Λόγος ψυχωφελής και θαυμάσιος Αγίου Ιωάννου Δαμασκηνού (ένα μικρό μέρος μόνον)


Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι η εμπαθής φιληδονία είναι πολύμορφη και πολύτροπη, και είναι πολλές οι ηδονές που εξαπατούν την ψυχή, όταν δεν είναι στερεωμένη στο Θεό με νίψη και θείο φόβο, και δεν φροντίζει για την εργασία των αρετών με αγάπη προς τον Χριστό. Γιατί είναι παρά πολλές οι ηδονές που τραβούν προς τον εαυτό τους τα μάτια της ψυχής. Είναι οι ηδονές των σωμάτων, των χρημάτων, των απολαύσεων, της ραθυμίας, της εξουσίας, της φιλαργυρίας, της πλεονεξίας.

Και φαίνονται όλες αυτές ότι έχουν λαμπερά πρόσωπα και αξιαγάπητα, ικανά να προσελκύσουν εκείνους που παθαίνονται, για όλα αυτά, και δεν έχουν σφοδρό έρωτα προς την αρετή και δεν υπομένουν τη σκληρότητά της. Κάθε σχέση, με τα γήινα και η κάθε προσκόλληση σε αυτά προξενεί ηδονή και ευχαρίστησης σαυτόν που την έχει, και αποδεικνύει ότι είναι ανώφελο και βλαβερό, το επιθυμητικό μέρος της ψυχής όταν είναι εμπαθές, επειδή εξαιτίας του, εκείνος που στερείται κάτι που ποθεί, υποτάσσεται στο θυμό, στην οργή, στη λύπη και στην μνησικακία.

Αν τώρα μαζί με την εμπαθή προσκόλληση, επικρατήσει και κάποια έστω μικρή συνήθεια, αλίμονο! Κάνει τότε εκείνο που κυριεύτηκε από αυτήν να ακολουθεί διαρκώς την παράλογη αυτή εμπαθή προσκόλληση αναίσθητα και χωρίς θεραπεία, με την ηδονή που είναι κρυμμένη μέσα σ` αυτή.

ο αναγινώσκων νοείτω ....


The Rotary Club of Novato Sunrise will host an Oktoberfest event from 5 to 10 p.m. Oct. 20 at the Greek Orthodox Church at 1110 Highland Drive.
The event will include a live band and a barbecue including bratwurst, sausage and chicken. The event will help the club raise funds to continue its local and international projects.

Νοβάτο, είναι πόλις της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Η μόνη οδός ενώσεως. Η οδός της αληθείας!


Όλαι αι κακοδοξίαι των παπικών, από το Πρωτείον προήλθον. Πρωτείον σημαίνει νόσον πνευματικήν, υποχώρησιν εις το πνεύμα του εωσφόρου. Επομένως η άρσις του Πρωτείου, θα οδηγήση ασφαλώς εις ταπεινώφρονα υποταγήν του παπισμού εις την διαφυλαττομένην διδασκαλίαν της Εκκλησίας. Και ούτως αφ’ εαυτής θα απελευθερωθή η Ρωμαϊκή Καθέδρα από το αλάθητον, το Filioque, το ράντισμα, το Καθαρτήριον, τον ουμανισμόν, τον ορθολογισμόν, δι’ ων κατέστη αιρετική, και θα επανέλθη εις την οικογένειαν των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, «ιματισμένη και σωφρονούσα» πλέον. Και ο Χριστός θα καταλάβη την θέσιν Του, αφ’ ης τον εξετόπισεν ο πάπας. Και εντεύθεν θα έχωμεν την ποθουμένην ένωσιν. Αυτή είναι η μόνη οδός ενώσεως. Η οδός της αληθείας!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΠΙΚΟΥ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΥ: Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ!


Τo ιστολόγιο  «in.gr» δημοσίευσε  συνέντευξη, το παπικο καρδιναλίου
κα ρχιεπισκόπου το Μιλάνου, Κάρλο Μαρία Μαρτίνι, ποία δόθηκε
τν περασμένο μήνα, μία μέρα πρν τ θάνατό του, στν ταλικ φημερίδα
«Corriere della Sera». ν λόγ καρδινάλιος λογιζόταν ς πιφανς κληρικς
τς παπικς «κκλησίας» κα γι ατ ο λόγοι του στ συνέντευξή του χουν
διαίτερη βαρύτητα. παπικς καρδινάλιος τόλμησε ν πε «πικρς» λήθειες
γι τν κατάσταση κα τν πορεία το σύγχρονου παπισμο. πεσήμανε μ
στόμφο τν ραγδαία πομάκρυνση κα τν ποκοπ τς παπικς «κκλησίας»
π τ λαό, λόγ τν παρχαιωμένων κα ναχρονιστικν θεσμν της.
«κκλησία, τόνισε, εναι διακόσια χρόνια πίσω π τν ποχή μας».
« κουλτούρα μας χει παλιώσει, ο κκλησίες εναι δειες, γραφειοκρατία
αξάνεται κα ο τελετς κα τ μφιά μας εναι πομπώδη». ναφέρθηκε πίσης
στ φλέγον ζήτημα το διαζυγίου, τ ποο ρνεται πεισματικ ν γκρίνει τ
Βατικανό, παρ τς διαφορετικς πόψεις τς Κ. Διαθήκης κα τς διαίρετης
κκλησιαστικς παράδοσης. Θεωρομε θετικς τς πισημάνσεις το παπικο
καρδιναλίου, ο ποες θ μποροσαν ν εναι μία ατοσυνειδησία κα φύπνιση
γι τν Ρωμαιοκαθολικ «κκλησία». μες θ προσθέταμε πς παπισμς
δν βρίσκεται διακόσια χρόνια πίσω π τν ποχή μας, λλ περισσότερα π
χίλια, φότου ποκόπηκε π τν Μία, γία, Καθολικ κα ποστολικ
κκλησία το Χριστο κα ποτέλεσε πι αρετικ μάδα, υοθετώντας πληθώρα
πλανν κα κακοδοξιν. Δν χουμε δυστυχς λπίδες γι ατοσυνειδησία τν
θυνόντων τς «γίας δρας», διότι συνεχίζουν κάθεκτοι ν μφορονται π
ωσφορικ γωϊσμό, διαφορώντας γι τν ντως μφαν κατάρρευση τς
παπικς «κκλησίας». Βλέπετε πς οτε καταιγισμς τν τέλειωτων
ποκαλύψεων παιδεραστίας τν παπικν κληρικν δν πτοον τ Βατικανό, τ
ποο «σφυρίζει διάφορα»,  ποζημιώνοντας μ κατομμύρια δολλάρια τ θύματα!

"Ορθόδοξος Τύπος"

Aπάντηση του υπουργού της Ρωσίας κ. Λαβρόφ για την κρίση στη Συρία

ΕΡ.: Πώς πιστεύετε ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα στη Συρία;


ΑΠ: Υπάρχουν δύο σενάρια. Εάν οι διαβεβαιώσεις που ακούμε από παντού, ότι δηλαδή η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι να σωθούν οι ζωές των ανθρώπων, είναι ειλικρινείς, τότε θα πρέπει να υλοποιηθεί ό,τι έχει συμφωνηθεί στη Γενεύη. Να σταματήσουν άμεσα οι ένοπλες συγκρούσεις και να καθίσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αν όμως, η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα είναι η ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, τότε δεν μπορούμε να βοηθήσουμε σε τίποτα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν ασχολείται με αυτό το ζήτημα λόγω των καθορισμένων αρμοδιοτήτων του. Και με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να υποκινείται η συνέχιση του αδελφοκτόνου πολέμου.


Η επιλογή είναι πολύ απλή. Σε συζητήσεις με τους συναδέλφους μου ένιωσα ότι κατανοούν την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στα δύο αυτά σενάρια, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμοι να «καταπιούν» το γεωπολιτικό τους «ποίημα». Αυτό, είναι πολύ λυπηρό.

Η επιστολή, ο Αβραμόπουλος, ο Ποπόφσκι και οι προσθήκες


Κωνσταντίνος Χολέβας

Πριν από λίγες ημέρες ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ποπόφσκι και του προτείνει την υπογραφή μνημονίου φιλικής συμπεριφοράς μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα διμερή προβλήματα. Το κείμενο είναι γραμμένο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, με διπλωματικό τακτ, ευγένεια και ηπιότητα. Πιστεύω, όμως, ότι η επιστολή θα ήταν πιο αποτελεσματική, αν περιείχε επιπλέον ορισμένες επισημάνσεις. Παραθέτω την άποψή μου για τις απαραίτητες προσθήκες.

«Κύριε υπουργέ, τις ημέρες αυτές η χώρα μου εορτάζει τα 100 χρόνια από τη νικηφόρο συμμετοχή του Στρατού και του Ναυτικού μας στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Τότε είχαμε συμμάχους τους γείτονες Σέρβους, Μαυροβουνίους και Βουλγάρους και απελευθερώσαμε τα Βαλκάνια από τον οθωμανικό τουρκικό ζυγό. Σε όλη εκείνη την περίοδο, αλλά και κατά τη διαμόρφωση του βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων (Γιουγκοσλαβίας) το 1918 δεν υπήρχε η παραμικρή παρουσία ή συμμετοχή κάποιου λαού που να ονομάζεται “μακεδονικός”. Σε καμία οθωμανική ή ευρωπαϊκή απογραφή, σε καμία διεθνή διάσκεψη, σε καμία μάχη δεν καταγράφεται μακεδονική συνείδηση διαφορετική από την ελληνική.


H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

«Δόξα εις τον Γολγοθά του Χριστού».


Ω Θείε Γολγοθά, αγιασμένε με το αίμα του Χριστού!  Σε παρακαλούμε, πες μας πόσες χιλιάδες αμαρτωλών με την Χάρη του Χριστού, την μετάνοια και τα δάκρυα καθάρισες και γέμισες τον νυμφώνα του Παραδείσου; 

Ω! με την αγάπη σου την άρρητη, Χριστέ Βασιλιά, με την Χάρη Σου όλα τα ουράνια παλάτια γέμισες από μετανοούντας αμαρτωλούς. Συ και εδώ κάτω όλους ελεείς και σώζεις. Και ποιος μπορεί αντάξια να Σε ευχαρίστηση, έστω κι αν είχε Αγγελικό νουν; Αμαρτωλοί, ελατέ γρήγορα. Ο Άγιος Γολγοθάς είναι ανοικτός και ο Χριστός εύσπλαχνος. Προσπέσετε προς Αυτόν και φιλήσετε τα άγια Του πόδια.


Μόνον Αυτός σαν εύσπλαχνος μπορεί να γιατρέψη τις πληγές σας!
 

Ω!, θα είμαστε ευτυχείς, όταν ο πολυεύσπλαχνος Χριστός μας αξίωση με μεγάλη ταπείνωση και φόβο Θεού και καυτά δάκρυα να πλύνωμε τα πανάχραντά Του πόδια και με αγάπη να τα φιλήσουμε! Τότε ο Χριστός εύσπλαχνος θα ευδοκήση να πλύνη τις αμαρτίες μας και θα μας ανοίξη τις πόρτες του Παραδείσου, όπου με μεγάλη χαρά, μαζί με τους Αρχαγγέλους και Αγγέλους, τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ και με όλους τους Αγίους, αιώνια θα δοξάζωμεν τον Σωτήρα του κόσμου, τον γλυκύτατο Ιησού Χριστό, τον Αμνό του Θεού μαζί με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα, την Ομοούσιο και αδιαίρετο Τριάδα.

Ιερομόναχος Τύχων - Άγιον Όρος.(
H προσευχή του Γέροντα παπα Τύχωνα ,γέροντα του π.Παϊσίου,, που είχε γράψει με πολύ πόνο και πολλά δάκρυα και την έστελνε στις πονεμένες ψυχές της Ρωσίας σαν βάλσαμο από το Περιβόλι της Παναγίας).

Aπό το βιβλίο του π.Παϊσίου "Αγιορείται πατέρες και αγιορείτικα".

Οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ωλοφυρόμεθα δια την απερίγραπτον συμφοράν και οι παπικοί εχαίροντο!


Μετά το Σχίσμα, εις τα μέσα του11ου αιώνος, πόσα έγκλήματα δεν διέπραξε, με τας Σταυροφορίας του, εις βάρος του Ορθοδόξου Βυζαντίου--ιδίως της 4ης, ήτις προεκάλεσε και την πρώτην Άλωσιν. Και όταν, πλέον, εξησθενημένη η Κωνσταντινούπολις από την δράσιν των Φράγκων παπιστών, έπιπτε υπό τα πλήγματα των βαρβάρων Ασιατών, ο Πάπας Ευγένιος ο Ε' είπε:  " Δεν θα εχαιρόμην τόσον, εάν είχαμε δέκα νίκας κατά των Τούρκων, όσον τώρα, που καταστράφηκαν οι Σχισματικοί " ! 
Αλλά μήπως η ίστορία το παπικού μίσους εσταμάτησεν;  Όταν επληροφορήθηκαν οι  παπικοί της Κωνσταντινουπόλεως τον απαγχονισμόν του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε' και των λοιπών ιεραρχών, ηλάλαζαν εκ χαράς, ψάλλοντες την Λατινικήν δοξολογίαν. Και όταν το 1922 εμελετάτο η κατάληψις της Πόλεως υπό του Ελληνικού Στρατού, οι Ουνίται εφώναζαν ότι
  " η Αγία Σοφία ανήκει στους Ουνίτες ". Το δε πρώτον συγχαρητήριον τηλεγράφημα, που ελάμβανεν ο Κεμάλ, προήρχετο από τον Πάπαν!  Οι Έλληνες  Ορθόδοξοι Χριστιανοί ωλοφυρόμεθα δια την απερίγραπτον συμφοράν και οι παπικοί εχαίροντο! Άλλως τε, αυτοί, εκ του αφανούς, παρασκεύασαν την ήτταν μας ....  
            
 ( Μοναχός  Θεόκλητος Διονυσιάτης )

INFALLIBILITY. Infallibility is a heresy.


"Through the dogma of "Infallibility" the Western church lost its spiritual freedom. It lost its beauty and balance, and was deprived of the wealth of the grace of the Holy Spirit, the presence of Christ ,so that,  from spirit and soul ended up a dead body. We are truly grieved for the injustice done to the church and we pray from the bottom of our hearts that the Holy Spirit illumine the mind and the heart of the Most Blessed Pontiff to have him return to the ONE, HOLY, CATHOLIC AND APOSTOLIC CHURCH that which he took from her, something that should never have taken place".
(St. Nektarios)

ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΚΥΠΡΟΥ (19-5-1231) - ΠΕΡΙ ΑΖΥΜΩΝ


Πολλοί αθεολόγητοι κληρικοί και λαϊκοί ισχυρίζονται ότι το θέμα περί ενζύμου ή αζύμου άρτου στη Θεία Κοινωνία είναι ασήμαντο. Αν, όμως, είναι ασήμαντη αυτή η διαφορά, τότε γιατί έδωσαν τή ζωή τους, παραδιδόμενοι στο πυρ, οι εορταζόμενοι 13 οσιομάρτυρες; Το μαρτύριό τους αποδεικνύει αντιθέτως ότι πρόκειται όντως περί μεγάλης διαφοράς μεταξύ της Ορθοδοξίας και της αιρέσεως του Παπισμού. Είναι λίαν ενδιαφέρον να δούμε την ομολογία των 13 οσιομαρτύρων.
Στην ερώτηση του λατίνου, παπικού απεσταλμένου, Ανδρέα προς τους οσιομάρτυρες «πώς τελείτε τις ιερές μυσταγωγίες», εκείνοι απάντησαν: «Εμείς τελούμε τις ιερές μυσταγωγίες καθώς μας παρέδωσαν οι απ’ αρχής αυτόπτες και κήρυκες του Θεού Λόγου και μετά από αυτούς οι άγιες και οικουμενικές σύνοδοι των αγίων και θεοφόρων πατέρων, ένζυμο άρτο, καθώς και ο Λόγος του Θεού Πατρός στον μυστικό δείπνο, αφού πήρε στά χέρια Του άρτο και τον τεμάχισε, έδωσε στους αγίους Του μαθητές και αποστόλους, λέγοντας˙ λάβετε, φάγετε, τούτο μου εστί το σώμα μου το υπέρ ημών κλώμενον εις άφεσιν αμαρτιών˙ έτσι πιστεύουμε και έτσι ομολογούμε˙ αυτό που παραλάβαμε, αυτό φέρουμε σε υπόμνηση˙ και όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί οφείλουμε να ιερουργούμε με ένζυμο άρτο».


H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more


ΧΡΕΟΣ ΚΑΘΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ!


Θα αφήσουμε να παρουσιάζονται οι ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ως ομοφυλόφιλοι, επειδή το θέλουν κάποιοι κοπρολάγνοι γραικύλοι;
Θα δεχτούμε να υβρίζεται η Πίστη μας από τους ίδιους υπανθρώπους που στέκονται σούζα μπροστά στους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους;
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΟΥΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΩΝ, ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012.
στις 5 το απόγευμα έξω από το θέατρο "Χυτήριο"
(ανανεώνουμε το ραντεβού για κάθε Πέμπτη και Παρασκευή,
ημέρες που αναγγέλθηκε ότι θα παίζεται η παράσταση,
εντός και εκτός του θεάτρου,
μέχρι να αναλάβει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της
και να εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού κράτους)
Όσοι έχουν συνείδηση. Όσοι πιστεύουν σε Χριστό και Ελλάδα. Όσοι αισθάνονται την ανάγκη να προστατευθεί η Ελληνορθόδοξη ταυτότητα και μαζί με αυτήν η ΕΝΟΤΗΤΑ του λαού.

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ καλούνται να αντιδράσουν!

Όσοι είστε από μακρινά μέρη, μπορείτε να πάρετε τουλάχιστον ένα τηλέφωνο:
Τηλέφωνο "θεάτρου":
2103412313

«Δεν ήθελα χρήματα και βιό, ήθελα σύνταμα διά την πατρίδα μου, να κυβερνηθεί με νόμους και όχι με το έτζι θέλω» ΜακρυγιάννηςΓράφει ο Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος, Κιλκίς

Ενώ τα τωρινά απολειφάδια πράττουν και επιζητούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ήθελε ο στρατηγός. Χρήματα και βιός και το «σύνταμα» ποδοπατημένο. Δεν υπάρχει άρθρο του Συντάγματος που να μην το έχουν παραβεί οι μνημονιακοί κακεργέτες. «Ο θεμελιακός γραπτός νόμος του κράτους, που καθορίζει τη μορφή του πολιτεύματος και ρυθμίζει τους βασικούς κανόνες λειτουργίας του», το Σύνταγμα, κατάντησε… σύντριμμα, ερείπιο. Τι ορίζει το άρθρο 1; Ότι οι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα». 


H συνέχεια, ‘’κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more

Άγιος Ιουστίνος (Πόποβιτς) : Άνθρωπος και Θεάνθρωπος.


Επιμόνως και συνεχώς προσεπάθει ο παπισμός να αντικαταστήση τον Θεάνθρωπον με τον άνθρωπον, έως ότου εις το δόγμα περί του αλαθήτου του ανθρώπου αντικατεστάθη δια παντός ο Θεάνθρωπος υπό του αλαθήτου ανθρώπου. Διότι με το δόγμα τούτο ανεκηρύχθη αποφασιστικώς και σαφώς ο άνθρωπος (ο πάπας) ως κάτι μεγαλύτερον ουχί μόνον του ανθρώπου, αλλά και των αγίων Αποστόλων, και των αγίων Πατέρων, και των Οικουμενικών Συνόδων. Με μίαν τοιαύτην αποστασίαν από τον Θεάνθρωπον, από την Καθολικήν-Οικουμενικήν Εκκλησίαν, ο παπικός μαξιμαλισμός υπερέβη και αυτόν τον Λούθηρον, τον δημιουργόν του προτεσταντικού μινιμαλισμού. Και πράγματι, η πρώτη ριζική διαμαρτυρία εναντίον της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας πρέπει να αναζητηθή εις τον παπισμόν, ουχί εις τον λουθηρανισμόν. Και εις αυτήν την διαμαρτυρίαν (protest) ακριβώς έγκειται ο πρώτος προτεσταντισμός.                                                                                                                        

Συνεχίζεται.  

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ - Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


     +π. Ιωάννης Σ. Ρωμανίδης

Ο δοξασμός της Πεντηκοστής ηκολούθησε τα στάδια της καθάρσεως και του φωτισμού των μαθητών του Χριστού, ως σαφώς αντανακλάται εν τη ευαγγελική παραδόσει. Τα Ευαγγέλια Ματθαίου, Μάρκου και Λουκά ανταποκρίνοναι εις το στάδιον της καθάρσεως της καρδίας των κατηχουμένων και το Ευαγγέλιον του Ιωάννου εις το στάδιον του φωτισμού και του δοξασμού. Εις το στάδιον του φωτισμού, η ιδιοτελής αγάπη μετατρέπεται εις ανιδιοτελή αγάπην και ετοιμάζει τους μαθητάς να ίδουν εις τον Χριστόν την θεότητα της Αγίας Τριάδος, ως δόξαν και όχι ως πυρ καταναλίσκον. Η ανιδιοτελής αγάπη, είναι η προϋπόθεσις δια να οδηγηθή ο πιστός εις "πάσαν την αλήθειαν", δια του Πνεύματος του Χριστού. Αυτό σημαίνει ότι τα δόγματα και η πνευματικότης είναι αδιαχωρίστως ηνωμένα εις τα στάδια της καθάρσεως και του φωτισμού. Αλλά εις την κατάστασιν του δοξασμού, το δόγμα ή η γνώσις περί Θεού αντικαθίσταται δια της ακτίστου πραγματικότητος, την οποίαν αυτό (δόγμα) θέλει να δείξη αλλά δεν ημπορεί να εκφράση.
       
       
     Συνεχίζεται.

Holy Cross Greek Orthodox Church's 5th Annual Greek Festival----Ελληνικός Ορθόδοξος ναός του Τιμίου Σταυρού στη Γεωργία των ΗΠΑ. εορταστικές εκδηλώσεις.


Από την πόλη MACON της Γεωργίας των ΗΠΑ.

Holy Cross Greek Orthodox's Father John Stefero said he enjoyed spending the weekend educating people about the church and its traditions.
"We're really here to share our faith and show that we have the Greek Orthodox faith here," Stefero said.

Ο πατέρας Ιωάννης του Τιμίου Σταυρού λέγει ότι απολαμβάνει που διαθέτει το Σαββατοκύριακο πληροφορώντας τους ανθρώπους για την Ορθόδοξη Εκκλησία και τις παραδόσεις Της.
"Είμαστε εδώ να μοιραστούμε την πίστη μας και να δείξουμε ότι εδώ έχουμε την ελληνορθόδοξη πίστη" είπε ο πατέρας Ιωάννης.