ΛΟΓΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΝ του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. (Εκ του Θησαυρού του Δαμασκηνού).

Η υπόθεσις της σημερινής εορτής της του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού θείας Μεταμορφώσεως, ευλογημένοι Χριστιανοί, γνώρισμα και σημείον της Θεότητος Αυτού είναι, διότι το φως, όπερ έδειξε σήμερον ο Χριστός, ως Θεός το έδειξεν, επειδή το φως εκείνο δεν ήτο κτιστόν ή επίγειον φως ή ανθρώπινον, αλλά φως άϋλον και άκτιστον, και δια τούτο ως Θεός μαρτυρείται παρά πάντων, δια το γνώρισμα αυτό της Θεότητος· όχι δε μόνον από ανθρώπους, αλλά και αυτός ο Πατήρ τον εμαρτύρησεν Υιόν του ηγαπημένον, καθώς τον εμαρτύρησε και εις τον Ιορδάνην ποταμόν βαπτιζόμενον.

Απολυτίκιο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ



Τη ΣΤ΄ (6η) του Αυγούστου, η Μεταμόρφωσις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Κατά την έκτην του Μηνός Αυγούστου την ανάμνησιν της θείας Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού η αγία του Θεού Εκκλησία περιχαρώς εορτάζει, ο δε λόγος της εορτής ταύτης είναι ο εξής: Ο Δεσπότης ημών Χριστός πολλάκις προείπεν εις τους Αγίους Αυτού Μαθητάς δια τους κινδύνους, τα πάθη και τον θάνατον των Μαθητών του· επειδή δε οι μεν κίνδυνοι και τα δεινά ήσαν πρόχειρα και εν τη παρούση ζωή, τα δε μέλλοντα αγαθά ήσαν μετά ταύτα και ελπιζόμενα, τούτου ένεκα ηθέλησεν ο Κύριος να πληροφορήση τους Μαθητάς του και με τους ιδίους των οφθαλμούς, τις και ποία είναι η δόξα εκείνη, μετά της οποίας μέλλει να έλθη εν τη κοινή αναστάσει, και την οποίαν και αυτοί θα απολαύσωσιν.

Το όραμα της ηγουμένης

Παλαιό χειρόγραφο μας πληροφορεί για την ακόλουθη εμφάνιση της Παναγίας στη μονή της Χρυσαφίτισσας. 
Ήταν Δεκαπενταύγουστος και η αδελφότητα αγρυπνούσε στην εκκλησία. Κάποια στιγμή η ενάρετη ηγουμένη Μάρθα είδε σε όραμα τη Θεοτόκο Μαρία. Ήταν καθισμένη σε θρόνο και κοίταζε την ηγουμένη με συμπάθεια και γλυκύτητα. Κι εκείνη έκλαιγε από τη χαρά της σε όλη τη διάρκεια της αγρυπνίας. 
Προς το τέλος της δοξολογίας οι μοναχές άρχισαν να ψάλλουν με δυνατές φωνές. Τότε όμως η Παναγία εξαφανίστηκε.
 
- Αχ, τι κάνατε! Φώναξε η γερόντισσα στενοχωρημένη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ -- π. Γεώργιος Αγγελακάκης

Το Έθνος μας θα οδηγηθή εις τον τάφον της Ιστορίας, διότι χωρίς την Ορθοδοξίαν δεν ημπορεί να επιβιώση!

O Oικουμενισμός, σαν πύρινη καταιγίδα της κολάσεως, απειλεί να κατακαύση τον Ορθόδοξον Ελληνισμόν! Αξίαι και ιδανικά ποδοπατούνται! Τα άγια «ρίπτονται τοις κυσίν» και  «οι μαργαρίται τίθενται ενώπιον των χοίρων». Αι Αιρέσεις μολύνουν την άχραντον Ορθοδοξίαν με  «συμπροσευχάς» και  «συλλείτουργα»  και η Ελλαδική Εκκλησία, μετά την επάρατον Ημερολογιακήν Μεταρρύθμισιν του 1924, όπου διέσπασε την Εκκλησιολογικήν ενότητα του Ελληνισμού, οδηγείται δεσμία εις την «φυλακήν» του Βατικανού δια να «δεχθή» τώρα,  μετά την επίσκεψιν του «αγίου πατερούλη» στο εκλατινισμένο Φανάρι, και το Κοινόν Πάσχα και να προκληθή έτσι ένα νέον σχίσμα. Οι πολλοί σιωπούν! Οι ολίγοι γράφουν, αλλά ποιος τους «λογαριάζει»; Το «φιλάδελφον» και το «κοινωνικόν» των Φρουρών (;;)  της Αμπέλου επιβάλλει φίμωτρον εις κάθε διαμαρτυρίαν. Οι καιροί ζητούν τον  Ένα  που θα τολμήση να καταγγείλη· να καταδικάση· να φωνάξη δυνατά  «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου, πρόσχωμεν»! Να διακόψη κάθε επικοινωνίαν με τους Ενόχους, «Συνετούς» και «Σιωπίους», τους εσθίοντας  «τράπεζαν Ιεζάβελ». Αν δεν ευρεθή ένας νέος Μάρκος Ευγενικός, τότε σίγουρα το Έθνος μας θα οδηγηθή εις τον τάφον της Ιστορίας, διότι χωρίς την Ορθοδοξίαν δεν ημπορεί να επιβιώση!

Δαιμονισμένοι --- Του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη

Έτσι που τό πάνε, στό τέλος θά μάς πούν ότι καί ο διάβολος είναι «σενάριο συνωμοσίας».
Συνωμοσιολογία είναι η διαφορετική από τήν πραγματικότητα ερμηνεία ενός γεγονότος Παράδειγμα : α) Ο Τζών Κένεντι δολοφονήθηκε από Ρώσο πράκτορα (Λή Όσβαλντ). Η συνωμοσιολογία έλεγε ότι δολοφονήθηκε από τόν Έντγκαρ Χούβερ, προϊστάμενο τού FBI. β) Ο Ρόμπερτ Κένεντι δολοφονήθηκε από έναν Παλαιστίνιο. Η συνωμοσιολογία έλεγε ότι ήταν η συνέχεια τής δράσης τού Έντγκαρ Χούβερ (βαθύ αμερικανικό προτεσταντικό κράτος, που επ΄ ουδενί εδέχετο Καθολικό πρόεδρο τών ΗΠΑ). Καί (γ) τελευταίο, άν καί υπάρχουν πολλά άλλα, η πτώση τών Διδύμων Πύργων. Ενοχοποιήθηκε ο Μπίν Λάντεν, οι συνωμοσιολόγοι τήν απέδωσαν στήν δράση τού βαθέος κράτους τών ΗΠΑ, τού οποίου η οικονομική κατάρρευση προβλεπόταν βεβαία καί είχε αρχίσει νά γίνεται εμφανής.

Τώρα ποιοί ήταν οι ψεύτες, που έκαναν τό μαύρο άσπρο, καί ποιοί εκείνοι που έβλεπαν ξεκάθαρα τά χρώματα, αυτό είναι μιά άλλη ιστορία, κατάλληλη ... γιά νέα "σενάρια συνωμοσίας" τής παγκόσμιας απάτης, πού μέ τίποτα δέν κρύβεται πλέον. Συνεργάτης τών δαιμονισμένων που μάς κυβερνούν είναι ο διάβολος καί αυτό δέν είναι θεωρία συνωμοσίας, πλήν τών «Ελληνικών Hoaxes», που θά μάς προσκομίσουν σύντομα τίς  αποδείξεις.

Στὸν τροῦλο τῆς Ἁγια-Σοφιᾶς


Πληρώσαμε ἀκριβὰ τὴν ἀποστασία μας ἀπὸ τὴν πηγὴ τῆς ζωῆς, τὸν ἅγιο ἐν Τριάδι Θεό μας. Γι᾿ αὐτὸ καὶ στὶς 29 Μαΐου τοῦ 1453 μᾶς παρέδωσε στὸ ξίφος «ἐχθρῶν ἀνόμων, ἐχθίστων ἀποστατῶν» (Δαν. γ΄, Προσευχὴ Ἀζαρίου, 8), στὰ ἀπολίτιστα στίφη τῆς Ἀσίας. Ἐπὶ ἕξι ἤδη αἰῶνες (567 χρόνια) ἡ Βασιλεύουσα Πόλις καὶ τὸ διαμάντι τοῦ στέμματός της, ἡ Ἁγια-Σοφιά, παραμένει κάτω ἀπὸ τὴν ἐξουσία τους.
Καὶ νά ποὺ τώρα ὁ Πρόεδρος Ἐρντογάν, μέσα στὴ γνωστὴ μεγαλομανία του, ἀποφάσισε νὰ μετατρέψει καὶ πάλι τὴ «Μεγάλη Ἐκκλησία» σὲ τζαμί. Ἡ Ἁγια-Σοφιὰ λειτούργησε ἐπὶ 916 χρόνια ὡς χριστιανικὸς ναός, ἀπὸ τὰ ὁποῖα τὰ 57 ὡς ρωμαιοκαθολικός, κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Λατινοκρατίας. Ἀπὸ τὸ 1453 μέχρι τὸ 1934 χρησιμοποιήθηκε ὡς τζαμί, ἐπὶ 481 χρόνια. Τέλος ἀπὸ τὸ 1934 μέχρι σήμερα, ἐπὶ 86 χρόνια, εἶχε μετατραπεῖ σὲ μουσεῖο.

-----------------------------
Ο/Η Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Άν διαβάσει κανείς τά σχόλια εδώ :
https://orthodox-voice.blogspot.com/2020/08/blog-post_4.html
Υπάρχουν κι άλλα, πολλά άλλα ...

Καί άν ακόμη θυμηθεί τόν ποιητή :
«Μην ειπούν στο στοχασμό τους [585]
»τα ξένα έθνη αληθινά:
»Εάν μισούνται ανάμεσό τους
»δεν τους πρέπει ελευθεριά.»

Θά καταλάβει καλά τό παλαιό μας "στραπάτσο", όπως καί τό σημερινό