ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ --- πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου

Αξιωθήκαμε και φέτος να εορτάσουμε την Αγία εορτή του Πάσχα και να διέλθομε την εορταστική εβδομάδα της Διακαινησίμου. Όμως για μια ακόμα φορά κατά τον φετινό εορτασμό καταγράφτηκαν αρκετά λάθη. Συγκεκριμένα.

1.Λόγω του συσσωρευμένου λάθους στο Ιουλιανό ημερολόγιο κατά τον υπολογισμό της εαρινής πασχαλινής Πανσελήνου, το Πάσχα εορτάστηκε την δεύτερη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας και όχι την πρώτη όπως όρισε η Α Οικουμενική Σύνοδος (περισσότερα σε άλλο σημείωμα).

2.Υιοθετήθηκαν και φέτος κατά την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα (από όλες τις λεγόμενες παραδοσιακές ομάδες) όλες οι λειτουργικές πρακτικές δυτικής προέλευσης που έχουν εισαχθεί άκριτα στην Ορθόδοξη λατρεία. Περισσότερα στο άρθρο μας https://fdathanasiou.wordpress.com/.../%CE%BC%CE%B5%CE.../

3.Επίσης σε μια άνευ προηγουμένου εθιμολατρία υιοθετήθηκαν και φέτος και προβλήθηκαν δεόντως παγανιστικές και νεοειδωλολατρικές πρακτικές που πλέον ονομάζονται έθιμα.

4.Και φέτος παρατηρήθηκε η τέλεση συναυλιών με βιολιά, βιολοντσέλα κ.α στους ορθοδόξους ναούς (π.χ.Παρηγορήτισσα Άρτας).

Περισσότερα για τα ανωτέρω στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://fdathanasiou.wordpress.com/.../%ce%b2%cf%85%ce.../

5.Το πιο λυπηρό όμως ήταν ότι οι νεοέλληνες ξέχασαν ο,τι τους επιβλήθηκε για τον εορτασμό του Πάσχα με αφορμή τον κορωνοϊό (κλείσιμο ναών-απαγόρευση Θείας κοινωνίας-χρονική μετάθεση της Ανάστασης-επιβολή μάσκας και εμβ*λίων κ.α) και έσπευσαν στους ναούς της αποστασίας να εορτάσουν τι και με ποιους;;;;Σωστά γράφτηκε ότι σήμερα φτάσαμε στο σημείο «Το εμβ*λιασμένο ιερατείο και οι λαικοί ακόλουθοί τους, που φορούν μάσκα μπροστά στο Άγιο ποτήριο, να καταδικάζουν φέτος τον προδότη Ιούδα και μιλούν για τον άπιστο Θωμά...ΩΩΩΩΩ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ…

Τό σημαντικότερο όλων πρόβλημα τής ύπαρξης --- του ιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη

Τό σημαντικότερο όλων ! Δέν είναι λίγο, νά βρίσκεις αυτό, που η λήθη σέ έχει κάνει νά τό ξεχάσεις. Γιατί, ποτέ δέν ψάχνεις γιά κάτι, που κάποτε είχες. Εκτός, άν ξεχάσεις ό,τι έχασες, θέλω νά πώ, νά σέ κάνουν νά ξεχάσεις, αυτό που είχες καί έχασες. Καί ευτυχώς μνήμη έχουμε ! Αυτό είναι η λύση τών λεγόμενων - από υπαρξιακούς δήθεν, φιλοσόφους : άρχοντες μεγάλους ρήτορες καί λοιπούς άλλους ... .

Χριστός Ανέστη

 

Εκ τού Γεροντικού, ανυπόγραφο

Τού Συντάκτη

 

Αυτά που γράφω, τά βρήκα ψάχνοντας, νά είναι καταχωνιασμένα σέ ένα ιερό Κελλίον τού αγ. Όρους. Τό περιμένω. Δέν θά βρεθεί κανείς νά τά δημοσιεύσει καί ο γραφών, δέν επιθυμεί νά αποκτήσει τόν τίτλο τού συγγραφέα.

 

Το κλειδί όλων των αινιγμάτων

 

[- Ο Χριστός ανέστη σημαίνει: αληθώς υπάρχει ο Θεός.

- Ο Χριστός ανέστη σημαίνει: αληθώς υπάρχει ο επουράνιος κόσμος, ο πραγματικός και αθάνατος κόσμος.

- Ο Χριστός ανέστη σημαίνει: η ζωή είναι ισχυρότερη και από το θάνατο.

- Ο Χριστός ανέστη σημαίνει: το κακό είναι ασθενέστερο του καλού.

- Ο Χριστός ανέστη σημαίνει: όλες οι καλές ελπίδες της ανθρωπότητας έχουν εκπληρωθεί.

- Ο Χριστός ανέστη σημαίνει: όλα τα προβλήματα της ζωής έχουν λυθεί θετικά.

 

Όλα τα προβλήματα της ζωής έχουν λυθεί, τα κύρια και τα βασανιστικά αινίγματα έχουν αποσαφηνιστεί, οι αλυσίδες του σκότους και των θλίψεων έχουν κοπεί, διότι ο Χριστός ανέστη.

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.]


...Αυτό είναι η λύση τών λεγόμενων - από υπαρξιακούς δήθεν, φιλοσόφους : άρχοντες μεγάλους ρήτορες καί λοιπούς άλλους, πρόβλημα τής ύπαρξης... .

Χριστός Ανέστη