Η Ιστορία μας δεν θα πρέπει να γίνει θύμα του εθνομηδενισμού -- Του π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού

Το αίτημα «να ξαναγραφεί η Ιστορία» κυριαρχεί από ετών σε κύκλους διανοουμένων και πολιτικών με αφορμή τα πολιτικά προβλήματα της χώρας με τους γείτονές της. Αυτό σημαίνει την εισαγωγή, μέσα από την εκπαίδευση, μιας κολοβωμένης Ιστορίας για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Με την επιλεκτική στάση απέναντι στις πηγές επιτυγχάνεται η σκόπιμη αναπαραγωγή θέσεων που ευνοούν και προωθούν εθνομηδενιστικούς στόχους.

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ


ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018


Τη ΙΘ΄ (19η) Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΒΟΝΙΦΑΤΙΟΥ και της Αγίας ΑΓΛΑΪΔΟΣ της Ρωμαίας.                                                                                          

Βονιφάτιος ο Άγιος Μάρτυς ήκμασε κατά τους χρόνους του αντιχρίστου βασιλέως Διοκλητιανού του βασιλεύσαντος κατά τα έτη σπδ΄ - τε΄ (284- 305), ήτο δε εις την Ρώμην δούλος της Αγλαϊδος, ήτις ήτο γυνή συγκλητική, θυγάτηρ Ακακίου ανθυπάτου Ρώμης. Αύτη δε η Αγλαϊς, ούσα από γένος λαμπρότατον, ήτο και ωραία εις το κάλλος του σώματος, αλλά και πλουσία πολύ από χρήματα, και από άλλα αγαθά πρόσκαιρα, εκ των οποίων ήτο παραδεδομένη εις τας σαρκικάς ηδονάς, καθώς δυστυχώς πράττουν οι περισσότεροι εκ των εχόντων ταύτα, διότι με το να έχουν πολλά, εκτελούν της σαρκός τα θελήματα.      

Τη ΙΗ΄ (18η) Δεκεμβρίου, ο Όσιος Πατήρ ημών ΜΙΧΑΗΛ ο Σύγκελλος και Ομολογητής εν ειρήνη τελειούται.

Μιχαήλ ο Όσιος Πατήρ ημών ήτο εκ της αγίας πόλεως Ιερουσαλήμ, υιός ευσεβών γονέων. Παιδευθείς και μαθών δε εις το άκρον την τε έξω σοφίαν των Ελλήνων και την ιδικήν μας, έγινε Μοναχός· αλλά και η μήτηρ αυτού μετά των θυγατέρων της εκουρεύθη Μοναχή εις Μοναστήριον γυναικείον, αφού απέθανεν ο πατήρ του. Επειδή δε καλώς και θεοφιλώς ο θείος ούτος Μιχαήλ επολιτεύθη υποβάλλων τον εαυτόν του εις πάσαν σκληραγωγίαν, χειροτονείται Πρεσβύτερος.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΘΕΣΗ

Τα ψιλά γράμματα της πρότασης Μητσοτάκη για το δημογραφικό

Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Χειροκρότησαν πολλοί νεοδημοκράτες την κίνηση του κ. Μητσοτάκη για αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας, όπως την ανακοίνωσε στο προχθεσινό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Ενθουσιασμός επικράτησε με την παραπλανητική παροχολογία για «εφάπαξ ενίσχυση με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα».
Πάνω στον ενθουσιασμό που επικράτησε εκείνη τη στιγμή στους αγαπητούς συνέδρους της Ν.Δ. και στο ηχηρό χειροκρότημα που λάμβανε ο πρόεδρος γι’ αυτή την πρόταση, κανείς δεν στάθηκε στα ψιλά γράμματα, αλλά και στην ουσία της συγκεκριμένης θέσης. Δεν είναι επιβοηθητική θέση για τα Ελληνόπουλα. Είναι κάλεσμα για γέννες προς τους μετανάστες από την Αφρική και τις ισλαμικές χώρες.

π. Θεόδωρος Ζήσης: Είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

Δέν είναι μόνον υπεύθυνος ο Πατριάρχης. Δέν είναι μόνον υπεύθυνος ο Επίσκοπος ο οποίος σιωπά καί η οποία σιωπή είναι τρίτο είδος αθεϊας. Είμαστε υπεύθυνοι καί εμείς οι Πρεσβύτεροι καί μαζί μέ εμάς, είστε καί σείς οι λαϊκοί, πού έρχεστε μαζί μέ μάς καί δέν μάς λέτε “Φεύγουμε εμείς”.

Τη ΙΗ΄ (18η) Δεκεμβρίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΦΛΩΡΟΥ Επισκόπου Αμινσού.

Φλώρος ο εν Αγίοις Πατήρ ημών ήτο κατά τους χρόνους των βασιλέων Ιουστίνου (565-578), Τιβερίου (578- 582), και Μαυρικίου (582-602), πατρός μεν Φλώρου και εκείνου ονομαζομένου, μητρός δε Ευφημίας. Έγινε δε ούτος έμπειρος πάσης παιδείας, τόσον της εξωτερικής των Ελλήνων, όσον και της εσωτερικής των ιερών και θείων Γραφών. Και πρώτον μεν καθίσταται γραμματεύς βασιλικός, έπειτα αναβιβάζεται εις το αξίωμα του πατρικίου· λαβών δε γυναίκα, έγινε και πατήρ.

Οι γονείς του ήρωα ζητούν δικαίωση!

Επιστολή των Γιάννη και Βασιλείας Κατσίφα στον Τσίπρα για τη διαλεύκανση των συνθηκών δολοφονίας του γιου τους από τους Αλβανούς
Δικαίωση, έστω και καθυστερημένα, για τον τραγικό χαμό του μονάκριβου γιου τους ζητούν μέσω επιστολής προς τον πρωθυπουργό οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.
Μέσα από ένα γλαφυρό, γεμάτο ένταση, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια κείμενο οι Γιάννης και Βασιλεία Κατσίφα ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει, προκειμένου να διαλευκανθεί η δολοφονία του γιου τους και να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τιράνων κατά της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Αυτοκτονούμε. 17.710.000 εκτρώσεις στην «αγιοτόκο» Ελλάδα !!!

Ιανουάριος 1970---Δεκέμβριος 2017
17 .710 .000, (δεκαεπτά  εκατομμύρια επτακόσιες δέκα χιλιάδες) ελληνόπουλα κατακρεουργήθηκαν από εκτρώσεις!!!
Με το εθνικό έγκλημα της νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων και μάλιστα με δαπάνες του κράτους, δια του Ν. 1609 του 1986.
 Με την έντεχνη από το  1980  αλλοίωση της ομοιογένειας των Ελλήνων με περίπου 2.000. 000 μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
 Και τώρα με την  σταδιακή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και λαθρομετανάστες, είναι όντως τραγικόν, ευρισκόμεθα προ της  αλλοιώσεως και μειώσεως του ελληνικού πληθυσμού, και οι υπεύθυνοι του έθνους συνεχίζουν να νομιμοποιούν και να πληρώνουν δια 350 χιλιάδες περίπου, εκτρώσεις, ετησίως.
 Αυτοκτονούμε!!!

Η Ελλάδα πεθαίνει! 432.000 λιγότεροι μαθητές το 2035

Ερευνα - τρόμος του ΙΟΒΕ για την υπογεννητικότητα! Οι μαθητές θα μειωθούν κατά 432.000 άτομα

Από τον Αντ. Τριανταφύλλου

Aπαισιόδοξη σε βαθμό κατάθλιψης είναι η πρόβλεψη του Ιδρύματος Βιομηχανικών και Οικονομικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τις επιπτώσεις της υπογεννητικότητας και της οικονομικής κρίσης στο εκπαιδευτικό σύστημα και ευρύτερα στην κοινωνική συγκρότηση της Ελλάδας σε λίγα μόλις χρόνια από σήμερα.

Τα απογοητευτικά στοιχεία της έρευνας πρέπει να ανησυχήσουν το πολιτικό σύστημα, που καλείται να θέσει την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και των αρνητικών συνεπειών της ως κορυφαία εθνική προτεραιότητα.

Τη ΙΗ΄ (18η) Δεκεμβρίου, μνήμη του Αγίου Μάρτυρος ΕΥΒΙΟΤΟΥ.

Ευβίοτος ο Άγιος Μάρτυς ήτο κατά τους χρόνους του βασιλέως Μαξιμιανού του Γαλερίου του βασιλεύσαντος κατά τα έτη τε-τια΄ (305-311), καταγόμενος εκ της κώμης Πωκετούς, ήτις ευρίσκετο εις την Ασίαν και υπήγετο εις το θέμα το καλούμενον του Οψικίου. Εις την κώμην αυτήν εγεννήθη και ανετράφη ο Όσιος και εις αυτήν έλαβε και το τέλος της ζωής του. Επειδή δε ο Άγιος ούτος διήγε ζωήν θεάρεστον και παν είδος αρετής ειργάζετο, τούτου ένεκα εδοκίμασε πολλά κακά υπό των ειδωλολατρών, περιφερόμενος εις διάφορα μέρη και δενόμενος και δερόμενος.