Αποκάλυψη της οικουμενιστικής γραμμής της Μονής προφήτου Ηλιού Πρεβέζης!! -- Μοναχοῦ Μωϋσῆ ἐκ Πρεβέζης

ΑΠΟΛΟΓHΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ  
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΜΟΥ

Στις 26 Οκτωβρίου 2016 αποφασίσθηκε από τον Ηγούμενο και το 4μελές συμβούλιο, εντός διαστήματος ενός μηνός να εγκαταλείψω την Μονή του Προφήτου Ηλιού Πρεβέζης, αναζητώντας άλλο μοναστικό κατάλυμα.
Μετά από 16 χρόνια παραμονής και επιμελούς διακονίας στη Μονή που εκάρην μοναχός, εκδιώχθηκα υπογεγραμμένα από τον Ηγούμενο και τα 4 μέλη του Ηγουμενοσυμβουλίου.
Η αιτιολογία της εκδιώξεως μου  με το υπογεγραμμένο έγγραφο που μου απέδωσαν είναι:

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Σχολιασμός κειμένου για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης


Ύμνοι εις την Θεοτόκον Greek Orthodox Hymns to the Mother of God -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

Αλυμπίου, Στυλιανού, Νίκωνος του Μετανοείτε.

Ἦταν ἀπὸ τὴν Ἀδριανούπολη τῆς Παφλαγονίας καὶ ἔζησε τὸν 6οαἰώνα μ.Χ. Ἡ παράδοση ἀναφέρει ὅτι, ὅταν θὰ γεννιόταν ὁ Ἀλύπιος, ἡ μητέρα του εἶδε σὲ ὄνειρο νὰ κρατάει ἕνα λευκὸ ἀρνὶ ποὺ στὰ κέρατά του ἦταν τρεῖς ἀναμμένες λαμπάδες, ποὺ σήμαινε τὶς ἀρετὲς ποὺ θὰ εἶχε τὸ παιδὶ ποὺ θὰ γεννιόταν. Οἱ γονεῖς του ἔδωσαν στὸν Ἀλύπιο χριστιανικὴ ἀνατροφή, ποὺ στὸ πρόσωπό του ἐπέφερε καρποὺς ἐκατονταπλασίονας. Εἶχε μεγάλη περιουσία, τὴν ὁποία δαπάνησε στοὺς φτωχοὺς καὶ πάσχοντες τῆς περιοχῆς του. Διότι εὐχαρίστησή του ἦταν νὰ ἐκπληρώνει τὸ νόμο τοῦ Θεοῦ, ποὺ προτρέπει τοὺς χριστιανοὺς νὰ εἶναι «συμπαθεῖς, φιλάδελφοι, εὔσπλαχνοι, φιλόφρονες». Δηλαδὴ νὰ συμπαθοῦν καὶ νὰ συμμετέχουν στὶς λύπες τῶν ἀδελφῶν τους, νὰ ἀγαποῦν σὰν ἀδελφοὺς τοὺς συνανθρώπους τους, νὰ ἔχουν πονετικὴ καὶ τρυφερὴ καρδιὰ καὶ νὰ εἶναι περιποιητικοὶ καὶ εὐγενεῖς. Ὁ Ἀλύπιος, ἀφοῦ ἔμεινε πάμφτωχος, ἀποσύρθηκε στὴν ἔρημο, ὅπου ἔκανε ἀσκητικὴ ζωή. Πληροφορίες ἀναφέρουν ὅτι ἔμεινε πάνω σ’ ἕνα στύλο 50 (κατ’ ἄλλους 53) χρόνια γιὰ λόγους ἄσκησης καὶ κάτω ἀπὸ διάφορες καιρικὲς συνθῆκες. Ἡ φήμη τῆς ἀρετῆς του ἔφερε κοντὰ στὸν Ἀλύπιο καὶ ἄλλες ψυχές, ποὺ ζητοῦσαν εἰρηνικὸ καταφύγιο. Στοὺς ἀνθρώπους αὐτοὺς ὑπῆρξε φιλόστοργος πνευματικὸς πατέρας, καὶ τοὺς καθοδηγοῦσε μὲ τὶς συμβουλές του καὶ τοὺς στήριζε μὲ τὸ παράδειγμά του. Πέθανε εἰρηνικὰ τὸ ἔτος 608, ἀφοῦ ἔζησε 100 χρόνια, κατ’ ἄλλους 120. Τελεῖται δὲ ἡ Σύναξις αὐτοῦ ἐν τῇ μονῇ αὐτοῦ τῇ οὔσῃ πλησίον τοῦ Ἱπποδρομίου, κατὰ τὸν Παρισινὸ Κώδικα 1594.

Κόλαση αφόρητη!

Περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια πλάσματα του Θεού, απόγονοι της Άγαρ, πλέουν μέσα στο ερεβώδες σκότος του Κορανίου, που ετεχνούργησεν ο σατανάς δια μέσου ενός επιληπτικού καμηλέρη, νεκρά, άταφα, πτώματα! Αληθινή συμφορά για ένα δισεκατομμύριο ανθρώπων, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού, από τον έκτον αιώνα μέχρι σήμερα που, αντί να αναγεννηθούν μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, να λάμψουν με τη χάρη του βαπτίσματος, να αγιασθούν και να καταστούν «κληρονόμοι Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού», γεννώνται στο σκότος, ζουν στο ζόφο της αγνωσίας, χωρίς πνευματική ζωή, νεκρωμένοι και πορεύονται για τα αιώνια κτηνώδη πιλάφια και τα φιλήδονα ουρί! Κόλαση αφόρητη!
***
Ο   Ανώνυμος άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Κόλαση αφόρητη!":

Πολλοί από αυτούς μπορεί να έχουν δικαιολογία και να συγχωρεθούν ενώπιον του Θρόνου του Θεού κρινόμενοι με βάση τον νόμο της συνειδήσεως γιατί δεν ήξεραν.....Εκατοντάδες εκατομμύρια Χριστιανοί όμως συμπεριλαμβανομένων των κεφαλών τι δικαιολογία θα βρούν? Σήμερα για παράδειγμα η ΝΤΠ χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό των εκπτώσεων υπό τον τίτλο Μαύρη Παρασκευή ανέδειξε τα ζωώδη και κτηνώδη ένστικτά των ανθρώπων εξωθώντας τους να διεκδικήσουν με γροθιές, κλοτσιές και χρήση όπλων, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο άλλους αδελφούς τους, ένα απλό υλικό αγαθό!!!! καταδεικνύοντας έτσι την ολοκληρωτική πνευματική γύμνια και την διάσταση που επικρατεί από το Θεάρεστο "καθώς εγώ σας ηγάπησα, και σεις να αγαπάτε αλλήλους". Πόσο μακριά άραγε είναι όλα αυτά τα Χριστιανικά πλήθη(Και στην Ελλάδα πλέον) από τον Λόγο του Θεού? Ποιος αρχιερέας ή επίσκοπος είτε από το Παλαιό είτε από το Νέο βγήκε να Βροντοφωνάξει το Λόγο του Θεού για την σημερινή ημέρα? Αφού όλοι ξέρανε για την σημερινή ημέρα δεν θα ήταν σήμερα η κατάλληλη στιγμή να υπενθυμίσουν τι είπε ο Χριστός για τα πλούτη και τα υλικά αγαθά και το τι συνέστησε στον πλούσιο που θέλησε να σωθεί??

Τελικά «ελεύθερον το εύψυχον»! --- Του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο πεφυσιωμένος ασκός και υπέροφρυς νεοσουλτάνος ναρκισσεύεται βλέποντας τη φάτσα του στο καθρέπτη. Αποκτά ύφος Μωάμεθ Πορθητή και κομπάζει κάθε τόσο ότι θα αναθεωρήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης «για να εξασφαλίσει κάτι καλύτερο(…) για να οδηγήσει τη Τουρκία πιο πέρα»!
Η εδώ αρμόδιοι αντιπαρήλθαν την πρόκληση ως … κωφάλαλοι.
Η μετά το λεγόμενο πραξικόπημα επιβολή τυραννικού καθεστώτος έχει φιμώσει εκεί κάθε αντίλογο. Οι αντίπαλοι βρίσκονται όλοι στις φυλακές.
Απαξάπαντες ωστόσο οι διεθνείς εταίροι και σύμμαχοι τηρούν απόλυτη σιγή ιχθύος ως να μην τους αφορούν τα τεκταινόμενα και επαπειλούμενα. Να μην αφορούν το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε, τον ΟΗΕ, την ειρήνη και την σταθερότητα.
Ότι δεν πρόκειται για λεκτικά ξεσαλώματα, αλλά για εμπράγματες απειλές, είναι ηλίου φαεινότερο από το αμόκ επανεξοπλισμού που συνοδεύει τις απειλές: Παρήγγειλε 100 μαχητικά F35, (την ίδια στιγμή οι τροϊκανοί μάς πιέζουν να περικόψουμε 400.000.000 ευρώ από τις αμυντικές μας δαπάνες). Το νέο εξοπλιστικό ράλι της Άγκυρας εκσυγχρονίζει πολεμικό Ναυτικό, κυβερνοάμυνα και στρατό ξηράς (511.000=ο πολυαριθμότερος της Ευρώπης).
Αλλά ο ευγενής Ομπάμα, που θάμπωσε πολλούς εδώ με τις αναφορές του στον Περικλή (που εμείς εξοβελίσαμε από τα σχολεία) και την αρχαιοελληνική γραμματεία, καίτοι προκαλούμενος, δεν είπε λέξη για τα «ξεράσματα» του Ερντογάν περί Λωζάννης, τα Σκόπια και την αγρίως δοκιμαζομένη Κύπρο.

Παπικὸς καρδινάλιος εἰς ἀναστάσιµον ὀρθόδοξον θείαν Λειτουργίαν!

 ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ σχόλιό µας εἴχαµε ἀναφερθεῖ σὲ ἀπαράδεκτες οἰκουµενιστικὲς ἀπρέπειες. Μία ἀπὸ τὶς πλέον ἀπαράδεκτες ἦταν αὐτὴ τοῦ «ἁγίου» Βοστώνης κ. Μεθοδίου, ὁ ὁποῖος εἶχε πάει «µετὰ τῆς κουστωδίας» του στὸν παπικὸ ναὸ τῆς πόλεως, κατὰ τὴν Μ. Τρίτη τῶν παπικῶν, γιὰ νὰ παραστεῖ στὸν «καθαγιασµὸ» τοῦ «ἁγίου ἐλαίου», νὰ µιλήσει καὶ νὰ ἀποκαλέσει τὸν πρώην πάπα Παῦλο ΣΤ΄ «εὐλογηµένο»! Τὸ ἀλισβερίσι ὅµως δὲν σταµάτησε ἐκεῖ ἀφοῦ «Ἀνταπόδοση τῆς ἐπισκέψεως ὑπῆρξε ἡ παρουσία τοῦ Ρωµαιοκαθολικοῦ Ἀρχιεπισκόπου Βοστώνης, καρδιναλίου Sean O΄ Malley, στὸν Ὀρθόδοξο καθεδρικὸ Ναὸ τοῦ Εὐαγγελισµοῦ τῆς Βοστώνης στὴν Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως. Ὁ καρδινάλιος  Ὁ’ Malley µάλιστα συµµετεῖχε κατὰ τρόπο λειτουργικὸ στὴν Ἀκολουθία τῆς Ἀναστάσεως, καθότι ἀνέγνωσε τὸ ἑωθινὸ εὐαγγέλιο τῆς Ἀναστάσεως στὴν ἀγγλικὴ γλώσσα ἀµέσως µετὰ ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ὁ ὁποῖος προέστη τῆς Ἱερῆς Ἀκολουθίας»! Εἶναι ὁλοφάνερο πὼς ὁ «ἅγιος» Βοστώνης θεωρεῖ τὸν µεγαλοφραγκόπαπα ὡς κανονικὸ ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας καὶ γι’ αὐτὸ συλλειτουργεῖ µαζί του. ∆ὲν ὑπάρχει γιὰ ἐκεῖνον «σχίσµα», ἀλλὰ ἔκαµε τὴν «ἕνωση τῶν ἐκκλησιῶν» ἐρήµην τῆς Ἐκκλησίας! Μὴ ἔχετε ἀµφιβολίες, ἡ «ἕνωση τῶν ἐκκλησιῶν» ἔγινε στὰ «ὑψηλὰ κλιµάκια»! Τὸ µόνο ποὺ ἀποµένει εἶναι νὰ τὴ «σερβίρουν» καὶ στὴ βάση! Ἀδέλφια µας ἀγρυπνεῖτε!  
O.T.” 2071
***
Ο   Αλέξανδρος  άφησε ένα  σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παπικὸς καρδινάλιος εἰς ἀναστάσιµον ὀρθόδοξον θεία...":

Δείτε είδηση από την παπική Πολωνία της "αγίας" Φαουστίνας Κοβάλσκας και του "Υπερ-Αγίου" Ιωάννη Παύλου του 2ου. Από την Πολωνία του Θείου Ελέους, από την χώρα που αναμένει τον Χριστό πριν να έλθει ως ο Δίκαιος Κριτής να έλθει ως ο Βασιλέας του Ελέους!

http://redskywarning.blogspot.gr/2016/11/blog-post_25.html

Αλέξανδρος

***

Ο  Αλέξανδρος   άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παπικὸς καρδινάλιος εἰς ἀναστάσιµον ὀρθόδοξον θεία...":

Φίλε Κωνσταντίνε, τα μηνύματα της Φάτιμα που ΑΠΑΙΤΕΙ τον προσηλυτισμό των πάντων στις δύο καρδιές και της Φαουστίνας Κοβάλσκας που αναφέρει ότι ο Χριστός θα δοξάσει και θα εξυψώσει και θα χρησιμοποιήσει την Πολωνία για να προετοιμάσει τον κόσμο για την Τελική Κρίση και όλα τα συναφή θα έπρεπε να είναι Η ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ προς όλους τους ραδιούργους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ που κατηγορούν τους πραγματικούς Ορθοδόξους ότι έχουν πέσει στην αίρεση του Εθνοφυλετισμού! Σαν δεν ντρέπονται να μην βλέπουν ότι η Παναίρεση του Οικουμενσμού έχει το Θεμελιώδες Υποβαθρό της ΚΑΙ στον εθνοφυλετισμό (Πολωνικός) αλλά ΚΥΡΙΩΣ στην ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟ.
Δοθέντος της ευκαιρίας ήθελα να σου πω και δύο ακόμα συμπληρωματικά λόγια για την Παναγία της Ακίτα.Η Παναγία της Ακίτα που συνδέεται λόγω των εσχατολογικών μηνυμάτων και «προφητειών» της με την Φάτιμα και το Γκαραμπαντάλ δάκρυσε 101 φορές, όσα κατά τους παπικούς θεωρείται ότι είναι και τα χρόνια που ο Θεός περιμένει για μετάνοια από όταν έγινε το πρώτο θαύμα της Φάτιμα. Μετά θα επακολουθήσουν όσα λέγονται στο Γκαραμπαντάλ. Επιπλέον η Παναγία της Ακίτα σε εμφάνισή της ανέφερε ότι μετά την τιμωρία του Θεού στον κόσμο(δλδ ο μεγάλος και καταστροφικός πόλεμος με την Ρωσία) συνέπεια της μη μετάνοιας των ανθρώπων, τα μόνα «όπλα» που θα μείνουν στους ανθρώπους θα είναι το Ροζάρι
o για να προσεύχονται στον πάπα και το σημάδι(Μήπως από αυτό το σημάδι θα προέλθει το χάραγμα?) που θα αφήσει ο Υιός της μόνιμα στον κόσμο μέχρι την συντέλεια για να θυμίζει σε όλους την Προειδοποίηση και το ¨Θαύμα¨(σύμφωνα με τα όσα λέει το Γκαραμπαντάλ) . Τέλος να τονιστεί ότι το άγαλμα της Παναγίας της Ακίτα που έκλαψε 101 φορές εμφάνισε ΚΑΙ στίγματα από όπου έτρεχε αίμα. Αυτά σύμφωνα με καλόγριες ήταν μαυριδερά σημάδια που σαν να είχαν γίνει από κοφτερό αντικείμενο με καυτό μαύρο μελάνι (tattoo) στις παλάμες των χεριών του αγάλματος. Από αυτά τα σημάδια έτρεχε αίμα!
Αλέξανδρος

Κάποτε ο Αββάς Μωϋσής πολεμήθηκε πάρα πολύ από τους λογισμούς της πορνείας.

Και μη δυνάμενος να καθίση στο κελλί του, έφυγε και εξομολογήθηκε τους λογισμούς του στον Αββά Ισίδωρο. Ο Γέροντας τον παρεκάλεσε να επιστρέψη στο κελλί του. Εκείνος όμως δεν ήθελε να ακούση την σύσταση απαντώντας στον Αββά Ισίδωρο. «Δεν αντέχω πλέον, Αββά». Τότε ο Αββάς Ισίδωρος τον πήρε κοντά του και ανέβηκε στην στέγη του κελλιού και του λέγει:  

H αναγνώριση Συνοδικώς των αιρέσεων ως Εκκλησιών, από την ληστρική Σύνοδο της Κρήτης!

6.
Περί του αιτήματος βελτιώσεως αναφορών του κειμένου:«Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπον χριστιανικόν κόσμον». (Παρασκευή, 24-6-2016).
γ. Στην παράγραφον 6 του αρχικού κειμένου αναγραφόταν:
«Κατά την οντολογική φύση της Εκκλησίας η ενότητά της είναι αδύνατο να διαταραχθεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία αναγνωρίζει την ιστορική ύπαρξη άλλων χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών που δεν ευρίσκονται σε κοινωνία μαζί της…».
Αντ’ αυτού η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια στόματος του Μακαριωτάτου Προέδρου αυτής, επρότεινε επιμόνως την κάτωθι διατύπωσιν: «Κατά την οντολογική φύση της Εκκλησίας η ενότητά της είναι αδύνατο να διαταραχθεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία γνωρίζει την ιστορικήν ύπαρξιν άλλων χριστιανικών ομολογιών και κοινοτήτων που δεν ευρίσκονται σε κοινωνίαν μαζί της…».
Για την πρότασιν αυτήν της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως είναι ήδη γνωστόν, ηγέρθη μεγάλη συζήτησις στην Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον, η οποία ωδήγησε σε έντονες διχογνωμίες, διαστάσεις απόψεων και αντεγκλήσεις από μέρους ορισμένων Εκκλησιών που συμμετείχαν σ’ αυτήν και διεφάνη κίνδυνος διασπάσεως ή και διακοπής ακόμη της Συνόδου. Χαρακτηριστική του φορτισμένου κλίματος που επεκράτησε ήταν και η μη εγκριθείσα τελικώς πρότασις της Εκκλησίας της Σερβίας που εζήτησε «να θεωρηθούν αι εν Κρήτη Συνοδικαί εργασίαι ως η πρώτη φάσις της όλης Συνοδικής πορείας και να κηρυχθή η περαίωσις της Συνόδου μετέπειτα, εν καιρώ, κατόπιν συζητήσεων, εφ’ όλης της ύλης, και τη εκ των υστέρων συμμετοχή πασών των Εκκλησιών». Ενώπιον του ορατού πλέον κινδύνου η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, έχουσα βαθείαν συναίσθησιν της κρισιμότητος των στιγμών, αλλά και της γενικωτέρας ευθύνης της έναντι συνόλου της Εκκλησίας, μετά από πολύωρον και εναγώνιον διαβούλευσιν, πρωτοστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με την σχεδόν ομόφωνον και σύμφωνον γνώμην των Σεβ. μελών της ημετέρας Αντιπροσωπείας, επανήλθε την πρωΐαν του Σαββάτου 25ην Ιουνίου, με νέαν πρότασιν,τροποποιητικήν της σχετικής Αποφάσεως της Ι.Σ.Ι. (24-25 Μαΐου 2016). Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος επρότεινε στην παράγραφον 6 του αρχικού κειμένου όπου εγράφετο ότι: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αναγνωρίζει την ιστορικήν ύπαρξιν άλλων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών», την παρακάτω νέαν διατύπωσιν: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία αποδέχεται την ιστορικήν ονομασίαν άλλων ετεροδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών και Ομολογιών…». Η πρότασις αυτή τελικώς έγινε αποδεκτή από το Συνοδικόν Σώμα,τό ὁποῖον και διεμόρφωσε την εν λόγω παράγραφον ως ακολούθως:

Λέσβος: Κόλαση από έκρηξη στο hot spot της Μόριας με δύο νεκρούς



Χάος προκλήθηκε και πάλι στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών - Προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου χθες το βράδυ στις 10, έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε σκηνή του καταυλισμού, την οποία ακολούθησαν συμπλοκές.
Νεκροί είναι μία γυναίκα και ένα παιδί, ενώ αρκετά ακόμα παιδιά μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σε σκηνή, την οποία προκάλεσε πυρκαγιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη στιγμή της έκρηξης η άτυχη γυναίκα μαγείρευε. Η συσκευή γκαζιού έσκασε και ακολούθησε πανδαιμόνιο, αφού η φωτιά μεταφέρθηκε και σε διπλανές σκηνές.

π.Νικόλαος Μανώλης, Το επεισόδιο με τον μητροπολίτη Σερρών & την χορωδία Κέρκυρας