Ο χρήστης Άγνωστο σχολίασε την ανάρτηση "Δεν παραιτούνται . --- Xarilaos Stoyraitis"

4 ώρες πριν
Αν όμως ο επίσκοπος, κ. Στουραΐτη, έχει κινητικά προβλήματα(με συνέπεια να μην μπορεί να χοροστατήσει) ή έχει νοητικές ασθένειες(πχ άνοια, αλτσχάιμερ κλπ) ή "τα έχει χαμένα" ή έχει καρδιακά, αγγειακά κλπ σωματικά προβλήματα? Ή αν έχει καρκίνο; Εκεί τι γίνεται; Τον αφήνουμε τον αρχιερέα εν ενεργεία και η επισκοπή, μητρόπολη κλπ πάει με αυτόματο πιλότο;; να γίνουν οι ορθόδοξοι βορά των αιρετικών?
Ή κάνουμε το άλλο? Του βάζουμε τα άμφια και τον "στήνουμε" πόζα να φαίνεται στις φωτό ότι είναι καλά, τάχει 400 και λειτουργεί; ή να λέει ο διάκονος (ή ο παπάς) τα λόγια και τις ευχές που λέγει ο επίσκοπος όταν γίνεται ένα μυστήριο -πχ η χειροτονία ενός ιερέως;;-? Θα ήθελα πολύ να ακούσω την απάντησή σας κ.Χαρίλαε....

Όσιος Φιλόθεος ο Σιναΐτης :

«Έχουμε ανάγκη από πολλή ταπείνωση εφόσον με τη χάρη του Θεού φροντίζουμε για τη φύλαξη του νου. Ταπείνωση πρώτα απέναντι στο Θεό και έπειτα απέναντι στους ανθρώπους Με κάθε τρόπο και από παντού οφείλουμε να συντρίβουμε την καρδιά μας, μεταχειριζόμενοι κάθε τι που μας ταπεινώνει. Ταπεινώνουν την ψυχή μας οι πολλές ευεργεσίες του Θεού σε μας, όταν τις μετρούμε μία- μία και τις φέρνουμε στο νου μας».

Η Κοίμηση και η μετάσταση της Θεοτόκου σε ατραπούς του Οικουμενισμού

Πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου

Η κοίμηση της Θεοτόκου καταρχήν είναι πραγματική και η μετάσταση είναι μια ιδιαίτερη και κατά χάρη ενέργεια του Θεού για να φυλάξει αλώβητο το σκεύος της κυοφορίας του Θεού Λόγου από τη «διαφθορά» του θανάτου. Τούτη όμως η θεϊκή ενέργεια δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κατά πρόληψη πραγμάτωση της ανάστασης. Η Θεοτόκος μπαίνει στο βασίλειο της ζωής αναστημένη χάρη στις συνέπειες της κατά χάρη αγιότητας, που αφορά όλους τους ανθρώπους και όχι ως ένα προνομιούχο ον που απαλλάχτηκε από το προπατορικό αμάρτημα κατά τη σύλληψή του. Για την Θεοτόκο και τη μετάστασή της έχουμε μαρτυρίες αγίων της Εκκλησίας μας: