Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης : Δὲν θὰ μείνει τίποτε ἀνέγγιχτο καὶ ἀμόλυντο ἀπὸ τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ;

Καὶ μὲ ὅλα αὐτὰ διώχνει ὁ πατριάρχης τὴν Χάρη καὶ τὴν προστασία τοῦ Θεοῦ ἀπό τὴν Ἐκκλησία Κωνσταντινουπόλεως καὶ θὰ τὴν διώξει καὶ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία Ἱεροσολύμων. Πότε θὰ μάθουν καὶ θὰ κατανοήσουν ἐπὶ τέλους ὅτι ὁ Ἅγιος Μᾶρκος Εὐγενικὸς διέσωσε τὸ κῦρος τῆς Ἐκκλησίας μετὰ τὴν προδοτικὴ σύνοδο Φερράρας - Φλωρεντίας, καὶ διατηρήθηκε στὴ Πόλη ἡ Χάρις τοῦ Θεοῦ, μέχρις ὅτου ἔγινε τὸ προδοτικὸ συλλείτουργο μὲ τοὺς παπικοὺς στὴν Ἁγία Σοφία τῆς Κωνσταντινουπόλεως στὶς 12 Δεκεμβρίου τοῦ 1452, λίγους μῆνες πρὶν ἀπὸ τὴν ἅλωση; ῎Επρεπε ἡ προδοσία νὰ μεταφερθεῖ τώρα καὶ στὸν Πανάγιο Τάφο, στὸν περίλαμπρο ναὸ τῆς Ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου; Δὲν θὰ μείνει τίποτε ἀνέγγιχτο καὶ ἀμόλυντο ἀπὸ τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ; Γιατὶ νὰ ἐπιτρέψει ὁ Θεὸς νὰ ἀποδοθεῖ ἡ Ἁγία Σοφία στὴν Ὀρθόδοξη λατρεία; Γιὰ νὰ τελοῦνται σ᾽ αὐτὴν οἱ οἰκουμενιστικὲς συμπροσευχὲς καὶ τὰ συλλείτουργα; Μὰ αὐτὸς εἶναι καὶ ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖο μᾶς τὴν ἀφήρεσε.
***
Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης : Δὲν θὰ μείνει...":

Αλίμονο! Βιώνουμε έσχατους καιρούς, το αντίχριστο πνεύμα πολεμεί την ορθή πίστη, έφερε διχασμό της Ορθόδοξης πίστης με την αλλαγή του ημερολογίου και τώρα επιθυμεί να εμβαθύνει το χάσμα ώστε να εδραιωθεί ο αντίχριστος

***

Ο  telemaxos doumanis άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης : Δὲν θὰ μείνει...": 

Ο οικοουμενισμός δεν έφερε μόνο την αλλαγή του ημερολογίου το πρώτο βήμα. Έφερε και το Π.Σ.Ε. ,την «άρση των αναθεμάτων» τα συλλείτουργα, την νέο εικονομαχία, τον μεταπατερικό νεστοριανισμό, με τους Χριστομάχους, Εκκλησιομάχους, τον σαθρό όρο, ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,  για να γίνουν όλα ένα, ένας «αχταρμάς»  ώστε όταν έρθει ο αντίχριστος, ο λαός να μην ξέρη τι του γίνεται και να αποδεχθή την νέα σατανοθρησκεία. Μέσα σε 90 χρόνια τα όργανα του σατανά, οι οικουμενιστές, κληρικοί και λαΪκοί διέλυσαν, αλλοίωσαν το ορθόδοξο φρόνημα του λαού και τον μετέβαλαν σε όχλο, οπαδό, περίεργων γεροντάδων και ψευτο-αγίων θαυματοποιών!

***

Ο  Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης : Δὲν θὰ μείνει...":

Ταλαίπωρε Κωστάκη! Λυπήσου την ψυχή σου και πάψε να αναρτάς αναρτήσεις και σχόλια με τις πλάνες του Τηλέμαχου Δουμάνη!
Σκέψου τι απολογία θα δώσεις σε λίγο στον Κριτή!

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ» -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»
ΜΑΡΚΟΥ τοῦ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ 1,
600-66 ΜΕΘΩΝΗ – ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΕΛΛΑΣ
  Θεσσαλονίκη 06-02-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΓΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ
ΚΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


          Μια δράκα νεαρών της πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής ομάδας “ΔΑΜΟΚΛΕΙΑΣ ΣΠΑΘΗΣ” σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στις 2/2.
          Οι αναρχικοί, προερχόμενοι ίσως από το φυτώριο του ΣΥΡΙΖΑ, απειλούν ευθέως τους κληρικούς της Μητροπόλεως ότι θα βρίσκονται συνεχώς απέναντί τους παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι κληρικοί αυτοί αναλώνονται καθημερινά στην εξυπηρέτηση των πτωχών και των πασχόντων, εν αντιθέσει με τους συριζαίους πολιτικούς που ενδιαφέρονται μόνον για το προσωπικό τους συμφέρον.
          Φαίνεται ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του στρατηγού Τόσκα, αναπλ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αδυνατούν να εντοπίσουν τους δράστες.
          Καλό θα ήταν ο στρατηγός να ζητήσει την βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της ομόδοξης Ρωσίας και, αν δυσκολεύεται, ας ζητήσει επιτέλους την βοήθεια της ισραηλινής ΜΟΣΑΝΤ, η οποία έχει εμπειρία δράσης στον ελληνικό χώρο, καθ’ότι βοήθησε τον παρανοϊκό δικτάτορα Ιωαννίδη να καταλάβει την εξουσία.

          Οι θεσσαλονικείς δεν θα ξεχάσουν ποτέ το γεγονός αυτό και θα τιμωρήσουν σκληρά την εθνομηδενιστική και εκκλησιομάχο κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

Το κράτος του βατικανού και ο οικουμενισμός


Orthodox Hymns --- Ορθόδοξοι Ύμνοι από το Άγιον Όρος


O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, Λουκά οσίου, του εν Στειρίω της Ελλάδος.

Ὁ Ὅσιος Παρθένιος καταγόταν ἀπὸ κάποια κωμόπολη τῆς Βιθυνίας καὶ ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ Μεγάλου Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ἦταν υἱὸς τοῦ διακόνου τῆς Ἐκκλησίας Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, ἀπὸ τὸν ὁποῖο διδάχθηκε τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη.
Ὁ Ἅγιος ἀπὸ τὴν παιδική του ἡλικία προέκοπτε στὴν ἀρετὴ καὶ τὴν εὐσέβεια. Ὁ τρόπος μὲ τὸν ὁποῖο ὁ Κύριος ἁλίευσε τοὺς Ἀποστόλους, ποὺ ἦταν ψαράδες, τὸν ἔκανε νὰ ἀγαπήσει τὴν ἁλιεία. Καὶ ὅταν ἔριχνε τὰ δίχτυα στὴν Ἀπολλωνιάδα λίμνη ἢ τὰ ἀνέσυρε γεμάτα ψάρια, αἰσθανόταν ὅτι ἐργαζόταν σὲ ἕνα ἀπὸ τὰ πλοιάρια τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου ἢ τοῦ Ἰωάννου.
Τὰ χρήματα ποὺ εἰσέπραττε ἀπὸ τὴν πώληση τῶν ψαριῶν δὲν τὰ κρατοῦσε γιὰ τὸν ἑαυτό του ἀλλὰ τὰ μοίραζε στοῦ πτωχοὺς ἀπὸ ἀγάπη πρὸς αὐτούς.

Σάλος στη Θεολογική του ΑΠΘ για εικόνα που απομακρύνθηκε!


Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου να μεταφέρει προσκυνητάρι από κεντρικό σημείο της σχολής σε άλλο χώρο. Το θέμα προέκυψε όταν ο κ. Κωνσταντίνου έδωσε εντολή να μεταφερθεί το προσκυνητάρι με την εικόνα του Χριστού από τον ημιώροφο του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής στον τέταρτο όροφο, έξω από παρεκκλήσι που υπάρχει εκεί.

«Πρόκειται για άθλια ενέργεια. Οι φοιτητές καθημερινά συνήθιζαν να προσκυνούν την εικόνα του Χριστού. Μήπως αυτό ενοχλεί κάποιους;» διερωτάται ο πρώην κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Ιωάννης Κογκούλης.

«Η εικόνα του Χριστού είναι το σήμα κατατεθέν και το σημείο αναφοράς για μια ορθόδοξη θεολογική σχολή. Για τον λόγο αυτόν πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση» λέει στη «δημοκρατία» ο πρώην κοσμήτορας Μιχαήλ Τρίτος.
Προειδοποιεί πως «η μεταφορά του εικονοστασίου αποτελεί κακό παράδειγμα, καθώς ανοίγει τον δρόμο για να καθηλωθούν ιερές εικόνες και από άλλα δημόσια κτίρια». «Δημιουργείται ζήτημα χωρίς να υπάρχει λόγος» λέει στη «δημοκρατία» ο κοσμήτορας της σχολής Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.

Εξηγεί ότι «το προσκυνητάρι στήθηκε εκεί πριν από λίγα χρόνια, χωρίς να έχει προφανή σχέση με τον χώρο, και μεταφέρθηκε στον φυσικό χώρο του, έξω από το παρεκκλήσι της σχολής, καθιστώντας ευδιάκριτη την είσοδο του παρεκκλησίου».


Θ. Χερχελετζής

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Ασκητικές Διηγήσεις από το Λαυσαϊκόν (Μέρος Β΄) [ΒΙΝΤΕΟ 2016].


Παγκόσμιο ρεκόρ ομολογίας


Πηγή :  https://pmgrigorios.wordpress.com/


images


Στο κέντρο της Ρωσίας, κοντά στο ποτάμι Βόλγα υπάρχει η Μαρτυρική Μονή Οράνκι.Ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα. Το 1918 οι κομουνιστές την κατάργησαν και έβαψαν με ασβέστη τις τοιχογραφίες. Εκεί έκαναν στρατόπεδο συγκεντρώσεως για τους μοναχούς μαζεύοντας περίπου 11.000 Μοναχούς από όλα τα Μοναστήρια της Ρωσίας. Μεταξύ αυτών ήσαν και Ιερομόναχοι αλλά και έγγαμοι Ιερείς με επικεφαλής έναν Επίσκοπο.Το 1918 ήρθε από τη Μόσχα μια επιτροπή και τους είπε:
– Έρχεστε μαζί μας, ή όχι; Έχετε 24 ώρες, για να σκεφτείτε.
Ό Επίσκοπος, όμως, τους είπε:  Είναι παρά πολύ μέχρι αύριο. Θα σας δώσουμε την απάντηση σε 10 λεπτά.

ΦΩΤΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΑΙΩΝ


 Όσοι μελετούν τα αίτια του σχίσματος, βλέπουν τον Μ. Φώτιον ως πρωταγωνιστήν, ως δογματικόν διδάσκαλον, αντιτεθέντα εις τας καινοτομίας της Ρώμης. Και πολλοί μένουν με την εντύπωσιν ότι επειδή ο παπισμός παρουσιάζει τάσεις καταδυναστείας εφ’ ολοκλήρου της Εκκλησίας και εισήγε νέαν διδασκαλίαν επί της κυρίως Θεολογίας της Αγίας Τριάδος, ο Μ. Φώτιος, κατά ένα τρόπον εντελώς δογματικόν, αντέδρασε προετοιμάσας το σχίσμα, το οποίον τόσον εταλαιπώρησε την Εκκλησίαν.

Η ερμηνεία αύτη εις την στάσιν του Μ. Φωτίου έναντι της πρεσβυτέρας Ρώμης, δεν στερείται βεβαίως ποιάς τινος αληθείας. Αλλά δεν εξαντλείται η αλήθεια. Θα πρέπει να μελετήση κανείς βαθύτατα την ζωήν και τα φρονήματα του θειοτάτου και σοφωτάτου Φωτίου, δια να αντιληφθή, ότι τα αίτια του σχίσματος, το οποίον επεδίωξεν ο άγιος Φώτιος, ευρίσκοντο πολύ βαθύτερα από τα φαινόμενα, τα οποία απατούν και ενίοτε αδικούν.

Η Ανατολική Ορθόδοξος Εκκλησία κατά τον δέκατον αιώνα, είχε δημιουργήσει μίαν μακράν πνευματικήν παράδοσιν. Είχε βιώσει την δογματικήν της διδασκαλίαν. Έζη εν Αγίω Πνεύματι. Ετρύγα τους καρπούς της μυστικής εν Χριστώ ζωής. Ήτο προσανατολισμένη προς το πνεύμα της ακριβείας των επτά Οικουμενικών Συνόδων. Και ο Μ. Φώτιος, ευρεθείς μέσα εις το πνευματικόν κλίμα της Εκκλησίας, ζων με συνέπειαν, με μέθεξιν, με σεβασμόν, τον βίον, των προ αυτού αγίων Πατέρων, είδεν εις τας καινοτομίας των Λατίνων, ένα πνεύμα ξένον προς την Εκκλησίαν του Χριστού. Έβλεπε κοσμικότητα, υπερηφάνειαν, κενοδοξίαν, αντί του ταπεινού και ουρανίου φρονήματος της Ανατολής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΙΣΤ΄ ΜΑΤΘΑΙΟΥ - «Επί ολίγα ής πιστός, επί πολλών σε καταστήσω»

Οι θείες δωρεές
Μεστή πνευματικών μηνυμάτων και νοημάτων είναι η ευαγγελική περικοπή που παραπέμπει στην παραβολή των ταλάντων. Έρχεται ακριβώς να θυμίσει στον άνθρωπο ότι ο Θεός προσφέρει σε όλους χαρίσματα και τάλαντα. Το ζητούμενο σ΄ αυτή την περίπτωση δεν είναι πόσο και τι παίρνει ο καθένας από μας, αλλά πώς αυτά που μάς δίνονται τα αξιοποιούμε στη ζωή μας. Βέβαια, οι εικόνες που εναλλάσσονται στη συγκεκριμένη παραβολική διήγηση δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διαχείριση υλικών αγαθών. Η προβολή του αρχαίου νομίσματος, του ταλάντου, με παραβολικό τρόπο, δεν περιορίζει τα μηνύματά της, αλλά αντίθετα τα διευρύνει γιατί αναδεικνύεται η βαθύτερη πνευματική διάστασή τους.

ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 7/2/2016

Σύσσωμος ὁ ἑλληνικός λαός ἑνώνοντας τήν φωνή του, κατεβαίνει

7 Φεβρουαρίου 2016 καί ὥρα 3μμ. στά Προπύλαια

στήν μεγάλη συγκέντρωση-διαμαρτυρία πού ὀργανώνουν Ὀρθόδοξοι σύλλογοι, φορεῖς, ὀργανώσεις καί σωματεῖα, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γιά νά δηλώσουν τήν ἀντίθεσή τους

1) στή νέα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ πού ὕπουλα καί ἐκβιαστικά θέλουν νά μᾶς ἐπιβάλουν οἱ κυβερνῶντες,
2) στό ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ τῆς ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
3) στήν ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΣΗ τοῦ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
4) στήν ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ τῶν ΑΓΟΡΩΝ
5) στήν ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ καί τήν ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ τῶν ΛΑΩΝ
6) στήν ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ τῆς ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά τό πέρας τῶν ὁμιλιῶν θά πραγματοποιηθεῖ πορεία στήν Βουλή τῶν Ἑλλήνων (πλατεία Συντάγματος).


Πηγή :http://agiooros.org/viewtopic.php?f=16&t=11857