ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης διηγείται τις διώξεις όσων ακολουθούσαν το πάτριο εορτολόγιο,

«... Αυτόν λοιπόν τον ιερομόναχο, εκείνο το διάστημα τον συνέλαβαν, τον οδήγησαν στην Μητρόπολη και τον αποσχημάτησαν, του έβγαλαν τα ράσα, τον ξύρισαν.
Τους παρακάλεσε να του αφήσουν τα μουστάκια.. Δόθηκε η εντολή απ' τον πρωτοσύγκελο, να του ξυρίσουν και τα μουστάκια, τόση σκληρότητα!
Γιατί αυτή η απάνθρωπη συμπεριφορά; Ποιο το έγκλημα του απλού, αγίου αυτού ιερομονάχου;

Το έγκλημά του ήταν: Δεν μπορούσε να ανεχθεί την προδοσία της πίστεως μας, της Ορθοδοξίας, με την βίαια επιβολή του παπικού ημερολογίου το 1924.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποτειχίστηκε και πιστά ακολουθούσε την παράδοση, τους αγίους πατέρες, την μία Αγία Καθολική Αποστολική Εκκλησία, που ίδρυσε δια του αίματός Του ο Κύριός μας και μας παρέδωσαν οι απόστολοι, οι οικουμενικοί σύνοδοι και οι άγιοι της εκκλησίας μας ...».

διαβάστε αναλυτικά το Γ μέρος, εδώ : https://patergeorgiosaggelakakis.blogspot.com/2019/12/blog-post_30.html

 

Από το Πάσχα του 2013, ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης άρχισε να ακολουθεί το πάτριο ημερολόγιο.

 

https://patergeorgiosaggelakakis.blogspot.com/2023/02/blog-post.html

Του ιατρού Κυπριανού Χριστοδουλίδη

Προκειμένου νά έχει ο αναγνώστης ολοκληρωμένη γνώση καί άποψη τού διαλόγου, μεταξύ γράφοντος καί τού π. Δημητρίου Αθανασίου, άν έχει χρόνο, άς διαβάσει τά περιλαμβανόμενα, στόν δεσμό που ακολουθεί. 

 

https://docs.google.com/document/d/11axoOwpN3aTUYAjpb7haCM0aY7AgeJML/edit?usp=sharing&ouid=109270966716349707863&rtpof=true&sd=true