Κάθε Παρασκευή ο Παρακλητικὸς Κανὼν τοῦ Ζωοποιοῦ Σταυροῦ


Ξεχείλισμα λύπης Αγιορειτών Πατέρων

http://agiooros.org/viewtopic.php?f=39&t=9769

Είμαστε Αγιορείτες πατέρες και θα έπρεπε να το νιώθουμε μεγάλη τιμή, όμως αυτά που γίνονται στο Άγιο Όρος μας κάνουν να ντρεπόμαστε, διότι τα επιτρέπουμε και δεν αντιδρούμε.
Συγκεκριμένα μάθαμε ότι άλλαξε ο Διοικητής της Αστυνομίας στις Καρυές. Αυτό μας λύπησε πολύ, διότι ήταν ευλαβέστατος, είχε σπουδάσει θεολογία, εκκλησιαζόταν κάθε Κυριακή στο Πρωτάτο, πήγαινε στις αγρυπνίες, αγαπούσε τους Πατέρες και μας επισκεπτόταν στα κελλιά μας με συνοδεία συναδέλφων αστυνομικών. Αυτό φανερώνει ότι οι γράφοντες είμαστε κελλιώτες του Πρωτάτου και όχι Εσφιγμενίτες.
Τελικά μάθαμε ότι η αιτία της απομάκρυνσης του Διοικητού ήταν η μήνυση που του έκανε η Νέα Εσφιγμένου, επειδή δεν δέχθηκε να εισβάλει στο κονάκι της Παλιάς Εσφιγμένου, το οποίο όμως επιχειρήθηκε από τη Νέα Εσφιγμένου με μηχάνημα Bobcat που γκρέμισε την πόρτα, που όμως απέτυχε με την ρήξη μολότοφ. Και αφού δεν μπόρεσε να βγάλει το φαρμάκι στους παλιούς Εσφιγμενίτες, το έβγαλε στο Διοικητή με την μήνυση.
Κατόπιν ήρθε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με το «Όσκαρ» της υποκρισίας και ήλεγξε τις ενέργειες της Νέας Εσφιγμένου.
Κ. Βαρθολομαίε, φαίνεται ότι όταν είσασταν αξιωματικός στις Μυστικές Υπηρεσίες του Τουρκικού Στρατού, αυτά σας μάθαιναν οι Τούρκοι συνάδελφοι σας, δηλαδή να βάζετε του Νέους Εσφιγμενίτες να διώξουν του Παλιούς και να το «παίζετε» ειρηνοποιός. Ως φαίνεται τον Θεό δεν τον φοβάστε, τους ανθρώπους δεν τους ντρέπεστε;
Παρακαλούμε απαλλάξτε την Ορθοδοξία από την παρουσία σας, διότι τα έχετε ισοπεδώσει όλα.
Αγιορείτες Πατέρες

Οι Αγιορείτες πατέρες για να σβήσουν κάθε καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο λογισμό των αναγνωστών άρουν την ανωνυμία τους και επιτρέπουν σε όποιον έχει αμφιβολίες για τη γνησιότητα της επιστολής να επικοινωνήσει μαζί τους. Στείλε στο pentapostagma@gmail.com, Όνομα, Επίθετο και τηλέφωνο. Τα στοιχεία σου θα σταλούν άμεσα στους πατέρες και αυτοί θα επικοινωνήσουν μαζί σου.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση παρακαλούμε να σταματήσουν τα σχόλια περί ανωνυμίας και μη αυθεντικότητας της επιστολής.

O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Ευφημίας μεγαλομ., Όλγας ισαποστόλου.

Ἦταν χριστιανὴ παρθένος, ποὺ μὲ τὸ αἷμά της σφράγισε τὴν πίστη της στὸν Χριστὸ καὶ μὲ τὴν αὐταπάρνησή της καταντρόπιασε τοὺς ἰσχυροὺς εἰδωλολάτρες αὐτοκράτορες.
Ἡ Εὐφημία καταγόταν ἀπὸ τὴ Χαλκηδόνα καὶ οἱ γονεῖς της ὀνομάζονταν Φιλόφρων καὶ Θεοδοσιανή. Μόρφωσαν τὴν κόρη τους σύμφωνα μὲ τὶς ἐπιταγὲς τοῦ Εὐαγγελίου, γι’ αὐτὸ καὶ ἡ Εὐφημία ἀπὸ πολὺ νωρὶς διακρίθηκε γιὰ τὸν ἅγιο ζῆλο της, τὸ σεμνὸ ἦθος καὶ τὴ φιλανθρωπία της. Ἦταν ὡραῖα στὸ σῶμα, καὶ πολλοὶ εἰδωλολάτρες νέοι περίμεναν ἔστω ἕνα ἐνθαρρυντικὸ χαμόγελό της. Ἀλλὰ ἡ σεμνὴ παρθένος διατηροῦσε ἀκηλίδωτη τὴν ἁγνότητά της καὶ εἶχε ἀφοσιωμένη τὴν καρδιά της στὸν Θεό, στὴν περιποίηση τῶν ἀσθενῶν καὶ τῶν ἀπροστάτευτων ὀρφανῶν.

Ἡ πρὸς τὸν Χριστὸν ἀγάπη

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση
Για να ἀγαπήσουμε τόν Χριστό χρειάζεται μία ἀναγκαία προϋπόθεση, τήν ὁποία δυστυχῶς οἱ περισσότεροι χριστιανοί ἀγνοοῦν καί γι᾿ αὐτό εἶναι μακριά του. Ὁ Γέροντας Γερμανός ὁ Σταυροβουνιώτης ἔλεγε ὅτι «πρέπει πρῶτα νά συνειδητοποιήσουμε ὅτι ὅλα τά γήϊνα εἶναι πρόσκαιρα καί μάταια καί σέ κανένα ἀπό αὐτά νά μή προσκολληθοῦμε». Μέ ἄλλα λόγια ἡ καρδιά μας πρέπει νά εἶναι ἀνοιγμένη πρός τόν Κύριο, πού σημαίνει θερμή προσευχή καί συνεπής τήρηση τῶν ἐντολῶν του. Ὁ ἄνθρωπος δέν πρέπει νά ἀπορροφᾶται ἀπό τά βιοτικά καί νά μή ἀπομακρύνεται ἀπό τό ἕνα καί σωτηριῶδες πού εἶναι ἡ ὁλόθερμη καί ὁλοκληρωτική ἀγάπη πρός τόν Χριστό.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 Των αγίων 630 θεοφόρων πατέρων

Το Φως του κόσμου
  “Εγώ ειμί το φως του κόσμου

Η Εκκλησία μας, τιμά σήμερα, τη μνήμη των αγίων 630 Πατέρων της Δ΄ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία συνήλθε το 451 μ.Χ.  στην Χαλκηδόνα. Στη Σύνοδο αυτή έγινε κατορθωτή η διατύπωση του Χριστολογικού Δόγματος, κατά τρόπο που διασφαλιζόταν ο σωτηριολογικός χαρακτήρας της Εκκλησίας και αναδεικνυόταν η αιώνια αλήθεια της.  Συγκεκριμένα, με αφορμή τις διάφορες αιρέσεις που διαστρέβλωναν την αλήθεια της Εκκλησίας μας γύρω από το πρόσωπο του Κυρίου, η Σύνοδος της Χαλκηδόνας διατράνωσε την πίστη της Ορθοδοξίας ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Η ένωση των δύο φύσεων στο πρόσωπό του είναι πραγματική. Έτσι το ανθρώπινο προσλαμβάνεται από το θείο και ανυψώνεται στην προοπτική της αιωνιότητας σε μια οντολογική διάσταση των πραγμάτων.
Με αυτή την ομολογία πίστεως, ο Χριστός είναι ο πραγματικός Σωτήρας και Θεός μας και επομένως καθοδηγητής των ανθρώπων που δείχνει το δρόμο προς το πραγματικό φως, προς τον Πατέρα των φώτων.

Κυρίλου Ιεροσολύμων ΒΕΠΕΣ, 39

Οι ποιμένες θα παρουσιάζουν επί των προβάτων αμέλειαν και αντί ποιμένων ως λύκοι γεννήσονται και το ψεύδος ασπάσονται. Δια ταύτα, σκανδαλισθήσονται πολλοί και ο λαός θα έχει προς τους ιερείς ανυπότακτον διάθεσιν. Εάν λοιπόν ακούσεις ότι επίσκοποι κατ΄ επισκόπων και κληρικοί κατά κληρικών και λαοί κατά λαών μέχρις αιμάτων έρχονται, μην ταρραχθείς, προγέγραπται γαρ. Το Πνεύμα του Θεού προείπε πάντα ταύτα , ίνα μη σκανδαλισθούν οι πιστοί. Μη πρόσεχε τοίνυν τοις γινομένοις αλλά τοις γεγραμμένοις και η πίστις σου θα αυξηθεί, εκ της πραγματοποιήσεως των προλεχθέντων. Τότε θα υφίστανται μισαδελφία των αδελφών, σχίσματα των Εκκλησιών, πόλεμοι των εθνών. Ταύτα εγένοντο μεν και πρότερον, θα επιταθούν όμως ολίγον προ της εποχής του Αντιχρίστου, ως προετοιμασία αυτού. Προετοιμάζει γαρ ο διάβολος τα σχίσματα των λαών ίνα ευπαράδεκτος γένηται ο ερχόμενος.

Άγ. Ισίδωρος ο Πηλιουσιώτης :

Και τι δει τα πολλά λέγειν; μεταπεπτωκέναι λοιπόν το αξίωμα έδοξεν από Ιερωσύνης εις τυραννίδα. Από ταπεινοφροσύνης εις υπερηφανίαν, από νηστείας εις τρυφήν… Τότε μεν υπέρ των προβάτων απέθνησκον οι ποιμένες, νυν δε τα πρόβατα αναιρούσι, ου τα σώματα σφάζοντες, ήττον γαρ ην κακόν, αλλά τας ψυχάς σκανδαλίζοντες. Τότε τα εαυτών τοις δεομένοις διένεμον νυν δε τα των πενήτων σφετερίζονται. Και τότε αρετήν ήσκουν, νυν δε τους αρετήν ασκούντας εξοστρακίζουσι.(Μigne,78 στήλη1387) .

Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος


Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος, ο οποίος νοσηλευόταν επί πολλούς μήνες στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχίλλειου - Ευαγγελίστριας Γρεβενών.

Ο μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος (κατά κόσμον Αντώνιος Σιγάλας) γεννήθηκε το 1934 στον Πειραιά. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1955 και πρεσβύτερος το 1959. Εξελέγη μητροπολίτης το 1976. 

Γράφει ο άγιος Γερμανός:

«Εξορκίζω όλους τους λαϊκούς, που κατοικούν στην Κύπρο, όσοι είστε γνήσια τέκνα της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, να φεύγετε ολοταχώς από τους ιερείς, που υπέπεσαν στην υποταγή στους Λατίνους, και μήτε σε εκκλησία (που αυτοί λειτουργούν) να συγκεντρώνεστε μαζί τους, μήτε να παίρνετε οποιαδήποτε ευλογία από τα χέρια τους. Είναι καλύτερα να προσεύχεστε στο Θεό στα σπίτια σας μόνοι σας, παρά να συγκεντρώνεστε στην εκκλησία μαζί με τους Λατινόφρονες (ιερείς και αρχιερείς). Ει δ’ άλλως θα υποστήτε την ίδια κόλαση με αυτούς» 
( P.G. 140, 620).

Τότε αναθεμάτιζαν τον Διόσκορον, τώρα είναι "άγιος" ο φονέας του Αγίου Φλαβιανού!!!

Επιστολή του Οσίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου, στον Βασιλέα Αναστάσιο.


Επειδή μας εμήνυσες να κάμωμεν ένα από τα δύο ταύτα, ήτοι ή να συμφωνήσωμεν εις την των Ακεφάλων( Μονοφυσιτών) γνώμην, ή μένοντες εις τα ορθά των Πατέρων Δόγματα, να λάβωμεν βίαιον θάνατον, γίνωσκε ότι προτιμώμεν τον θάνατον και όχι μόνον ημείς δεν παρεκλίνομεν ποσώς από την αλήθειαν, αλλά και όσους άλλους παρασύρετε και γίνουν ομόφρονές σας, ημείς αναθεματίζομεν, και εάν χειροτονήσετέ τινα από τους Ακεφάλους ημείς δεν τους δεχόμεθα. Μη γένοιτο, Χριστέ Βασιλεύ, να παρατηθώμεν από την Ορθόδοξίαν έστω και μικρόν τι, αλλά καν τους Αγίους τούτους Τόπους ίδωμεν εις το πυρ παραδεδομένους, καν άλλο τι πάθωμεν, δεν αλλάσσομεν γνώμην, καν εις λεπτά τεμάχια τα σώματά μας ελεεινώς αν κατακόψωσιν, αλλά τας Αγίας τέσσαρας Συνόδους πιστεύομεν, από τας οποίας η πρώτη των 318 Πατέρων έγινε κατά του Αρείου εις την Νίκαιαν, τον οποίον αναθεμάτισαν, ότι τον Υιόν του Θεού εδογμάτιζεν ο δυσσεβής της του Πατρός ουσίας αλλότριον. Η δευτέρα κατά Μακεδονίου, όστις εβλασφήμει εις το Πνεύμα το Άγιον, η τρίτη κατά Νεστορίου συνηθροίσθη εις Έφεσον, όστις εφλυάρει κατά της οικονομίας του Χριστού μιαρά και άτοπα, η δε τετάρτη των 630 Θεοφόρων Πατέρων εις την Χαλκηδόνα, οι οποίοι ομοφρονούντες με τους άλλους, αφώρισαν τον Ευτυχή και Νεστόριον, και μακράν της Εκκλησίας εδίωξαν και εκράτυναν την Αποστολικήν Πίστιν, δογματίζοντες ξένους της Εκκλησίας Χριστού τους α λ λ ο τ ρ ι ό φ ρ ο ν α ς. Από ταύτην λοιπόν την Ορθόδοξον πίστιν δεν παρεκκλίνομεν ούτε προδίδομεν (άπαγε! ) την ευσέβειαν, έστω και αν πρόκειται να μας δώσετε μυρίους θανάτους. Η δε ειρήνη του Θεού η πάντα νουν υπερέχουσα να είναι φύλαξ και οδηγός του κράτους σου.

Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού «Εις την Θεοτόκον Μαρίαν»

«Ει γαρ Θεοτόκος η γεννήσασα, πάντως Θεός ο εξ αυτής γεννηθείς, πάντως δε και άνθρωπος …Ει τις ου Θεοτόκον ομολογεί την Αγίαν Παρθένον, χωρίς έστι της Θεότητος …Θεός έστιν αληθής το λατρευόμενον, την δέ μητέρα Θεού τιμώμεν και σέβομεν... Θεού μητέρα την Παρθένον ταύτην γινώσκοντες, ου θεάν ταύτην φημίζομεν, άπαγε· της ελληνικής τερθρείας τα τοιαύτα μυθεύματα· επεί και θάνατον αυτής καταγγέλομεν· αλλά Θεού σαρκωθέντος Θεού μητέρα γινώσκομεν …Έζης γαρ ου σεαυτή· ου γαρ σεαυτής ένεκα γεγέννησαι· έζης Θεώ, δι΄ον εις τον βίον ελήλυθας· όπως τη παγκοσμίω εξυπηρετήσης σωτηρία, όπως η αρχαία βουλή του Θεού, της του Λόγου σαρκώσεως και της ημών θεώσεως, δια σου πληρωθή.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Ο Εθελοντικός Οργανισμός Θεόφιλος, στηρίζει την πολύτεκνη και τρίτεκνη άπορη  οικογένεια που κατοικεί κυρίως στις παραμεθόριες της πατρίδας μας και αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και φτώχειας, δραστηριοποιείται στη συγκέντρωση και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και στην ηθική και ψυχολογική στήριξη μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του. Με τις Αποστολές Αγάπης που οργανώνει στην Περιφέρεια σχεδόν κάθε μήνα δίνει την ευκαρία σε όλους μας να γίνουμε αρωγοί στο μεγάλο αυτό φιλανθρωπικό έργο.

Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε θερμά για την οικονομική σας υποστήριξη ώστε να καλύψουμε άμεσα τις πολλές ανάγκες των πολύτεκνων και τρίτεκνων άπορων οικογενειών με ανήλικα παιδιά.

Λειτουργούμε αποκλειστικά με εθελοντές και μπορείτε να μάθετε για το φιλανθρωπικό έργο του Θεόφιλου στην ιστοσέλιδα μας www.theophilos.gr. καθώς και στο facebook : www.facebook.com/Θεόφιλος στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια.

Η ευαισθητοποίησή σας θα προβάλλεται στο site του Θεόφιλου στην ενότητα των Χορηγών μας αλλά και στα έντυπα που διανέμει δωρεάν ο Οργανισμός σε όλη την Ελλάδα.    

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το χρόνο που μας διαθέσατε και ευελπιστούμε στη θετική ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση,


                                                             Ο Πρόεδρος της Γ/Σ του Θεόφιλου
                                                      Γιάννης Ναυπλιώτης

                                                Τηλ.επικ. 6949612196

«Εάν μη Κύριος οικοδομήσει οίκον, εις μάτην εκοπίασαν οι οικοδομούντες αντίχριστοι»

Θαύματα δεν κάνουμε Άγιε Μάρκε, αλλά κτίζουμε τζαμιά για να δοξάζεται το.... "άγιο" Κοράνιο!...

Όσιος Σεραπίων : 

Κατόπιν  με ηρώτησε πάλιν ο Όσιος Μάρκος ο Αθηναίος: υπάρχει ειδωλολατρία ή διωγμός των Χριστιανών ακόμη; Απεκρίθην εγώ: με την βοήθειαν των ευχών σου, Πάτερ, έχει παύσει πλέον ο διωγμός, ούτε ειδωλολατρία υπάρχει πολιτευομένη εκ του εμφανούς. Τούτο ακούσας ο Γέρων πολύ ηυχαριστήθη και συνέχισεν ερωτών με : υπάρχουν Άγιοι εις τον κόσμον σήμερον, κατορθούντες υπερφυσικά φαινόμενα και θαύματα, όπως είπεν ο Χριστός εις τα Ευαγγέλια, ότι : εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως ερείτε τω όρει τούτω μετάβηθι εντεύθεν εκεί και μεταβήσεται ( Ματθ. ιζ: 20 ) και : άρθητι και βλήθητι εις την θάλασσαν και γενήσεται ( Ματθ. κα:21 ). Τούτο ειπόντος του Οσίου και δεικνύοντος το όρος, ανεσηκώθη αμέσως εκείνο περί τους πέντε πήχεις και μετετοπίζετο προς την θάλασσαν. Εγείρας δε τους οφθαλμούς του ο Όσιος και ιδών αυτό να περιπατή, κτυπήσας το πρόσωπον δια της χειρός του, είπε : τι σου συνέβει, όρος; Εγώ δεν σου είπον να μετακινηθής, μείνε εις την θέσιν σου. Παρευθύς τότε επανήλθε το όρος εκεί οπόθεν είχεν απομακρυνθή. Το θαυμάσιον τούτο ευθύς ως είδον εγώ έπεσον κάτω από τον φόβον. Ο δε Όσιος, κρατήσας με εκ της χειρός, με ανεσήκωσεν, ειπών : δεν είδες τοιαύτα θαύματα εις τας ημέρας σου; Διακατεχόμενος δε ακόμη εγώ υπό του τρόμου απεκρίθην : όχι. Στενάξας δε ο Γέρων έκλαυσε και είπεν : αλλοίμονον εις την γην, διότι οι Χριστιανοί μόνον κατά το όνομα είναι Χριστιανοί όχι δε και κατά τα έργα. Ευλογητός ο Θεός ο οδηγήσας με εις τον άγιον τούτον τόπον δια να μη αποθάνω εις την πατρίδα μου και ταφώ εις γην μεμιασμένην εκ των πολλών αμαρτιών. 

( Μέγας Συναξαριστής τόμος Ε΄ σελ. 104).