ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΝΕΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ

1. Όποιος ορθόδοξος έλληνας, που επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη, δεν επέστρεψε περισσότερον έλληνας και θερμότερος ορθόδοξος, σημαίνει ή ότι δεν αισθανότανε ως ελληνορθόδοξος ή ότι ούτε σκέφτηκε ορθά, ούτε αισθάνθηκε τη φρίκη ενός απέραντου τουρκικού νεκροταφείου, που τώρα αριθμεί δέκα εκατομμύρια πτώματα. Ναι, ένα φρικαλέο νεκροταφείον είναι ολόκληρο το τουρκικόν έθνος, στα μάτια ενός ορθοδόξου χριστιανού, που προεκτείνει το όμμα της ψυχής του πέραν από την εμβέλεια, που αγγίζει την Κωνσταντινούπολη και πέραν από τις αισθητές πραγματικότητες. Περισσότερα από πενήντα εκατομμύρια παιδιά του Θεού, απόγονοι της Άγαρ, πλέουν μέσα στο ερεβώδες σκότος του Κορανίου, που ετεχνούργησεν ο σατανάς δια μέσου ενός επιληπτικού καμηλέρη, νεκρά, άταφα, πτώματα! Αληθινή συμφορά, για αμέτρητα πεντάκις εκατομμύρια ανθρώπων, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, από τον έκτον αιώνα μέχρι σήμερα που, αντί να αναγεννηθούν μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, να λάμψουν με τη χάρη του βαπτίσματος, να αγιασθούν και να καταστούν «κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού», γεννώνται στο σκότος, ζουν στο ζόφο της αγνωσίας, χωρίς πνευματική ζωή, νεκρωμένα και πορεύονται για τα αιώνια κτηνώδη πιλάφια και τα φιλήδονα ουρί! Κόλαση αφόρητη!…

-------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Κάπως έτσι ένοιωσα κι εγώ στην επίσκεψή μου στο ναό της καρδιάς μας. Ακούμπησα σε μια κολώνα, παρ΄ότι με εμπόδιζαν οι σκαλωσιές που είχαν εγκαταστήσει στο κέντρο του ναού, η ομορφιά και το μεγαλείο του απλωνόταν ενώπιόν μου. Η αλήθεια είναι ότι αναπάντεχα δάκρυα κύλισαν από τα μάτια μου, καθώς ταξίδευα με το νου μέσα στο χρόνο. Αφουγκραζόμουν κατανυκτικές ψαλμωδίες με γνώριμες λαλιές. Όταν ανέβηκα στον ανηφορικό διάδρομο στο γυναικονίτη τα ψηφιδωτά και η θέα του ήταν μοναδικά.

Για την επέτειο της Άλωσης

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=MHbOgtG0YhM

Οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» ερμηνεύουν τον Ύμνο «Ο Στρατηγός» ο οποίος είναι αφιερωμένος  στον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά και στην προαιώνια πρωτεύουσα του Ελληνισμού Κωνσταντινούπολη. Σε μια εποχή συνεχών προκλήσεων για τον Ελληνισμό, τραγούδια σαν τον «Στρατηγό» τονώνουν το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και θυμίζουν σε όλους την ταυτότητα και την Ιστορία μας.  Μουσική: Άρτ Κυδωνάκης & Φώτης Μήλιος. Στίχοι: Κώστας Ξηρογιάννης. Ακολουθούν οι στίχοι:

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ

Με δυό φτερά μεγάλα κι ασπρογκρίζα
και πόθους που δε χάσανε τη ρίζα,
θαλασσοπούλι βγήκε στ' ανοιχτά...
Μ' Αιγαιοπελαγίτικο ''αέρα'',
στη Σμύρνη πάει να διώξει τη φοβέρα
και μήνυμα να γράψει ''Λευτεριά''...

Ο Στρατηγός θα σηκωθεί
κι από τη θήκη το σπαθί,
θα βγάλει πάλι κοφτερό,
γυαλιστερό κι αστραφτερό
και με αρχάγγελου εντολή
θα δώσει τη χαριστική βολή,
σε ανευλόγητους λαούς
και στης Ελλάδας τους εχθρούς...

Με δυό φτερά και κόντρα στη διχόνοια,
με όνειρα από γέρους και εγγόνια,
θαλασσοπούλι έστειλα πραματευτή....
Από το Κάβο Ντόρο ως την Πόλη
φωνάζει δυνατά ν' ακούσουν όλοι,
πως τ' άδικο ο Θεός δεν το ευλογεί...
Ο Στρατηγός θα σηκωθεί
κι από τη θήκη το σπαθί,
θα βγάλει πάλι κοφτερό,
γυαλιστερό κι αστραφτερό
και με αρχάγγελου εντολή
θα δώσει τη χαριστική βολή,
σε ανευλόγητους λαούς
και στης Ελλάδας τους εχθρούς...

Πηγή: https://erosellas.blogspot.com

Ευχαριστούμε για την ΑΝΑΡΤΗΣΗ – ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ!