Περί φθόνου. Επίσκοπος Κερνίτζης και Καλαβρύτων Ηλίας Μηνιάτης

Ερωτήθη μίαν φοράν ένας σοφός: ποια είναι εκείνα τα μάτια, οπού βλέπουσι καλύτερα; τα μαύρα ή τα γαλανά; των ανδρών ή των γυναικών; των ανθρώπων ή των αλόγων ζώων; Απεκρίθη: τα μάτια οπού βλέπουσι καλύτερα είναι εκείνα των φθονερών διατί βλέπουσι και από μακράν, διατί βλέπουσι και τα μικρότερα πράγματα· διατί βλέπουσι και εκείνα οπού δεν είναι. 
Ένα μόνον πράγμα δεν βλέπουσι, το καλόν· μάλιστα βλέπουσι και τούτο, μα τότε κλαίουσι και σφαλίζουν τα μάτια τους, διά να μη βλέπουσι. Κρύψου όσον θέλεις, σφαλίσου, παραμέρισε, ησύχαζε μέσα εις το κελίον σου, φύγε και εις την έρημον, διά να ασκητεύης, σε φθάνουσι τα μάτια του Φθονερού και βλέπουσι τι κάνεις. Έχει κάποια τηλεσκόπια και ξανοίγει πολλά μακράν. Ποιος είναι εκείνος ο άνθρωπος, ο πλέον ενάρετος και ο πλέον άγιος, οπού να μην έχη κανένα, ας είναι και παραμικρόν, ελάττωμα; ουδετινάς· ο Θεός μόνος είναι αναμάρτητος, και καθαρός από ρύπου. 

Οικουμενισμός= τό μυστήριο της ανομίας (11) μέρος 2008


Χορωδιακόν Σε υμνούμεν Σε ευλογούμεν Αξιον εστίν -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018
Προσκύνησις αλύσεως αποστόλου Πέτρου, Πευσίπτου μάρτυρος.

Τὴν ἡμέρα αὐτὴ τελοῦμε τὴν προσκύνηση τῆς τιμίας ἁλυσίδας τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Πέτρου, μὲ τὴν ὁποία τὸν ἔδεσε καὶ τὸν ἔριξε στὴν φυλακὴ ὁ τετράρχης Ἡρώδης, σύμφωνα μὲ τὴν ἐξιστόρηση τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ στὶς Πράξεις τῶν Ἀποστόλων.

Ὁ Ἡρώδης ἔβαλε τοὺς Ἰουδαίους καὶ συνέλαβαν τὸν Ἀπόστολο Πέτρο κατὰ τὶς ἡμέρες τῆς ἑορτῆς τῶν ἀζύμων. Καὶ ὅταν τὸν ἔπιασε, τὸν ἔβαλε στὴν φυλακή. Τὴ νύκτα, πρὶν τὴν ἡμέρα κατὰ τὴν ὁποία ὁ Ἡρώδης ἔμελλε νὰ τὸν παρουσιάσει στὸν λαό, ὁ Ἀπόστολος Πέτρος κοιμόταν μεταξὺ δύο στρατιωτῶν καὶ φρουροὶ φύλαγαν μπροστὰ στὸ κελί του. Ξαφνικὰ ἦλθε Ἄγγελος Κυρίου καὶ ἔλαμψε φῶς στὸ κελί.

ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ : σχόλιο για την ανάρτησή "Η ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΑΒΥΔΟΥ κ....":

Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια για την αξιόλογη αυτή εργασία. Δοξολογία ας δώσουμε στον Κύριό μας, διότι ευλόγησε να δοθεί η πρέπουσα και Ορθόδοξη απάντηση στο κείμενο του Επισκόπου Αβύδου που σκοπό είχε να αποδείξει την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης ως Ορθόδοξη Σύνοδο και δήθεν Μεγάλη και Αγία. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι την απάντηση αυτή δεν συνέταξε ενας από τους διακεκριμένους θεολόγους του Αντιοικουμενιστικού στρατοπέδου, αλλά ένας νέος στην ηλικία Ορθόδοξος Μαχητής με την ιδιότητα του Εκπαιδευτικού, που ο ρόλος του είναι η διάπλαση τιμίων και ακεραίων νέων ανθρώπων με Ορθόδοξο φρόνημα. "Η Δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται" επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, οι φιλοοικουμενιστές και μάλιστα "οι κομψοί" αυτών πολεμούν με την δράση τους πρώτα και κύρια Αυτό το Αρνίο, αντίπαλο που δεν θα μπορέσουν ποτέ να νικήσουν. Όσοι εξ ημών διαβάζωντας το κείμενο του Επισκόπου Αβύδου θεώρησαν ότι αποτελεί " το βαρύ πυροβολικό" του Φαναρίου που έθεσε σε δύσκολη θέση τους αντιτιθέμενους στην "Σύνοδο" Του Κολυμπαρίου, έλαβαν ήδη την απάντηση στον λογισμό τους αυτόν. Η Ορθοδοξία νίκησε και πάλι θα νικήσει το σκότος των Αιρέσεων

Συλλαλητήριο για το Μακεδονικό 1992 (Μητροπολίτης Παντελεήμων Β')


AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάβημα στον Τραμπ για τη Μακεδονία

Επιστολή-καταπέλτης από όλες τις ομογενειακές οργανώσεις των ΗΠΑ για τα Σκόπια
«Ανεπιθύμητοι όσοι βουλευτές ψηφίσουν την παραχώρηση του ονόματος, θα αντιμετωπίσουν την οργή μας. Αν η πατρίδα υποκύψει, τότε... ξεχάστε μας!»

Με επιστολή προς Παυλόπουλο, Τσίπρα και βουλευτές οι Ελληνες των ΗΠΑ ζητούν Συμβούλιο Αρχηγών και δημοψήφισμα

Από τον
Βαγγέλη Στολάκη


Το κατώφλι του Λευκού Οίκου είναι αποφασισμένοι να περάσουν οι Ελληνες της ομογένειας προκειμένου να μη γίνει αποδεκτή τελικά μια σύνθετη ονομασία για τα γειτονικά Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία. Οι ομογενείς της Αμερικής στέλνουν επιστολή-ψήφισμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και επιδιώκουν συνάντηση μαζί του για να του γνωστοποιήσουν τις θέσεις και τις... προθέσεις τους. Δηλώνουν «ετοιμοπόλεμοι», είναι «μπαρουτοκαπνισμένοι» και στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην Ελλάδα ότι όποιος πολιτικός ψηφίσει υπέρ μιας ονομασίας για τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία είναι ανεπιθύμητος στις ΗΠΑ και πως μια τέτοια συμφωνία «θα σημάνει και τη ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια».

Του Αγίου Νείλου του ασκητού:

Τι θέλουν οι δαίμονες να κάνουν να ενεργήσει σ΄ εμάς; Γαστριμαργία, πορνεία, φιλαργυρία, οργή, μνησικακία και τα λοιπά πάθη, για να παχύνει από αυτά ο νους και να μην μπορέσει να προσευχηθεί όπως πρέπει. Γιατί όταν υπερισχύσουν τα άλογα πάθη, δεν τον αφήνουν να κινείται λογικά.

Οι Ελληνες έχουμε λοβοτομηθεί;

Γιατί εμείς οι πολίτες επιτρέπουμε στους πολιτικούς να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;

Από τον
Σάββα Καλεντερίδη


Ισως ο τίτλος θεωρηθεί και ισοπεδωτικός και προσβλητικός, όμως είναι αδύνατον να συλλάβει ο νους κανονικού ανθρώπου αυτά που συμβαίνουν, τις απίστευτες αθλιότητες στις οποίες προβαίνουν οι πολιτικοί και την απάθεια με την οποία τους παρακολουθούν οι πολίτες. Αναφέρομαι στην αθλιότητα που είναι σε εξέλιξη, αφού βγάλαμε στο σφυρί την Ιστορία και την ίδια την υπόσταση της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Γιατί πρέπει να γνωρίζουν οι μεταπράτες τις Ιστορίας μας ότι χωρίς αυτήν θα πάψουν να υφίστανται και η Ελλάδα και ο Ελληνισμός.

Κάτι απίθανοι τύποι, που παριστάνουν τους πολιτικούς, έβγαλαν στο σφυρί το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας.
Το παρασκήνιο ξεκίνησε στην Ουάσινγκτον και συνεχίστηκε στην Αθήνα και στα Σκόπια, όμως στο προσκήνιο τον… χορό άνοιξε ο Ελληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, ο οποίος δήλωσε στο Βελιγράδι, όπου βρισκόταν για ανεπίσημη επίσκεψη: