Του αείμνηστου Ιωάννου Κορναράκη Καθηγητού Π.Α :

...Γράφετε, σεβαστοί πατέρες, ότι οι οικουμενιστές πατριάρχες και λοιποί, αυτήν την παναίρεση του οικουμενισμού: 

«την διδάσκουν “γυμνή τη κεφαλή”, την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν στήν πράξη κοινωνούντες παντοιοτρόπως μέ τούς αιρετικούς, με συμπροσευχές, ανταλλαγές επισκέψεων και ποιμαντικές συνεργασίες»! 

Με το κείμενο αυτό, περιγράφετε κατά λέξη τον ΙΕ΄ κανόνα της πρωτοδευτέρας, ο οποίος σας δίνει το δικαίωμα να διακόψετε το μνημόσυνο των πατριαρχών, αρχιεπισκόπων και επισκόπων.
 
Δεν το κάνετε όμως, και δεν θα το κάνετε ποτέ!
 

Θεοφάνια στη Φλόριντα, Η.Π.Α

Η πόλη Τάρπον Σπρινγκς στην Φλόριντα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία Ελληνοαμερικανών κατοίκων από κάθε άλλη πόλη των Η.Π.Α. Πιο συγκεκριμένα, 10.4% των κατοίκων έχουν ελληνική καταγωγή.

Στη δεκαετία του 1880, ο Τζον Τσεϊνι ίδρυσε τη πρώτη επιχείρηση σφουγγαριών, η συλλογή των οποίων γινόταν με αγκίστρι. Κάμποσοι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν τότε στην περιοχή και εργάστηκαν στο σφουγγαράδικο. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1905, ο Ιωάννης Κοκκόρης  εισήγαγε πιο αποδοτική τεχνική σπογγαλιείας στρατολογώντας δύτες από Αίγινα, Ύδρα, Σαλαμίνα, Κάλυμνο, Καστελόριζο, Σύμη και Χάλκη που ήταν έμπειροι σφουγγαράδες.

Σήμερα, η πιο σημαντική επιχείρηση της πόλης παραμένει η σπογγαλιεία που επιφέρει εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

 

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου δεσπόζει στο κέντρο της ελληνικής παροικίας. Εκεί, τελείται με ιδιαίτερο δέος η εορτή των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου.

Ο αγιασμός των υδάτων και των καϊκιών αλλά και η ρίψη του Σταυρού σίγουρα θυμίζουν Ελλάδα.

Οι νεαροί κολυμβητές της ελληνικής παροικίας βουτούν να πιάσουν τον Σταυρό και να έχουν την ευλογία Του και όλοι οι νέοι φωνάζουν «άξιος» σε εκείνον που καταφέρει να πιάσει τον Σταυρό.

Το κανάλι Fox Local κάλυψε και φέτος τον εορτασμό των Θεοφανίων και την 118η ρίψη του Σταυρού με το ακόλουθο ρεπορτάζ στην Αγγλική.