Το Βατικανό υποκαθιστά την Βηθλεέμ και ο Παπισμός υποκλέπτει την προσδοκία!

Πρέπει να θλιβώμεθα, διότι συνεορτάζομε τα Χριστούγεννα με τους Φράγκους της Δύσεως και όχι με τους Ορθοδόξους των Αγίων Τόπων. Το Βατικανό υποκαθιστά την Βηθλεέμ και ο Παπισμός υποκλέπτει την προσδοκία! Πότε θα αντιληφθώμεν την θανατηφόρον αυτήν παγίδα εκ του οικουμενιστικού Oυνιτικού συνεορτασμού;

Δεν το κάνετε όμως, και δεν θα το κάνετε ποτέ! -- Του αείμνηστου Ιωάννου Κορναράκη Καθηγητού Πανεπ. Αθηνών

...Γράφετε, σεβαστοί πατέρες, ότι οι οικουμενιστές πατριάρχες και λοιποί, αυτήν την παναίρεση του οικουμενισμού:
«την διδάσκουν “γυμνή τη κεφαλή”, την εφαρμόζουν και την επιβάλλουν στήν πράξη κοινωνούντες παντοιοτρόπως μέ τούς αιρετικούς, με συμπροσευχές, ανταλλαγές επισκέψεων και ποιμαντικές συνεργασίες»!

Με το κείμενο αυτό, περιγράφετε κατά λέξη τον ΙΕ΄ κανόνα της πρωτοδευτέρας, ο οποίος σας δίνει το δικαίωμα να διακόψετε το μνημόσυνο των πατριαρχών, αρχιεπισκόπων και επισκόπων.

Δεν το κάνετε όμως, και δεν θα το κάνετε ποτέ!

Δεν μνημόνευσε τον «Κιέβου Επιφάνιο» ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων

Στη Σύρο λειτούργησε την Κυριακή, εορτή των Θεοφανείων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας δεν μνημονεύτηκε (στα Δίπτυχα) ο «Κιέβου Επιφάνιος» στον κατάλογο των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ούτε και κατά την εορτή των Χριστουγέννων είχε γίνει μνημόνευση του «Κιέβου Επιφανίου» από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Ύμνοι Χριστουγέννων -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

Τη Η΄ (8η) Ιανουαρίου, μνήμη της Οσίας μητρός ημών ΔΟΜΝΙΚΗΣ.                                      
Δομνίκα η Οσία έζησε κατά τους χρόνους Θεοδοσίου το μεγάλου εν έτει τπδ΄ (384), καταγομένη από την Καρθαγένην ή Καρχηδόνα της Αφρικής. Δια τινα υπόθεσιν επήγεν αύτη εις Κωνσταντινούπολιν μετ’ άλλων τεσσαράκοντα παρθένων, όπου ο τότε πατριαρχεύων Νεκτάριος τας εδέχθη εκ θείας αποκαλύψεως, και τας ηξίωσε του θείου Βαπτίσματος. Μετά το Βάπτισμα η Αγία Δομνίκα έγινε Μοναχή και αφού ηγωνίσθη με πόνους ανδρικούς έφθασεν εις το άκρον της ασκήσεως, ώστε ηξιώθη να ενεργή θαύματα. Εν τούτοις λοιπόν διαλάμψασα προς Κύριον εξεδήμησεν.

Πατριαρχείο Μόσχας: ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυστήρια τῶν παπικῶν

Ὁ ἐκπρόσωπος τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας ὡς ὑπουργός τῶνξωτερικν τῆς Ρωσικῆςκκλησίας ἔκαμε πρόσφατα μερικές δηλώσεις, πού μᾶς παραξένεψαν. Εἶπε δηλαδή, ὅτιμες στή Ρωσία “ἀναγνωρίζομε στήν πράξη τά Μυστήρια τῶν παπικῶν, καί ἄννας παπικός κληρικός προσέλθει στήν Ὀρθοδοξία, τόν δεχόμαστε ὡς κληρικό”...

Δημογραφική βόμβα: Το 2035 θα είμαστε 800.000 λιγότεροι!

Λιγότερα από 10.000.000 άτομα εκτιμάται ότι θα κατοικούν στον ελλαδικό χώρο το 2035, ενώ, αν δεν αναστραφεί από τώρα η πτωτική πορεία της αναγέννησης του πληθυσμού, το μέλλον προμηνύεται ακόμη πιο δυσοίωνο με ορίζοντα το 2050

Ο καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Βύρων Κοτζαμάνης σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις αρμόδιες κρατικές Αρχές και την κυβέρνηση τονίζοντας ότι το 2035 στην πλέον ευνοϊκή περίπτωση θα είμαστε 700.000 έως 800.000 λιγότεροι σε σχέση με το 2018, και ασφαλώς λιγότεροι από 10.000.000.

Πεντήκοντα χρόνια μετά το σχίσμα -- Οι Παλαιομερολογίται – Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ – ΓΑΜΒΡΟΥΛΙΑΣ, Θεολόγος – Καθηγητής.

«Οι Γ.Ο.Χ. έσχισαν την Εκκλησίαν της ΅Ελλάδος ή μάλλον απεσχίσθησαν από την Εκκλησίαν της Ελλάδος». 
Ούτως έγραψεν ο «Ορ. Τύπος» εναντίον των Γ.Ο.Χ. Αναληθέστατον είναι τούτο. Αληθέστατον είναι ότι οι Γ.Ο.Χ. είναι οι συνεχισταί της Μίας, Αγίας, Αποστολικής  Καθολικής Εκκλησίας εις τον Ελλαδικόν χώρον. Δημιουργοί σχισμάτων είναι οι προσθέτοντες ή αφαιρούντες από την αποκεκαλυμμένην αλήθειαν, από την Ορθοδοξίαν και ουχί οι εμμένοντες εις αυτήν. Α΄) Ερωτώμεν την διεύθυνσιν του Τύπου είναι διδασκαλία του Σωτήρος, η ενιαία εκδήλωσις υπό των πιστών της Θείας Λατρείας, ενί στόματι και μια καρδία; «Σήμερον τα άνω της κάτω και τα κάτω της άνω συνεορτάζει»; Έγινε αιτία η εισαγωγή του Νέου Εορτολογίου να διασπασθή η Ενότης της Εκκλησίας εν τη εξωτερική θεία Λατρεία, όπως ομολογεί ο αείμνηστος Ανδρούτσος εις την Συμβολικήν του;

Το μεγάλο μυστικό…! -- Του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Ομ. Καθηγητού Παν. Αθηνών

Όλο το πνεύμα του Ευαγγελίου του Χριστού, από τη στιγμή που πραγματοποιούμε την πρώτη κατάδυσή μας στην ιερή κολυμβήθρα του Μυστηρίου του Βαπτίσματος, μας εντάσσει σε μια μεταμορφωτική πορεία. Η πνευματική μας προσπάθεια δεν προσδιορίζεται μόνο ως ακρόαση του λόγου του Θεού και ως εφαρμογή ορισμένων εντολών. Προβάλλεται και διευκρινίζεται σαν μια διαδικασία δημιουργίας νέας ζωής! Θα έλεγε κανείς ότι, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της φύσεως του ανθρώπου, η νέα ζωή κατανοείται σαν μια οντολογική μεταβολή με σαφή τον εξελικτικό της χαρακτήρα από την πνευματική νηπιότητα στην ανδρική πνευματική ωριμότητα, εφ’ όσον οφείλουμε να φτάσουμε «οι πάντες εις την ενότητα της πίστεως και της επιγνώσεως του υιού του Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού».

Ο κλήρος πέφτει στον …κλήρο -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο ποντικός βεβαίως φεύγει. Αλλά ο κ. Τσίπρας, προς ώρας, δυστυχώς μένει!...
«Είπαμε ψέματα πολλά, / ας πούμε και μια αλήθεια: Φορτώσαμε ένα ποντικό/ εννιά κιλά ρεβίθια, κι αυτού στα μεσοσάμαρα / σαράντα κολοκύθια. Τα κολοκύθια είχαν νερό / και το νερό βατράχια, και τα βατράχια λάλαγαν / κι ο ποντικός εσκιάχτη και το φορτίο το’ ριξε / και πιλαλώντας φεύγει».
            Η Κυβέρνηση θυμήθηκε το «στοιχειωμένο» μετρό της Θεσσαλονίκης που σαν το γιοφύρι της Άρτας «ολημερίς το κτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν» και απεφάσισε να οργανώσει ένα πανηγυράκι εγκαινιάζοντας βέβαια όχι τη λειτουργία του μετρό, αλλά ένα και μοναδικό σταθμό. Εγκαινιασθείς ο ίδιος πρωθυπουργός. Η φιέστα θυμίζει το δημοτικό άσμα «Ποντικός σαμαρωμένος»:
            Χάος και πολιτιστικό κενό αφήνει στη Συρία η απρόσμενη απόφαση Τραμπ να αποσύρει τις εκεί αμερικανικές δυνάμεις, ενέργεια που οδήγησε σε παραίτηση τον υπουργό του της Εθνικής Αμύνης.

Μητρ. Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος : «Νυν υπέρ πάντων ο αγών!»

«Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί, την μελαγχολικήν ατμόσφαιραν, εντός της οποίας κατ’ ανάγκην ζώμεν και αναπνέομεν επ’εσχάτων εξ αιτίας της μανιώδους διώξεως της Εκκλησίας μας, και δη και του ηρωϊκού Εφημεριακού μας Κλήρου, διώξεως την οποίαν εφαρμόζουν οι σήμερον Κυβερνώντες την Ελλάδα μας, ως οξυγόνον ψυχής ήλθεν η από 19ης ληγ. μηνός «ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ», ήτοι των είκοσι δύο (22) εν Χριστώ Αδελφών μας της Βορείου Ελλάδος, ήτις εδημοσιεύθη κατ’ αυτάς δια της διαδικτυακής εφημερίδος Romfea.gr και η οποία αναφέρεται εις το παμμέγιστον ζήτημα της κατακριτέας Συμφωνίας των Πρεσπών και της Ελληνικής Μακεδονίας.