Οικουμενισμός το μυστήριον της ανομίας 11ον


ΔΕΥΤΕ ΛΑΟΙ -- Orthodox Hymns


O Συναξαριστής της ημέρας.

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

Τη  ΚΑ΄ (21η) του αυτού μηνός, μνήμη του Οσίου Πατρός ημών ΜΑΞΙΜΟΥ του Ομολογητού.                                                                                                                                 
Μάξιμος ο θαυμάσιος Πατήρ ημών έζη κατά τους χρόνους του βασιλέως Ηρακλείου εν έτει χμ΄ (640) έφθασε δε και μέχρι των ημερών των διαδόχων αυτού. Εγεννήθη εις την βασιλίδα των Πόλεων από γονείς ευγενείς και ευσεβείς, έτυχε δε εκ νεότητος αγαθής προαιρέσεως και καλόγνωμος, έχων εις τον εαυτόν του τα χαρίσματα της αρετής. Οι δε γονείς του τον εβάπτισαν από μικρόν, βλέποντες εις αυτόν καλά προμηνύματα, και όσον εμεγάλωνε τοσούτον επρόκοπτεν εις τελείωσιν. Όθεν δίδοντες αυτόν εις διδασκάλους, έμαθεν εις ολίγον χρόνον ανείκαστον παίδευσιν, διότι ήτο πολύ ευφυής εις τον νουν και κατελάμβανε με πολλήν ευκολίαν τα μαθήματα.

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΘΕΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ


''ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ'' -- ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


Μακεδόνων προμαχούντες Αθηναίοι


Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018 και αφορούσε το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Μακεδονίας. Οι μήνες πέρασαν, ο κίνδυνος όχι
Στο σημείο αυτό, οφείλω να εκφράσω μια άποψη με την οποία ξέρω πως οι περισσότεροι θα διαφωνήσουν από φθόνο· ωστόσο, αφού τη θεωρώ σωστή, δεν θα την αποσιωπήσω. Αν οι Αθηναίοι, από φόβο μπροστά στον εισβολέα που πλησίαζε, εγκατέλειπαν την πόλη τους ή αποφάσιζαν να υποταχτούν στους Πέρσες, αυτοί δεν θα έβρισκαν καμιά αντίσταση στη θάλασσα· και με την απουσία του ελληνικού στόλου είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πώς θα εξελίσσονταν τα γεγονότα στην ξηρά. [...] Σίγουρα, δεν είναι άδικο να πει κανείς ότι οι Αθηναίοι έσωσαν την Ελλάδα. Η στάση τους ήταν αποφασιστική: Οποια επιλογή έκαναν, αυτή θα υπερίσχυε. Επιπλέον, όταν πήραν την απόφαση ότι η Ελλάδα έπρεπε να επιζήσει και να διατηρήσει την ελευθερία της, ώθησαν στη μάχη κι άλλα ελληνικά κράτη, που δεν είχαν υποταχτεί ακόμα. Πράγματι, ήταν οι Αθηναίοι αυτοί που μετά τους θεούς απώθησαν τον Πέρση βασιλιά».
Ηροδότου «Ιστορία 7, Πολύμνια», 139, σ.σ. 175-177, εκδόσεις Κάκτος, Αθήνα 1992.

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για την Μακεδονία μας!


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Τα αίτια της παρακμής και η ευθύνη των πολιτών

Από τον Παναγιώτη Χ. Δούμα*

Όποιος είχε τη διάθεση, τον χρόνο, την υπομονή και την αντοχή να παρακολουθήσει τη διήμερη διαδικασία που οδήγησε στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να απογοητεύθηκε. Η παρέλαση αυτή του συνόλου του ανώτατου πολιτικού προσωπικού της χώρας κατέδειξε ουσιαστικά τα αίτια που βρισκόμαστε σ’ αυτήν την κατάσταση.

Η ηθική, πνευματική και κατ’ επέκτασιν πολιτική κατάπτωση της ελίτ του πολιτικού κόσμου μας σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώθηκε σταδιακά από την εποχή που οι ίδιοι οι ηγέτες αυτής της ελίτ παρέκαμψαν τους στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς και ήθους.

Βομβάρδισαν τον κόσμο με χημικά!



Μόλις το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ανέξειδε τον εντυπωσιακό όγκο και παλμό του, το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή. Η Αστυνομία βομβάρδισε τον κόσμο με χημικά «για τον φόβο των χρυσαυγιτών», κατέστειλε τη βούληση των συγκεντρωμένων, έστειλε ηλικιωμένους ανθρώπους στα νοσοκομεία. Το Μέγαρο Μαξίμου ανέχτηκε την αστυνομική αθλιότητα. Ούτε μία συγγνώμη για την κατακραυγή

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ

Το συλλαλητήριο σήμερα στέλνει ηχηρό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας. Οι Ελληνες διαμαρτύρονται και διαχωρίζουν τη θέση τους από εκείνους που προωθούν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, επειδή πράττουν το αυτονόητο: Δεν παραδίδονται.
Για τον Ελληνισμό είναι αδιανόητο να υποχωρείς σε μια αναμέτρηση είτε με ισχυρότερο είτε με πιο ανίσχυρο αντίπαλο, χωρίς να τιμήσεις το αίμα των προγόνων που χύθηκε ώστε να εξασφαλιστεί η ελευθερία των επόμενων γενεών και να ποτιστεί το δέντρο της εθνικής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας. Δεν ήταν εθνική ιδεολογία ο ενδοτισμός και η προδοσία, και δεν είναι ούτε σήμερα, παρά τη συστηματική προπαγάνδισή τους από τα μέσα παραγωγής εντυπώσεων και τις κούφιες δημοκοπίες των πολιτικάντηδων.

Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία 2ον


Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία


Από κάθε γωνιά της Ελλάδας δίνουν το «παρών» σήμερα στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες διαδηλωτές