Οικουμενισμός το βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν Τόπω Αγίω!


 

Εκκλησία και κόσμος -- του αειμνήστου Στεργίου Σάκκου Ομ. Καθηγητού Α.Π.Θ.

Η αγάπη του Θεού αγιάζει τον κόσμον

Είναι κάποιες αλήθειες παλιές, αλλά όχι ξεπερασμένες. Άφθορες από το πέρασμα του χρόνου, αδιάσειστες από τους σεισμούς και αδιάφθορες από τους συρμούς των καιρών μένουν φωτεινά μετέωρα. Φέγγουν στα σκοτάδια αυτού του κόσμου και κοντρολάρουν την πορεία μας μέσα σ΄ αυτόν. Διευκρινίζω ότι χρησιμοποιώ τη λέξη «κόσμος» με την ειδική έννοια, που της δίνει ο λόγος του Θεού· «ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται» (Α΄ Ιω. 5: 19). Ο κόσμος παραδομένος στον πονηρό, που τον ανακηρύσσει άρχοντα και κοσμοκράτορα του αιώνος τούτου, αντιτίθεται συνειδητά στο θέλημα του Θεού. Είναι εντούτοις, θαυμαστό ότι αυτός ο πονηρός κόσμος συνιστά το άμεσο αντικείμενο της αγάπης του Θεού. Αφοπλιστικός ο λόγος της αγίας Γραφής αποκαλύπτει ότι «ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον Υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν» (Ιω. 3: 16). Συγκλονιστικός ο μετασχηματισμός του θείου λόγου σε πράξη· επάνω από το σταυρό ο Κύριος Ιησούς Χριστός εμπιστεύεται το κλειδί του Παραδείσου του στον χειρότερο εκπρόσωπο του διεφθαρμένου κόσμου, σ΄ έναν κακούργο ληστή. Είναι η εγγύηση ότι τα ματωμένα χέρια του έχουν την πρόθεση και τη δύναμη ν΄ αγκαλιάσουν τον βρόμικο κόσμο, να τον καθαρίσουν με το αίμά τους, να τον επαναφέρουν στο αρχέγονο κάλλος και να τον ανεβάσουν στην ουράνια δόξα. Με την απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση ότι ο κόσμος θ΄ αναγνωρίσει την πλάνη, την αμαρτία του, θα εξομολογηθεί με συντριβή και μετάνοια και θα ομολογήσει πίστη στον μόνο Λυτρωτή Ιησού Χριστό.

Τη Β΄ (2α) Ιουλίου, η ανάμνησις της εν τη αγία σορώ καταθέσεως της τιμίας ΕΣΘΗΤΟΣ της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου ΜΑΡΙΑΣ εν ταις Βλαχέρναις.

Η Βασιλίς των πόλεων, η περικαλλεστάτη Κωνσταντινούπολις, ευθύς απ’ αρχής της κτίσεώς της υπό του ευσεβεστάτου και αγιωτάτου βασιλέως Κωνσταντίνου αφιερώθη πρεπόντως με πολλήν ευλάβειαν εις το όνομα της Δεσποίνης και Βασιλίσσης πάντων των βασιλέων, ως πασών των πόλεων βασιλεύουσα. Ένεκα τούτου υπερβαίνει και εις την ευλάβειαν πάσας τας άλλας πόλεις της οικουμένης· ευρίσκονται δε εις αυτήν Ναοί περισσότεροι ή εις οίον δήποτε άλλον τόπον, καλλωπισμένοι, κεκοσμημένοι από τους ευσεβείς οικήτορας, και σχεδόν ουδείς ευρίσκεται τόπος βασιλικός και δημόσιος ή οίκος άρχοντος, όστις να μη έχη Ναόν ή ευκτήριον της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ότι πανταχού εις την οικουμένην άπασαν, όπου και αν εκηρύχθη το μυστήριον της του Θεού Λόγου σαρκώσεως, υμνείται δια παντός η υπερύμνητος Θεοτόκος και κατά χρέος δοξάζεται, επειδή κατώκησεν εις αυτήν άπαν το πλήρωμα της Θεότητος.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όπως έγινε γνωστό και στα ΜΜΕ, κατά την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης τόσο ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος όσο και ο Μοναχός Αντύπας, καταδικάστηκαν σε 5,5 χρόνια κάθειρξη, τα οποία όμως μπορούν να εξαγοραστούν.  Το χρηματικό ποσό το οποίο πρέπει να συγκεντρωθεί για να καλύψει την εξαγορά της ανωτέρω ποινής, είναι ιδιαίτερα υψηλό, στο οποίο αν προστεθούν και τα υπόλοιπα έξοδα, όπως δικαστικές δαπάνες, τόκοι, ΦΠΑ, παράβολα, αμοιβές δικηγόρων κ.α. φθάνει στα 80.000 € !!! 

Μέσα λοιπόν από την σελίδα μας, παρακαλούμε όλους όσους υποστηρίζουν και συμπλέουν στον ομολογιακό αγώνα της Μονής Εσφιγμένου, να συνδράμουν οικονομικά και να καταθέσουν  την αγάπη τους, γνωρίζοντας ότι τα δεινά τα οποία περνάνε οι Εσφιγμενίτες Πατέρες, τα περνάνε επειδή είναι απροσκύνητοι, αντινεοταξίτες και αντιοικουμενιστές και έχουν ως λάβαρο στην ψυχή τους το «Ορθοδοξία ή Θάνατος», το οποίο πολλές φορές έχουν αποδείξει ότι το τηρούν και το τιμούν. Όλες οι καταθέσεις μπορούν να γίνουν στον ακόλουθο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: ΕΤΕ 822/603405-57  ή ΙΒΑΝ  GR  04011 0822 00000 822603 40557  κωδ. SWIFT τράπεζας (BIC) ETHNGRAA. Το όνομα του δικαιούχου είναι ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ το οποίο είναι το κοσμικό όνομα του Γέροντος Μεθοδίου. 

Η οικονομική σας συνδρομή αυτή την χρονική στιγμή είναι πιο πολύτιμη από ποτέ άλλοτε. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον τελευταίο ορθόδοξο φάρο της εποχής μας να σβήσει, σε πείσμα όλων των σκοτεινών δυνάμεων οι οποίες πολεμούν λυσσαλέα τη Μονή Εσφιγμένου από το 1974. Η Παναγία να ανταποδώσει σε κάθε έναν τον μισθό της αγάπης του. 

https://esfigmenou.blogspot.com/


Περί Οικουμενισμού

Υπάρχουν σήμερα ορισμένα αυτονόητα, τα οποία επιτρέπουν την ομαλή εξέλιξη των γεγονότων, που θα οδηγήσουν στο «κοινό ποτήριο» εφόσον η ένωση των Εκκλησιών έχει ήδη υπογραφεί από καιρό! Δυστυχώς δε, με μίαν απίστευτη ειρωνεία της Ιστορίας είναι τα ίδια «αυτονόητα», τα οποία στον καιρό τους δεν επέτρεψαν την εσχάτη προδοσία της αληθινής πίστεως. Το μεγαλύτερο είναι πως όταν έρθει η ώρα, ο λαός του Χριστού θα αντιδράσει! Στην ερώτηση, γιατί ο λαός του Χριστού δεν έχει αντιδράσει ακόμη, η απάντηση είναι πως ο λαός αυτός δεν είναι ενημερωμένος! Όλα γίνονται με πρωτοβουλία της διοικήσεως της Εκκλησίας, η οποία διοίκηση, σαν γραφειοκρατικός οργανισμός, δεν έχει υποχρέωση να δίνει λόγο. Έχει στηθεί λοιπόν μία Μυστική συμφωνία τύπου Ποντίου Πιλάτου, ανάμεσα στον «λαό» και στην «Ιεραρχία», κατά την οποία θα εμφανιστούν όλα σαν τετελεσμένα. Ο λαός θα νίπτει τας χείρας του, επειδή δεν ήταν ενημερωμένος. Και η Ιεραρχία θα νίπτει τους πόδας της, διότι ό,τι κι αν έγινε και ό,τι κι αν γίνει δεν πρόκειται να προδόση την Ορθοδοξία! Το μοντέλο της μη-προδοσίας είναι ήδη έτοιμο: Η  ΟΥΝΙΑ! Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει πλέον ούτε ο λαός του Χριστού, ούτε η «Ιεραρχία» της Εκκλησίας! Υπάρχει μόνον η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος! Ένα μεγάλο μέρος του υποτιθέμενου λαού του Χριστού κρέμεται από τους κανόνες, που επιβάλλουν τα διάφορα Γεροντοπαλλήκαρα, που παριστάνουν τους Γέροντες, και δεν γνωρίζει τίποτα άλλο πλέον παρά να μισεί και να κατακρίνει όλους όσους δεν τηρούν τους ίδιους κανόνες και δεν έχουν μεταμορφώσει την ζωή τους σε Κόλαση! Το υπόλοιπο μέρος του λαού απολαμβάνει τις ακολουθίες και την Θ. Λειτουργία της Ορθοδοξίας μας, έχοντας και την διαβεβαίωση του κ. Ζηζιούλα ότι αυτή την απόλαυση δεν θα τους την αφαιρέσει κανείς, καθώς η Θ. Ευχαριστία στο κέντρο της Θ. Λειτουργίας είναι όλη η αλήθεια και η Δόξα της Εκκλησίας. Ξεχνώντας ύποπτα την εμπειρία και την διδασκαλία του Αγίου Σιλουανού, ο οποίος μέσα στην πληρότητα της Χαράς της Ορθοδόξου Μοναστικής ζωής, είχε εκ Κυρίου την αποκάλυψη πως όλα όσα έκανε ήταν ψεύτικα και πως όλα τα έκανε χάριν του εαυτού του και όχι του Κυρίου! ….

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η τέλεια παγίδα για την Ελλάδα

Ενώ όλοι γνωρίζουμε, εάν η εκάστοτε Κυβέρνηση συνεργαζόταν με την αντιπολίτευση, που είναι τόσο απαραίτητη στην παρούσα διεθνή κατάσταση, θέτοντας ως κύριο σκοπό την επίλυση των προβλημάτων του τόπου κατά προτεραιότητα, Εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά κ.λ.π. ως ένα δημοκρατικό κράτος, θα είχαμε σαν Ελλάδα και σαν έθνος τεράστιες επιτυχίες. Δυστυχώς εμείς κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Έναντι λοιπόν αυτής της επιβαλλόμενης απλής λογικής αναγκαίας, βασικής και απαραίτητης πολιτικής συμπεριφοράς φθάσαμε στο σημείο, από την μία να διατυμπανίζουμε για την δημοκρατία μας και από την άλλη να καταπατούμε τις αρχές λειτουργίας αυτής. Έτσι! έφθασε στο σημείο Πρωθυπουργός της χώρας μας, αδιαφορώντας για την γνώμη της Βουλής και για το αίτημα σχεδόν ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού, να παραδώσει δι’ υπογραφής του το όνομα της Μακεδονίας,την Μακεδονική γλώσσα και την εθνότητα την Μακεδονική, στο συνονθύλευμα λαών του νέου κράτους των Σκοπίων. Και! Μάλιστα ασφαλιζόμενος ο χώρος υπογραφής (ΠΡΕΣΠΕΣ),με δρακόντια και σκληρά μέτρα, κατά του διαμαρτυρομένου Ελληνικού λαού, που προσπαθούσε έστω την τελευταία στιγμή να πείσει το πρωθυπουργό της Ελλάδος να μην υπογράψει. Πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι δεν θα υπάρξει Έλλην Πρωθυπουργός,να υπογράψει αυτό το ανοσιούργημα. Κι’ όμως υπήρξε.

---------------------------------

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Τίθεται λοιπόν, το εξής ερώτημα, αγαπητέ Silver: Πως ένας επικεφαλής [ κ. Ιερώνυμος] μιας θρησκευτικής κοινότητος[νεοημερολογιτών] υπακούει σ΄αυτόν ο οποίος πασχίζει να εφαρμόσει την προδοτικήν συμφωνίαν των Πρεσπών, που δηλώνει αντινατιβιστής, που δηλώνει υπέρμαχος των εκτρώσεων [δολοφονίας του αγεννήτου παιδιού] και που προωθεί το κατ΄εξοχήν έγκλημα κατά της ανθρωπότητος, τον Θεομίσητον και διαστροφικόν σοδομισμόν, στρεφόμενος εναντίον του Τριαδικού Θεού;

Πως υπακούει σ΄αυτόν και αποδέχεται τις εντολές του ώστε να παροτρύνει, διά του κηρύγματος, ανθρώπους να εμβολιαστούν; [νεοναζισμός]

Πόσο πιό χαμηλά πιά;

Ο αφορισμός τους, είναι επιτακτικός.
Όχι από νεοημερολογίτες κακοδόξους, όπως ο Αμβρόσιος, αλλά από πραγματικά Ορθόδοξο Ιεράρχη.

Cosmas & Damian the Holy Unmercenaries

These Saints, who are different from those that are celebrated on the 1st of November, were from Rome. They were physicians, freely bestowing healing upon beasts and men, asking nothing from the healed other than that they confess and believe in Christ. They ended their life in martyrdom in the year 284, under the Emperors Carinus and Numerian.