greek orthodox easter -the Sunday of the Resurrection

 

Δεν χρειάζεται στην Ελλάδα...

Η αναβολή της κατάθεσης του «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου έγινε μεν για διάφορους «τεχνικούς» λόγους και περαιτέρω επεξεργασία των σύνθετων νομικών προβλημάτων που προκύπτουν από τέτοιου είδους νομοθεσίες αλλά -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αρκετών- το βασικό αίτιο ήταν η προστασία βουλευτών της πλειοψηφίας! Οι σχετικές αναφορές για το θέμα, οι οποίες μεταδόθηκαν από τα δελτία ειδήσεων, «φωτογράφιζαν» βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνυπογράψουν την καταδίκη των αρνητών του Ολοκαυτώματος, αλλά τρέμουν στην ιδέα να ποινικοποιηθεί η άρνηση των γενοκτονιών των Ελλήνων από τις ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ. Δυστυχώς, υπάρχουν και τέτοιοι βουλευτές στο Κοινοβούλιο, που καυτηριάζουν όλα τα είδη ρατσισμού εκτός από αυτόν που στρέφεται εναντίον των Ελλήνων.
 
H συνέχεια, “κλικ’’ πιο κάτω στο: Read more


Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ του Αγίου Ιουστίνου (Πόποβιτς)

Αποστολικότης της Εκκλησίας.

Οι άγιοι Απόστολοι είναι οι πρώτοι θεάνθρωποι κατά χάριν. Δι΄ όλης της ζωής των έκαστος εξ αυτών, κατά τον Απόστολον Παύλον, λέγει περί εαυτού: «Ζω δε ουκέτι εγώ, ζη δε εν εμοί Χριστός» (Γαλ. 2, 20). Έκαστος εξ αυτών είναι ο επαναληφθείς Χριστός, ή ακριβέστερον ο παρατεινόμενος Χριστός. Εις αυτούς τα πάντα είναι θεανθρώπινα, διότι τα πάντα είναι εκ του Θεανθρώπου. Η αποστολικότης δεν είναι άλλο τι παρά ο Θεάνθρωπος Χριστός εκουσίως οικειοποιηθείς δια της αγίας ασκήσεως των θείων αρετών: της πίστεως, της αγάπης, της ελπίδος, της προσευχής, της νηστείας, και των λοιπών αγίων αρετών. Τούτο δε σημαίνει ότι παν το ανθρώπινον εις αυτούς ζη εκουσίως δια του Θεανθρώπου, σκέπτεται δια του Θεανθρώπου, αισθάνεται, θέλει και ενεργεί δια του Θεανθρώπου. Δια τους αγίους Αποστόλους ο ιστορικός Ιησούς Χριστός ο Θεάνθρωπος, τον Οποίον αυτοί κηρύττουν, είναι η υψίστη αξία και το έσχατον παν-κριτήριον. Ό,τι έχουν μέσα τους και ό,τι πράττουν ή κηρύττουν ή παραδίδουν είναι από τον Θεάνθρωπον, εν τω Θεανθρώπω και δια τον Θεάνθρωπον. Ο θείος ούτος κανών ισχύει πάντοτε και παντού, και δια τούτο οι άγιοι Απόστολοι έτι επί γης όντες ήσαν ηνωμένοι μετά της θεανθρωπίνης αιωνιότητος του Χριστού.                                                                                

Η συμφωνία μεταξύ Βενιζέλου και Ιερώνυμου για τον αντιρατσιστικό Νόμο

http://kyprianoscy.blogspot.gr/
 
Σε λίγο, ο αντιρατσιστικός νόμος που συμφωνήθηκε μεταξύ Ιερωνύμου και Βενιζέλου, θα συμπεριλάβει και αντιαιρετικήν παράγραφο. Όλοι οι κατά των αιρέσεων πολεμούντες θα θεωρούνται αυτόχρημα ρατσιστές και θα υφίστανται τις δια Νόμου κυρώσεις : Πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Αν λοιπόν πει κάποιος "Τον Πάπα να καταράσθε, διότι αυτός είναι η αιτία του κακού", θα τον κλείνουν μέσα. Πού να βρεί τα 20.000 ευρά;

Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με τον άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Θα τον κλείσουν μέσα κι αυτόν ή μήπως φωνή θα ακουστεί πάλι εκ Βοσπόρου λέγουσα : Οι Πατέρες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του αρχεκάκου;

Μάλλον θα εφαρμοστεί κι εδώ ό,τι γινόταν στη σοβιετία. Οι ρατσιστές αντιαιρετικοί, που τα φορτώνουν όλα στον πάπα - δική του έμπνευση το ημερολόγιο - θα εγκλείονται σε ψυχιατρικές κλινικές προς αναμόρφωση της διαταραγμένης τους προσωπικότητας. Ειδικοί ψυχοθεολόγοι θα τους διδάσκουν την αξία της αγαπητικής σχέσης με το θεό για να κατακτήσουν την περιπόθητη "ελευθερία του προσώπου". Μόνον δι΄αυτής θα καταλάβουν ότι οι αιρέσεις είναι πλέον "θείον δώρον".

Στο τιμόνι της ορθοδοξίας δεν μπορούν πλέον να κάθονται οι ρατσιστές αντιαιρετικοί, μεταξύ δε άλλων και οι πλανεμένοι, αιρετικοί, σχισματικοί κλπ. παλαιοημερολογίτες, που μας λένε ότι για όλα φταίει η καινοτομία των νέων ημερών (ημερολόγιο). Δηλαδή ο πάπας.

Παρενθετικά, να και κάτι που μας είπε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το Νόμο Περί Ρατσισμού, που επεξεργάζεται :

"Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το μήνυμα είναι μήνυμα ανόρθωσης και προοπτικής» και υπογράμμισε ότι αυτό όμως θέλει ενότητα, αλήθεια και δουλειά".

Στα δύσκολα θυμούνται την αλήθεια οι ψεύτες, αυτοί που γονάτισαν το λαό του Θεού (Εκκλησία), αλλά ούτε ψίθυρος για το "ἐγὼ εἰς τοῦτο γεγέννημαι καὶ εἰς τοῦτο ἐλήλυθα εἰς τὸν κόσμον, ἵνα μαρτυρήσω τῇ ἀληθείᾳ". Ποιά μαρτυρία και τι είδους μαρτύριο έχει να μας δείξει ο διασταλτικός κύριος, των διασταλτικών ερμηνειών του Συντάγματος; Όσο για τον αρχιεπίσκοπο, μάλλον θα του ανατεθεί η διόρθωση φιλολογικών λαθών ή τινών φραστικών διατυπώσεων.

Οι «50 ομιλίες» του Αββά Μακαρίου του Αιγυπτίου.,

Μελέτημα 3ον

«Η αγάπη όλα τα δέχεται, όλα τα υπομένει, η αγάπη ουδέποτε ξεπέφτει», λέει ο Απόστολος. Η τέλεια αγάπη δεν υπόκειται ούτε σε πτώση, ούτε σε πάθος, αλλά είναι τέτοια, ώστε και οι γλώσσες των Αγγέλων και η προφητεία και όλη η γνώση και τα χαρίσματα των ιαμάτων είναι μηδέν, όταν συγκριθούν μ΄ εκείνη. Έτσι πρέπει και οι προεστώτες όχι από θυμό και υψηλοφροσύνη, ούτε για εκδίκηση, να τιμωρούν τους αδελφούς εκείνους, που έχουν ανάγκη παιδεύσεως, αλλά με σπλάχνα οικτιρμών και με σκοπό την πνευματική τους ωφέλεια και διόρθωσή τους.                                                                                                                                                               2. Περισσότερο από κάθε άλλο να επιδιώκουμε το φόβο του Θεού και την ιερή αγάπη, η οποία έρχεται μέσα μας με τη χάρη και τη δωρεά του Χριστού μας. Από αυτή εύκολα φθάνουμε στην προς τον πλησίον αγάπη. Όταν ο άνθρωπος είναι γυμνός από την αγάπη και το φόβο του Θεού, τότε κυνηγάει τη δόξα και τον έπαινο των ανθρώπων. Αλλά τότε λέει ο Κύριος: «Πως μπορείτε να πιστεύετε σεις που δέχεσθε δόξα ο ένας από τον άλλο και δεν ζητάτε τη δόξα από τον Θεό μόνον;».                                                                                                                                                                                                                                                                                           3. Πρέπει διαρκώς ο νους μας—χωρίς περισπασμό—να χρονίζει στην αγάπη και μνήμη του Θεού, με την ευχή. Απ΄ αυτά γεννιούνται η προς τον πλησίον αγάπη, η απλότητα, η πραότητα, η ταπείνωση, η ακεραιότητα, η αγαθότητα και η προσευχή. Ο διάβολος αγωνίζεται να απομακρύνει το νου μας από τη μνήμη του Θεού, το φόβο και την αγάπη Του, με λογής-λογής γήινα δολώματα. Ο Πατριάρχης Αβραάμ, όταν συνάντησε τον ιερέα του Θεού Μελχισεδέκ, του έδωσε τα καλύτερα των υπαρχόντων του και πήρε την ευλογία του. Έτσι και μεις τους καλύτερους λογισμούς μας να τους αφιερώνουμε στη μνήμη του Θεού και την αγάπη Του, οπότε ακόπως και με χαρά θα εκτελούμε τις εντολές του Κυρίου.

Aπάντηση σε σχόλιο:


Silver σε βλέπω και εσένα επηρεασμένο απο τις παλαιοημερολογιτικες μπουρδες. Και εσύ πιστεύεις ότι για όλα φταίει το ημερολόγιο!!!

λυπάμαι!!
αυτο γράφεις στο σχόλιο σου May 12, 2013 at 12:22 PM

 

Αδελφέ μου, με βρίσκεις σε αρνητική διάθεση αυτή τη ώρα, και προβληματίζουμε αν θα έπρεπε να σου απαντήσω. Δεν ξέρω μήπως βγω έξω από τα όρια της ευγένειας.

Θα ήθελα να ξέρω εσύ σαν πιστός Ορθόδοξος δεν προβληματίζεσαι για όλα αυτά που γίνονται γύρω σου; Νοιώθεις άνετα; Κανένα πρόβλημα; Μας γαλούχησε η Εκκλησία μας— εμένα 70 χρόνια, τόσων ετών είμαι—ότι οι Παπικοί είναι εκτός Εκκλησίας. Εκτός των Αγίων —να μην αναφέρω όλα τα ονόματά τους διότι είναι πάμπολλα – και των Συνόδων, έχομε την Κυρία Θεοτόκο που μας  διαβεβαιώνει ότι οι Παπικοί είναι εχθροί του Υιού Της και της Ιδίας. Εκτός της Θεοτόκου,  η  Αγία Γραφή  μας προειδοποιεί να προσέχουμε διότι μέσα από την Εκκλησία θα εμφανίζονται διεστραμμένοι Ποιμένες με σκοπό  να αποσπούν το ποίμνιο από τον ορθό δρόμο. Θα προσπαθήσει ο Πονηρός- λέγει η Αγία Γραφή- αν είναι δυνατόν να πλανήσει και τους εκλεκτούς. Και προχωράει η Αγία Γραφή ακόμη πιο πέρα, και φθάνει στο σημείο να γράφει: ότι και αν εμείς ή Άγγελος από τον Ουρανό  κατεβεί και σας λέει  διαφορετικά πράγματα από αυτά που σας διδάξαμε μην  πιστέψετε. Ανάθεμα να είναι!!!

Όταν μπροστά μου λοιπόν έχω τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χρυσόστομο, ( Πανεπιστημιακός καθηγητής) να αποφαίνεται ότι αν γίνει αλλαγή του ημερολογίου χωρίς την σύμφωνο γνώμη και των άλλων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών θα δημιουργηθεί σχίσμα στην Εκκλησία διότι οι πιστοί δεν θα το δεχθούν, και όταν είναι –ο Χρυσόστομος – Αρχιεπίσκοπος, «ξεχνά» τι έγραφε και κάνει την αλλαγή, σύμφωνα με αυτό που έγραφε η προδοτική Εγκύκλιος του 1920, τότε αδελφέ μου χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν να καταλάβεις ότι έγινε προδοσία στην Εκκλησία;

Όταν το 1948 δεχόμαστε ότι όλες οι προτεσταντικές παρασυναγωγές είναι Εκκλησίες του Χριστού, και η Ορθοδοξία δεν είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν αδελφέ μου για να καταλάβεις ότι την «Εκκλησία» την έχουν καταλάβει προδότες;

Όταν προχωρούν ακάθεκτοι και το !965 σηκώνουν τα αναθέματα της Εκκλησίας εναντίον των Παπικών και ομολογούν ότι η Παπική παρασυναγωγή είναι Αδελφή Εκκλησία, χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν για να βεβαιωθείς ότι στο τιμόνι της «Εκκλησίας» βρίσκονται προδότες;

Όταν το 1990-91 στο Σαμπεζύ «Ανακαλύπτουν» ότι οι Ορθόδοξοι και οι Μονοφυσίτες έχουν την ιδία Χριστολογία και ότι οι Πατέρες αν και τους καθοδηγούσε το Άγιον Πνεύμα κακώς αναθεμάτισαν τους Μονοφυσίτες, χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν αδελφέ για να καταλάβεις ότι στο τιμόνι της «Εκκλησίας» βρίσκονται προδότες;

Όταν το 1993 στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου, οι «Ορθόδοξοι» υπογράφουν ότι οι Παπικοί έχουν έγκυρα Μυστήρια, ιερωσύνη, και Αποστολική Διαδοχή, --ανατρέποντας την χιλιετή διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας — χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν αδελφέ για να καταλάβεις ότι στο τιμόνι της «Εκκλησίας» βρίσκονται προδότες;

Όταν το 2001 υποδέχεται στα χώματα της Αγιοτόκου Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος  Χριστόδουλος τον Αντίχριστο Πάπα, και το 2006 στο σβηστό Φανάρι ο «Άλλος» συλλειτουργεί με τον … Αγιώτατο  Πάπα Βενέδικτο, χρειάζεται να είσαι Αϊνστάιν αδελφέ για να καταλάβεις ότι στο τιμόνι της «Εκκλησίας» βρίσκονται προδότες;

Επομένως  αδελφέ , δεν σου φταίνε οι «μπούρδες των παλαιοημερολογιτών», όπως γράφεις, αλλά είσαι – ως φαίνεται από τα γραπτά σου – ένας Ορθόδοξος της ταυτότητας, δεν πονάς για την Ορθοδοξία μας, δεν πονάς για το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Πίστεώς μας ανέβηκε στο Σταυρό, και οι Μάρτυρές Του έχυσαν ποταμούς αιμάτων για να έχουμε εμείς σήμερα την Ορθοδοξία μας. Είθε ο Κύριος να διανοίξει τους οφθαλμούς σου!