Τσάμηδες φόρεσαν στολές του UCC και απειλούν με εισβολή στη Θεσπρωτία


Στα αλβανικά κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν μερικές φωτογραφίες ανθρώπων με στολές που φέρουν το έμβλημα του «UÇÇ»- «Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς»-[ Ushtria Çlirimtare e Çamërisë] και κάθονται σε έναν τυπικό αλβανικό οντά (odë).
Φαίνεται ότι το θέμα των τσάμηδων κάνει πάλι την εμφάνισή του όπως είχε ανακοινωθεί από τον φερόμενο αρχηγό αυτής της οργάνωσης που έχει έδρας την Ολλανδία, τον Φεστίμ Λατό (Festim Lato), όπως σημειώνεται.
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα «είναι ακόμη άγνωστο εάν οι ενώσεις των τσάμηδων (στην Αλβανία) υποστηρίζουν αυτήν την ομάδα ή η ομάδα είναι ένα σενάριο από άλλα κράτη.

Βαλκανικό Περισκόπιο

Η Ιστορία μας δεν θα πρέπει να γίνει θύμα του εθνομηδενισμού -- Του π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού

Το αίτημα «να ξαναγραφεί η Ιστορία» κυριαρχεί από ετών σε κύκλους διανοουμένων και πολιτικών με αφορμή τα πολιτικά προβλήματα της χώρας με τους γείτονές της. Αυτό σημαίνει την εισαγωγή, μέσα από την εκπαίδευση, μιας κολοβωμένης Ιστορίας για την επίτευξη πολιτικών σκοπιμοτήτων. Με την επιλεκτική στάση απέναντι στις πηγές επιτυγχάνεται η σκόπιμη αναπαραγωγή θέσεων που ευνοούν και προωθούν εθνομηδενιστικούς στόχους.

Τη σκέψη των επιβουλευομένων την Ιστορία μας, αλλά και των ιστοριογράφων συνεργατών τους κατευθύνει ένα πνεύμα «ειρηνισμού», που υποστασιώνει την άποψη ότι αρκούν η απάλειψη των διαιρούντων και ο τονισμός των ενούντων για να αρθεί το «μεσότειχον» (Εφ., 2, 14) μεταξύ εθνών που βρίσκονται σε διάλογο για την επίλυση προβλημάτων στις σχέσεις τους. Η μέθοδος δε αυτή της προβολής των ενούντων και της αποσιώπησης των διαιρούντων εφαρμόζεται και στον Οικουμενισμό, στον διαχριστιανικό διάλογο. Λίγοι όμως μπορούν να κατανοήσουν ότι και στις δύο πλευρές του Οικουμενισμού, Πολιτικού και Θρησκευτικού, το επιδιωκόμενο είναι η εξυπηρέτηση των στόχων και των σχεδίων της αληθινής Υπερδύναμης και της πλανητικής πολιτικής της.

Οικουμενισμός το μυστήριον της ανομίας 11ον


Παρακολουθούν και καταγράφουν τα πάντα....


Θεοτοκάριον -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019
Τη  ΙΘ΄ (19η) Ιανουαρίου, μνήμη των Οσίων Πατέρων ημών και συνωνύμων ΜΑΚΑΡΙΩΝ, του τε αναχωρητού και Αιγυπτίου και του πολιτικού Αλεξανδρέως.                

Μακάριοι οι Όσιοι Πατέρες ημών, σύγχρονοι όντες, ήσαν ο μεν εις από την Θηβαϊδα της Αιγύπτου, εξ ου και Αιγύπτιος επονομάζεται, ο δε έτερος από την Αλεξάνδρειαν, εξ ου και Αλεξανδρεύς αποκαλείται. Ο δε Αιγύπτιος λέγεται και Μέγας, καθό πρώτος και μεγαλύτερος κατά την ηλικίαν. Ο μεν λοιπόν Αιγύπτιος Μακάριος εγεννήθη περί το έτος τα΄ (301), επειδή δε ηγάπησε την αρετήν εκ νεαράς ηλικίας, εφάνη άμεμπτος και ακατηγόρητος εις όλην του την ζωήν. Ότε δε ήτο ετών είκοσιν ή κατ’ άλλους τριάκοντα ανεχώρησεν από τον κόσμον.

Τραμπουκισμός

Συκοφαντούν, εξυβρίζουν και, πλέον ως κυβέρνηση, συλλαμβάνουν

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Είναι πραγματικά φαιδρό, αλλά και ανησυχητικό, μια κυβέρνηση η οποία έχει αφήσει τους πραιτοριανούς της να αλωνίζουν και να τραμπουκίζουν ελεύθερα, η οποία τους έχει παραδώσει μια ολόκληρη συνοικία της Αθήνας για να την κάψουν και να την ισοπεδώσουν, η οποία έχει κολλήσει ένα εκατομμύριο αφίσες με απειλές και ύβρεις, να συλλαμβάνει Ελληνες για παράνομη αφισοκόλληση.

Τους ενοχλούν οι αφίσες με την ερώτηση «Εσείς θα ψηφίσετε τη συμφωνία;», όταν όλη η Αθήνα έχει στολιστεί από την άθλια αφισοταπετσαρία του αριστερού παρακράτους, το οποίο τσακίζει «φασίστες, ρατσιστές, νοικοκυραίους και μικροαστούς», δηλαδή όποιον διαφωνεί με την τρικυμία εν κρανίω από την οποία πάσχει όλος αυτός ο συρφετός.

Σύγχρονοι εφιάλτες με πολιτική άποψη!

Η Ιστορία θα περιποιηθεί καλά όσους βουλευτές ετοιμάζονται να στηρίξουν και στο Κοινοβούλιο το αίσχος των Πρεσπών

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Τον Οκτώβριο του 2017 ο Eλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, επισκέφτηκε την Ουάσινγκτον, οπότε οι Ελληνες υπουργοί, βουλευτές και πολίτες ακούσαμε πρώτη φορά από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ ότι η Ελλάδα θα πληρώσει 1,5 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και ότι με τη συμφωνία αυτή θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί. Χωρίς το θέμα να έχει περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.

Πρώτα το ανακοίνωσε ο Τραμπ και μετά ακολουθήθηκε η αντίστροφη διαδικασία, σαν τον κάβουρα, λες και έπρεπε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι… μπανανία.

Με την επιστροφή του διδύμου Τσίπρα - Κοτζιά από την Ουάσινγκτον έγιναν τα εξής:

Δια να εννοήση δε ο καθείς πόσον μισητή υπήρξε δια την Μητέρα του Θεού η βλάσφημος αίρεσις του Νεστορίου

Θα αναφέρωμεν εδώ, την ιστορίαν την οποίαν διηγούνται οι πατέρες του Λειμωναρίου Σωφρόνιος και Ιωάννης, οι οποίοι γράφουν ούτως: Επήγαμεν εις τον αββάν Κυριακόν τον πρεσβύτερον της Λαύρας του Καλαμώνος, ήτις κείται πλησίον του Ιορδάνου, ο οποίος μας είπε ταύτα. Εν μια των ημερών είδον καθ’ ύπνους την Κυρίαν Θεοτόκον με λαμπρόν και φωτεινόν πρόσωπον, ενδεδυμένην με πορφυρούν ιμάτιον και ακολουθουμένην από δύο ιεροπρεπείς άνδρας, η οποία εστέκετο έξω από το κελλίον μου· εγώ δε εγνώρισα ότι είναι η Δέσποινα Θεοτόκος, και ότι οι δύο άνδρες οι συν Αυτή ήταν οι Άγιοι Ιωάννης ο Βαπτιστής και Ιωάννης ο Θεολόγος.

Τρέχουν να εγκαινιάσουν και το τέμενος!

" Τσίπρα, προδότη, ξεπουλητή,
η Μακεδονία είναι ελληνική"!

Τροπολογία ανάβει «πράσινο φως» (για τον Μάρτιο), αφού οι εργασίες στον Βοτανικό ολοκληρώνονται.
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εκείνοι τρέχουν να εγκαινιάσουν το... τέμενος στον Βοτανικό! Την ώρα που η Συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί σεισμό στο πολιτικό σκηνικό και οδηγεί στη δημιουργία ενός άνευ προηγουμένου τοξικού κλίματος, η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει, θεωρώντας σκόπιμο, μόλις λίγες ώρες μετά την οριακή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε, να καταθέσει τροπολογία για να ρυθμίσει τα οικονομικά του ισλαμικού τεμένους με σκοπό να επισπεύσει την ανέγερσή του! 

ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ" -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΓΚΑΔΑ 190
564 36 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ. : 2310.606920
e-mail: iersyn@iersyn.gr

Θεσσαλονίκη 18/1/2019



 Η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και ο Ιεραποστολικός Σύνδεσμος «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του Θεσσαλονικιού Ιεραποστόλου του Κονγκό, π. Κοσμά Γρηγοριάτη, θα τελέσουν Μνημόσυνο την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί Πατριαρχικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ με τη συμμετοχή του οικείου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και άλλων Ιεραρχών από την Ελλάδα και την Αφρική.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ --1919 - 2019 Εκατό χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ -- Αθωνικά άνθη

Φίλοι αναγνώστες μας ερωτούν τι σημαίνει ο όρος, του οποίου κάνουμε συχνά χρήση: πνευματική παράδοση. Το θέμα είναι καίριο για την απλανή πορεία της Εκκλησίας. Αποτελεί αληθινόν πνευματικόν θησαυρόν και την λυδίαν λίθον του ήθους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, γιατί είναι συμπύκνωση της βιουμένης πνευματικής αληθείας, η σάρκωση της δογματικής διδασκαλίας. Η πνευματική παράδοση άρχισε με το πρώτο κήρυγμα των Αποστόλων, που περιελάμβανε την διδασκαλία του Κυρίου και κατόπιν συνεχίσθηκε με τις αποκαλύψεις του εν τη Εκκλησία λαλούντος αγίου Πνεύματος. Αλλά η διδασκαλία αυτή ήταν συνοπτική. Το Ευαγγέλιον αποτελεί την πλήρη διδασκαλίαν της Εκκλησίας, αλλά σε αδρές γραμμές. Το άγιον Πνεύμα όμως, με την συνεργίαν των καθαρών ψυχών, απεκάλυψε σε όλες τις διαστάσεις και σε κάθε λεπτομέρεια την εν Χριστώ πνευματικήν ζωήν.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ - Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 20/1/2019 Σύνταγμα Αθήνα


Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία η μεγάλη σημαία του Κατσίφα

Η σημαία, που είναι «επικηρυγμένη» από τα Τίρανα θα βρίσκεται στην Αθήνα στο συλλαλητήριο της Κυριακής κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η μεγάλη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που μετά τη δολοφονία του από επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας έχει γίνει «κόκκινο» πανί για τα Τίρανα, θα κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Πρόκειται για τη σημαία που είχε ράψει ο ίδιος ο 35χρονος ομογενής, πριν από ένα χρόνο περίπου, την οποία στη συνέχεια μετέφερε από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, μαζί με φίλους συμπατριώτες του στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο αντίστοιχα.
Για το ράψιμο της σημαίας, ο αδικοχαμένος ομογενής είχε διαθέσει ένα ολόκληρο μηνιάτικο μισθό του, σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα. 
Τον περασμένο Νοέμβριο, στη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας του Κατσίφα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, η μεγάλη σημαία είχε κάνει και πάλι την εμφάνισή της προκαλώντας εκνευρισμό στις αλβανικές Αρχές που επιδόθηκαν σε “κυνήγι” μαγισσών, προκειμένου να την εντοπίσουν και να την κατασχέσουν, ως τεκμήριο... ελληνικού αλυτρωτισμού, χωρίς όμως να το καταφέρουν.


ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

(ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ -ΥΛΙΣΤΕΣ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ – ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ)



ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΟΣΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ http://freevolition.gr/greek_nation.htm ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΥΛΙΣΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ http://freevolition.gr/greece.htm ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΨΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΗΝ «ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΣΤΟ "ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ" ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ… 

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα Αθηνών, στις 20/01/2019 για τη Μακεδονία μας


" Τσίπρα, προδότη, ξεπουλητή,
η Μακεδονία είναι ελληνική"!