Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ ΠΛΕΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ! ΟΡΙΣΤΙΚΑ; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ,

ΣΑΣ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΦΩΝΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ!

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ!

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ!

Ο ΕΧΘΡΟΣ 

ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ! 

 

_____________Το εικονίδιο, που σας παραθέτω παρακάτω σήμερα, δείχνει ότι διώκεται και καταδιώκεται ένα πλοιάριο, μέσα στο οποίον ευρίσκεται ο Σωτήρ του κόσμου, ο Χριστός μας, και οι Μαθηταί Του, οι Άγιοι Απόστολοι της Εκκλησίας του Χριστού. Ρίψτε μια προσεκτική ματιά! Κάτω από το πλοιάριο ευρίσκεται ένα πλήθος διαφορετικών ανθρώπων, οι οποίοι εν χορώ ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΝ το πλοιάριον! Δηλ. διώκουν τον Χριστόν  μας! Προέρχεται από το Άγιον Όρος και απεικονίζει την ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ! Αγιογράφος, εμπνεόμενος από τον Ουρανό, ζωγράφισε αυτόν τον Πίνακα  κατά το έτος 1817! Φέρει την επιγραφή: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΠΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ»!!! 
_________Ως ελάχιστος εν τοις Αδελφοίς μου Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, ως ένα σκουπίδι, το οποίον όμως βρίσκεται ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,  τολμώ να σας είπω, ότι η απεικόνισις αυτή ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗΝ ΜΑΣ! 
________Με αφορμή τον δαιμονικής εμπνεύσεως ΚΟΡΩΝΟΪΟ οι εχθροί της Πίστεως  βάλθηκαν να διαλύσουν τον Χριστιανισμό και να κλείσουν τις Εκκλησίες!
_________Στο δαιμονικής εμπνεύσεως αυτό Σχέδιο παραδόθηκαν -δυστυχώς- ΑΜΑΧΗΤΙ ΟΛΟΙ! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης,  η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, οι...οι.... οι.....και η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

ΝΕΑ ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ (ΠΕΡΙ ΗΣΥΧΙΑΣ) -- Αθωνικά άνθη

Χριστού του πράγματι αγαθού και υπεράγαθου τις ευεργετικές θείες ακτίνες δεχόμενοι μέσα στην ησυχία, προς αυτές πρέπει να κινηθούμε για να φωταγωγηθούμε με αγαθές πράξεις.                                             Διονυσίου Αρεοπαγίτου, MignePC 3, st.  1085.

Πρέπει να προσπαθούμε για να έχουμε τον νουν σε ησυχία. Όπως όταν τα μάτια περιφέρονται συνεχώς, πότε μεν στα πλάγια κινούμενα, πότε δε προς τα επάνω και κάτω διαρκώς στρεφόμενα, δεν είναι δυνατόν να δουν το αντικείμενο καθαρά, αλλά πρέπει να στερεώσει κανείς το βλέμμα επάνω στο βλεπόμενον, αν θέλει να το δει με καθαρότητα, έτσι και ο νους του ανθρώπου, είναι αδύνατο να ατενίσει την αλήθεια με ζωηρότητα, αν έλκεται από πολλές εγκόσμιες φροντίδες… 

Τη ΚΑ΄ (21ην) του Οκτωβρίου, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΙΛΑΡΙΩΝΟΣ του Μεγάλου.

Ιλαρίων ο μέγας Πατήρ ημών εγεννήθη εις χώραν τινά της Παλαιστίνης απέχουσαν από την Γάζαν στάδια τεσσαράκοντα πέντε εν έτει 293. Το μέγα τούτο θαύμα της ερήμου ανέθαλεν ως ρόδον εξ ακανθών από γονείς απίστους και Έλληνας, οίτινες έχοντες πόθον να γίνη ο υιός των σοφός, τον έστειλαν να σπουδάση εις Αλεξάνδρειαν. Τούτο δε εγένετο εκ θείας Προνοίας, δια να γνωρίση ο νέος την αληθή πίστιν του Δεσπότου Χριστού και να απαρνηθή τα είδωλα, καθώς και εγένετο, επειδή ήτο φρόνιμος και εύτακτος από νεαράς ηλικίας, και ουδαμώς επήγαινε να ίδη ιπποδρόμια ή κυνήγια ή θέατρα, κατά την των νέων συνήθειαν, αλλά το εναντίον επόθει πολύ τον τραχύν βίον και ωρέγετο την σκληραγωγίαν.

ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΑ ΕΝΩΤΙΚΩΝ                                                                                                                

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=93&t=15982

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΦΥΛΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΛΑΝΗ                                                        

https://agiooros.org/viewtopic.php?f=18&t=15983

Η Ένωση Εισαγγελέων στηρίζει την Αδ. Οικονόμου

Εφημερίδα Εστία 20 Οκτ. 2020: Γι' αυτές τις αναστολές γιατί δεν είπατε λέξη; Πρώην Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, δικαστές, νομικοί, μοναχοί με βαρειές ποινές, κατεδικάσθησαν με αναστολή και αφέθησαν ελεύθεροι!

Εφημερίδα Ναυτεμπορική 20 Οκτ. 2020: Στο πλευρό της εισαγγελεως Αδαμαντίας Οικονόμου δηλώνει η  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της, μία μέρα μετά την πρόταση της Οικονόμου, η οποία εισηγήθηκε στο δικαστήριο να χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση σε όλους τους καταδικασθεντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, πλην του Ρουπακιά. 

Η Ένωση Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά την ολοκλήρωση δίκης μείζονος ενδιαφέροντος με πολυετή διάρκεια, λόγω της έλλειψης υποδομών, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις παραγόντων της δίκης, εκπροσώπων κομμάτων και  δημοσιεύματα, που στρέφονται  με απαξιωτικά σχόλια και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, κατά εισαγγελικού λειτουργού και στοχοποιούν αυτή, για την κατά συνείδηση κρίση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, (χωρίς να υπεισέρχεται στην ουσία  της υπόθεσης), τονίζει για ακόμη μια φορά πως είναι σεβαστή η καλόπιστη κριτική προς τη δικανική κρίση των εισαγγελικών λειτουργών, πλην όμως η κριτική αυτή δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει κάθε μέτρο ευπρέπειας και να τείνει να αποτελέσει μοχλό πίεσης και προσβολής του ελεύθερου φρονήματος των δικαστικών λειτουργών, στοιχείο που αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας». 

https://www.naftemporiki.gr/story/1648303/xrusi-augi-i-enosi-eisaggeleon-stirizei-tin-ad-oikonomou

Η ΚΡΙΣΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ -- Του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη, ομ. Καθηγ. Παν. Αθηνών

Ο ΠΑΠΑΣ Βενέδικτος ΙΣΤʹ δὲν ἐκπόρθησε μόνον τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο, ἀλλὰ καὶ τὸ ῞Αγιον ῎Ορος, στὸ πρόσωπο τῆς πνευματικῆς του ἡγεσίας! «Μ᾿ ἕνα σμπάρο, δύο τρυγόνια», λέει ὁ λαός! Τὸ Βατικανὸ συνήθως εὐστοχεῖ στὶς ἐπιδιώξεις του καὶ στοὺς σκοπούς του! Μερικὲς φορές, μάλιστα, κτυπᾶ μὲ... ἐξοστρακισμό. Στὸ Φανάρι, βέβαια, ἐστόχευσε καὶ τὸ πάτησε πανηγυρικῶς. Καὶ ἔσβησε τὸ κάλλος τῆς ᾿Ορθοδοξίας τοῦ οἰκοδεσπότου του! ᾿Αλλά, τὸ σκότος τοῦ Φαναρίου, ὡς μαύρη νεφέλη, ἐκάλυψε καὶ τὴν πνευματικὴ ἡγεσία τοῦ ῾Αγίου ῎Ορους: τοὺς εἴκοσι ἡγουμένους τῶν ῾Ιερῶν Μονῶν του! ῾Η τελευταία ᾿Ανακοίνωση (17/30.12.2006) τῆς ἡγεσίας αὐτῆς, ἡ ὁποία ἔδωσε τὸ στίγμα τῆς στάσεώς της ἀπέναντι στὸ τραγικὸ αἱρετικὸ ὀλίσθημα τοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, δείχνει δειλία καὶ σύγχυση καί... σκότος!

Tῶν θλιβομένων χαρά!

 

Θησαυρὲ ζωῆς ἀκηράτου, νεφέλη φέρουσα τὴν οὐράνιον δρόσον τοῖς ἐπὶ γῆς, λαμπὰς τοῦ ἀπροσίτου φωτός, κλίμαξ μετάρσιος, διἧς οἱ ἐπουράνιοι Ἄγγελοι πρὸς ἡμᾶς κατεφοίτησαν, τῶν χειμαζομένων λιμήν, τῶν θλιβομένων χαρά, τῶν ἀδικουμένων προστάτις, τῶν πενθούντων παράκλησις, τῶν ἀβοηθήτων βοήθεια, τῶν ἀσθενούντων ῥῶσις, τῶν καταπονουμένων ἀντίληψις, τῶν τυφλῶν βακτηρία, τῶν πεπλανημένων σωτήριος ὁδηγός, τῶν ἐν ἀνάγκαις ἐπίκουρος ἀσφαλής.

 

Ἀγίου Ἐφραίμ τοῦ Σύρου

Πρόκληση από την Αγκυρα – Διχοτομούν το Αιγαίο

Άμεση ήταν η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην εξαγγελία, εκ μέρους της Αγκυρας, νέας παράνομης περιοχής έρευνας και διάσωσης.

Η κίνηση αυτή έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο τουρκικών αυθαιρεσιών και παρανόμων διεκδικήσεων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, σημειώνει το ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι οι τουρκικές ενέργειες θα προσκρούσουν και πάλι στην διεθνή νομιμότητα με την οποία η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους κάποτε να συμφιλιωθεί.

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά την δημοσιοποίηση του ενός νέου χάρτη με τον οποίο η Άγκυρα, φαίνεται να έχει «μαρκάρει» το μισό Αιγαίο και όλη την περιοχή από την Κρήτη μέχρι την Κύπρο, ως περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Καλό Παράδεισο εκλεκτή αδελφή μας Ζωή!

 από ROMFAIA » 

ΜΕ ΛΕΝΕ ΖΩΗ, ΕΙΜΑΙ 44 ΧΡΟΝΩΝ, ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΜΕ ΕΝΑ ΓΥΙΟ 4 ΕΤΩΝ.

ΕΧΩ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΨΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ. ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ(ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM), ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΤΣΑΚΩΣΟΥΝ ΝΑ ΣΕΡΦΑΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ (ΧΑ!!).

ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ, ΚΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΗΣ. ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΧΡΟΝΩΝ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ, ΕΞ'ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ι.Χ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΟΝ ΓΥΙΟ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ (ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ ΣΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ?), ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΑ (ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ).
ΘΑΥΜΑ ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΕΡΟ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΥΦΛΟ, ΚΟΥΦΟ , ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΓΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.
ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
-----------------------
Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...

Καλό παράδεισο αδελφή μου. Ξεκουράσου στην Αγκάλη Τού Κυρίου από την πολύπαθη Ζωή σου. Σε γνώρισα αρκετά χρόνια τώρα, και θαύμαζα τον αγώνα σου.
Χαρά σε εσένα που έφυγες με την Πίστη αλίμονο σε εμάς που μένουμε σε αυτόν τον αιώνα τής αποχαύνωσης, πού προχωράει με γοργούς ρυθμούς το σφράγισμα του θηρίου.
Αιωνία σου ή μνήμη. Ο Θεός ας σε αναπαύει στις τάξεις τών Αγίων πού κέρδισαν τον παράδεισο με την υπομονή στις φοβερές ανίατες ασθένειες.