Η ΔΥΝΑΜΙΣ ΚΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - Αθωνικά άνθη


«Καλόν το άλας· εάν δε και το άλας μωρανθή, εν τίνι αρτυθήσεται;…» Ο Κύριος.

Αναμφιβόλως διερχόμεθα μίαν από τας κρισιμωτέρας, ίσως, περιόδους της θρησκευτικής Εκκλησιαστικής και Εθνικής ζωής της Ελληνικής ημών Πατρίδος. Σπανίως η Εκκλησία της Ελλάδος εκλήθη ν’ αντιμετωπίση τοιαύτα και τοσαύτα προβλήματα, οία ανέκυψαν επί των ημερών μας, και γεννηθήσονται εν τη προοπτική του χρόνου, κατά τας αποκαλυπτικάς, ας διερχόμεθα, φάσεις της παγκοσμίου και ειδικώς της Ελληνικής Ιστορίας. Εις ανάγκας, ου τας τυχούσας, περιεπλάκημεν ως Έθνος και Εκκλησία. Έσωθεν ταραχαί, έριδες, αιρέσεις, μάχαι. Έξωθεν κίνδυνοι, απειλαί, ταπεινώσεις. Πανταχόθεν ακαταστασίαι και «συνοχή εθνών εν απορία», εκ του φόβου των επερχομένων δεινών.

π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ


Ύμνοι στα Εισόδια της Κυρίας Θεοτόκου μας -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.


Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

Τύχωνος επισκόπου Αμαθούντος της Κύπρου.

Ὁ Ἅγιος Τύχων καταγόταν ἀπὸ τὴν Κύπρο καὶ ἐγεννήθηκε ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς στὴν Ἀμαθούντα τῆς Κύπρου, τὴν σημερινὴ Παλαιὰ Λεμεσό. Ἤκμασε κατὰ τοὺς χρόνους τῶν αὐτοκρατόρων Ἀρκαδίου καὶ Ὀνωρίου (395 – 423 μ.Χ.). Ἀφιερωθεὶς ὑπὸ τῶν φιλοθρήσκων γονέων του στὸν Θεό, ἔλαβε ἄρτια μόρφωση καὶ διακρίθηκε στὴ μελέτη τῶν Ἁγίων Γραφῶν. Γιὰ τὴν καθαρότητα τοῦ βίου καὶ τὴν ἁγνότητά του ἐχειροτονήθηκε ὑπὸ τοῦ Ἐπισκόπου Ἀμαθούντος Μνημονίου διάκονος καὶ στὴ συνέχεια πρεσβύτερος. Ἡ ἱκανότητα, ὁ θερμὸς ζῆλος ὑπὲρ τοῦ θείου κηρύγματος καὶ οἱ πολλαπλὲς ἀρετές του τὸν ἀνέδειξαν, μετὰ τὸ θάνατο τοῦ Μνημονίου, διάδοχό του, χειροτονηθεὶς ὑπὸ τοῦ Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου Ἁγίου Ἐπιφανίου († 12 Μαΐου). Ὡς Ἐπίσκοπος, ὁ Τύχων διακρίθηκε γιὰ τὰ φιλανθρωπικὰ ἔργα, τὴν ἀδιάλειπτη διδασκαλία καὶ τὴν ὑπὲρ τῆς ἐξαπλώσεως τῆς Χριστιανικῆς πίστεως μέριμνά του. Ἔτσι, μετέστρεψε πολλοὺς εἰδωλολάτρες, κατέστρεψε ναοὺς εἰδωλολατρικοὺς καὶ εἴδωλα καὶ ἀνήγειρε Χριστιανικὲς ἐκκλησίες.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!!!!!


«Πάτερ μου, σε λίγο καιρό, όχι μακριά, σε πολύ λίγα χρόνια, θα υπάρξη μία εκκλησία σε όλον τον κόσμο… παπικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, θα υπάρχει μία λέξη, αυτή που επικρατεί στις ημέρες μας, «ενότητα»· υπό το πρίσμα τῆς ενότητος. Από κάτω θα γίνει ένας ακταρμᾶς, δηλ. ο καθένας θα κρατάει την πίστη του, αλλά εδώ θα βλέπετε καρδινάλιο. Αυτός θα κρατάει την πίστη του, εγώ την πίστη μου, θα έχουμε όμως κοινό ποτήριο. Και θα μεταλαμβάνουμε και σείς τα κορόïδα θα μᾶς βλέπετε και δεν θα αντιδράτε. Ξέρετε γιατί δεν θα αντιδράτε; Γιατί θα σᾶς λένε «Κάντε υπακοή στην Εκκλησία». «Κάντε υπακοή», έτσι θα σᾶς λένε.»  

Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης : Μνημονεύοντας τους πατριάρχες, αρχιεπισκόπους και επισκόπους στις ιερές ακολουθίες, συμμετέχουμε στην οικουμενιστική αποστασία.


Το θέμα της κοινωνίας με τους αιρετικούς, ως και της εν συνεχεία κοινωνίας με τους κοινωνούντες, οι οποίοι με την πράξη τους αυτή αποβαίνουν ακοινώνητοι, είναι το μείζον και επείγον θέμα στην σημερινή εκκλησιαστική ζωή. Το εκκλησιαστικό σώμα νοσεί επικίνδυνα· υπεύθυνοι για την νόσο είμαστε όλοι, όχι μόνον οι κοινωνούντες με τους ετεροδόξους, αλλά και όσοι κοινωνούμε με τους κοινωνούντες· η εκτροπή και η παράβαση μοιάζει με τα συγκοινωνούντα δοχεία, με την μόλυνση του περιβάλλοντος, η οποία δεν περιορίζεται στον προκαλούντα την μόλυνση. Μνημονεύοντας τους πατριάρχες, αρχιεπισκόπους και επισκόπους στις ιερές ακολουθίες, συμμετέχουμε στην οικουμενιστική αποστασία.

Αυτοκτονούμε. 17.710.000 εκτρώσεις στην «αγιοτόκο» Ελλάδα !!!


Ιανουάριος 1970---Δεκέμβριος 2017
17 .710 .000, (δεκαεπτά  εκατομμύρια επτακόσιες δέκα χιλιάδες) ελληνόπουλα κατακρεουργήθηκαν από εκτρώσεις!!!
Με το εθνικό έγκλημα της νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων και μάλιστα με δαπάνες του κράτους, δια του Ν. 1609 του 1986.
 Με την έντεχνη από το  1980  αλλοίωση της ομοιογένειας των Ελλήνων με περίπου 3.000. 000 μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.
 Και τώρα με την  σταδιακή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες και λαθρομετανάστες, είναι όντως τραγικόν, ευρισκόμεθα προ της  αλλοιώσεως και μειώσεως του ελληνικού πληθυσμού, και οι υπεύθυνοι του έθνους συνεχίζουν να νομιμοποιούν και να πληρώνουν δια 350 χιλιάδες περίπου, εκτρώσεις, ετησίως.
 Αυτοκτονούμε!!!

Είναι γεγονός πως αξιόλογοι πολίτες της πΓΔΜ έχουν παραδεχτεί ότι είναι απόγονοι των πρώτων Σλαβικών φυλών:


26 Φεβρουαρίου 1992: Ο Πρόεδρος της πΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ σε μια συνέντευξή του είπε: "Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον έκτο αιώνα. Δεν είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων."

22 Ιανουαρίου 1999: Η Πρέσβης της πΓΔΜ στην Washington D.C., κυρία Λιούμπιτσα Ατσέφσκα, σε μια ομιλία της επί της πρόσφατης καταστάσεως στα Βαλκάνια, τόνισε: "Δεν απαιτούμε να μας αναγνωρίζουν ως απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εμείς είμαστε Σλάβοι και μιλούμε μια Σλαβική γλώσσα. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος εμπορικός συνέταιρος της πΓΔΜ και ο ύπ' αριθμόν ένα "επενδυτής".

24 Φεβρουαρίου 1999: Ο Πρέσβης της πΓΔΜ στον Καναδά Γυόρδαν Βεσελίνοφ, σε μια συνέντευξή του παραδέχτηκε: "Εμείς δεν έχουμε συγγένεια με τους βόρειους Έλληνες, οι οποίοι έχουν αποδώσει ηγέτες σαν τον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο. Είμαστε Σλάβοι και η γλώσσα μας συγγενεύει στενά με τη Βουλγαρική. Υπάρχει μια σύγχυση με την ταυτότητά μας."

29 Δεκεμβρίου 2001: Μόλις πρόσφατα ο Υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Σλομπόταν Τσάσουλε, σε συνέντευξή του ανέφερε στον Βούλγαρο Υπουργό Εξωτερικών, Σολομών Πάσι ότι "ανήκουν στην ίδια Σλαβική φυλή".

Μακεδονία ξακουστή !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιστημονική Ημερίδατης Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα – προοπτικές»

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων(ΠΕΘ), διοργάνωσε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και ώρα 18:00 στην Ακαδημία Αθηνών, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά: Νέα δεδομένα – προοπτικές».

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε ο προεδρεύων της Ημερίδας Καθηγητής Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, Ηρακλής Ρεράκης, Πρόεδρος της ΠΕΘ, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στο ιστορικό των νέων αποδομητικών πολυθρησκειακών Προγραμμάτων για το Μάθημα των Θρησκευτικών και στις αντιδράσεις που υπήρξαν, τόνισε ότι οι δύο ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα νέα ως άνω Προγράμματα δεν είναι μόνον νομικά κείμενα, αλλά κείμενα που με σοφία και επιστημονική ευθύνη εισχωρούν σε βάθος εκτός των άλλων και σε πολύ λεπτά παιδαγωγικά θέματα που αφορούν στην  πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Οι επισημάνσεις και οι πολύπλευρες αναλύσεις των Συμβούλων του ΣτΕ και τα νομικά τους επιχειρήματα που από την αρχή έως το τέλος θέτουν ως κέντρο του όλου σκεπτικού τους την υγιή απρόσκοπτη ορθόδοξη χριστιανική ανάπτυξη του παιδιού, καθιστούν αυτές τις αποφάσεις παιδαγωγικά αριστουργήματα που θα μείνουν στην ιστορία ως μνημεία του πνευματικού πολιτισμού της Ελλάδας.

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί σε συγχαίρουν όλοι αυτοί για τους οποίους φώναζες «κάτω οι δολοφόνοι;

Προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αγαπητέ Αλέξη,

Η αγάπη - αγάπη και η Λογική - Λογική. 

Κάποτε πίστευες και διαδήλωνες με το «Κάτω οι δολοφόνοι των Λαών». Τι σου λέει άραγε η Λογική σου, όταν όλοι αυτοί σε συγχαίρουν; 

Ποιο είναι το κακό που έκανες για να σε επαινούν ομαδικώς με τόσο μεγάλη θέρμη; 

Εγώ δεν κάνω τίποτα άλλο από το να σου υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να ανησυχείς.

Αυτή είναι η Λογική της δικής μου αγάπης. 

Σε χαιρετώ,
Μίκης 

Αθήνα, 14.6.2018

Υποτιμητική η υποδοχή, που επεφύλαξεν ο Πάπας, εις τον Πατριάρχην



Ο Πάπας υπεδέχθη τον Πατριάρχην με τρόπον που καταδεικνύει την ανωτερότητά του! Ο κ. Φραγκίσκος εκάθησεν εις το γραφείον του, ενώ ο Πατριάρχης εις θέσιν επισκέπτου. Ο ένας ως έχων εξουσίαν και ο έτερος ως ένας εκ των πολλών… Πως το εδέχθη ο Πατριάρχης; Είναι η όχι, κατά την λογικήν των Φαναριωτών, που επικαλούνται ακόμη και την Δ
  Οἰκ. Σύνοδον, ισότιμος; Αυτό είναι ο οικουμενισμός: ο Πάπας θέτει τους όρους του και ο Πατριάρχης ακολουθεί! Εκθέτει το Πατριαρχείον!
Η αφορμή συναντήσεως ήτο η πρόσκλησις του Πατριάρχου να ομιλήση εις σύναξιν του βατικανού. Η ομιλία του Πατριάρχου με θέμα «η Κοινή χριστιανική ατζέντα για το κοινό καλό» ήτο έκθεσις ιδεών δια τας παν­ελληνίους εξετάσεις!

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!


Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  ΠΑΤΡΩΝ  σε συνεργασία με τον Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ διοργανώνει το ΣΑΒΒΑΤΟ  16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018  μετάβαση στην Αθήνα,  για να συμμετάσχουμε  στο συλλαλητήριο,  στη κορύφωση της διαμαρτυρίας, για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  το βράδυ (ώρα 20.00) του Σαββάτου.

Τη πρόσκληση για το συλλαλητήριο τη κάνουν Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών:
Ενωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.), Ένωση Επιστημόνων Γυναικών, Εστία Πατερικών Μελετών, Μητέρες Επιστήμονες Πολύτεκνες, Μουσική Συντροφιά, Πανελλήνια Ένωση Γυναικών, Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.), Πανελλήνιος Ένωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ), Πανελλήνιος Ορθόδοξος Ένωση (Π.Ο.Ε.), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.), Σύλλογος «Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης»,  Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ», Σύνδεσμος Ορθοδόξων Γυναικών Ευρώπης, Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.), Χριστιανική Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Χ.Ε.Ε.Λ.), Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων (Χ.Ε.Ε.), Χριστιανική Φοιτητική Δράση (Χ.Φ.Δ.), Χριστιανική Φοιτητική Ένωση (Χ.Φ.Ε.)
Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες στη μάχη για τη διατήρηση της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗΣ, που σήμερα με την επαίσχυντη συμφωνία που προωθείται, παραχωρείται για πάντα.

Υπαναχώρηση από την ιστορική ΑΛΗΘΕΙΑ ο λαός δεν μπορεί να ανεχθεί!

Η ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ είναι στις 15.00 το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ, στο επάνω μέρος της οδού Αγίου Νικολάου (απέναντι από το αρτοποιείο Ραυτόπουλος).

Ενδεικτική τιμή εισητήριου  13 ευρώ (η τελική τιμή θα διαμορφωθεί από τον αριθμό των συμμετοχών).

Για δηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται σήμερα Παρασκευή από 17.00 -21.00 και αύριο Σάββατο 10.00-12.00 στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ.
,  
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  στον  κο   Γιώργο 6979700321.


ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ
www.enromiosini.gr