ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ ~ Ι.Μ.ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

ΙΓ ΛΟΥΚΑ. Ιακώβου του Πέρσου, Ναθαναήλ Οσίου.


Ὁ Ἅγιος Ἰάκωβος, ἔζησε τὸν 4ο μ.Χ. αἰ. ἐπὶ βασιλέως Ἀρκαδίου. Ζοῦσε στὴν Βηθλαδὰ τῆς Περσίας καὶ καταγόταν ἀπὸ ἐπίσημο γένος. Ἦταν φίλος μὲ τὸν βασιλιὰ τῶν Περσῶν, Ἰσδιγέρδη. Παρασυρμένος ἀπὸ αὐτὴ τὴ φιλία του, ὁ Ἰάκωβος ἀπαρνήθηκε τὴν πίστη του στὸν Χριστό. Γιὰ νὰ εὐχαριστήσει τὸν Ἰσδιγέρδη, ἄφησε τὸν ἑαυτό του νὰ χαθεῖ μέσα στὴν ψευδαίσθηση τοῦ πλούτου τῶν ἀνακτόρων. Ὅταν τὸ ἔμαθαν αὐτὸ ἡ μητέρα καὶ ἡ γυναίκα του, οἱ ὁποῖες ἦταν εὐσεβεῖς καὶ πιστὲς χριστιανὲς λυπήθηκαν καὶ ἐξοργίστηκαν. Καὶ οἱ δυὸ λοιπὸν τὸν ἐπιπλήξανε γιὰ τὴ στάση του καὶ τοῦ δήλωσαν ὅτι δὲν ἤθελαν καμία σχέση, μαζί του. Αὐτὸ τὸ μικρὸ πλῆγμα, ἐπανέφερε τὸν Ἰάκωβο στὸν ἴσιο δρόμο. Τὸν ἔκανε νὰ διαπιστώσει τὸ χάσμα τὸ ὁποῖο δημιούργησε. Ἔτσι ὁ Ἰάκωβος ἀποφάσισε νὰ ἐξαγνίσει τὸ ἀτόπημά του καὶ νὰ ἐπανέλθει στὸν δρόμο τοῦ Θεοῦ. Μετὰ ἀπὸ τὴν ἀπόφαση αὐτή, πῆγε στὸν βασιλιὰ καὶ ὁμολόγησε μπροστά του τὴν μία καὶ ἀληθινὴ πίστη στὸν Χριστό. Ὁ Ἰσδιγέρδης ἐξεπλάγη γι’ αὐτὴ τὴν ἀλλαγὴ τοῦ Ἰακώβου καὶ προσπάθησε νὰ τὸν μεταπείσει. Ὁ Ἰάκωβος παρέμεινε ἀκλόνητος στὴν πίστη του καὶ γι’ αὐτὸ διατάχθηκε νὰ τὸν βασανίσουν. Μαρτύρησε μὲ ἀκρωτηριασμὸ τῶν ἄκρων του καὶ κατόπιν μὲ τὸν ἀποκεφαλισμό του. Μὲ αὐτὸ τὸν μαρτυρικὸ τρόπο παρέδωσε τὸ πνεῦμα του στὸν Κύριο.

Εφημερίς «Ορθόδοξος Τύπος»: ο φύλαξ της Ορθοδοξίας πιστός λαός δεν αντιστέκεται.

… Αυτοί που αντιστέκονται είναι λίγοι. Οι πολλοί είναι αδιάφοροι ή έχουν εσφαλμένη ιδέα, ότι μόνον την ψυχή μας πρέπει να αγωνιζώμαστε να σώσωμε. Τι κάνουν οι άλλοι και μάλιστα οι κληρικοί, δεν είναι δική μας δουλειά να τους κρίνωμε. Έτσι λένε και καθησυχάζουν. Με τέτοια νοοτροπία και χωρίς αντίσταση το κακό θα εξαπλώνεται ως γάγγραινα. Οι οικουμενιστές θα επιβάλλουν τη θέλησή τους παντού και οι λίγοι πιστοί θα υβρίζωνται ως ταλιμπάν, ως μικρόνοες, ως φανατικοί και άνθρωποι του μίσους, ως γραφικοί κλπ. Και ου θαυμαστόν: «Ει τον οικοδεσπότην Βεελζεβούλ εκάλεσαν, πόσον μάλλον τους οικιακούς αυτού»; Μερικοί πιστοί και παραδοσιακοί κληρικοί και λαϊκοί συνέταξαν και εκυκλοφόρησαν μια «Ομολογία πίστεως κατά του οικουμενισμού». Την υπέγραψαν μερικές χιλιάδες πιστών κληρικών και λαϊκών. Δεν είναι αρκετό. Αν την υπέγραφαν όλοι οι Μητροπολίτες της Ελλαδικής Εκκλησίας, όλοι οι Ηγούμενοι των Αγιορειτικών και λοιπών Ιερών Μονών της Ελλάδος, όλοι οι θεολόγοι κλπ. τότε οι οικουμενιστές θα σιγούσαν και η Εκκλησία θα ησύχαζε από τα κοάσματά τους. Τώρα όμως οι αντιστεκόμενοι είναι λίγοι, μια μικρή μειοψηφία. Γι΄ αυτό οι οικουμενιστές, στηριζόμενοι στον όγκο τους και στην υποστήριξη κοσμικών αρχόντων του αιώνος τούτου, δεν υποχωρούν και συνεχίζουν το διαβρωτικό τους έργο. Τι θα γίνη; Φαίνεται ότι χρειάζονται Ομολογητές και Μάρτυρες.  

ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,

Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016,στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτήριο 8 και ώρα 9π.μ δικάζονται τρία εν Χριστώ αδέλφια μας γιατί ήταν μέσα σε αυτούς που αντιδράσανε για να μην παιχτεί η βλάσφημη παράσταση “ CORPUS CHRISTI “ στο θέατρο “ ΧΥΤΗΡΙΟ “ τον Οκτώβριο του 2012 στην οποία παρουσιάζανε τον κύριο ημών Ιησού Χριστό και τους αγίους αποστόλους ως ομοφυλόφιλους , και αντί η Ελληνική πολιτεία να επέμβει ως όφειλε βάση του νόμου και να σταματήσει αυτήν την αθλιότητα με βάση το άρθρο 5 παρ.1 του συντάγματός μας το οποίο λέει “ Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική ,πολιτική και οικονομική ζωή της Χώρας μας, εφόσον δεν προσβάλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το σύνταγμα ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΤΑ ΗΘΗ!"… H Ελληνική πολιτεία έστειλε τα ΜΑΤ έξω από το ΧΥΤΗΡΙΟ για να ρίξουν χημικά και να χτυπήσουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς για να μπορέσει να παιχτεί η βλάσφημη αυτή παράσταση κάτι που τελικά δεν έγινε ,αφού οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν πτοήθηκαν και δεν σταμάτησαν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος.
Την μήνυση στους εν Χριστώ αδελφούς μας έκαναν η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου , και ο σκηνοθέτης του έργου Λαέρτης Βασιλείου.
Καλούνται όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι να συμπαρασταθούμε στους αδελφούς μας με την φυσική μας παρουσία και την προσευχή μας την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στα δικαστήρια της Ευελπίδων στο κτήριο 8 και ώρα 9π.μ
Ενημερώστε τους αδελφούς.

Σπυρίδων Βούκαλης
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,":

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ!
***


Ο   Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,": ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΙΩΝ !
***
Ο    +Ι.Γ.Ζ.  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,": 
Ηταν τότε που επίσημα η Εκκλησία των ΓΟΧ είχε λουφάξει κανονικά, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων μεταξύ αυτών και ο γράφων. Μαρτυρικό αίμα έχυσε ο Γιατρός Αθανάσιος Παπαγεωργίου ( με το πάτριο ) ας είναι καλά τα ΜΑΤ είμαι αυτόπτης μάρτυρας.

Του βάζω μετάνοια.
***
Ο   Σταύρος Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,":

Ημουνα τοτε στο Χυτηριο και θα προσπαθησω και τη Δευτερα
Προφανως θα στηριχθουνε και στον "αντιρατσιστικο" που ισχυει πια (εκτος απ τη περιπτωση του ρατσισμου που υφισταμεθα οι Ελληνες κι ειδικα οι Ορθοδοξοι...).
Θα πουνε παλι, οπως και τοτε, οτι ητανε Χ.Α. οι γιαγιαδες που ξεδιαντροπα σπρωχναν τα ΜΑΤ και ριχνανε χημικα
Αντιρατσιστικος κι αλλα γεγονοτα απορροια των δικων μας περιορισμενων-χλιαρων αντιδρασεων...
Τον γιατρο θα δικασουνε ;
Σταυρος
***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,": Δεν είναι μόνο γιαγιάδες Σταύρο στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ήταν άνθρωποι κάθε φύλου και κάθε ηλικίας.
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,":

Καλά κάνετε και διατηρείτε την ανακοίνωση στην επικαιρότητα για να το βλέπουν όλοι και να μην το ξεχάσουν και να έλθουν να συμπαρασταθούν σε όσους διώκονται.
***
Ο   Ανώνυμος άφησε ένα σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,":

Οσοι μπορουν μακαρι να πανε να τους συμπαρασταθουν...
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,":

Ολοι μπορούν. Εκτός ολίγων , οι περισσότεροι μπορούν. Οι δικαιολογίες είναι πολλες και οι προφάσεις αμαρτιών.
Οι σοβαρές αιτίες που εμποδίζουν να πάει κανείς λίγες.
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,":

Οσοι εχουν σοβαρούς λόγους να μην έλθουν υπάρχει και η μακρά δλδ αρκετή προσευχή, για να το αναπληρώσουν.
***

Ο  Σταύρος   άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,,,,,,": 

Σαφώς ήτανε κάθε φύλλου κι ηλικίας, το ανέφερα καθώς πήγανε να "μεταδώσουνε" ότι ήτανε αντίδραση Χρυσαυγιτών.
Σταύρος

Η ΦΟΝΙΣΣΑ -- Αλέξ. Παπαδιαμάντης,

Α´
Μισοπλαγιασμένη κοντὰ εἰς τὴν ἑστίαν, μὲ σφαλιστὰ τὰ ὄμματα, τὴν κεφαλὴν ἀκουμβῶσα εἰς τὸ κράσπεδον τῆς ἑστίας, τὸ λεγόμενον «φουγοπόδαρο»*, ἡ θεια-Χαδούλα, ἡ κοινῶς καλουμένη Γιαννοὺ ἡ Φράγκισσα, δὲν ἐκοιμᾶτο, ἀλλ᾽ ἐθυσίαζε τὸν ὕπνον πλησίον εἰς τὸ λίκνον τῆς ἀσθενούσης μικρᾶς ἐγγονῆς της. Ὅσον διὰ τὴν λεχώ, τὴν μητέρα τοῦ πάσχοντος βρέφους, αὕτη πρὸ ὀλίγου εἶχεν ἀποκοιμηθῆ ἐπὶ τῆς χθαμαλῆς, πενιχρᾶς κλίνης της.
Ὁ μικρὸς λύχνος, κρεμαστός, ἐτρεμόσβηνε κάτω τοῦ φατνώματος τῆς ἑστίας. Ἔρριπτε σκιὰν ἀντὶ φωτὸς εἰς τὰ ὀλίγα πενιχρὰ ἔπιπλα, τὰ ὁποῖα ἐφαίνοντο