Η οπτασία του γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή

Να παρεμβάλλω εδώ, πως σαν πέρασε κάμποσος καιρός, ο Γέροντας μας εκμυστηρεύθηκε το περιεχόμενο της οπτασίας, που τον πληροφόρησε για το θέμα του ημερολογίου: Προσευχόμενος είδε μία φωτισμένη ωραία εκκλησία, που είχε μία μικρή έξοδο, όπου απ΄ αυτήν έβγαιναν όλοι. Στην αυλή της όμως μάλωναν και φώναζε ο ένας πιστός στον άλλο:
--Εγώ είμαι σωστός! 
--Εγώ είμαι σωστότερος! Φώναζε ο δεύτερος.
–Εμείς είμαστε η Εκκλησία!, φώναζε ο τρίτος.
Και μας εξήγησε ο Γέροντας:
--Αυτό φανερώνει ότι ναι μεν μάλωναν, αλλά ανήκαν στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Είχαν κοινό το δόγμα και κοινή την Χάρι, αλλά δεν είχαν ελεύθερο πνεύμα και αγιασμό, οπότε μάλωναν. Πως μπορώ να πω εγώ τώρα ότι η επίσημη Εκκλησία της Ελλάδος είναι κακόδοξη και ότι δεν έχει την Χάρι του Θεού; να την πω κακόδοξη για το ημερολόγιο και μόνον; 
------------------------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
@ 8 Νοεμβρίου 2019 - 5:12 π.μ.

Συμφωνῶ κι ἐπαυξάνω: Καί ὅλοι οἱ ἀληθινοί Ἅγιοι ἀντικαταστάθηκαν ἀπό τούς Οὐνίτας ψευδο-αγίους τῆς Νέας Ἐποχῆς, οἱ ὁποῖοι πράττουν ἀκριβῶς τά ἀντίθετα ἀπό ὅσα ἐδίδαξαν καί ἔπραξαν οἱ Ἅγιοι Πατέρες! Αὐτή, δυστυχῶς, εἶναι ἡ αἰτία τῆς πνευματικῆς, ἀλλά καί τῆς ἐθνικῆς πτώσεως τῆς Ἑλλάδος!

Συνάδει μια τετοια νοσηρή κατάσταση με το Πνεύμα του Χριστού;

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Τι συμβαίνει; Διάλυση παντού; Η ορθοδοξία η πάλαι ποτέ ενωμένη δείχνει σημάδια αποσύνθεσης! Αυτό τι άλλο σημαίνει από εισχώρηση του πνεύματος της ανομίας μέσα στους κόλπους της. Εθνοφυλετισμός, διαφθορά, αντικανονικότητα, έριδες. Συνάδει μια τετοια νοσηρή κατάσταση με το Πνεύμα του Χριστού; Έρχονται καταιγίδες, καταιγίδες πνευματικές, αποσάθρωσης, οι οποίες θα τις βιώσουμε και χρειάζονται ώστε να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι. Πηγή φωτὸς ο του Θεού λόγος,
φωτὸς γαρ γέμων, και φωτὸς εκλάμπων, φωτίζει και περιαστράπτει τας των πιστών διανοίας, λέμε, αλλά αυτό δε φαίνεται στις πράξεις μας! Αν μας φώτιζε το φως θα ήμασταν όλοι ενωμένοι, με ομόνοια. Ομόνοια σημαίνει κοινός νους, κοινή σκέψη, ενιαία αντίληψη χωρίς παρεκκλήσεις, συμπαγείς μεταξύ μας με τη καθοδήγηση του Πνεύματος του Θεού. Το βλέπετε αυτό; Ο καθένας αυτοσχεδιάζει, άνθρωπος και γνώμη δική του, απαρασάλευτη γνώμη λες και ο λόγος του Θεού είναι ακατάληπτος!

Είμαστε έτοιμοι να κατασχέσουμε ναούς του Πατριαρχείου Σερβίας

Το ίδιο σχέδιο με την περίπτωση της Ουκρανίας προωθεί και η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Θέλει να μεταβιβάσει την περιουσία του Πατριαρχείου Σερβίας στη μη αναγνωρισμένη σχισματική Εκκλησία του Μαυροβουνίου. Κατόπιν η σχισματική Εκκλησία θα δωρίσει ένα μέρος στο Φανάρι, ώστε να την αναγνωρίσει, όπως έγινε με τον Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Κίεβο.
Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου του Πατριαρχείου Σερβίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς.
Επίσης ο Πρόεδρος Μάρκοβιτς ανέφερε ότι κάθε Εκκλησία πρέπει να υπακούει στους νόμους του κράτους στην επικράτεια του οποίου βρίσκεται.

Ύμνοι στα Εισόδια της Θεοτόκου -- Orthodox Hymns


«Αγία των Αγίων υπάρχουσα, σεμνή, εν Ναώ ηγάπησας αγίω κατοικείν».
Είναι μάλιστα σπουδαίας έμπνευσης οι στίχοι του υμνογράφου, που διακηρύσσουν την ωριμότητα της μικρής Παναγίας: «Η τριετίζουσα τω σώματι και πολυετής εν τω πνεύματι»∙  «νηπιάζουσα σαρκί και τελεία τη ψυχή». Και δεν πρέπει να μας παραξενεύει τούτο: «όπου γαρ βούλεται Θεός νικάται φύσεως τάξις».


Τη Ζ΄ (7η) Νοεμβρίου, ο Όσιος Πατήρ ημών και θαυματουργός ΛΑΖΑΡΟΣ, ο εν τω Γαλλησίω όρει ασκήσας εν ειρήνη τελειούται.

Λάζαρος ο τρισμακάριστος Πατήρ ημών κατήγετο εκ της Μικράς Ασίας, από χωρίον τι ευρισκόμενον πλησίον της Μαγνησίας, γεννηθείς εν έτει 967. Οι γονείς του ωνομάζοντο Νικήτας και Ειρήνη, αμφότεροι ευγενείς, θεοσεβείς και ενάρετοι. Καθ’ ον χρόνον εγεννάτο ο Όσιος, εξαπέστειλεν ο Θεός από τον ουρανόν φως θείον, το οποίον επλήρωσεν όλον τον πατρικόν του οίκον, όπερ εφανέρωσεν, ότι το βρέφος, το οποίον εγεννάτο, έμελλε να γίνη υιός φωτός και δοχείον της θείας ελλάμψεως.
---------------------------
Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Δείτε πριν λίγες μέρες τί ευλόγησε ο Φραγκίσκος στο Βατικανό. Ευλόγησε ένα σκοτεινό μαύρο γλυπτό που απεικονίζει μία βάρκα γεμάτη πρόσφυγες όλων των χρόνων. Σαν να απεικονίζει αυτή η βάρκα την νέα εκκλησία του σκότους. Άλλωστε στα χρόνια αυτού του πάπα ξεκίνησε το "προσφυγικό-ανακάτεμα των λαών" κατά το έκτακτο Ιωβηλαίο έτος του Θείου Ελέους(που καθόλου τυχαία συνέπεσε και με την ξαφνική Σύνοδο που συγκάλεσε ο Βαρθολομαίος στο Κολυμπάρι) όπου ο ίδιος ο Φραγκίσκος κήρυξε και κατά το οποίο τόνισε ότι τώρα είναι η ώρα για έλεος. Έλεος όπως βέβαια αυτός και ο Βαρθολομαίος το εννοούν....

1)  https://static01.nyt.com/images/2019/09/30/world/30pope-migrants/29pope-migrants-sub-articleLarge.jpg?quality=75&auto=webp&disable=upscale  (Η μουσουλμάνα με το μπιμπερό και το μωρό πρώτη πρώτη στην βάρκα)

Μετά επτά-οκτώ χρόνια μαζί του, μία ημέρα του λέγει ο Γέροντας :

--Από τώρα και στο εξής, θα κάνης Νοερά προσευχή, με εισπνοή και εκπνοή. Θα λέγης: «Κύριε Ιησού Χριστέ» στην εισπνοή, «ελέησόν με» στην εκπνοή. Μόλις θα το κάνης τέσσερεις-πέντε φορές, θα αισθανθής μέσα στην καρδιά σου έναν οξύ πόνο σαν από μαχαίρι, μη τυχόν και φοβηθής. Θα πονάς, θα σπαρταράς, θα φωνάζης. Θα σου φαίνεται ότι έσπασε η καρδιά σου. Έτσι αντιδρά ο διάβολος. Συνέχισε, θα περάση αυτός ο πόνος! Θα βαστάξη δύο-τρία λεπτά, το πολύ ένα τέταρτο.                   
–Να ΄ναι ευλογημένο!                                                                                        
Ο ίδιος ο παπα-Χαράλαμπος διηγήθηκε τι ακριβώς του συνέβη:

Ταυτίζουν οι Οικουμενιστές τον ζήλο με τον φανατισμό!

Σ΄ αυτές τις ώρες του κόσμου, όπως η σημερινή, που η αίρεση του Οικουμενισμού έχει και έκταση και βάθος, η μόνη σωτηρία είναι η αλήθεια, που πρέπει να λέγεται χωρίς φόβο και χωρίς πάθος υπέρ όλων και εναντίον όλων και να υπηρετείται αντί πάσης θυσίας! Όλα τα άλλα, δήθεν διαλλακτικά και ειρηνικά – «άχρι καιρού» – είναι παραπλανητικά, ηττοπαθή, υποκριτικά, καθαρές σοφιστείες του διαβόλου, για να τροχοπεδείται ο αγωνιστικός ζήλος, ν΄ αποκοιμίζονται οι πιστοί κι΄ οι υπηρέτες του διαβόλου να δρουν ανενόχλητα! Ας μεταφερθούμε στο Ναό του Σολομώντος στην εποχή του Χριστού : κόσμος πολύς, κίνηση μεγάλη, αλισιβερίσι ανθηρό, φωνές μικροπολητών, γέλια, χαρές, ατμόσφαιρα λαϊκού πανηγυριού, οι έμποροι τα οικονομούν, οι Ιερείς χαϊδεύουν ευτυχείς τα γένεια τους, οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι, εκεί, εγγυητές και φύλακες των Ιερών Παραδόσεων! Οπότε ξαφνικά, αυτή η «ωραία» ατμόσφαιρα διαταράσσεται βίαια! Κάποιος νέος, που το βλέμμα του βγάζει φωτιές, με φραγγέλιο στο χέρι, ορμά σ΄ όλο αυτό το πλήθος των πωλητών, των χρηματιστών, των εμπόρων, τους πετάει έξω, φωνάζοντας : «Άρατε ταύτα εντεύθεν!  Μη ποιείτε τον Οίκον του Πατρός μου οίκον εμπορίου»». Έτσι οι Ορθόδοξοι οικουμενιστές ομιλούν για φανατισμό και κατηγούν τους αγωνιζόμενους αντιοικουμενιστές «ζηλωτές»! Ω της υποκρισίας! Η Αγία Γραφή λέει για τα γεγονότα του Χριστού στο Ναό : «ο ζήλος του οίκου σου καταφάγεταί με». Ταυτίζουν οι Οικουμενιστές τον ζήλο με τον φανατισμό, και ασφαλώς θα θεωρούν φανατικό και τον Χριστό! Και τι άλλο σημαίνει ζήλος παρά αγώνα μες τα όλα, κι΄ όχι το ηττοπαθές ….αναμείνατε άχρι καιρού!
------------------------
Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ἐξαιρετικόν καί ἄκρως ἐπίκαιρον κείμενον! Ἴσως συνετίσῃ κάποιους πού, στοιχοῦντες μετά τῶν Οἰκουμενιστῶν, ἀλλ' ὑποκρινόμενοι τούς ἀντι-οικουμενιστάς Ὀρθοδόξους, ἔχουν κάνει ἐπάγγελμά των νά συκοφαντοῦν νυχθημερόν ὅσους ὑπερασπίζονται τήν Ὀρθοδοξίαν. Γένοιτο!
---------------------
Ο/Η Marinos Ritsoudis είπε...
Το αναμείνατε άχρι καιρού, είναι το αδράχτι του κοσμοκράτορα διαβόλου για να κρατάει δεμένο, τον κόσμο γύρω του.
Όσο ο λαός κοιμάται άλλο τόσο οι προδότες κυβερνούν στις μάζες τους. Εάν πράγματι έχει αγάπη ο λαός για Ορθοδοξία και Πατρίδα, πρέπει στους οικουμενιστές του νέου και του παλαιού να απέχουν από τις Εκκλησίες τους. Οι Οικουμενιστές που δεν πιστεύουν στον Χριστό, δεν μπορούν να εκτονώνουν της φιλαρχίας τους χωρίς τον λαό που τους προσκυνάει. Θυμάμαι το πρόσφατο βίντεο από την Γερμανία που σε κάποια εσπερινή αρτοκλασία σε ναό πρώην Ορθοδόξων, ο Λατίνος του Πάπα μοίραζε την αρτοκλασία μέσα σε νιρβανική χαροκατάσταση, διότι τα χαϊβάνια του ποιμνίου που έμαθαν να φυλάνε το χέρι των Ορθοδόξων, φιλούσαν και το χέρι του Λυκολατίνου, θέαμα και αίσθηση προηγμένης ουτοπικής χαράς, των άνευ μυστακίων για τον ψευτο παπά, καθώς αυτοί δέν έχουν συνηθίσει σε τέτοια χειρόφρενα χειροφιλήματα.

Καλούμεθα οι πάντες εις εγρήγορση

Βιώνουμε συνεχώς την παναίρεση του Οικουμενισμού, δηλαδή της αλλοτρίωσης με ένα λόγο του Ορθόδοξου ήθους, της απεμπόλησης των Χριστιανικών Παραδόσεων και διδασκαλιών, της νοθείας των Ιερών Δογμάτων, θεσμών και Κανόνων της Ορθοδοξίας, υπό των οικουμενιστικών ετεροδιδασκαλιών και των Φράγκικων ηθών και εθίμων. Όθεν καλούμεθα οι πάντες εις εγρήγορση, δεδομένης της κοσμικής υπεροπλίας και των δολίων διπλωματικών τρόπων με τους οποίους κινούνται και δρουν οι σκοτεινές οικουμενιστικές δυνάμεις, που επιδιώκουν την δια παντός τρόπου υποταγή και άλωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ὅλες οἱ Γραφές, ὅλες οἱ Σύνοδοι καί ὅλοι οἱ Πατέρες διδάσκουν ὅτι οἱ κοινωνοῦντες μέ τούς αἱρετικούς εἶναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ καί τούς ἀναθεματίζουν!!! --- Σχόλιο του κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου


Ο/Η Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...
@ 6 Νοεμβρίου 2019 - 5:06 π.μ.

Ὦ φανατικέ Οἰκουμενιστά, Ἀντορθόδοξε, Ἀντιχριστιανέ,

Ὅλες οἱ Γραφές, ὅλες οἱ Σύνοδοι καί ὅλοι οἱ Πατέρες διδάσκουν ὅτι οἱ κοινωνοῦντες μέ τούς αἱρετικούς εἶναι ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ καί τούς ἀναθεματίζουν!!! Ἄρα, πῶς οἱ ὡς ἄνω γέροντες, οἱ ὁποῖοι ἐκοιμήθησαν ἐν τῷ Οἰκουμενισμῷ, «ἁγίασαν»; Δέν ἀντιλαμβάνεσαι ὅτι κηρύττεις ἕτερον Εὐαγγέλιον; Ἰδού μικρόν μόνον δεῖγμα τῆς Ὀρθοδόξου διδασκαλίας:

1) «Ἅπαντες οἱ τῆς Ἐκκλησίας διδάσκαλοι, πᾶσαι αἱ Σύνοδοι καί πᾶσαι αἱ θεῖαι Γραφαί φεύγειν τούς ἑτερόφρονας παραινοῦσι καί τῆς αὐτῶν κοινωνίας διΐστασθαι» (Ἁγίου Μάρκου Εὐγενικοῦ, Patrologia Graeca 160, σ. 101)

2) "Ἐχθρούς γάρ Θεοῦ ὁ Χρυσόστομος, οὐ μόνον τούς αἱρετικούς, ἀλλά καί τούς τοῖς τοιούτοις κοινωνοῦντας, μεγάλῃ καί πολλῇ τῇ φωνῇ ἀπεφήνατο» (Ἁγίου Θεοδώρου τοῦ Στουδίτου,P.G. 99, σ. 1049)

3) «Τοῖς κοινωνοῦσιν ἐν γνώσει τοῖς ὑβρίζουσι καί ἀτιμάζουσι τάς σεπτάς Εἰκόνας, Ἀνάθεμα γ´» (Συνοδικόν τῆς Ὀρθοδοξίας, Τριώδιον, Ἐκδ. Φῶς, σελ. 161).

Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι μόνον η Ιεραρχία. Είναι ο Κλήρος και ο Λαός μαζί.

Υπάρχει το θέμα αρχής. Υπάρχει το θέμα της δημοκρατίας μέσα στην Εκκλησία, που θέλει τον Επίσκοπο να εκλέγεται «ψήφω Κλήρου και Λαού». Αυτή η αρχή καταπατείται σήμερα από τους δεσποτοκράτες όλων των τοπικών Εκκλησιών, κι΄ αυτή η αρχή πρέπει να επανέλθει αν θέλουμε να ξαναδούμε την Εκκλησία, μάνα Μαρτύρων και Αγίων, όπως ήταν τότε που οι Επίσκοποι εκλέγονταν με απόλυτη διαφάνεια από τους χριστιανούς κι όχι όπως σήμερα εν κρυπτώ και παραβύστω, λες και πρόκειται για τελετή Μασονίας! Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι μόνον η Ιεραρχία. Είναι ο Κλήρος και ο Λαός μαζί. Γιατί λοιπόν, ενώ ο λαός συμμετέχει σ΄ όλες τις εκδηλώσεις της Εκκλησίας, του απαγορεύουν να συμμετέχει στην εκλογή των Επισκόπων του; Γιατί, ενώ οι Αποστολικές Διαταγές, οι Κανόνες και οι μαρτυρίες Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, μιλάνε για εκλογή των Επισκόπων «υπό παντός του λαού», οι Ιεραρχίες των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών όλα αυτά τα γράφουν στα παλιά των τα παπούτσια; Και όχι μόνον πρέπει να εκλέγεται ο Επίσκοπος από τον λαό, αλλά και εάν κατά την χειροτονία κάποιος φωνάξει «ανάξιος», η χειροτονία πρέπει να σταματήσει αμέσως, μέχρις ότου εξακριβωθεί το βάσιμο ή όχι της κατηγορίας. Αυτά ορίζουν οι Κανόνες και η πράξη της Εκκλησίας.

Οποία κατάπτωσις και διαστροφή!

Έφθασαν, δυστυχώς, οι περισσότεροι εκπρόσωποι της Ορθοδοξίας να αναγνωρίζουν ως σπουδαίον τον ενσαρκωτήν της αιρέσεως Πάπαν, και όχι μόνον δεν καταβάλλουν προσπάθεια δια να επιστρέψουν οι αιρετικοί εις την Ορθοδοξίαν, αλλά και επευλογούν την αίρεσιν, αγωνιζόμενοι να πείσουν τους Ορθοδόξους πιστούς, ότι οι αιρετικοί παπικοί και προτεστάντες δεν είναι πεπλανημένοι! Όσοι δε από τους Ορθοδόξους πιστούς χριστιανούς, καλώς πράττοντες, δεν αποδέχονται τις αντορθόδοξες αυτές ενέργειες, αντί να επαινεθούν δια την εμμονήν των εις την πίστιν των Πατέρων τους, διώκονται σκληρώς. Οποία κατάπτωσις και διαστροφή!