεν νομιμοποιείται όμως μέσα από το ηθικό πρίσμα της αλληλεγγύης».
Έγκριτη κλασική φιλόλογος η Τζοάννα Χάνιγκ του Harvard στη μελέτη της «Το κλασικό χρέος: Η ελληνική αρχαιότητα σε μια εποχή λιτότητας» παρουσιάζει τους σύγχρονους Έλληνες ως «θύματα μιας ετεροπροσδιορισμένης εικόνας του εαυτού τους και κυρίως ως αθώους οφειλέτες». Και καταλήγει στο αναπάντητο ερώτημα: «πόσα δισεκατομμύρια κοστίζει  η Αντιγόνη;» δηλαδή ο ελληνικός πολιτισμός που αποτελεί την πεμπτουσία του δυτικού πολιτισμού;

ΔΕΝ τους ξεχνούν και συμπαραστέκονται στον Αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική!

καλούμε να δώσετε το αγωνιστικό παρών την Τετάρτη 8 μμ, στην Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους σύντομους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των παρεβρισκομένων συλλόγων, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία. Στη συνέχεια θα 
Προσοχή: το σημείο που θα γίνει η συγκέντρωση θα ανακοινωθεί ανήμερα -για τους γνωστούς λόγους- δύο ώρες πριν, στις 18:00 μμ.
Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων

Η επικαιρότητα της εξέγερσης του Ιλιντεν

Εάν οι Σλάβοι των Σκοπίων προσχωρήσουν στις βουλγαρικές θέσεις, πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί
Η επικαιρότητα επιβάλλει να θυμηθούμε αυτές τις ημέρες την ψευδοεπανάσταση του Ιλιντεν. Η λέξη στα βουλγαρικά σημαίνει ημέρα του Προφήτη Ηλία. Στις 20 Ιουλίου 1903 στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία οι Βούλγαροι κομιτατζήδες της οργανώσεως ΒΜΡΟ (Εσωτερική Μακεδονική Επαναστατική Οργάνωση) προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τον αγροτικό χριστιανικό πληθυσμό με το ψευδές σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες». Ανατίναξαν δύο τηλεγραφικούς στύλους, ξήλωσαν λίγα μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής, εισήλθαν για λίγο σε ορισμένα χωριά και μετά εξαφανίστηκαν, αφήνοντας τον τακτικό τουρκικό στρατό να ξεσπάσει σε αθώους.

Η πίστις που σώζει τον άνθρωπον -- του κ. Αθανασίου Κ. Σακαρέλλου