Ποντιακά Κάλαντα Θεοφανείων - Από της ερήμου ο Πρόδρομος


 

Προκλήσεις -- του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη, Καθηγητού Παν. Αθηνών

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφημερίδος σας, της 3ης του τρ. Μηνός Φεβρουαρίου, διάβασα μια πολύ σημαντική είδηση, η οποία ενημερώνει τους αναγνώστες σας, ότι η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, έχει ήδη διοργανώσει σειρά εισηγήσεων ακαδημαϊκού επιπέδου με το καυτό θέμα «Κράτος και Εκκλησία». Προστίθεται δε ότι: «Η εξέτασις του επικαίρου αυτού θέματος αποβλέπει, όχι απλώς να απαλλαγεί η Πολιτεία από την Εκκλησία, αλλά και να μη παραδοθεί η Εκκλησία στα πλέον συντηρητικά και φονταμενταλιστικά στοιχεία»! Ενδιαφέρεται λοιπόν η Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος «να απαλλαγεί η Πολιτεία από την Εκκλησία»(!!!) και προσφέρεται να βοηθήσει η εν λόγω Ιερά Μητρόπολη, με τις προγραμματισμένες εισηγήσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών. Συγχρόνως, όμως, δεν θέλει, η ίδια Μητρόπολη, η τυχόν εγκαταλειφθείσα πλέον από την Πολιτεία Εκκλησία, να πέσει στα χέρια φονταμενταλιστικών στοιχείων. Βέβαια, ο όρος «φονταμενταλισμός», μέσα στην πολλαπλότητα της συγχύσεως λέξεων, εννοιών και όρων της εποχής μας, δεν φαίνεται να είναι μονοσήμαντος, δηλ. να ισχύει για μια ορισμένη κατηγορία ανθρώπινης συμπεριφοράς με αποκλειστικό νοηματικό περιεχόμενο.

ΜΙΚΡΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ~ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΛΕΙΣΤΩΝ

 


Τη ΚΗ΄ (28η) Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου πατρός ημών ΕΦΡΑΙΜ του Σύρου.

Εφραίμ ο θαυμάσιος πατήρ ημών ήτο το γένος Σύρος γεννηθείς, ως πιθανώς εικάζεται, εις την πόλιν Νίσιβιν της Μεσοποταμίας επί της βασιλείας του Διοκλητιανού περί το τστ΄ (360), επί του οποίου οι γονείς αυτού, ευσεβείς όντες Χριστιανοί, ωμολόγησαν γενναίως την εις τον Ιησούν Χριστόν πίστιν. Προσληφθείς εκ νεαράς ηλικίας υπό του Επισκόπου της πόλεως ταύτης Ιακώβου ανετράφη υπ’ αυτού επιμελώς, διαγνώσαντος την αγαθήν φύσιν του παιδός. Ων δε ο Όσιος εκ νεότητος ενάρετος, έφευγε τας επιβλαβείς ομιλίας των συνομηλίκων του και δεν έχανε ποτέ τον καιρόν του επί ματαίω, αλλ’ ανεγίγνωσκε καθ’ εκάστην τας ιεράς βίβλους των Γραφών, μελετών και σπουδάζων εις αυτάς ακατάπαυστα, εις τας οποίας ησθάνετο τόσην γλυκύτητα, ώστε του ήρμοζε το ρητόν του Προφήτου· «Ως γλυκέα τω λάρυγγί μου τα λόγια σου, υπέρ μέλι τω στόματί μου» (Ψαλμ. ριη (118): 103).

Mια ψυχούλα περιμένει απάντηση

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, χαίρετε,


θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση και αν θέλετε πείτε μου σας παρακαλώ την αλήθεια.

Αν ένας άνθρωπος που έζησε όλη του την ζωή μακρυά από τον Χριστό και την Εκκλησία, ακούσει, γνωρίσει, ντραπεί, μετανοήσει, ζητήσει να βρει άλλους Χριστιανούς, μία εκκλησία, έναν ιερέα... που να πάει;

Οι επίσκοποι μοιάζουν με τους φαρισαίους και τρομάζει, οι ιερείς επίσης, οι αποτειχισμένοι του νέου έχουν διχόνοια, οι παλαιοημερολογίτες έχουν διχόνοια, ο ένας υβρίζει τον άλλον, ο ένας σιχαίνεται τον άλλο, αγάπη πουθενά, σεβασμός πουθενά... Χριστός πουθενά....;;;
Σας ρωτάω με μία κάποια απόγνωση. Ευχαριστώ αν κάνετε κάποιος τον κόπο να μου πείτε την αλήθεια...

--------------------

Ο/Η ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Φίλε ανώνυμε, μην σκεφθείς κάν να ακολουθήσεις τους καταδεδικασμένους Νεοημερολογίτας και τα φερέφωνά τους Ακακιοφλωρινικούς.
Αυτή την στιγμή, μόνον ο Λαρίσης και Τυρνάβου Αμφιλόχιος εκπροσωπεί την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν και ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας.
Μπορεί ο διάλογος κάποιες φορές να είναι έντονος, ωστόσο, αποστρεφόμαστε τις αιρέσεις, όχι τους ανθρώπους.
Εάν διαβάσεις τις απαντήσεις του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά πρός το αιρετικό Ακίνδυνο, θα διαπιστώσεις τον πολύ σκληρό λόγο του Αγίου.
Ο κ. Χατζηνικολάου, ως υποστηρικτής των αιρετικών θεωριών του προδότου πρ. Φλωρίνης, είναι εκτός Εκκλησίας, σαν άνθρωπο όμως τον σεβόμαστε και προσευχόμαστε για την μετάνοιά του.

Χαρίλαος Ι. Στουραΐτης.
Θεολόγος.

---------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Εάν η επιθυμία του ανώνυμου είναι ειλικρινής πραγματική και εν μετανοία και ταπεινώσει τότε ο πανάγαθος Θεός θα του δείξει τον δρόμο να βρή τον Χριστό και την Εκκλησία του, εάν όμως είναι μόνο λόγια - λογικής ταπεινολογίας - και φανφάρες θεολογοφιλοσοφίας τότε και 10 ζωές να έχει δέν πρόκειται να βρή ποτέ τον Χριστό! όπως συμβαίνει με τους διάφορους σχολιαστάς και κειμενογράφους της εποχής μας! ενός δε έστι χρεία : Φεύγετε ουν αυτούς αδελφοί, και την προς αυτούς κοινωνίαν· ‘εί τις υμάς ευαγγελίζεται παρ’ ό παρελάβετε, κάν άγγελος εξ ουρανού, ανάθεμα έστω’ (Γαλ. 1,8-9). ‘Ει τις έρχεται προς υμάς και ταύτην την διδαχήν ου φέρει, μη λαμβάνετε αυτόν εις οικίαν, και χαίρειν αυτώ μη λέγετε· ο γάρ λέγων αυτώ χαίρειν κοινωνεί τοις έργοις αυτού τοις πονηροίς’ (Β΄ Ιωαν. 10,11).

--------------------------

Αγαπητέ μου Χαρίλαε, ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Για τον κόπο σου και τον χρόνο σου. Μα όλοι για τον εαυτό τους, για την παράταξη ή τον γέροντά τους το ίδιο λένε. Ότι μόνον αυτοί εκπροσωπούν την Μίαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν, ότι αυτοί αποτελούν το μικρό ποίμνιο, ότι όλοι οι άλλοι είναι ψεύτες, πλανεμένοι, σχισματικοί, αιρετικοί, σχισματοαιρετικοί, ενίοτε μάλιστα και δαιμονισμένοι και σατανικοί.... Όλοι τους έχουν αγάπη για τον συνάνθρωπο, όλοι τους μόνον το ψέμα μισούν, όλοι τους στην ουσία μου λένε τα ίδια, με παραπέμπουν στους Πατέρες, ναι, ακόμη και οικουμενιστές με παρέπεμψαν σε Πατέρες της Εκκλησίας, έτσι που να θαυμάζει κανείς, πως διαστέφουν έτσι το νόημα των λόγων ενός Μεγάλου Βασιλείου χωρίς να κοκκινίζουν;... Στην πραγματικότητα δυστυχώς δεν μου απάντησες ή μαλλον μου απάντησες ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι.. η απεγνωσμένη μου κατάσταση δυστυχώς παραμένει η ίδια...

----------------------

ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Αφού δεν σε έπεισα, τότε κάνε το εξής: Πήγαινε σε κάθε έναν εξ΄αυτών και ρώτησε τι πιστεύει για το σχίσμα των Νεοημερολογιτών του 1924, τι για το σχίσμα του Φλωρίνης του 1937, τι για το σχίσμα των πέντε Επισκόπων του 1996, τι για ΄κείνο του αιρετικού Νικολάου του 2003 και τι για το σχίσμα του Κηρύκου του 2019.

--------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με εκείνον που λέγει ότι αν πραγματικά έχει ζέση αναζήτησης του Θεού είναι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Θεός θα του δείξει με θαυμαστό τρόπο που πρέπει να πάει, σε ποια Εκκλησία, ποιόν να συναντήσει και ποιόν να ακολουθήσει. Φυσικά όχι όπως  κάνουν μερικοί που πηγαίνουν από εδώ κι από εκεί μη αναπαυόμενοι, θα μείνει και θα αγωνίζεται με τις πτώσεις του στο γέροντά του.. Ας κλείσει τα αυτιά του μετά, ας του λένε χίλια δυό για το γέροντά του, ας τον κατηγορούν-πού θα γίνεται κατά καιρούς κι αυτό-! Μόνο να έχει ειλικρινή διάθεση, αληθινή αναζήτηση. Αγαπητοί μου ο Θεός δεν είναι σαν κι εμάς μίζερος. Δεν έρχεται, δεν πλησιάζει τον άλλον αν δε δει διάθεση, ειλικρινή διάθεση να τον ακολουθήσει. Δεν αποκαλύπτεται σε πονηρούς, ούτε σε δίγνωμους. Βλέπει διαθέσεις, ειλικρίνεια, καθαρότητα καρδιακής αναζήτησης. ακόμη κι αν η καρδιά μας είναι ακάθαρτη θα έρθει αν δει ότι υπάρχει μετάνοια και ειλικρινής αναζήτησής Του. Σχολίασα ένα κείμενο ενός πατέρα πολύ εντρυφούς χωρίς να αναφέρω παρατάξεις μακριά απο μένα, ούτε με ενδιαφέρουν, ούτε ξέρω, ούτε θέλω να ξέρω, και αμέσως κατηγορήθηκα ως του δείνα και του δείνα και αιρετικός. Μου θύμισε εκείνο του αποστόλου Παύλου που κάποιοι έλεγαν οι τάδε ακολουθούν τον τάδε λες και οι του Χριστού άνθρωποι είναι μοιρασμένοι και επιδιώκουν διαφορές. Μα αν είμαστε του Χριστού ο Χριστός και το Άγιο Πνεύμα μας καθοδηγεί δε πρέπει να βλέπουμε στραβά, οφείλουμε να βλέπουμε και να ενεργούμε με το αγαθό το πνεύμα του Χριστού. Φίλε μου μη φοβάσαι, μη πτοείσαι, αναζήτησε το Κύριο με ζέση καρδιάς και αγαθή προαίρεση κι εκείνος θα έλθει να σε βρει, μόνο μη φύγεις απο Αυτόν ποτέ σου..

28 Ιανουαρίου 2022 - 1:06 π.μ.

 Διαγραφή
Blogger Ο/Η ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ίσως σε βοηθήσει αυτό.
Από το σχίσμα του 1054 σε ΄κείνο του 2019.
Μη φοβού το μικρόν ποίμνιον, μας είπε στο σημερινό Ευαγγέλιο της αποδόσεως της Εορτής των Θεοφανείων, ο Κύριος.
Ένα ποίμνιο που έχει συρρικνωθεί από σχίσματα που έλαβαν χώρα στο διάβα των αιώνων.
Το 1054, οι Παπικοί, διά του Filiogue, απεμακρύνθησαν της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, η οποία δεν διηρέθη, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της θρησκευτικής ομάδος που προέκυψε από τον οικουμενιστικό και προδοτικό Τόμο Ενώσεως της 27ης Ιανουαρίου του 2019, στο βιβλίο του ΄΄ΛΟΓΟΙ ΕΓΚΟΠΟΙ΄΄.
Το 1924, ακολούθησε το σχίσμα των καταδεδικασμένων υπό των Πανορθοδόξων Συνόδων του 16ου αιώνος, Νεοημερολογιτών, οι οποίοι εφάρμοσαν την οικουμενιστική Εγκύκλιο του 1920.
Το 1937, ο πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος, διά του όρου δυνάμει και ουχί ενεργεία, προσπάθησε να ΄΄ξεπλύνει΄ τους Νεοημερολογίτας από το σχίσμα που έκαναν το 1924, ενώ είχε τρέξει να αρνηθεί την Ορθόδοξη Ομολογία και το Ορθόδοξο Διάγγελμα που έκανε το 1935, με αποτέλεσμα να σχίσει την Εκκλησία του Χριστού για ακόμη μία φορά.
Σήμερα, μετά από ογδονταπέντα ολόκληρα χρόνια, πάλι ο επικεφαλής της προδοτικής ομάδος του οικουμενιστικού Τόμου Ενώσεως της 27ης Ιανουαρίου του 2019, χαρακτηρίζει τον προδότη πρ. Φλωρίνης ΄΄παγωνοφόρο΄΄, και διερωτάται για τον υπαίτιο του σχίσματος του 1937, ρίχνοντας τις ευθύνες στον άγιο Ματθαίο Καρπαθάκη.
Γράφει στο βιβλίο του,΄΄ΛΟΓΟΙ ΕΓΚΟΠΟΙ΄΄ : ΄΄Το έτος 1937 επήλθεν διάστασις και διάσπασις μεταξύ των δύο επισκόπων, Χρυσοστόμου Καβουρίδη και Ματθαίου Καρπαθάκη. Και οι δύο ήσαν επίσκοποι του πατρίου εορτολογίου. Αλλά έπεσεν εν τω μέσω αυτών το μήλον της έριδος και επήλθεν διάσπασις. Τις ο ρίψας το μήλον της έριδος; Ή μήπως πέπτωκεν μόνον του, και κάτωθεν της μηλέας ήτο ο Νεύτων εξηπλωμένος και βλέπων το μήλον να πίπτη εκ του δένδρου της μηλέας προς την γην εις κατακόρυφον γραμμήν επί του προσώπου της υδρογείου και ανεκάλυψεν τον νόμον της βαρύτητος; Ημείς οι πτωχαλαζόνες, νομίζομεν ότι γνωρίζομεν τα πάντα, αλλ' ουδείς εξ ημών ή υμών δύναται να ανακαλύψη την πρωτογενή αιτίαν της ρίψεως του μήλου της έριδος και της κατά συνέπειαν αρχής της διχονοίας των ομοτίμων παγωνοφόρων!!!
Το 1996, πέντε αιρετικοί Επίσκοποι, διαστρεβλώνοντας πλήρως όλες τις αποφάσεις της Αγίας Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου για το Εικονολογικό δόγμα, εποίησαν ένα ακόμη σχίσμα στο πλήρωμα της Εκκλησίας.
Το 2003, ο έχων τα ίδια φρονήματα με τους πέντε σχισματοαιρετικούς, τότε Πειραιώς Νικόλαος, μαζί με άλλους, παραίτησαν τον τότε Αρχιεπίσκοπο Ανδρέα, τον οποίον μετέθεσαν στην Πάτρα, ΄΄βαπτίζοντάς΄΄ τον Μητροπολίτη Πρόεδρο Πατρών, και τοποθετήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, σχίζοντας για ακόμη μία φορά το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Και, το 2019, προέκυψε η χειρότερη, από δογματικής Ορθοδόξου πλευράς, παλαιοημερολογίτικη ομάδα.
Επτά Επίσκοποι, αφού υπετάγησαν σε δύο αμετανοήτους σχισματοαιρετικούς, οι οποίοι τους έκριναν ως σχισματικούς και αιρετικούς από το 2003, υπέγραψαν το πλέον οικουμενιστικό κείμενο που έχει υπάρξει ποτέ, τον Τόμο Ενώσεως της 27ης Ιανουαρίου του 2019, κάνοντας ένα ακόμη φρικτό σχίσμα.
Σ΄αυτόν τον Τόμο, η Εκκλησία χαρακτηρίζεται, οικουμενιστικώ τω τρόπω, ως πλευρά, οι Ορθόδοξοι έγιναν κακόδοξοι και οι κακόδοξοι Ορθόδοξοι.
Τις παπικές παραστάσεις, την δήθεν εικόνα της Αγίας Τριάδος και την λεγομένη εκ΄Τάφου, τις ενέταξαν στην Παράδοση της Εκκλησίας, για να προσεγγίσουν τους προερχομένους εκ΄των πέντε αιρετικών, και, διά της χειροτονίας του Ρουμάνου Βίκτωρος Λέου, αναγνώρισαν ως Ορθοδόξους τους Ρώσσους της Διασποράς, από το 1948.
Αυτά τα έξι σχίσματα, έχουν πλήγωσει, μέχρι στιγμής, το σώμα της Εκκλησίας, η οποια, όμως, συνεχίζει το έργο της σωτηρίας των πιστών.
Ο Λαρίσης και Τυρνάβου Αμφιλόχιος, ως μοναδικός Ορθόδοξος πλέον Επίσκοπος, είναι αυτός που ορθοτομεί τον λόγον της αληθείας.
Μη φοβού, λοιπόν, το μικρόν ποίμνιον.

Χαρίλαος Ι.Στουρα΄ί΄της.
Θεολόγος.

28 Ιανουαρίου 2022 - 2:13 π.μ.

 Διαγραφή
Blogger Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Μετά ἀπό 23 χρόνια διαβάσματος καί συμμετοχῆς στά ἐκκλησιαστικά δρώμενα, ἡ γνώμη μου εἶναι νά βρῇς ἕνα ἀποτειχισμένον ἀπό ὅλες τίς Συνόδους, τοῦ νέου καί τοῦ παλαιοῦ, πνευματικόν πού ν' ἀκολουθῇ τό Πάτριον Ἑορτολόγιον καί νά συζητήσῃς μαζί του γιά τά θέματα πού βλέπεις ὅτι «τρωγόμαστε», τά ὁποῖα βεβαίως πρέπει πρῶτα νά καταλαβαίνῃς ἐσύ ὁ ἴδιος. Ἐάν συμφωνῇς μέ αὐτά πού θά σοῦ πῇ, τότε ἀκολούθησέ τον. Ἐξ ὅσων γνωρίζω, οὐδείς Ὀρθόδοξος ἐπίσκοπος ὑπάρχει εἰς τήν Ἑλλάδα, ἄρα δέν πρέπει νά ἔχῃς κοινωνίαν μέ κανένα ἐξ αὐτῶν. Ὅσον γιά τούς πνευματικούς, νά μήν σ' ἐντυπωσιάζουν τά βαρύγδουπα λόγια τους, ἀλλά νά τά ζυγίζῃς μέ ὀρθόδοξον ζυγαριάν. Τό ποῦ θά ἐναποθέσῃς τήν ψυχήν σου εἶναι ἄκρως σοβαρόν θέμα καί ἄρα πρέπει νά προηγηθῇ πολλή προσευχή, πολύ διάβασμα καί πολλή συζήτησις μέ πολλούς διά ζώσης, ὄχι διαδικτυακῶς καί ἀνωνύμως.

------------------------

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Νομίζω ότι κάποιες απο τις απαντήσεις σας θα τις κρατήσω γιατί μου φαίνονται πολύτιμες κι αληθινές.

Είμαι πράγματι κι εγώ όπως όλοι μας στα χέρια του Κυρίου και αν Εκείνος το θέλει θα φύγω απο αυτό τον κόσμο χωρίς τά Άγια Μυστήρια και χωρίς αδελφούς ή πατέρες. Ας γίνει το θέλημά Του.

Θα συνεχίσω να ακούω τις ομιλίες του πατρός που μου έμαθε τα πάντα, ο οποίος μπορεί μεν να μην ζει πιά όμως όντως ζει και μου μιλά, και να ελπίζω στην μακροθυμία και αγάπη του Χριστού μας.

Τους οικουμενιστές δεν θέλω ούτε να τους δω. Τα εμβόλια επίσης, και όχι μόνον εξαιτίας των θυσιασμένων εμβρύων, αλλά και γιατί τα συστατικά τους αλλάζουν την δομή του DNA, δηλ. των κυττάρων όσων τα δέχονται.

Όσο για τον π. Γρηγόριο, δεν έχω ακριβώς καταλάβει αν εννοεί εμένα όταν λέει ότι κάποιος γνωρίζει την σωτηρία και την εκκλησία... Αν εννοείτε εμένα, δεν καταλαβαίνω, δεν είπα κάτι τέτοιο... Εγώ έχω γνωρίσει μόνο τον Χριστό... Αυτός όμως είναι τα πάντα!!

Σας ευχαριστώ και εύχομαι για όλους μας απο καρδιάς μία θέση στην Βασιλεία του Κυρίου Ιησού Χριστού.

28 Ιανουαρίου 2022 - 8:59 π.μ.

 Διαγραφή
Blogger Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Παγίς: «Αν πιστεύεις ότι τα μυστήρια στην διοικούσα είναι σωτηριολογικα η οχι».

Μέ κάτι τέτοια «τσουβαλιάσματα» μπερδεύετε τόν κόσμον! Ἔχω κουρασθῆ νά διευκρινίζω ὅτι τά μυστήρια πού τελοῦνται ἀπό Οἰκουμενιστάς εἶναι σωτήρια ΜΟΝΟΝ γιά ὅσους δέν γνωρίζουν ὅτι κηρύττεται αἵρεσις εἰς τόν ἐκκλησιαστικόν χῶρον ὅπου εὑρίσκονται, ἐνῷ διά τούς ἐν γνώσει κοινωνοῦντας μέ Οἰκουμενιστάς, εἶναι εἰς κρῖμα καί κατάκριμα, ὅπως ἀκριβῶς διά τόν προσερχόμενον εἰς τό Ἅγιον Ποτήριον ἀμετανόητον ἁμαρτωλόν! Τό ὡς ἄνω «τσουβάλιασμα» γίνεται σκοπίμως, διά νά λέγουν μέ μεγαλυτέραν ἄνεσιν τά ψέμματά των οἱ Ματθαιϊσταί καί οἱ Ματθαιΐζοντες καί νά χαρακτηρίζουν συκοφαντικῶς τούς Ὀρθοδόξους «φερέφωνα τῶν Οἰκουμενιστῶν»! Βλέπεις, λοιπόν, ἀνώνυμε, ὅτι, ἐκτός ἀπό αἱρετικοί, οἱ Ματθαιϊσταί καί οἱ Ματθαιΐζοντες εἶναι καί δόλιοι ψεῦται! Φεῦγε τρέχοντας ἀπό αὐτούς!

28 Ιανουαρίου 2022 - 9:00 π.μ

-----------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου δύο είναι οι λύσεις:
α) Πηγαίνεις με τον Αμφιλόχιο Λαρίσης που ισχυρίζεται ότι είναι ο μόνος αληθινός Επίσκοπος επί της γης.
β) Πηγαίνεις με τον αγιώτατο Επίσκοπο Ρώμης κ. Φραγκίσκο για τον οποίο οι Στουραΐτες της περιοχής του υποστηρίζουν πως είναι ο μόνος αληθινός Επίσκοπος και Κεφαλή της Εκκλησίας επί της γης.
Και στις δύο περιπτώσεις είναι το ίδιο: θα σωθείς από τον διχασμό και θα κληρονομήσεις έναν μοναδικό τόπο για να νιώσεις ξεχωριστός: την Κόλαση!

Και εξ υμών αυτών αναστήσονται άνδρες λαλούντες διεστραμμένα του αποσπάν τους μαθητάς…» (Πραξ. 20:29-31).



 Ὁ Γερμανίας Αυγουστίνος:

«Ὁ Ἀθηναγόρας ἦταν πρά­γματι μέγας! Ὡς μέγα τὸν ἔζησα καὶ τὸν ἔχω στὴ μνήμη μου καὶ ὡς μέγας θὰ μείνει στὴν ἱστορία… Ἂν εἴμαστε καλοὶ μαθητές του, θὰ τὸ ἐρευνήσει μία μέρα ὁ ἱστορικός, πάντως ὅλοι ἐμεῖς εἴμαστε φορεῖς τοῦ πνεύματός του. Δυστυχῶς, ἡ κακότητα τῶν καιρῶν θέλησε ἐπὶ τῆς Πατριαρχίας του νὰ συμβοῦν πολλὰ δεινὰ στὴν Πόλη· τὸ κλείσιμο τῆς Χάλκης εἶναι ἕνα ἀπὸ αὐτά. Σκεφτεῖτε, ὅμως, – κατ’ ἄνθρωπον βέβαια! – πῶς θὰ ἦταν τὸ Πατριαρχεῖο μας σήμερα, ἂν ὁ Πατριάρχης Ἀθηναγόρας δὲν χάραζε τὴν πορεία του πρὸς τὸ μέλλον, δὲν ἵδρυε τὶς ἐπαρχίες τῆς Εὐρώπης, δὲν προωθοῦσε τὸ διάλογο μὲ τὶς ἀδελφὲς Ἐκκλησίες, δὲν ἦταν ἀνοικτὸς πρὸς κάθε ἄνθρωπο καλῆς θέλησης. Ἕνας καὶ μοναδικὸς ἄνθρωπος ἦταν καὶ ὑπῆρξε, ἂν θέλετε, ὅ,τι ἡ Β΄ Βατικανὴ γιὰ τὴν Ρωμαιοκαθολικὴ Ἐκκλησία».

----------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὁ κ. Λαμπαρδάκης «εἶναι» ὑπόδικος δι' ἀναθεματισμόν καί καθαίρεσιν γιά πολλά ἐγκλήματα κατά τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὄχι μόνον ἐπειδή ἐχρίσθη δημοσίως ὑπό Καρδιναλίου, ἀλλά κυρίως ἐπειδή γύρω στό 1996-1997 ἠνέχθη ν' ἀκουσθῇ εἰς τήν θέσιν τοῦ Συμβόλου τῆς Πίστεως ἕν ἄλλο «πιστεύω», τό ὁποῖον, ἄν ἐνθυμοῦμαι καλῶς, ὡμίλει διά πρασινάδες καί πράσινα ἄλογα! Τό σχετικόν δημοσίευμα ὑπάρχει στόν «Ὀρθόδοξον Τύπον» ἐκείνης τῆς ἐποχῆς. Ὅσοι κοινωνοῦν μαζί του ἐν γνώσει των κολάζονται.


Τρείς Ιεράρχες. Μελίρρυτος ποταμός Σοφίας. --- Μυργιώτης Παναγιώτης Μαθηματικός

Εορτάζει και πανηγυρίζει η αγία εκκλησία τους τρείς μελιρρύτους ποταμούς, τους τρεις  ιεράρχες, που συνέδεσαν άρρηκτα και άρρητα την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό, ώστε να μπορούμε να ομιλούμε για ελληνορθοδοξία.

Μεγάλα εκκλησιαστικά αναστήματα, πατέρες της ορθοδοξίας και για την εποχή τους πανεπιστήμονες. Σπούδασαν όλες τις τότε σύγχρονες επιστήμες στο πανεπιστήμιο της ειδωλολατρικής Αθήνας. Αφοσιωμένοι στην σπουδή τους, γνωρίζοντας δυο δρόμους∙ από το σπίτι στο σχολείο και από το σπίτι στην εκκλησία.

Νέοι ήταν, αλλά δεν παρασύρθηκαν στην ευκολία και στην μόδα της εποχής των. Γνώριζαν τον προορισμό τους, να σώσουν την αθάνατη ψυχή και όχι να ικανοποιήσουν και να κορέσουν∙ τα πάθη του φθαρτού σώματος.

«ΠΑΝΔΗΜΙΑ» COVID-19 καί «ΕΜΒΟΛΙΑ» -- Κωνσταντίνου Γ. Καρακατσάνη, Ὁμ. Καθηγητοῦ Πυρηνικῆς Ἰατρικῆς ΑΠΘ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΙΟΥ Sars-CoV-2

(Συμφώνως πρός συνεντεύξεις και δημοσίευμα 86 σελ. (Vérité-Covid19.fr website (videos, documents, etc.) τοῦ Γάλλου Καθηγητοῦ JP Fourtillan και συν. “The Whole Truth, Covid-19, Covid-19 Vaccines”:

Πρίν τό ἔτος 2003 ἀπομονώθηκε σε ἀσθενῆ τοῦ Γαλλικοῦ Νοσοκομείου στό Ἁνόι τοῦ Βιετνάμ ὁ κορωναϊός  Sars-CoV.

Το ἔτος 2003 επενέβη ἐπί τοῦ γονιδιώματος τοῦ προαναφερθέντος RNA ἰοῦ ὁ μοριακός βιολόγος Fr. Tangy (διευθυντής ἑνός ἐρευνητικοῦ ἰνστιτούτου τοῦ Ἰνστιτούτου PASTEUR) καί είσήγαγε στό γονιδίωμα αὐτοῦ μία ἀκολουθία DNA 29746 νουκλεοτιδίων καί ἀλλων ἀκολουθιῶν DNA. Οἱ ἐπεμβάσεις αὐτές κατοχυρώθηκαν μέ το ἀνάλογο δημοσιευθέν διεθνές δίπλωμα εὑρεσιτεχνίας.

Ὁ ἴδιος προαναφερθείς ἐρευνητής τό ἔτος 2011 ἐσυνέχισε τίς ἐπεμβάσεις του ἐπί τοῦ  κορωναϊοῦ  Sars-CoV μέ αποτέλεσμα τή δημιουργία τοῦ ἰοῦ  Sars-CoV1. Καί οἱ ἐπεμβάσεις αὐτές κατοχυρώθηκαν μέ τό ἀνάλογο δημοσιευθέν διεθνές δίπλωμα εὐρεσιτεχνίας.

΄Ενα σχόλιο από ανώνυμο αδελφό μας:

Και κατόπιν όλων αυτών των αλλεπάλληλων τραγικών που συνέβηκαν στο ορθόδοξο σώμα της Εκκλησίας της Ελλάδας περιμένουμε κάτι καλό, κάτι ανθηρό! Εμείς οι άνθρωποι σκεπτόμαστε με ορίζοντα 40-50 άντε για εκείνους τους αειθαλείς 100 χρόνια, ο αντικείμενος και πολυμήχανος πονηρός νους έχει πείρα και εμπειρία χιλιάδων ετών. Κάνει υπομονή, περιμένει στη γωνία, μα το μοναχό, μα το Μητροπολίτη, μα τον Επίσκοπο, μα το διάκο, μα το λαϊκό! Όλους θέλει να τους βάλει στο μονοπάτι του. Μονοπάτι είπα; Λεωφόρος λέγεται, με πολλαπλές λουρίδες κυκλοφορίας και μαζική έξοδο πολλών όλων των ημερών της εβδομάδας. Μα έχει σχήμα, μα εξομολογείται, λειτουργεί, προσεύχεται, κοινωνάει και δε κάνει ρούπι από το κονάκι του! Ε και; Τι τον νοιάζει τον Βελίαλ, μήπως σκάζεται το σχήμα τους, τη περπατησία τους, τις γονυκλισίες τους; Ολόκληρο, ναι ολόκληρο Υιό του Πατέρα, έναν Θεάνθρωπο πείραξε, τον βασάνισε, τον τάραξε, τον στρίμωξε τάχα μου, αλλά ήταν κι αυτό στρίμωγμα-πάνω στο ιερό, στην έρημο του Σαραντάριου, στις πέτρες της ερήμου, στο όρος το υψηλό. Ενώ εμείς, εμείς...έχουμε σχήμα, έχουμε σιρίτια, έχουμε προβολή, έχουμε αναγνώριση, έχουμε τον δείνα Άγιο που μας φυλάει. Ναι ε! Δείξε μου τη πίστη σου μέσω των έργων σου, δείξε μου τα έργα σου μέσω της πίστη σου, πράξις επίβασις θεωρίας. Και ποιός σου είπε ότι ο διάβολος δε πιστεύει; Αφού εκείνος κάποτε σύμφωνα με τις γραφές ήταν ψηλά, φωτεινός άγγελος, δε τα ξέρει; Δε γνωρίζει το φως το αληθινό; Το γνωρίζει, κι επειδή το έχασε παλεύει να χάσουν κι άλλοι αυτό το φως.

----------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Τό παρόν ἱστολόγιον ἔχει ὄνομα «Ὀρθόδοξη Φωνή», ὁπότε αἱρετικά κείμενα ὅπως αὐτό δέν πρέπει νά μένουν τελείως ἀναπάντητα. Ὁ καλοπροαίρετος ἀναγνώστης πού ψάχνει τό θέμα ἄς δεῖ προηγούμενες ἀναρτήσεις, ὅπου οἱ Ματθαιϊστικές ἀνοησίες καί ἡ ἁγιομαχία πού γράφονται ἐδῶ ἔχουν ὅλα κονιορτοποιηθῆ. Παρά ταῦτα, οἱ Ματθαιϊσταί συνεχίζουν ἀπτόητοι τό σχισματο-αιρετικόν κήρυγμά των πρός ἄγραν ἀφελῶν ὀπαδῶν. Ὡς γνωστόν, «τό σφάλλειν ἀνθρώπινον, τό δέ ἐμμένειν εἰς τό σφάλμα σατανικόν».

--------------------------

Μάλλον είσαι ο προχθεσινός ανώνυμος
Μια ερώτηση ..μόνον:

Ποια είναι η θέση της συνόδου Στεφάνου για τα εμβόλια;;;

Κι Επειδή δεν ξέρεις σου γράφω εγώ:
''Δεν έχουμε πάρει θέση για τα εμβόλια''

Συνεπώς ανώνυμε Στεφανίτη είσαι σε μια σύνοδο όπου οι μισοί είναι εναντίον των εμβολίων ( για όλα όσα ξέρουμε) και οι άλλοι μισοί υπέρ.
Και όλοι μαζί έχετε κοινό ποτήριο εμβολιασμένοι κι ανεμβολίαστοι
Υπάρχουν εμβολιασμένοι κληρικοί κι επίσκοποι;;
Οι ανεμβολίαστοι πως συλλειτουργούν με αυτούς που απαγορεύεται να κοινωνήσουν;;
Ο Διάκος όταν μνημονεύει σε ποιον απευθύνεται η ευχή...τον ορθοτομούντα τον λόγο της σης αληθείας;;;;

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

π. Γρηγόριος