Μνήμη της οπτασίας Κοσμά μοναχού, φοβεράς και ωφελίμου

Το δέκατο τρίτο χρόνο της βασιλείας του Ρωμανού ( 920-944μ.Χ.), ζούσε στη Βασιλεύουσα (Κων/πολη) κάποιος άνδρας, που υπηρετούσε σαν ένας από τους πιο έμπιστους φύλακες του βασιλικού κοιτώνα του Αλεξάνδρου, προκατόχου του Ρωμανού στο θρόνο. Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος προτίμησε τη μοναχική ζωή. Έγινε μοναχός με τ' όνομα Κοσμάς, και αργότερα ηγούμενος του μοναστηριού που βρίσκεται κοντά στο Σάγαρη ποταμό. Κάποτε όμως τον χτύπησε μια πολύ βαριά αρρώστια, που τον ταλαιπωρούσε για πολύ καιρό. 

Απόδοσις Εορτής -- Του ιατρού κ. Κυπριανού Χριστοδουλίδη

Η μετάθεση τής εορτής τού Πάσχα τήν ημέραν τής Αποδόσεως
Ο τρισάγιος Θεός δίδει εαυτόν καί ο άνθρωπος ανταποδίδει 

https://kyprianoscy.blogspot.com/2020/04/blog-post_31.html

ΑΝΑΓΚΗ ΕΛΕΓΧΟΥ -- του αειμνήστου Στεργίου Σάκκου Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Ένα από τα πιο φυσιολογικά γνωρίσματα του ανθρώπου είναι το ενδιαφέρον του για την ζωή και την υγεία του. Όλοι προσέχουμε τον εαυτό μας· αγωνιζόμαστε για τη συντήρησή του, αγωνιούμε για τη διατήρησή του, φροντίζουμε για την καλύτερη κατάστασή του. Οι προσπάθειές μας οι καθημερινές – από την πιο απλή ασχολία ως και την ίδια μας την εργασία – οι επιστήμες όλες – από την ιατρική ως και την αστρονομία – ο πολιτισμός που καλλιεργούμε, με μια λέξη τα πάντα αποβλέπουν στον έλεγχο και στην φροντίδα της φυσικής μας ζωής. Και είναι πράγματι σωστό αυτό το ενδιαφέρον, αφού ο ίδιος ο Πλάστης μας φύτεψε μέσα μας ισχυρό το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως και είναι ευλογημένο, όταν δεν γίνεται αυτοσκοπός και δεν καταντά θεότητα για τον άνθρωπο. Αλλά εμείς, όσοι έχουμε βαπτισθεί στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, υποτίθεται ότι ζούμε εκτός από την φυσική ζωή και την πνευματική ζωή της πίστεως.

ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ


Τη Η΄ (8η) Απριλίου, ο Άγιος Νεομάρτυς ΙΩΑΝΝΗΣ ο ναύκληρος, ο εν τη Κω μαρτυρήσας εν έτει αχξθ΄ (1669), πυρί τελειούται.

Ιωάννης ο του Χριστού Άγιος Νεομάρτυς ηξιώθη των μαρτυρικών στεφάνων εν τη νήσω Κω κατά το έτος 1669, έλαβε δε χώραν το Μαρτύριον αυτού ούτως: Αγαρηνοί τινες, άγνωστον δια ποίαν αιτίαν, μεταχειρισθέντες επ’ αυτού μαγικάς τινας τέχνας, τον έκαμαν έξω φρενών και έπειτα τον ετούρκευσαν. Μετ’ ολίγας δε ημέρας, ελθών εις αίσθησιν και αντιληφθείς εαυτόν περιτετμημένον και λευκόν σαρίκιον φέροντα εις την κεφαλήν, ελυπήθη δια το κακόν το οποίον έπαθε και απορρίψας το σαρίκιον έζη πάλιν χριστιανικώς και μετανοών ενώπιον του Θεού με δάκρυα και στεναγμούς δια το ακούσιον πταίσμα του. Ιδόντες οι Αγαρηνοί ότι μετεμελήθη και είναι πάλιν Χριστιανός, επέπεσον κατ’ αυτού με ορμήν και αφ’ ου τον έδειραν ανηλεώς, τον έρριψαν εις την φυλακήν, μετ’ ολίγας δε ημέρας τον εξήγαγον πάλιν εκείθεν και προσεπάθουν με διαφόρους τρόπους να τον μεταστρέψουν εις την θρησκείαν των.

Ο τυφλός προ του Σταυρού...

Τι είν' η βοή στο Γολγοθά που κόσμος τρέχει απάνω; 
-Πηγαίνουν να σταυρώσουν δυο μαζί με κάποιον πλάνο. 
-Ποιοι ναν οι δυο, που εκδικητής ο χάρος τους προσμένει;
 
-Κλέφτες, φονιάδες, άρπαγες, κακούργοι ξακουσμένοι.
 
-Και ποιος ο πλάνος που κι αυτός θα σταυρωθή μαζί τους;
 
-Τους Φαρισαίους ρώτησε, είναι δουλειά δική τους!
 
-Θα πάω να δω...
 

-----------------------------------


Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Ὡραιότατον ποίημα! Τό ἀπήγγειλε ἡ μητέρα μου κατά τήν Ἑορτήν τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τό 1933, ὡς μαθήτρια Δημοτικοῦ ὀκτώ ἐτῶν τότε, καί ὅλος ὁ κόσμος πού τήν ἄκουσε ἔκλαιγε γοερῶς!!! Ἀκόμη, στά 95 της σήμερα, τό θυμᾶται ἀπ' ἔξω!!!
---------------------------------------
Σταύρος Τ. είπε...
Να την χαίρεσαι κ. Δημήτρη
----------------------------------------
Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
Σ' εὐχαριστῶ, Σταῦρε!

What more could I do?

Messolonghi
Lord Byron’s final days were spent at Messolonghi where he arrived in January 1824. He knew that the immediate challenges confronting the Greek struggle for independence were less military or economic and more political. His main priority was not to make war on the Turks but peace among the Greeks.
On the 9th April 1824, Lord Byron, having being soaked by rain whilst riding, suffered fever and rheumatic pains and within days was fighting for his life. “I have given Greece my time, my means, my health – and now I give her my life! – what more could I do?” were his last words.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ '21 ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ, ἀναπληρώτρια καθηγήτρια τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν


Τάδε έφη ο δάσκαλος ...

Αγαπητοί ευγενείς αδελφοί Δημήτριε και Ιωάννα, φθονεροί εχθροί και πολέμιοι Κωνσταντίνε Αργυρακόπουλε και Σταύρε Τάκα, ακατάληπτε αδολέσχη Κυπριανέ Χριστοδουλίδη και θλιβερό φερέφωνο του Σατανά Μαρίνε Ριτσούδη, χαίρετε εν Κυρίω;;;
Είτε χαίρετε, είτε λυπάστε, ήθελα απλά να σας ενημερώσω πως ακόμη και να έφευγα κάποια στιγμή από την Σύνοδο, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να συνταχθώ με πρόσωπα τα οποία, παρότι η κακία τους και η αμορφωσιά τους "βγάζει μάτι", παριστάνουν τους απλανείς εκκλησιολόγους, εσχατολόγους και θεολόγους, αλλά στην πραγματικότητα και αιρετικότατες θέσεις εκφράζουν, αλλά - το κυριότερο - και το ήθος τους απέχει παρασάγκας από το αγαπητικό, ταπεινό και φιλάδελφο ήθος, που έχουν οι άγιοι με το οποίο ΕΛΚΥΟΥΝ τους άλλους προς αυτούς.
Αυτά για να μη τρέφετε ελπίδες, ορισμένοι από εσάς, ότι αποτελείτε "εναλλακτική λύση". Άλλωστε ακόμη και στην περίοδο των Κατακομβών, θα υπάρχουν μαϊμού "κατακομβίτες" (όπως υπήρχαν και στην Σοβιετική Ένωση, για όποιον έχει διαβάσει σχετικά).

Υ.Γ. Μη κάνετε τον κόπο να απαντήσετε εδώ, διότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ πλέον με το παρόν γελοίο ιστολόγιο (το οποίο απαγορεύω στο εξής να αναδημοσιεύει κείμενά μου). Όποιος θέλει κάτι, μπορεί να με βρει στο
email
μου.
------------------------------------
Marinos Ritsoudis είπε...

Η ελεύθερη έκφραση είναι αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα, οι κατηγορίες άνευ αιτιολογίας, ξεγυμνώνουν την εσωτερική ποιότητα του συκοφάντη.
Εάν κακώς μίλησα, μίλα περί του κακού.

Τα υπόλοιπα είναι όλα για το βάθρο των εντυπώσεων, που τρίζει το βάθρο του κοινωνικού προφίλ που ο καθένας έχει στήσει.


Δεν το αποδεχομαι αγαπητέ, στο επιστρέφω μέχρι να αιτιολογήσεις τους χαρακτηρισμούς και να μού δωθεί το δικαίωμα της απάντησης.
Ο Κύριος να μας φωτίζει όλους, συγχώρα με που σε πίκρανα, δεν σε πίκρανα εγώ, ο Λόγος Τού Κυρίου σε πίκρανε, που είναι η μάχαιρα.

----------------------------
Σταύρος Τ. είπε...
Δυστυχώς Μαρίνε είχες δίκιο
Κι ο Νικόλαος νομίζει τώρα ότι κάτι σπουδαίο έκανε, ο δυστυχής...με ένα τόσο άσχημο κείμενο, ομιλεί παράλληλα για "αγαπητικό, ταπεινό και φιλάδελφο ήθος"
Εγώ θα του ευχηθώ, όπως και προχθές, να είναι καλά και να τα πάει καλύτερα κι ας μην μιλήσει ποτέ με εμάς τους "κακούς", "αμόρφωτους", "αιρετικούς" και πλανεμένους

ξέχασα και το "φθονερούς"
----------------------------------
Ανώνυμος είπε...
Γιατί τέτοια επίθεση; Τί συνέβει; Πολύ βαριά λόγια που δεν νομίζω ότι τα εννοεί στο βαθμό που τα λέει....
Ας ηρεμήσουμε όλοι...δυστυχώς η καραντίνα και γενικά η υπάρχουσα δυσάρεστη κατάσταση τσιτώνει τα νεύρα περισσότερο από όσο πρέπει..

-----------------------------------
Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...
Δεν φταίει η καραντίνα αγαπητέ, η καραμπίνα των αιρέσεων που θερίζει φταίει...
---------------------------------------
Ανώνυμος είπε...
Πολλά φταίνε δυστυχώς...πολλά...κρίμα να βλέπω τέτοια ένταση και τέτοιο χάσμα σε εποχές και από ανθρώπους που δεν περίμενα και δεν πρέπει...
Προσεύχομαι να υπάρξει ομόνοια, συνεννόηση και ειρήνη αναμεταξύ σας πάλι.

-----------------------------
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...
Από τήν δική μου μεριά δέχομαι καί ευχαριστώ τόν "δάσκαλο" γιά όσα μού αποδίδει : «ακατάληπτε αδολέσχη Κυπριανέ Χριστοδουλίδη». Και ακόμη, γιατί μού υπενθυμίζει τό λαϊκό γνωμικό «ουδείς μωρότερος τών ιατρών», που δέν πρέπει ποτέ νά λησμονώ. Δέν γνωρίζω, άν εκείνος, δάσκαλος όπως είναι, θυμάται κάτι άλλο, που παρέλειψα λόγω ηλικίας. Δέν μέ βοηθά, βλέπετε, η μνήμη μου.
-----------------------------------
Β τ λ είπε...
Παρέλειψες την συνέχεια κ. Κυπριανέ."Ουδείς μωρότερος των ιατρών, εάν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι". Ο άνθρωπος έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, γι'αυτό και υβρίζει με θράσος τον κατά 33 χρόνια μεγαλύτερό του κ. Κώστα Αργυρακόπουλο. Το δικό του ιστολόγιο ήταν φαιδρό και γι' αυτό έκλεισε λόγω Κορωνοϊού.
Το σχόλιό του το ζηλεύουν και οι Ματθαιϊκοί. Ο ταλαίπωρος νομίζει ότι είναι μορφωμένος!

----------------------
Ανώνυμος είπε...
Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς ποιά λογική εξήγηση μπορεί να υπάρχει μεταξύ κορωνοϊού και κλείσιμο ενός μπλογκ;;;
--------------------------
Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...
Ο/Η Ανώνυμος είπε...9 Απριλίου 2020 - 8:56 π.μ.

Μήν κάνεις τόν κόπο νά ερωτάς εδώ «... διότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ πλέον με το παρόν γελοίο ιστολόγιο (το οποίο απαγορεύω στο εξής να αναδημοσιεύει κείμενά μου). Όποιος θέλει κάτι, μπορεί να με βρει στο email μου.» (δάσκαλος)



ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ --- ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ

Λόγος εις τον Ευαγγελισμόν της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου -- Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ανδρέου Επισκόπου Κρήτης

Έφθασε σήμερα η χαρά όλων των ανθρώπων και καταργεί την πρώτη κατάρα. Έφθασε Αυτός που ευρίσκεται παντού, για να τα γεμίση όλα με χαρά. Πώς ήλθε όμως; Χωρίς να περιβάλλεται από δορυφόρους, χωρίς να σύρη πίσω του τις στρατιές των αγγέλων, δίχως μεγαλοπρεπή προσέλευσι, αλλά ήσυχα και ήρεμα. Και το έκανε αυτό, για να διαφύγη την προσοχή του άρχοντος του σκότους, για να παγιδεύση με το σοφό αυτό τέχνασμα τον όφι, να εξαπατήση τον δράκοντα, τον Ασσύριο που έθεσε υπό την εξουσία του όλη την ανθρώπινη ευγένεια, και έτσι τελικά να αρπάξη το λάφυρο. Διότι δεν ανέχθηκε η άπειρη ευσπλαγχνία Του να υποστή καταστροφή αυτό το τόσο σπουδαίο έργο, ο άνθρωπος, για χάρι του οποίου Εκείνος έστησε τους ουρανούς σαν καμάρα, στερέωσε την γη, σκόρπισε τον αέρα, άπλωσε την θάλασσα και κατεσκεύασε ολόκληρη την ορατή κτίσι. Γι’ αυτό ο Θεός κατέβηκε στην γη, βγήκε έξω από τον ουρανό, ήλθε ανάμεσα στους ανθρώπους, κυοφορήθηκε από Παρθένο, αυτός που δεν τον χωρεί ολόκληρο το σύμπαν.

Έκτακτο Μήνυμα!

Αγαπητοί μου φίλοι και αναγνώστες, έτη πολλά με υγεία!
Με αφορμή την μεγάλη σημερινή Εορτή του Ευαγγελισμού (κατά την οποία έδωσαν την πρώτη μάχη οι πρόγονοί μας το 1924), που δίνει μια νότα αναστάσιμη στην καταχνιά των καιρών, σπάω για μια στιγμή τον διαδικτυακό αυτοαποκλεισμό του ιστολογίου για να σας απευθύνω ένα έκτακτο μήνυμα:
Μη περιμένετε σωτηρία από τους πολιτικούς καμίας παράταξης. Σας διαβεβαιώνω (βασιζόμενος στα ιστορικά τεκμήρια) πως όποτε οι πρόγονοί μας, του Πατρίου Ημερολογίου, προσπάθησαν να βασίσουν τις ελπίδες τους σε κάποιο πολιτικό χώρο, όχι μόνο διαψεύστηκαν οικτρά, αλλά και το αποτέλεσμα ήταν οι μεταξύ τους διάσταση και διάσπαση. Πόσο μάλλον σήμερα που όλοι οι πολιτικοί, δεξιοί και αριστεροί, είναι αποδεδειγμένα αντίχριστοι και μέλη σκοτεινών οργανώσεων (Μασονία, Λέσχη Μπίλντεμπεργκ κλπ.).
Κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό. Τα όργανα της Νέας Τάξης σας ζητούν να χειροκροτήσετε τους ιατρούς και τους νοσηλευτές. Τα πρόσωπα αυτά, αδελφοί μου, αξίζουν όχι μόνο το χειροκρότημά μας, αλλά και την προσευχή μας, και όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά συνεχώς, διότι επιτελούν λειτούργημα και προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους. Εμείς πρέπει να τους ευχαριστούμε πάντοτε και όχι όποτε το διατάζουν οι ινστρούκτορες της Νέας Εποχής. 
Όμως αυτές τις ημέρες πρέπει ιδιαιτέρως να χειροκροτούμε πνευματικά, ήτοι να προσευχόμαστε στον Θεό να τους χαρίζει πολλά έτη με υγεία σώματος και σωτηρία ψυχής, τους ακάματους Κληρικούς μας, είτε Αρχιερείς, είτε Ιερομονάχους, είτε (κυρίως εγγάμους) Πρεσβυτέρους, κάθε χώρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι οποίοι, αντιστεκόμενοι στα αντίχριστα διατάγματα του Καίσαρα, επιτελούν κρυφά την αναίμακτη Θυσία και μεταδίδουν στους πιστούς Σώμα και Αίμα Κυρίου εις ίαση ψυχής και σώματος.
Σας ευχαριστούμε, άγιοι Πατέρες! 
Καλή Ανάσταση σε όλους!
Ν.Μ.

http://krufo-sxoleio.blogspot.com/
---------------------------------------
Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Καλόν μέν τό μήνυμα τοῦ ΝΜ, ἀλλ' ἐλλιπές! Καί ὁ Νεκτάριος «Κερκύρας» ἐκαλέσε τόν λαόν νά λειτουργηθῇ καί νά κοινωνήσῃ κατά τήν Ἑορτήν τῶν Ἑορτῶν! Λοιπόν, ἥρωας εἶναι καί αὐτός; Θά ἔπρεπε τό μήνυμα νά τελειώνῃ μέ μίαν παρότρυνσιν πρός κοινήν μετάνοιαν ὅλων μας καί ἐπιστροφήν εἰς τήν Ὀρθοδοξίαν, μέ τήν ἀποκήρυξιν τῶν αἱρέσεων τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, τοῦ Σεργιανισμοῦ, τῶν ΘΝΠ κ.λπ. Τότε μόνον τό μήνυμα θά ἦτο ὡλοκληρωμένον. Τώρα ἁπλῶς λέγει: «Ὅποιος κληρικός λειτουργεῖ αὐτές τίς ἡμέρες εἶναι ἥρως, ἀνεξαρτήτως ἀπό τόν 'χῶρον' εἰς τόν ὁποῖον εὑρίσκεται»!

Αυτή καθ εαυτή η απόφαση της Αποτειχίσεως αποτελεί απαρχή νέων και σημαντικών εξελίξεων

Στις 07/09/2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων εν Παιανία Αττικής, λαμβάνωντας μία ιστορική απόφαση για την συνέχιση του Ομολογιακού Αγώνα των Ορθοδόξων Χριστιανών της Ελλάδας, απεφάσισαν να ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΟΥΝ από την λεγομένη "Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος" την προεδρευομένη υπό του "Αρχ/που" κ. Καλλινίκου Σαραντόπουλου, δια λόγους (όπως οι ίδιοι αναφέρουν στο σχετικό έγγραφο) ευσεβείας, Ορθοδόξου Πίστεως-Ομολογίας και ηθικής. 

Αυτή καθ εαυτή η απόφαση της Αποτειχίσεως από την "Ιερά Σύνοδο" των λεγομένων "ΓΟΧ", του Ιερού Ναού των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων της Παιανίας, λόγω της ιστορικότητας του εν λόγω Ιερού Ναού, αποτελεί σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες την συμβολική απαρχή νέων και σημαντικών εξελίξεων στον ευρύτερο χώρο των Παραδοσιακών και Ζηλωτών Ορθοδόξων πιστών που ακολουθούν το Παλαιό Ημερολόγιο στην Ελλάδα και αλλαχού.

Εθνεγερσία --- Χαράλαμπος β. Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος

Η κατάσταση αναφορικώς προς την ραγδαία εξάπλωση του φονικού ιού, δρων ως ένας ισχυρός αόρατος εχθρός, ο οποίος συνεπιφέρει τα αναγκαστικά επιβληθέντα βιούμενα δεινά προς την φαλκίδευση ασκήσεως των θεμελιωδών Συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, συνεπεία της αφεύκτου εγκαθιδρύσεως μίας ιδιότυπης δικτατορίας, υπό της Πολιτείας δια αναγκαστικού νόμου, ως το πλέον εφεξής πρόσφορο και τελεσφόρο μέτρο σιδηράς προστασίας της δημόσιας υγείας, αποτελεί ένα αντικειμενικό γεγονός.
Εφέτος, δυστυχώς το οξύ πρόβλημα του επίμαχου ιού, συμπίπτει με την επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, όπου ευλόγως και ελλόγως ακυρώθηκαν προληπτικώς άπασες οι εκδηλώσεις μνήμης αλλά και παρελάσεις, προς αποσόβηση τυχόν διαδόσεως του ιού.