«ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος, ιδού νυν ημέρα σωτηρίας».

 Τα πιο ύπουλα σχέδια του οικουμενισμού εξυφαίνονται αθόρυβα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Διαβρώνουν, όπως το κύμα τα βράχια, το όρθοδοξο φρόνημα παλαιότερων αγιορειτών και γεροντάδων, πλανώντας ακόμη και τους εκλεκτούς. Κι έτσι φτάνουμε στο σήμερα όπου μια μικρή μειοψηφία λαϊκών και κληρικών, αντιλαμβανόμενοι την προδοσία της πίστης που συντελείται, αντιδρά με πάθος κι αγωνίζεται αντιστεκόμενη στη λαίλαπα των οικουμενιστών. Το πρόβλημά τους όμως είναι ότι ‘υποτάσσονται’ σε τυφλούς οδηγούς χωρίς να το γνωρίζουν (αν όμως το διαισθάνονται έστω, τότε εθελοτυφλούν κι οι ίδιοι). Ειδικά στα πρόσωπα γεροντάδων ή επισκόπων με ‘πνευματικότητα’, ο οικουμενισμός έχει βρει τα πιο χρήσιμα φερέφωνά του. Ως δούρειοι ίπποι, ενώ φέρονται να καθοδηγούν με αντιοικουμενιστική ρητορική τα πνευματικοπαίδια τους, δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν την ευλογία τους για μη μνημόνευση ή αποτείχιση. Για όσους πάντως πονούν πραγματικά για την Ορθοδοξία, ίσως ο Θεός τους χαριτώσει με ανδρείο, ταπεινό και ‘μαρτυρικό’ φρόνημα•. 

O κόσμος στον δρόμο του. Δεν γίνεται πια μεταστροφή (Φώτης Κόντογλου)

Πολλοί αναγνώστες μου γράφουνε, παρακαλώντας με, και μά­λιστα ξορκίζοντάς με, να γράψω για να χτυπήσω την ανηθικότητα, που δέρνει την κοινωνία, προ πάντων τη νεολαία, και που «τη σερ­βίρουν τα σινεμά», όπως μου γράφουνε. Φωνάζουνε: «Υψώσετε τη φωνή σας!». Ένας σπουδαστής μου γράφει από την Αγγλία: «Μη σταματήσετε αυτόν τον ωραίον αγώνα, μην πτοηθήτε από τις επιθέ­σεις. Υπάρχουν βέβαια πολλοί αντίπαλοι, αλλά και πολλοί θαυμα­στές του ωραίου σας έργου. Σας χρειαζόμαστε για να δώσετε φτε­ρά στις καρδιές μας, που είναι γεμάτες κενό και απαισιοδοξία».


Καημένοι άνθρωποι, πόση σημασία δίνετε στο πρόσωπό μου και σ’ αυτά που γράφω! Τί φωνή να υψώσω, που είναι βραχνιασμένη και αδύνατη, και χάνεται μέσα στον κυκεώνα της σημερινής ζω­ής; Όχι φωνή, αλλά και τ' αστροπελέκι να κρατά στα χέρια του κανένας σήμερα, και να το σφενδονίζει για να κάνει τους ανθρώ­πους ν' αλλάξουνε δρόμο, πάλι τίποτα δεν θα κάνει. Ο ίδιος ο ά­γιος Γιάννης ο Πρόδρομος, το ερημοπούλι της ερήμου, που τον φοβόντανε οι αμαρτωλοί, γιατί τους έλεγε «γεννήματα εχιδνών», κι αυτός μάταια φώναζε. Η φωνή του χανότανε μέσα στην έρημο, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». Και πότε; Τον καιρό που υπήρχα­νε ακόμα κάποια αυτιά να τον ακούσουνε, κι απλές καρδιές για να τον καταλάβουνε.

Κατάπτυστη συμφωνία

Έχει βουίξει ο τόπος από την προκλητική επίσκεψη Μηταράκη στο Πακιστάν και το Μπανγκλαντές, όπου συζητήθηκε ουσιαστικά η νομιμοποίηση χιλιάδων υπηκόων τους που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα. Μετά την κατακραυγή, ο κ. Μηταράκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την αποδοχή όσων απελαύνονται. Αυτό που δεν μας είπε είναι ποιους θα απελαύνει, όταν θα τους έχει νομιμοποιήσει όλους.

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Μέχρι σήμερα, το Πακιστάν, που στηρίζει φανατικά την Τουρκία και οργανώνει πλήθος προκλητικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, δεν δέχεται τους Πακιστανούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα και απελαύνονται. Το ίδιο και το Μπανγκλαντές. Είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν κατά κόρον χώρες προέλευσης λαθρομεταναστών.

Διαχρονικαὶ θέσεις

Ο Παπισμὸς δεν απεκήρυξε τας κακοδοξίας και τας αιρέσεις του. Ο Οικ. Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος πραγματοποιεί  την ψευδοένωσιν κάμνων απαραδέκτους υποχωρήσεις και συμβιβασμοὺς μετὰ των Παπικών. Οφείλει όμως να γνωρίζῃ ότι πάσα Ένωσις, αγνοούσα την δογματικὴν ένωσιν εν τη Ορθοδόξω πίστει,  καταδικάζεται ως ανίερον πραξιπόπημα υπὸ της Πανορθοδόξου Εκκλησιαστικής Συνειδήσεως, οι δε Επίσκοποι, οι οποίοι  αποτολμούν πραξικοπηματικὴν ένωσιν,  εκπίπτουν αυτομάτως της Ορθοδόξου Πίστεως και  ευρίσκονται εις την παράταξιν των Εξωμοτών, φέροντες ως άλλοι Βησσαρίωνες, το αιώνιον στίγμα του προδότου της Ορθοδοξίας.

"Εν τη ερυθρά..."

Ἐν τῇ Ἐρυθρᾷ θαλάσσῃ, τῆς ἀπειρογάμου νύμφης εἰκὼν διεγράφη ποτέ. Ἐκεῖ Μωϋσῆς διαιρέτης τοῦ ὕδατος, ἐνθάδε Γαβριὴλ ὑπηρέτης τοῦ θαύματος. Τότε τὸν βυθόν ἐπέζευσεν ἀβρόχως Ἰσραήλ, νῦν δὲ τὸν Χριστὸν ἐγέννησεν ἀσπόρως ἡ Παρθένος. Ἡ θάλασσα, μετὰ τὴν πάροδον τοῦ Ἰσραήλ, ἔμεινεν ἄβατος, ἡ ἄμεμπτος, μετὰ τήν κύησιν τοῦ Ἐμμανουήλ, ἔμεινεν ἄφθορος, ὁ ὤν, καὶ προών, καὶ φανεὶς ὡς ἄνθρωπος Θεός, ἐλέησον ἡμᾶς.

------------------------

Ο/Η Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

ᾨδὴ α' Ὁ Εἱρμὸς

" Ὑγρὰν διοδεύσας ὡσεὶ ξηράν, καὶ τὴν αἰγυπτίαν μοχθηρίαν διαφυγών, ὁ Ἰσραηλίτης ἀνεβόα· τῷ Λυτρωτῇ καὶ Θεῷ ἡμῶν ᾄσωμεν." (Μικρά Παράκλησις)


Τη ΚΒ΄ (22α) Φεβρουαρίου, μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Ιερών ΛΕΙΨΑΝΩΝ Αγίων ΜΑΡΤΥΡΩΝ και ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ.

Τα Ιερά Λείψανα ταύτα ευρέθησαν όταν ο αγιώτατος Πατριάρχης Θωμάς ήτο εις τον θρόνον της Κωνσταντινουπόλεως. Ευρέθησαν δε πρώτον τα τίμια λείψανα Αγίων τινών Μαρτύρων κεκρυμμένα υπό την γην, τα οποία ανεκομίσθησαν αμέσως ευλαβώς τε και σεβασμίως υπό του Πατριάρχου Θωμά και του συρρεύσαντος πανταχόθεν λαού, πολλαί δε και διάφοροι ασθένειαι εθεραπεύθησαν τότε. Μετά παρέλευσιν δε ετών πολλών, απεκαλύφθη εκ Θεού εις κληρικόν τινα και καλλιγράφον, ονόματι Νικόλαον, ότι μεταξύ των ιερών εκείνων Λειψάνων συμπεριλαμβάνονται και τα άγια λείψανα των Αποστόλων Ανδρονίκου και Ιουνίας, οίτινες αναφέρονται και υπό του θείου Αποστόλου Παύλου εις την προς Ρωμαίους επιστολήν εις την οποίαν γράφει· «Ασπάσασθε Ανδρόνικον και Ιουνίαν, τους συγγενείς μου και συναιχμαλώτους μου, οίτινες εισίν επίσημοι εν τοις Αποστόλοις, οι και προ εμού γεγόνασιν εν Χριστώ» (Ρωμ. ιστ: 7).

Προειδοποιούν για τρομακτικά μεγάλους θρόμβους αίματος που φράζουν τις φλέβες των εμβολιασμένων - Βρέθηκαν σε πτώματα

Τρόμο προκαλούν τα όσα αποκαλύπτουν πιστοποιημένοι διευθυντές κηδειών και ταριχευτές αναφορικά με τα όσα βρέθηκαν σε πτώματα εμβολιασμένων, καθώς είχαν φλέβες και αρτηρίες φραγμένες με παράξενους, ελαστικούς, σκουληκόμορφους θρόμβους.

Ο Richard Hirschman, ένας διευθυντής κηδειών και ταριχευτής από την Αλαμπάμα, με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον τομέα, δήλωσε σε πρόσφατες συνεντεύξεις ότι δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο μέχρι περίπου τα μέσα του 2021, αφού άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό. Λέει ότι οι συνάδελφοί του στον τομέα αυτό βλέπουν το ίδιο πράγμα, και οι αριθμοί αυξάνονται. 

Αξιομνημόνευτο ο διάλογος που διασώζεται στο «Γεροντικόν»:

Κάποιος κυνηγός, όταν είδε τον Μ. Αντώνιο να αστειεύεται με τους αδελφούς, σκανδαλίστηκε. Θέλοντας ο Μ. Αντώνιος να τον διδάξει, του λέγει:                                                                                                                               

-«Βάλε μια σαΐτα στο τόξο σου και τέντωσέ το». Εκείνος το έκαμε. Του λέγει:                                   

-«Τέντωσέ το πιο πολύ». Το τέντωσε. Και πάλι του λέγει:                                                                     

-«Ακόμη πιο πολύ». Τότε, του απαντά ο κυνηγός:                                                                                  

-«Αν το τεντώσω υπερβολικά, θα σπάσει το τόξο». Και ο γέροντας τον διδάσκει νηφάλια:           

-«Έτσι και στο έργο του Θεού. Αν τεντώσουμε υπερβολικά τη συμπεριφορά μας απέναντι στους αδελφούς, θα σπάσουν και αυτοί. Πρέπει λοιπόν κάποιες φορές να συγκαταβαίνουμε στους αδελφούς!». 

Ο αείμνηστος Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος για τη διακοπή μνημοσύνου και την αποτείχιση από τους οικουμενιστές

Ο αείμνηστος αγωνιστής Ιεράρχης Ελευθερουπόλεως Αμβρόσιος (+1984), υπήρξε ο πρώτος, εκ των νεοημερολογιτών Επισκόπων της Ελλάδος, που είχε διακόψει το μνημόσυνο του ονόματος του αιρετικού πατριάρχου Αθηναγόρα. Αυτό συνέβη το 1970. Όπως και σήμερα πολεμούνται οι αποτειχιζόμενοι από τους οικουμενιστές ψευδοποιμένες, από δήθεν αδελφούς ορθοδόξους και μάλιστα "αντιοικουμενιστές",  έτσι και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος πολεμήθηκε την εποχή εκείνη, τόσο από την τότε Ιερά Σύνοδο της κρατούσης Εκκλησίας, όσο και από "θεολόγους" και "επιστήμονες" της εποχής.

------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Άληστος και αιώνιος η μνήμη του αγίου κ αξίου και αγωνιστού ιεράρχου της εκκλησίας της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ χριστιανικές ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ Η ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ
μάριος αθανασίου πάππας

21 Φεβρουαρίου 2022 - 9:14 π.μ.

 Διαγραφή

Blogger Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ μακαριστός Ἀμβρόσιος ἦτο ἐπίσκοπός μου, διότι κατάγομαι ἀπό τήν ἐπαρχίαν Παγγαίου. Τό 1971, ὅταν φοιτοῦσα εἰς τό Γυμνάσιον Ἐλευθερουπόλεως ὡς μαθητής τῆς Δ' τάξεως, εἶχα ἀκούσει καί διέδιδα κι ἐγώ ὁ ἴδιος ὅτι ὁ Ἐλευθερουπόλεως Ἀμβρόσιος καί ὁ Φλωρίνης Αὐγουστῖνος ἦσαν τρελλοί!!! 26-27 ἔτη ἀργότερον, ὅταν ἔμαθα τά περί Οἰκουμενισμοῦ, ἀντελήφθην ὅτι αὐτοί οἱ δύο ἐπίσκοποι τοῦ ν.ἑ., μαζί μέ τόν Παραμυθίας Παῦλον, ἦσαν οἱ μόνοι πού τότε ἐνήργησαν κάπως ὀρθῶς (ὄχι τελείως ὀρθῶς, ἐφόσον διετήρησαν τήν κοινωνίαν μέ τούς ἄλλους ψευδεπισκόπους καί ἄρα ἐμμέσως μέ τόν Ἀθηναγόραν). Ἀπό τότε ὁμολογῶ ὅτι τό 1971 ὁ Διάβολος ὡμίλει διά τοῦ στόματός μου!!!

Αυτό δεν είναι το μόνο θαύμα της πίστης μας

Όπως ο Τριαδικός Θεός μας(=Θεός ο Πατέρας, Θεός ο Υιός, Θεός το Άγιο Πνεύμα, άλλά όχι τρεις Θεοί, αλλά ένας Θεός), δεν εξηγείται με την λογική αλλά χρειάζεται η πίστη, έτσι και η ζωή και το μαρτύριο της Αγίας Θεοδώρας στα Βάστα της Αρκαδίας. Η λογική δεν θα μπορούσε να καταλάβει την καθημερινή ζωή της Αγίας Θεοδώρας σαν στρατιώτη ή σαν Μοναχό, χωρίς να την καταλάβουν οι άλλοι λαϊκοί ή κληρικοί που ζούσαν κοντά της ότι ήταν γυναίκα. Πρόκειται ασφαλώς για θαύμα της πίστης μας. Ο Χριστός μας που γνωρίζει τις καρδιές μας, προτού ακόμη γεννηθούμε, ήθελε την αγία Θεοδώρα για την βασιλεία Του, και φρόντισε να μη καταλάβει κανείς ότι ήταν γυναίκα. Οι πιστοί που πηγαίνουν στο Ναό της στα Βάστα της Αρκαδίας στις 11 Σεπτεμβρίου που εορτάζει η μνήμη της, αναγνωρίζουν το θαύμα βλέποντας τα 17 δένδρα πάνω στο Ναό της και τα άγια νερά που βγαίνουν από κάτω του Ναού. Αυτό δεν είναι το μόνο θαύμα της πίστης μας. Θα μπορούσαμε να πούμε για το Άγιο Φως, για τα νερά του Ιορδάνη ποταμού που γυρίζουν πίσω όταν ο Ορθόδοξος Κληρικός κάνει την ακολουθία των Φώτων, για τα θαύματα της Παναγίας μας στην Τήνο και πολλά άλλα.