Orthodox Hymns -- Ορθόδοξοι Ύμνοι από το Άγιον Όρος


O Συναξαριστής της ημέρας.

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016

Αυξεντίου του οσίου, Αβραάμ και Μάρωνος των οσίων, Γεωργίου νεομάρτυρος του ράπτου του εκ Μυτιλήνης (1693).

Ὁ Ὅσιος Αὐξέντιος καταγόταν ἀπὸ τὴν Συρία. Ἔζησε στὴν Κωνσταντινούπολη ἐπὶ αὐτοκράτορα Θεοδοσίου Β’ τοῦ Μικροῦ (408 – 450 μ.Χ.) καὶ κατεῖχε τὸ ἀξίωμα τοῦ σχολαρίου τοῦ στρατηλάτου.
Ἡ φιλήσυχη καὶ φιλομόναχη διάθεσή του καὶ ἡ ἀγάπη του γιὰ τὸν ἀσκητικὸ βίο, τὸν ὁδήγησε στὸ νὰ γίνει μοναχός. Ἐγκατέλειψε λοιπὸν τὶς τιμὲς καὶ τὰ ἀξιώματά του καὶ ἀποσύρθηκε σὲ ὄρος πετρῶδες τῆς Χαλκηδόνος, τὴν Ὀξεῖα Πέτρα, ὅπου καὶ ἀσκήτευε, ἐνῷ παράλληλα ἀσχολήθηκε μὲ τὴν μελέτη καὶ σπουδὴ τῆς Ἁγίας Γραφῆς.
Τόση δὲ ἦταν ἡ φήμη του γιὰ τὶς σπάνιες ἀρετὲς καὶ τὴν βαθιὰ θεολογικὴ μόρφωσή του, ὥστε προσκλήθηκε στὴν Δ’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο, ποὺ συνεκλήθη τὸ ἔτος 451 στὴν Χαλκηδόνα γιὰ νὰ καταδικάσει τὶς κακοδοξίες τοῦ Εὐτυχοῦς.

O αείμνηστος Καθηγητής Ιωάννης Κορναράκης : Θλιβερά διαπίστωσις.

Ύστερα από τόσα χρόνια φαίνεται καθαρά ότι σκοπός της αντιοικουμενιστικής προσπάθειας Κληρικών και Μοναχών είναι η καθησύχαση των πιστών, για την συνεχή ισχυροποίηση της οικουμενιστικής λαίλαπας στον χώρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και  η υπόσχεση ότι εγγυόνται την προστασία της Εκκλησίας από τις καταστροφικές, γι’ αυτήν, συνέπειες της οικουμενιστικής δραστηριότητος των Ορθοδόξων ταγών της. Όμως οι βαρείς λύκοι, των αιρέσεων, και, μάλιστα, της λοιμώδους νόσου της οικουμενιστικής παναιρέσεως, δεν εξορκίζονται με έναν χαρτοπόλεμο αντιαιρετικών κειμένων -ανιαρό και ανίερο-, ο οποίος χαρτοπόλεμος, κάθε φορά, πληροφορεί το ποίμνιο, απλώς, τι είναι η αίρεσις και ποια καταστροφικά αποτελέσματα προκαλεί στην ζωή της Εκκλησίας!
Μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει μεγάλος αριθμός τέτοιων κειμένων, από την ηγουμενική διοίκηση του Αγίου Όρους, από γνωστή ομάδα κληρικών και μοναχών, αλλά και από άλλες αντιοικουμενιστικές προσπάθειες. Έχει χυθεί πολύ μελάνι και έχει ξοδευθεί πολύ χαρτί, για τα ίδια θέματα, το ίδιο μοτίβο, το δήθεν «μαχητικό», χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα εις βάρος των εκκλησιαστικών οικουμενιστών. Ο Οικουμενισμός προχωρεί στον χώρο της Εκκλησίας και συνεχώς ισχυροποιείται, επειδή ακριβώς δεν θίγονται οι ορθόδοξοι οικουμενιστές, αφού δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.
Γι’ αυτό και δεν ανησυχούν και είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν τους στόχους τους, χάρη στη αντιοικουμενιστική ανημποριά να αγωνισθεί θεοφιλώς με το πνεύμα της θυσιαστικής σταυρώσιμης μαρτυρίας. Ο αντιοικουμενιστικός αυτός αγώνας δεν γίνεται με τούς όρους και τις απαιτήσεις του Ταμείου των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας, αλλά και της αγιοπνευματικής πατερικής παραδόσεως του μαρτυρίου αίματος και ψυχής, με το οποίο, και μόνον, οι θείοι Πατέρες, ως δούλοι γνησιώτατοι Χριστού, «όλην συλλεξάμενοι ποιμαντικήν επιστήμην και θυμόν ιερόν κινήσαντες, τους βαρείς εξεδίωξαν και λοιμώδεις λύκους των αιρέσεων, εκσφενδονήσαντες αυτούς, με την σφενδόνα του πνεύματος, έξω του της Εκκλησίας πληρώματος», κατά τον υμνογράφον της Εκκλησίας! Δυστυχώς η αντιοικουμενιστική προσπάθεια περιορίζεται στα όρια της ασφαλείας, ώστε να μείνουν ανέγγιχτοι από συνέπειες δυσάρεστες οι εις αυτήν μετέχοντες….

π. Θεόδωρος Ζήσης: Πολλοὶ ἀπὸ τοὺς ποιμένες ἔχουν ἀσπασθῆ τὴν αἵρεση καὶ ἔχουν μεταβληθῆ σὲ λύκους

Ἡ παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἡ χειρότερη αἵρεση ὅλων τῶν ἐποχῶν, προελαύνει ἀκάθεκτη· διαβρώνει συνειδήσεις κληρικῶν, μοναχῶν καὶ λαϊκῶν, χωρὶς ἀποτελεσματικὴ ἀντίσταση. Ἐμφανίζεται μὲ ἔνδυμα προβά­του, ὡς δῆθεν ἀγάπη, εἰρήνη, καὶ ἑνότητα πρὸς τοὺς ἀλλοθρήσκους καὶ αἱρετικούς, ἐνῶ πρόκειται γιὰ βαρὺ καὶ ἄγριο λύκο ποὺ κατασπαράσσει τὸ ποίμνιο. Πολλοὶ ἀπὸ τοὺς ποιμένες ἔχουν ἀσπασθῆ τὴν αἵρεση καὶ ἔχουν μεταβληθῆ σὲ λύκους· οἱ περισσότεροι εἶναι μισθωτοὶ καὶ δὲν θέλουν νὰ διώξουν τοὺς λύκους γιὰ νὰ μὴ χάσουν τὴν καλοπέραση, τὶς τιμὲς καὶ τὶς δόξες, ἄλλοι εἶναι δειλοὶ καὶ φοβοῦνται τοὺς λύκους, καὶ μόνον ὀλίγοι ἀγωνίζονται νὰ τοὺς διώξουν.
Τὸ χειρότερο εἶναι ὅτι τὸ ποίμνιο ἀκατήχητο καὶ ἀκαθοδήγητο, ἀνυπο­ψίαστο, δὲν διακρίνει τοὺς λύκους κάτω ἀπὸ τὸ ἔνδυμα τοῦ προβάτου, καὶ ὄχι μόνο δὲν προφυλάσσεται, ἀλλὰ τοὺς τιμᾶ καὶ τοὺς δοξάζει. Στὶς ἐνορίες οἱ ἱερεῖς διστάζουν νὰ ὁμιλήσουν ἐναντίον τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκου­μενισμοῦ καὶ νὰ ἐνημερώσουν τοὺς πιστούς, διότι οἱ μὲν ἐξ᾽ αὐτῶν ἄγαμοι ἐπιθυμοῦν νὰ φορέσουν ἀρχιερατικὴ μίτρα, ποὺ δίδεται κατὰ κανόνα σὲ οἰκουμενιστὲς ἢ σὲ καλοπερασάκηδες τῶν συμποσίων καὶ τῶν πολυτελῶν ἀμφίων, οἱ δὲ ἔγγαμοι πρεσβύτεροι ὑπολογίζοντες εὐμενεῖς ἢ δυσμενεῖς τοποθετήσεις, μεταθέσεις καὶ ἄλλες συνέπειες γιὰ τὶς οἰκογέ­νειές τους σιωποῦν καὶ δὲν ἐκδηλώνονται, ἐκτὸς ἐξαιρέσεων  ἐπαινετῶν.
***
Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "π. Θεόδωρος Ζήσης: Πολλοὶ ἀπὸ τοὺς ποιμένες ἔχουν ...":

Συμφωνούμε απολύτως με τα γραφόμενά σας. Πραγματικά, έτσι είναι η κατάσταση της εκκλησίας σήμερα.
Για να σωθούμε λοιπόν, εμείς αποτειχιστήκαμε. Φύγαμε άπό το αιρετικό μαντρί που είναι γεμάτο προβατόσχημους λύκους, όπως μας λέτε παραπάνω!
Αναρωτιέμαι όμως με τί δικαιολογία μένουν όσοι ξέρουν και συνεχίζουν να κοινωνούν με τους αιρετικούς...
Καλλιόπη

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ! -- ΘA ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ -- στο ΑΓAΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Νέα Παραλία Θες/νίκης

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!
ΔΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ!!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!

ΘA ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.


-Ο Ορθόδοξος Ομολογιακός Σύλλογος ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θεσ/νίκης σάς
προσκαλεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 καί ώρα 3μ.μ.. στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ πού θα Πραγματοποιηθεί στο ΆΓAΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Νέα Παραλία Θες/νίκης τηλεφ.2310/554-082
Η Παρουσία σας κρίνεται επιτακτική διότι ή έκδοση τής Κάρτας Τού Πολίτη
επίκειται νά εκδοθεί, καί γιάυτό εμείς πρέπει νά μήν επιτρέψουμε τήν πολιτο-
γράφηση Ελλήνων Χριστιανών στό στρατόπεδο τού Αντιχρίστου!
-Δέν πρέπει νά επιτρέψουμε νά σφραγισθεί ή ψυχή μας μέ τήν παραλαβή
τής Κάρτας Τού Πολίτη1(σταδιακή φυγάδευση Τής Θείας Χάρης από τήν
ψυχή μας.)
-Νά απομακρύνουμε τόν εχθρό τού ανθρωπίνου γένους τώρα πού είναι νωρίς
καί νά δώσουμε τό μήνυμα κατά τής Νέας Τάξης Πραγμάτων ότι εδώ είναι ή
Ελλάδα! εδώ είναι ή Ορθοδοξία! εδώ είναι οί Θερμοπύλες!
Έλληνες Αφυπνισθείτε διότι ό Εχθρός Τού Ανθρωπίνου γένους είναι εδώ!
-ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ!
-ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΧΑΡΑΚΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ!


Πηγή : http://agiooros.org/

Σήμερα και αύριο οι κηδείες των δύο χειριστών του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού

Σήμερα Σάββατο θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση ΠΝ και αύριο Κυριακή του Υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά ΠΝ, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η εξόδιος ακολουθία για τον Αναστάσιο Τουλίτση θα τελεστεί στις 15:30 στον Ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Μεταμόρφωση Αττικής, και την Κυριακή στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Άρια Ναυπλίου για τον Κωνσταντίνο Πανανά.

Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων, είπε νωρίτερα ο πατέρας του Κ. Πανανά, ταξίαρχος Παναγιώτης Πανανάς, μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, ο γιος του ήταν μάχιμος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, τονίζοντας πως δεν ήταν «ούτε ένστολος, ούτε υπάλληλος» και πρόσθεσε:

«Του αξίζει τιμή, διότι στη ζωή του αποφάσισε να φυλάξει Θερμοπύλες. Από προχθές το αγόρι μου είναι αδελφός και γιος όλων των Ελλήνων, από προχθές το αγόρι μου πέρασε επαξίως στο πάνθεον των ηρώων αυτού του περήφανου Έθνους, αγωνιζόμενος κατά των προαιωνίων εχθρών της πατρίδος μας. Είμαι υπερήφανος που υπήρξε γιος μου. Μπορεί του γιου μου να έσβησε της ζωής του το καντήλι, όμως είμαι βέβαιος ότι η Παναγιά τον κρατά στοργικά στην αγκαλιά της όπως τον μονάκριβο γιο της».

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ώρα 6 μ.μ. στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο--Μένουμε Έλληνες και Ορθόδοξοι -- Είσοδος ελεύθερη

***
Η Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Κυριακή 14 Φεβρουαρίου ώρα 6 μ.μ. στο Βελλίδειο Συ...":


1)Η εκδήλωση θα έχει επιτυχία. Διαφημίζεται σχεδόν 2 μήνες. Έχουν κινητοποιηθεί οι αδελφότητες εδώ και πολύ καιρό. Ο "χριστιανικός" κόσμος συνήθισε να στρογγυλοκάθεται σε καρέκλες οπότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να πάει να περάσει το απόγευμά του. Αντιθέτως οι συγκεντρώσεις στο προαύλιο του Αγ. Δημητρίου για τα
gay pride δεν είχαν ούτε 1 καρέκλα για τους ηλικιωμένους -τόσο "πολύ" βοήθεια είχαν από την μητρόπολη (έτσι την τελευταία χρονιά έγινε μόνον αγρυπνία-για να φανεί ο Άνθιμος). Ελεγχόμενες αντιδράσεις που λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης.

2) Ο Άνθιμος -έχοντας κλονισμένο κύρος -από τις διώξεις γνωστών ευλαβών ιερέων και ιερομονάχων αλλά και έχοντας τα σωματεία συνειδητοποιήσει το άδειασμα που τους έκανε στο παρελθόν στις εκδηλώσεις για τα
gay pride- αξιοποιεί την ωραία ευκαιρία να μαζέψει ξανά τα "πρόβατα στο μαντρί" και να αυτοπροβληθεί ως καλός και τάχα αγωνιστής.

3) Τα ορθόδοξα σωματεία της πόλης, αξιοποιούν την ευκαιρία -στήριξη μητρόπολης- για να επανεμφανιστούν και να πείσουν τον λαό τους ότι τάχα αγωνίζονται.
Οι καλές σχέσεις με την μητρόπολη μόνον καλό (συμφεροντολογικά) κάνουν στην αδελφότητα. Αν χρειαστεί, κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, κι όλα καλά.

4) Είναι φανερό ότι πρώτα αποφασίστηκε να γίνει η εκδήλωση και μετά αναζητήθηκε η θεματολογία της. Συνεπώς μοιάζει περισσότερο με φιέστα εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων παρά με αυθόρμητη αντίδραση. Αφού παραμένουν "Ορθόδοξοι και Έλληνες", γιατί δεν μιλάνε και για τον Οικουμενισμό;;;

5) Δεν νομίζουμε να υπάρξουν αντιδράσεις από αναρχικούς. Προφανώς θα υπάρχει αστυνομία. Αν και απίθανο σενάριο, θα μπορούσε να γίνει μόνον κάποιο ειρηνικό χάπενινγκ από αριστεριστές, για ελάχιστο χρόνο, ίσα ίσα για να παίξουν στα κανάλια.

6) Καθόλου δεν θα αλληλοσπαραχθούν. Θα προσέλθουν όλοι οι βουλευτές της Νδ να το παίξουν ευαίσθητοι και πατριώτες (κι ας ήταν οι ίδιοι που προκάλεσαν τα προβλήματα, τις αλλαγές στα θρησκευτικά και στις ισλαμικές σπουδές και την λαθρομετανάστευση).
Θα καταχειροκροτηθεί κι ο Φράγκος (το σύστημα πρέπει να δημιουργεί εφεδρίες).
Θα εμφανιστεί κι ο εκπρόσωπος της ΠΕΘ (στις επόμενες εκλογές θα ναι χρήσιμη η "ανακοίνωση του" για τους πολιτικούς που συνάντησαν. Έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να σκύβουν το κεφάλι).
Μια χαρά εξυπηρετούνται αμοιβαία τα συμφέροντα όλων.

7) Όταν η μητρόπολη και ο μητροπολίτης σιωπούν για τα μεγάλα προβλήματα (Οικουμενισμός, Κάρτα Πολίτη, αχρήματη κοινωνία, ξεπούλημα της πατρίδας μέσω μνημονίων), όταν διώκουν ευλαβείς αγωνιστές ιερωμένους και υποδέχονται με τιμές κομματόσκυλα και τσιράκια της Νέας Τάξης οικουμενιστές και αιρετικούς,
είναι αυτονόητο ότι δεν θα δεχθούμε να πάρουμε μέρος στην στημένη φιέστα.

Η άλλη διάστασις --- του αείμνηστου Στεργίου Σάκκου Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

 Από την αρχή του Χριστιανισμού, όπως το δείχνει η Καινή Διαθήκη και μάλιστα οι επιστολές του αποστόλου Παύλου, η θεολογία αποτελεί τη ρίζα και το θεμέλιο της πράξεως. Διαφορετικά, η θεολογία εκφυλίζεται σ΄ ένα στεγνό και άχρηστο σύστημα ιδεών, ενώ η πράξη χάνει το βάθος και την ουσία της, καταντά τύπος και, όχι σπάνια, αιρετικός ακτιβισμός. Μ΄ αυτή την προοπτική είναι χρήσιμο και αναγκαίο τις μέρες αυτές, που γιορτάζουμε την Ανάληψη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, να σκύψουμε στη θεολογία αυτής της κατεξοχήν θεολογικής γιορτής. Το «θαυμαστόν και μέγα» τούτο γεγονός σηματοδοτεί το τέλος της επίγειας δράσεως του Ιησού και συγχρόνως συνοψίζει τη θεολογία όλων των γεγονότων της θείας οικονομίας.                                                                                                               
Επιβεβαιώνει τον Ευαγγελισμό και την ενανθρώπηση του Κυρίου: Το ανθρώπινο σώμα, το οποίο τότε ενωμένο με τη θεία φύση συνελήφθη εν Πνεύματι αγίω στη μήτρα της Παναγίας μας και γεννήθηκε στη φάτνη της Βηθλεέμ, αυτό το ίδιο αναλαμβάνεται τώρα στους ουρανούς.