ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ

Τη αυτή ημέρα, Κυριακή εβδόμη από του Πάσχα, την εν Νικαία ΠΡΩΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ εορτάζομεν, των Τριακοσίων Δέκα και Οκτώ θεοφόρων Πατέρων.                                                                             

Η Αγία αύτη και Μεγάλη Α΄ Οικουμενική Σύνοδος των τριακοσίων δέκα και οκτώ θεοφόρων Πατέρων συνηθροίσθη εν Νικαία της Βιθυνίας εν έτει τκε΄ (325) μ. Χ. βασιλεύοντος Κωνσταντίνου του Μεγάλου (306 – 337), ετάχθη δε παρά των Πατέρων της Εκκλησίας να εορτάζεται κατά την παρούσαν Κυριακήν η μνήμη αυτής δια την εξής αιτίαν. Επειδή ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός πληρώσας άπασαν την ένσαρκον Αυτού οικονομίαν ανήλθεν εις ουρανούς και αποκατέστη εις τον θρόνον της μεγαλωσύνης Αυτού, θέλοντες οι Άγιοι και Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας να δείξουν ότι αληθώς ο Υιός του Θεού τέλειος ων Θεός εγένετο και τέλειος άνθρωπος και σαρκωθείς και σταυρωθείς και ταφείς και εκ νεκρών αναστάς ανελήφθη εις ουρανούς και εκάθισεν εν δεξιά της μεγαλωσύνης εν υψηλοίς και ότι η Αγία αύτη Πρώτη Οικουμενική Σύνοδος πρεπόντως Αυτόν ανεκήρυξε και ωμολόγησεν ομοούσιον και ομότιμον τω Πατρί, δια τούτο ευθύς μετά την εορτήν της ενδόξου Αυτού Αναλήψεως την παρούσαν εθέσπισεν εορτήν τιμώσα ούτω τον σύλλογον των τοιούτων Πατέρων, οίτινες τον εν σαρκί αναληφθέντα Θεόν αληθινόν και εν σαρκί τέλειον άνθρωπον ανεκήρυξαν. Συνηθροίσθη δε η Αγία αύτη Α΄ Οικουμενική Σύνοδος υπό του Μεγάλου Κωνσταντίνου δια την εξής αιτίαν:

---------------------------

Ο/Η ΧΑΡΙΛΑΟΣ είπε...

Ζεί και βασιλεύει!

Μπορεί οι Θεοφώτιστοι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου [325 μ.Χ] να κατεδίκασαν τον ΄Αρειο και τις αιρετικές θεωρίες του αλλά, ο αρειανισμός... ζεί και βασιλεύει !
Ην ποτέ ότε ούκ ήν έλεγε ο Άρειος για τον Υιό και Λόγο του Θεού, και οι κατ΄επίφασιν ορθόδοξοι προσκυνούν την αιρετική αυτή δοξασία μέσα από την δήθεν εικόνα της Αγίας Τριάδος, η οποία δείχνει τον δήθεν Θεόν Πατέρα ως γέροντα υπερήλικα [είδωλο] δίπλα στην υπόσταση του Θεανθρώπου.

Το θέμα εξετάστηκε και αναλύθηκε ενδελεχώς στις αρχές της δεκαετίας του 1990, αλλά, όμως, οι αιρετικές Εγκύκλιοι και τα σχίσματα της εποχής συνεχίζουν να υφίστανται, τα αιρετικά βιβλία [πρ. "Αρχιεπισκόπου" Νικολάου, Χρυσοστόμου Τζανή κ.α.] κυκλοφορούν ακόμα και συσκοτίζουν, όπως επίσης και ο γνωστός Τόμος Ενώσεως της 27ης Ιανουαρίου του 2019, ο οποίος κατέταξε την παπική αυτή παράσταση στην Παράδοση της Εκκλησίας και στην διαποίμανση των πιστών ![Βλ.Τόμο Ενώσεως, σελ.11]

Χαρίλαος Ι. Στουραΐτης.
Θεολόγος.

---------------------------

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να το στείλεις σε σχόλιο η σε μέιλ να το διαβάσουμε όλοι;;

Προσωπικά θα το δημοσιεύσω ευχαρίστως.

π. Γρηγόριος

Τη ΙΓ΄ (13η) Ιουνίου, μνήμη της Αγίας Μάρτυρος ΑΚΥΛΙΝΗΣ.

Ακυλίνα η Αγία Μάρτυς ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Διοκλητιανού, εν έτει 298 καταγομένη εκ της Βίβλου, πόλεως της Παλαιστίνης θυγάτηρ περιφανούς τινος άρχοντος, Ευτολμίου ονομαζομένου. Πενταετής εβαπτίσθη υπό του Επισκόπου Ευθαλίου, όταν δε έφθασεν εις το δέκατον έτος της ηλικίας της εδίδασκε τας ομήλικας αυτής κόρας να απέχωσι μεν από της πλάνης των ειδώλων, να προσέρχωνται δε εις την πίστιν του Χριστού· όθεν δια την αιτίαν ταύτην διεβλήθη εις τον ανθύπατον Ουλοσιανόν παρά τινος Νικοδήμου. Προσήχθη λοιπόν έμπροσθεν του ηγεμόνος, και ερωτηθείσα ωμολόγησε παρρησία το όνομα του Χριστού. Διο έδειραν αυτήν ασπλάγχνως και με σιδηράς βελόνας πυρακτωμένας διετρύπησαν τα ώτα της, ώστε έρρεον τα αίματα εκ της ρινός. Έπειτα λαβούσα την δια ξίφους απόφασιν, απεκεφαλίσθη και ούτως η μακαρία έλαβε παρά Κυρίου τον αμάραντον του μαρτυρίου στέφανον. Τελείται δε η αυτής Σύναξις και εορτή εις τον μαρτυρικόν αυτής Ναόν, ο οποίος κείται πλησίον εις τον τόπον τον καλούμενον της Φιλοξένου, εν τω περιτειχίσματι. 

-----------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Διαβάζεις όλα αυτά και κατόπιν βλέπεις σήμερα τον Ηγούμενο Εφραίμ για παράδειγμα να έχει πραγματοποιηθεί ολόκληρη αερογέφυρα για να εισαχθεί στην καλύτερη ΜΕΘ της χώρας εκεί όπου πάνε πολιτικοί, Εκκλησιαστικοί ηγέτες κλπ. Δηλαδή το να μεταφερθεί στην κοντινότερη ΜΕΘ και να δείξει ταπείνωση και πίστη στον Θεό από εκεί και έπειτα να αφεθεί στους ιατρούς δεν ήταν αρκετό; Οι γιατροί για παράδειγμα στην Θεσσαλονίκη δεν ήταν καλή επιλογή; Αλλά προφανώς άλλες ΜΕΘ έχουν για τον λαό όπου μπορεί να φτάνουν και το 100% σε θνησιμότητα (Αγρίνιο κλπ) και άλλες για τα μεγάλα κατά τους ίδιους κεφάλια.... Φαίνεται πάντως ότι δίνει μάχη εδώ και πολλές μέρες τώρα οπότε ας συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για να μετανοήσει και να σωθεί. Μακάρι όλο αυτό να έχει ευτυχή κατάληξη και για τον ίδιο και για την Ορθοδοξία γενικότερα....

“O εις και η Αλήθεια αποτελούν την πλειοψηφία"

Στα θέματα της πίστεως και της αγιοπνευματικής εκκλησιαστικής διοργανώσεως ουδεμία αξία ή σημασία έχουν αποφάσεις, που λαμβάνονται κατά πλειονοψηφία ή ακόμη και παμψηφία, εάν έρχωνται σε αντίθεση και σύγκρουση με τα δόγματα και τους κανόνες της Εκκλησίας. Στις περιπτώσεις αυτές έχει απόλυτη εφαρμογή η αρχή: «Ο εις και η αλήθεια αποτελούν την πλειοψηφία». Με βάση την αρχή αυτή διασφαλίσθηκε η Ορθοδοξία δια μέσου των αιώνων και συνετρίβησαν οι αιρέσεις και τα σχίσματα. Αρκεί να θυμηθούμε τι συνέβη κατά την επί δεκαετίες κυριαρχία των Αρειανών κατά τον Δ΄ αιώνα, ότε η πλειονοψηφία ή και η παμψηφία πολυαρίθμων Συνόδων, που αποδείχθησαν ληστρικές ή ψευδοσύνοδοι, ετάχθησαν υπέρ της αιρέσεως του Αρείου και εναντίον της Ορθοδοξίας. Οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας όχι μόνο δεν υπετάχθησαν στις αποφάσεις αυτές των ψευδοσυνόδων, αλλά όρθωσαν το ανάστημά τους επί των επάλξεων της Ορθοδοξίας, όπως ο Μέγας Αθανάσιος. Είναι ίσως η συγκλονιστικώτερη περίπτωση στην εκκλησιαστική ιστορία, που επιβεβαιώθηκε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, ότι «Ο εις και η αλήθεια αποτελούν την πλειοψηφία». Εάν ο Μέγας Αθανάσιος συνεμορφώνετο με την αρχή της πλειονοψηφίας και υπετάσσετο εις τις αντικανονικές και αντορθόδοξες αποφάσεις της, θα επρόδιδε την ιδιότητά του, ως αληθινού ορθοδόξου Ιεράρχου και Επισκόπου, που έχει σαν ύψιστη αποστολή την προάσπιση μέχρι θανάτου της εμπιστευθείσης σε κάθε αληθινό επίσκοπο Ιεράς Παρακαταθήκης, της αποκαλυφθείσης από τον Εσταυρωμένο Θεό της Αγάπης, Αληθείας και τότε αντί της Κυριακής της Ορθοδοξίας θα εορτάζετο ο θρίαμβος της Αιρέσεως και στη θέση του Μεγάλου Αθανασίου θα δοξολογείτο ο Άρειος!

Μητροπολίτης πρ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος: ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ! «ΒΑΛΑΜΕ ΤΟ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ!»

Η Ερίτιμος Κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, δηλ. η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, απέδειξε, ότι δεν είναι άξια για την θέση, την οποίαν κατέχει!

Αναφερομένη στην υπογεννητικότητα, η οποία εμφανίζεται σήμερα στην Ελλάδα, είπε να μη ανησυχούμε, διότι οι μετανάστες μπορούν να αναπληρώσουν το κενό, αρκεί να πολιτογραφηθούν ως Έλληνες, δηλ. αρκεί να τους δοθεί η Ελληνική υπηκοότης!…

«Η κα Σακελλαροπούλου μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank με σκοπό να παρουσιάσει την πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια που αρχίζει για το δημογραφικό, εκεί μάς πληροφόρησε ότι είναι «αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.
Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!
Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει και σημείωσε ότι από το 2011, όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, η χώρα μας έχει μπει σε μια νέα φάση, πρωτοφανή στα μεταπολεμικά χρόνια».

Με άλλα λόγια σε λίγο θα είμαστε εμείς οι ξένοι στον τόπο μας και οι Μουσουλμάνοι Μετανάστες τα αφεντικά μας!

Γι’ αυτό άλλωστε και τούς ταΐζουμε με μεγάλη απλοχεριά διά των Μη Κυβερνητικών Μονάδων φιλοξενίας των! Πολλοί Έλληνες πεθαίνουν από την πείνα, αλλά οι Μετανάστες καλοπερνούν! Διαβάζουμε τα εξής φοβερά:

« Μία απίστευτη δήλωση έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, καθώς ζήτησε την «ανανέωση» τoυ ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες!

Συγκεκριμένα η ΠτΔ μίλησε για το θέμα της ενσωμάτωσης των παράνομων μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «η ομαλή ένταξη τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».
Η Κυρία Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αγαπάει πολύ τη …γατούλα της, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Ιδού γιατί ακριβώς την κατηγορούν:

«Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενοχλείται από την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Αφού δεν διανοείται να ασπαστεί τον Σταυρό.

Αφού εξαφάνισε από το γραφείο της, την Ελληνική Σημαία και τις πιστόλες του 1821.

Αφού είχε δηλώσει πως θεωρούσε πιο… σημαντικό το δεύτερο κύμα της πανδημίας από την τουρκική επιθετικότητα.

Αφού έχει πει πως «Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην (πολυαγαπημένη της) παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας σε μια δήθεν εθνική ασφάλεια». Αφού έχει δώσει συνεντεύξεις που τάσσεται κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, «οδηγεί στην ανελευθερία»…

Δεν θα πρέπει λοιπόν να μας προξενεί και μεγάλη εντύπωση το ότι η ΠτΔ βλέπει ως «λύση» του Δημογραφικού, την εκμετάλλευση του… πολυπολιτισμικού έμψυχου υλικού, που συσσωρεύεται στην Ελληνική επικράτεια με ταχύτατους ρυθμούς.

Παραφράζοντας τα λεγόμενα της ΠτΔ, οφείλουμε να πούμε:

«Δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν παιδιά. Είναι ότι εσείς δεν θέλετε τους Έλληνες».

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα λεγόμενα της ΠτΔμας,τι να πούμε εμείς, δεν φαίνεται το πόσο πολύ αγαπάει:

ΤΗΝ χώρα μας!

ΤΗΝ θρησκεία μας!

ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΊΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ!!!!

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΌΣΟ ΠΟΛΎ ΘΈΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΊ!!!!!!!!

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Η ΜΌΝΗ ΠΟΥ ΜΊΛΗΣΕ ΌΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΘΑ ΤΟ ΛΎΣΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΈΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΥΡΉΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΛΈΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΊΓΟΥΜΕ ΑΛΛΆ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΆΣΤΕ….

ΜΕΤΆ ΑΠΌ ΟΛΑ ΑΥΤΆ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΎΕΣΤΕ ΌΛΟΥΣ ΑΥΤΟΎΣ;;;;;;;;;

ΌΤΙ ΘΈΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!!!!!!!!!

Έλληνες αδελφοί μου,

Ξυπνάτε από τον λήθαργο! Η Ελλάδα πεθαίνει! Η

Ορθοδοξία πωλείται! Οι Κυβερνώντες την Χώρα μας

ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ!

Προστατεύουν τους Μετανάστες! Δηλ. βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!

+ Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και

Αιγιαλείας Αμβρόσιος

"Ο.Τ."

-------------------------------

Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὡς σκληροπυρηνικοί νεοταξῖται πού εἶναι οἱ γαλάζιοι καί κόκκινοι Τσίπραι, ἦτο ἑπόμενον νά τοποθετήσουν στόν προεδρικόν θῶκον μίαν ὁμόφρονά των! Ἔτσι, ἡ ΠΡΟΔΟΣΙΑ τῆς χώρας καί τό γκρέμισμα ὅλων τῶν ἀξιῶν βαίνουν πολύ καλῶς, ὅπως ἔχουν σχεδιασθῆ ἀπό τόν διεθνῆ Σατανισμόν. Τό μόνον περίεργον εἶναι ὅτι ὑπάρχουν πολλοί σοβαροί καί ἔντιμοι Ἕλληνες πού ἀποδέχονται τούς ὡς ἄνω ὀλετῆρες τῶν πάντων! Τελικῶς, συμπεραίνω ὅτι ὁ ἀριστερισμός, ὁ ὁποῖος κυριαρχεῖ παντοῦ, εἶναι μία βαρεῖα ἀσθένεια τοῦ νοός!

-------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Και τί μπορούμε να κάνουμε.... Για Πρόεδρο δεν λογαριάζουν καν τον λαό. Αποφασίζουν μόνοι τους. Όχι βέβαια ότι αν αποφάσιζε ο λαός θα υπήρχε καλύτερο αποτέλεσμα αφού οι επιλογές θα ήταν σίγουρα περιορισμένες....

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. (Αφιερωμένη σε όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι  δια την Εκκλησίαν. Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας. Τουναντίον μάλιστα και έβλαψε ταύτην καιρίως παραγνωρίσασα όλως τον αληθή αυτής προορισμόν και θεωρήσασα εαυτήν μέχρι τούδε απλούν εργαστήριον δεσποτάδων και  παπάδων, ους στρατολογούσα συνήθως εκ της κοινωνικής υποστάθμης, άνευ ελέγχου παιδείας και ηθικής, εξαποστέλλει αυτούς ουχί ως ποιμένας, αλλ΄ ως λύκους βαρείς, μη φειδομένους του ποιμνίου του Κυρίου. Παρά τοιούτου σωματείου επαναλαμβάνομεν και πάλιν, ότι ουδέν απολύτως αγαθόν  έχομεν να προσδοκώμεν. Πάσας τας ελπίδας ημών αναθέτομεν εις την ιδιωτικήν πρωτοβουλίαν εκείνων, οίτινες ακμαίον έτι διασώζοντες αυτοί το θρησκευτικόν αίσθημα και κηδόμενοι της τιμής και αξιοπρεπείας της Εκκλησίας και της  θρησκευτικής διαπαιδαγωγήσεως του Έθνους ημών θέλουσι και δύνανται να συντελέσωσιν εις ανύψωσιν του εκκλησιαστικού γοήτρου και εις αναρρίπισιν του θρησκευτικού παρ΄ ημίν αισθήματος.

«ΕΦΗΜΕΡΙΣ»  7-4-1888.

Onuphrius of Egypt

 Saint Onuphrius flourished in the fourth century, first in the cenobium near Hermopolis of Thebes in Egypt, and later as a solitary in the desert, where he was discovered by Saint Paphnutius. When Paphnutius first encountered him deep in the desert, he was affrighted at the Saint's appearance, seeing him covered with hair like a wild beast and naked except for a garment sewn of leaves covering his loins. After relating his life and the bitter conflicts he had endured as a hermit, Onuphrius told Paphnutius that he was about to die, and that Paphnutius had been sent to bury him, which soon came to pass. Although Paphnutius desired afterwards to remain in the Saint's cave, as soon as he had buried him, the cave fell in and the palm tree, which had furnished the Saint with dates withered up, indicating that it was the will of God that Paphnutius return to his monastery and make Saint Onuphrius known to all.