Με 153 βουλευτές πέρασε η Συμφωνία - Προδοσία των Πρεσπών

Με 153 βουλευτές ψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Συμφωνία -Προδοσία των Πρεσπών. Εκτός από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , «ναι» στη Συμφωνία - Προδοσία των Πρεσπών ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ναι» ψήφισαν επίσης ο Σπύρος Λυκούδης η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Σπύρος Δανέλλης κατά τη διάρκεια της σχετικής ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στη Βουλή.
«Οχι», τελικά ψήφισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ παρών δήλωσε η Γρηγόρης Ψαριανός.
«Οχι» ψήφισαν 146 βουλευτές.
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης καταψήφισε, αναρτώντας πανό την ώρα της ψηφοφορίας. Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια διήρκησε  38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ. Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.
Ένταση προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο τη στιγμή που ψήφιζε ο βουλευτής τυης Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, ο οποίος είπε «Όχι στην προδοσία».
Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι η ψήφος του κ. Μπαρμπαρούση θεωρείται άκυρη, πράγμα που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.
«Προδότες, προδότες», φωνάζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με τον κ. Βούτση να προειδοποιεί ότι δεν θα γίνει ξανά δεκτή παρόμοια συμπεριφορά.
«Δεν θα σας αφήσω να κάνετε επεισόδιο μέσα στη Βουλή», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, διατηρώντας την ψυχραιμία του.
«Παρακαλώ καθίστε κάτω ή εξέλθετε της αίθουσας. Δεν θα αφήσω κ. Κασιδιάρη... προσέξτε. Αυτή η ψηφοφορία γίνεται για ΝΑΙ - ΟΧΙ - ΠΑΡΩΝ. Επίτηδες είμαι τόσο ήρεμος. Δεν θα αφήσω να γίνει επεισόδιο όσο και αν προσπαθήσετε», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, ενώ ο βουλευτής της ΧΑ, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, απάντησε:
«Λέω ξανά ΟΧΙ στην προδοσία».
Τελικώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ψήφισε «όχι» στη Συμφωνία- Προδοσία.
Αίσθηση προκάλεσαν πάντως οι τσαμπουκάδες του υπόδικου βουλευτή Λαγού που έβριζε και κινήθηκε εναντίον άλλων βουλευτών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

153 τομάρια...από το Θεό να το βρουν αυτό που έκαναν!