12 Μαΐου: Κυριακή των Μυροφόρων - Τι γιορτάζουμε

Τη ΙΒ΄ (12η) Μαϊου, μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ Επισκόπου Κύπρου.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Κυριακή, 12  Μαϊου 2019                                                                                                          

Επιφάνιος, ο εν Αγίοις Πατήρ ημών, εγεννήθη περί το έτος 310 εις το χωρίον της Παλαιστίνης Βησανδούκη, απέχον της Ελευθεροπόλεως περί τα τρία μίλια. Οι γονείς του ήσαν Εβραίοι, και ο μεν πατήρ αυτού ήτο γεωργός το επάγγελμα, η δε μήτηρ του κατειργάζετο λινάρι. Ούτοι είχον δύο τέκνα, τον Επιφάνιον και μίαν θυγατέρα, ονομαζομένην Καλλίτροπον. Συνέβη δε να αποθάνη ο πατήρ του Επιφανίου, ότε ούτος ήτο εισέτι μικρός, έως δέκα ετών, έμεινε δε με την μητέρα του και την αδελφήν του, ευρισκόμενοι εις στενοχωρίαν μεγάλην, ως μη έχοντες τα προς το ζην απαραίτητα. Επειδή δε είχον δια τας ανάγκας των εν υποζύγιον άτακτον, είπεν η μήτηρ αυτού προς τον Επιφάνιον:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ -- 1919 - 2019 εκατό χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Νέο ηχηρό "ΟΧΙ" από το ΣτΕ στο κατέβασμα της εικόνας του Χριστού στην αίθουσα της Ολομέλειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση επί των αιτήσεων ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπουν την αναγραφή του θρησκεύματος στους Τίτλους Σπουδών των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.
Στην αρχή η Ένωση Αθέων και γονείς μαθητών, πέραν των αιτήσεων ακύρωσης, υπέβαλαν αίτημα να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας. Πριν την έναρξη της συζήτησης οι ανώτατοι δικαστές εξέτασαν το αίτημα και το απέρριψαν με το σκεπτικό ότι αποτελεί παράδοση του ελληνικού κράτους να υπάρχουν θρησκευτικές εικόνες στις δικαστικές αίθουσες. Μειοψήφισαν μόνο τρεις (3) δικαστές!

Διάδοχος Φωτικής:

Όπως το κερί, εάν δεν θερμανθή και δεν μαλακώση πολύ, είναι αδύνατον να αποτυπώση την σφραγίδα, έτσι και ο άνθρωπος, εάν δεν δοκιμασθή με πόνους και θλίψεις και ασθενείας, δεν δύναται να δεχθή την σφραγίδα των αρετών του Θεού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ!

Πώς μια ταινία του Χόλιγουντ για το 1821 αναδεικνύει τον αποπροσανατολισμό που ταλανίζει το ελληνικό έθνος

Από τον Σάββα Καλενετρίδη

Έχουμε δει σωρεία δημοσιευμάτων που αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο τα μεγάλα κράτη τα οποία σέβονται τον εαυτό τους και την ιστορία τους, και νοιάζονται για το μέλλον τους, επηρεάζουν τη βιομηχανία του κινηματογράφου, για την αναπαραγωγή μέσα από τις ταινίες τής ιστορίας και των εθνικών στόχων και οραμάτων καθενός εξ αυτών.
Με τον τρόπο αυτόν, η βιομηχανία του κινηματογράφου συμβάλλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στη διαμόρφωση της εθνικής ταυτότητας και του συλλογικού υποσυνειδήτου κάθε έθνους.

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος

Ο κ. Ελπιδόφορος γεννήθηκε στo Μακρυχώρι Κωνσταντινουπόλεως στις 28 Νοεμβρίου 1967, αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1991.
Το 1993 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Βόννης. Διάκονος χειροτονήθηκε το έτος 1994 στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, διορισθείς, εν συνεχεία, Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου.

Μαζέψτε τόν τρελό της γειτονιάς!... -- του Στέλιου Παπαθεμελή*

Ο πυρομανής τρελός της γειτονιάς είναι έτοιμος να μας ανάψει μεγάλη φωτιά. Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ευρωπαίοι, Ρώσοι, Κινέζοι και όποιοι άλλοι τον κανακεύετε, μαζέψτε τον. Αύριο θα είναι πολύ αργά.

    Ήταν ηλίου φαεινότερον ότι η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα επιχειρούσε την έξοδο προς το φρενοκομείο της σύγκρουσής της με την Ελλάδα. Ασυγκράτητος ο νεοσουλτάνος λόγω των ασύνετων «παληκαρισμών» του, πολιορκημένος έχει ήδη θέσει σε κίνηση στρατιωτικές ενέργειες-πλήγματα κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού. Η ενεργοποίηση του «Φατίχ» δυτικά της Πάφου στοχεύει στην υφαρπαγή της κυπριακής ΑΟΖ μεταξύ 28ου και 32ου μεσημβρινού. Στο σημείο όπου οι υφαλοκρηπίδες Ελλάδος-Κύπρου διασταυρώνονται, εκεί κατευθύνθηκε το τουρκικό γεωτρύπανο. Ασφαλώς και τα σχέδιά τους είναι να εισβάλουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.