Μνημόσυνο ... σκύλου σε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής





- There was a final farewell to St. Clair Shores K-9 officer Axe on Wednesday at Assumption Greek Orthodox Church.
Axe was killed in the line of duty on Nov. 4 outside the Lakeland Manor Banquet Hall on Harper Avenue. He was running after an armed suspect, Theo Gray, when police say he shot the dog and police returning fire. Both the man and Axe died from their injuries. 



Ο Συριζαίος εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Όσο απίθανο ή απαράδεκτο και να ακούγεται, είναι πραγματικότητα. Ο Γιώργος Βασιλείου, εκκλησιαστικός υπάλληλος, ο οποίος παρουσιάζεται ως διευθυντής ή προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015.


Ήταν οι βουλευτικές εκλογές με λίστα, χωρίς σταυρό, όπου ο κ. Βασιλείου είχε τοποθετηθεί σε μη εκλόγιμη θέση, δημιουργώντας σοβαρότατες απορίες-υποψίες για ποιόν λόγο να κάνει κάτι τέτοιο και εδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν είναι να βγει βουλευτής … θα έλεγε κάποιος ότι ίσως είναι ματαιοδοξία (και πάλι, χάθηκαν άλλα κόμματα;), αλλά να μπαίνει στην ουρά του ψηφοδελτίου με σύστημα λίστας μπορεί μόνο να σημαίνει ότι μπήκε συμβολικά για να περάσει μήνυμα ότι «η Εκκλησία μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ». Δηλαδή κάτω από ένα κόμμα με δηλωμένους άθεους-άθρησκους (από τον χώρο του μπολσεβικισμού και των ακραίων νεοφιλελέδων) και με αντιορθόδοξη δράση και πολιτικές που τώρα εφαρμόζονται.

ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ -- Orthodox Hymns

O Συναξαριστής της ημέρας.

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Τη ΙΣΤ΄ (16η) Νοεμβρίου, μνήμη του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού ΜΑΤΘΑΙΟΥ       

Ματθαίος ο θείος Απόστολος ήτο από την Κανά της Γαλιλαίας, εις την οποίαν εποίησε το πρώτον θαύμα ο Κύριος, ήτο δε τελώνης την τάξιν, ήτοι ενοικιαστής των τελών και των φόρων, επάγγελμα το οποίον είχον οι Εβραίοι ως άδικον, διότι επλούτει από τας πολλάς αδικίας. Ούτος καθήμενος ποτε εις το τελωνείον ήκουσε τον Κύριον λέγοντα εις αυτόν· «Ακολούθει μοι». Όθεν κατ’ αυτήν την ώραν αφήκεν όλα και ηκολούθησε τον Κύριον, έκαμε δε εις τον οίκον του φιλοξενίαν μεγάλην εις αυτόν, καθώς το λέγει ο ίδιος εις το Ευαγγέλιόν του.

«Ὀμώμοκας, Μέμνησο τῆς Σωτηρίας» -- Τοῦ αειμνήστου Μιχαὴλ Ε. Μιχαηλίδη, Θεολόγου

Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος εἶχε διαπρέψει στίς σπουδές του ὅταν σπούδαζε στήν Ἀθήνα μέ τό φίλο του Βασίλειο. Τόση ἦταν ἡ ὑπεροχή του στή φιλοσοφία καί σ᾽ ὅλα τά μαθήματα, ὥστε οἱ συμφοιτητές του ζητοῦσαν νά γίνει... καθηγητής τους! Ὡστόσο ὁ Γρηγόριος εἶχε δώσει τήν καρδιά του στόν Κύριο καί τήν Ἐκκλησία Του. Ἦταν τόσο δεξιοτέχνης καί ἀριστοτέχνης στό λόγο καί τή γραφή, ὥστε ὁ λόγος του ἦταν πάντα λακωνικός. Ἄλλωστε, οἱ Ἕλληνες ἀπ᾽ τ᾽ ἀρχαῖα τά χρόνια μέχρι σήμερα, νά τό ᾽χουν στό στόμα τους, «τό λακωνίζειν ἐστί φιλοσοφεῖν». Ὁ «λακωνικός» ἄνθρωπος εἶναι αὐτός, πού ἐκφράζεται καί διατυπώνεται σύντομα καί εὔστοχα. Ἐνῶ οἱ ἄνθρωποι συχνά λένε πολλά, φλύαρα, καί κουραστικά, ὥστε μέ δυσκολία νά ἀντιλαμβάνονται τά νοήματά τους.

ΗΡΩΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΗΡΩΩΝ

Τα μαθήματα αξιοπρέπειας από την οικογένεια του Κων. Κατσίφα

Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο*

Η σκέψη πολλών Ελλήνων δεν μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τη θυσία του παλικαριού. Οπως και να έχουν τα πραγματικά γεγονότα (που, όπως έγραφα σε προηγούμενο άρθρο, μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ), είναι δεδομένο ότι η θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αφύπνισε ένα μέρος των Ελλήνων, τρόμαξε τους ντόπιους κρατούντες που βγάζουν σπυριά με το άκουσμα της ονομασίας «Βόρειος Ηπειρος» και ξάφνιασε κάθε ξένο που έχει ξεγραμμένες τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού.

Το διάστημα που ακολούθησε μετά τη δολοφονία έως λίγες μέρες πριν είδαμε τους γονείς του Κωνσταντίνου να δίνουν μαθήματα πατριωτισμού και λεβεντιάς, σαν αυτά που έδωσε ο Κωνσταντίνος. Παρά τον θρήνο και τη θλίψη τους, αντιμετώπισαν με αξιοπρέπεια τον θάνατο του μοναχογιού τους. Τα δε λόγια τους ήταν μαχαιριά στο κατεστημένο των εθνομηδενιστών, που έχουν απεμπολήσει έννοιες όπως «θάρρος», «φιλοπατρία», «αντίσταση».

Παραπλανούν με την περιουσία, για να γίνει η αναθεώρηση

Γράφει ο Ιερομόναχος  Δαμασκηνός ο του Φιλαδέλφου
Εν Αγίω Όρει τη 9-11-2018
Θέμα: Αναθεώρησις του Συντάγματος – Περιουσία
Σεβασμιώτατοι Άγιοι Πατέρες,
Βαθυσεβάστως κοινοποιώ Υμίν το υπ’ αρ. πρωτ. 84/9-11-2018 ημέτερον Γράμμα προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμον, στηλιτεύων την κατάφασίν του, ίνα η Ελλάς γίνη «ουδετερόθρησκον κράτος», δια πρώτην φοράν εις την ιστορίαν των τεσσάρων χιλιετιών της ιστορίας του Ελληνικού Έθνους.

π.Θ. Ζήσης, Επίσκοποι & Ιμάμης-Γιάγκου & διαθρησκειακοί γάμοι-Ελπιδοφόρος & Μασονία


Το σύμπλεγμα της δαιμονικής δουλείας του σαρκικού ανθρώπου -- Του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Ομ. Καθηγητού Παν. Αθηνών


Ο μωσαϊκός νόμος με την εντολή· “Ουκ επιθυμήσεις” απεκάλυψε τον εσώτερο υπαρξιακό προβληματισμό του ανθρωπίνου προσώπου, που προέκυψε από την πράξη της παραβάσεως της εντολής του Θεού!

Τον προβληματισμό αυτό, στον οποίο εγκλωβίσθηκε το πρόσωπο αυτό, κατά τη διαδικασία της αντίθεης επιλογής του, τον αγνοούσε, αφού η αυτοσυνειδησία του λειτουργούσε πλέον, ύστερα από την επιλογή αυτή, στο καθεστώς της αιχμαλωσίας και της δουλικής του υποταγής στη δαιμονική βία!
Το πρόβλημα επομένως της απελευθερώσεως του ανθρώπου από τη δουλεία του αυτή ήταν πράγματι, πρώτα-πρώτα, πρόβλημα αυτογνωσίας, με πρώτο στόχο την κατανόηση της πλοκής και της φύσεως του βασικού του υπαρξιακού προβληματισμού.

ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ


Ο πολιτικός υπόκοσμος μας δουλεύει ασύστολα…

Τέτοιος εμπαιγμός του ελληνικού λαού δεν έχει ιστορικό προηγούμενο… Ένας πολιτικός κόσμος, εντός της κατοχικής Βουλής, να στήνει θεατρικές προεκλογικές παραστάσεις για την αναθεώρηση του Συντάγματος, όταν αυτός ο κόσμος έχει καταντήσει το ελληνικό Σύνταγμα κουρελόχαρτο και το έχει αντικαταστήσει με τα Μνημόνια και τις εντολές της ευρω-χούντας!!!

Για την ακρίβεια (πρέπει να είμαστε σαφείς στις διατυπώσεις μας) δεν πρόκειται για πολιτικό κόσμο, αλλά για πολιτικό υπόκοσμο. Τέτοιες συμπεριφορές ξεφεύγουν από τα όρια και τις συνθήκες ενός φυσιολογικού αστικού κοινοβουλίου. Είναι συμπεριφορές που συναντάμε στα ανδρείκελα ενός προτεκτοράτου, σε καταστάσεις ακραίας πολιτικής διαφθοράς…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες και φίλοι της Ενώσεώς μας,

Σας ενημερώνουμε ότι το ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Κωνσταντίνου Κατσίφα, κατόπιν παρακλήσεως πολλών συμπολιτών μας να τελεσθεί σε Ναό εντός της πόλεως της Μυτιλήνης και καθόσον επίσης, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την πραγματοποίηση της τελετής σε Ιερό Ναό εντός Στρατιωτικού χώρου, θα τελεσθεί τελικά, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (απέναντι του Ιερού Ναού των Αγών Αποστόλων), την προσεχή Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018.

Το ΔΣ της Ένωσης Θεολόγων Λέσβου