ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ -- Σε κάθε «Πορθητή» έπρεπε να απαντά ένας «Τουρκοφάγος». Αντ’ αυτού απαντά ο Ζαν Κλoντ

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Τα ελληνικά σύνορα δεν είναι σύνορα της Ευρώπης, αλλά σύνορα της Ελλάδας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, που πολλοί, λόγω ιστορικού και γεωγραφικού αναλφαβητισμού, ταυτίζουν εσφαλμένα με την Ευρώπη, δεν είναι ένα κράτος για να έχει σύνορα και δεν έχει και δικό της στρατό για να υπερασπιστεί αυτά τα υποτιθέμενα σύνορα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια οικονομική -ουσιαστικά- συνεργασία μεταξύ κρατών.

Ως εκ τούτου, τα ελληνικά συμφέροντα και σύνορα, το ελληνικό κράτος, τα υπερασπίζονται ο Ελληνικός Στρατός και οι σύμμαχοι που μπορεί να έχει, οι οποίοι δεν είναι απαραιτήτως τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Με όλη την προπαγάνδα που έχει φάει ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια, ότι η Ευρώπη, η Ε.Ε., δηλαδή, είναι πατρίδα του, έχει ξεχάσει ότι πατρίδα του είναι πρώτα από όλα η Ελλάδα.

Οικουμενισμός= τό μυστήριο της ανομίας (11ον) μέρος


ΘΕΟΤΟΚΑΡΙΟΝ -- Orthodox Hymns


Αύτη γαρ η των Αγίων Αγία, η ακηλίδωτος του Λόγου Παστάς, το παρθενικόν απάνθισμα, η Κιβωτός του Αγιάσματος, το Όρος το άγιον, η θεοχώρητος Σκηνή, η ακατάφλεκτος Βάτος, το πυρίμορφον Άρμα του Θεού, η Περιστερά η αμόλυντος, το ευρύχωρον του Λόγου Χωρίον, η θεόφωτος Νεφέλη, η πεποικιλμένη Βασίλισσα, η εκ σπέρματος Δαβίδ καταγομένη, τω του Δαβίδ Κτίστη και Θεώ τετήρετο εις εαυτού κατοίκησιν. 

Άγιος Ταράσιος

Πηγή: https://xristianorthodoxipisti.blogspot.com/


Τη ΚΒ΄ (22α) Ιουνίου, μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος ΕΥΣΕΒΙΟΥ Επισκόπου Σαμοσάτων.

O Συναξαριστής της ημέρας.
Σάββατο, 22  Ιουνίου 2019
                                                                                                                
Ευσέβιος ο Μάρτυς ήκμασε κατά τους χρόνους του βασιλέως Κωνσταντίου, υιού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, εν έτει τλη΄ (338), εχρημάτισε δε ζηλωτής διάπυρος της Ορθοδόξου πίστεως και με πολλήν ανδρείαν ψυχής και καταφρόνησιν των παρόντων κατεγίνετο δια την πρόοδον της ευσεβείας και Ορθοδοξίας, καίτοι ο βασιλεύς Κωνστάντιος ήτο εναντίος, ως άλλος ουδείς, Αρειανιστής ων.

Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής -- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Διοργάνωση Ημερίδας με Θέμα:
«Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
Η Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών, ο Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και ο Ελληνορθόδοξος Σύνδεσμος Ζωοδόχος Πηγή συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ὠρες 09:00 – 13:30 στην Αίθουσα Crystal του Ξενοδοχείου PORTO PALACE, 26ης Οκτωβρίου 65, στη Θεσσαλονίκη. (Ο.Α.Σ.Θ. γραμμή 31-στάση ΣΦΑΓΕΙΑ)

Ταις των Αγίων Σου πρεσβείαις… -- του αειμνήστου Σεργίου Σάκκου, Ομ. Καθ. Α.Π.Θ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, κατανοώντας την ανάγκη μας για στηριγμό και συνεπικουρία στην καθημερινή ζωή, μας προσφέρει πλούτο πολύτιμο και δωρεά μυριάκριβη τους αγίους της πίστεως. Είναι οι μεγάλοι μας αδελφοί, που προπορεύθηκαν και έτρεξαν πριν από μας το δρόμο. Στεφανωμένοι τώρα και ένδοξοι στη θριαμβεύουσα Εκκλησία, υμνούν και ευχαριστούν τον άγιο Θεό και συγχρόνως δεν παύουν να νοιάζονται και να προσεύχονται για μας, τα μέλη τής στρατευομένης. Είναι οι άγιοι οι ευλογημένοι συνεργοί του Θεού και δικοί μας πρεσβευτές προς Αυτόν. Ο πανάγαθος και παντοδύναμος Θεός, που δημιούργησε τα σύμπαντα με τον πανσθενουργό λόγο του, για τη δημιουργία της καινής κτίσεως, της Εκκλησίας, ζήτησε και πήρε συνεργάτες. Είναι όλοι οι προφήτες και οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης, οι απόστολοι και οι άγιοι της Καινής Διαθήκης, οι πατέρες, οι διδάσκαλοι και οι ποιμένες της Εκκλησίας, οι μάρτυρες, οι όσιοι, οι ομολογητές.

Ὁ συγκρητισμός.

«Ἡ λέξη συγκρητισμὸς ἀναφέρεται ἀπὸ τὸν Πλούταρχο καὶ λέγεται ὅτι ἀποδίδεται στὴν ἕνωση τῶν Κρητῶν, παρὰ τὶς διαφορές, μπροστά σέ ἕνα κίνδυνο. Ὁ ὅρος συγκρητισμὸς προσέλαβε ἀπὸ τὸν ΙΘ΄ αἰώνα καὶ θρησκευτικὴ σημασία καὶ μὲ τὸν ὅρο αὐτὸ ἐννοεῖται ἡ ἀνάμειξη μερικῶν θρησκευτικῶν ἰδεολογικῶν ἀπόψεων, καὶ τρόπου ζωῆς. Σήμερα ἡ λέξη συγκρητισμὸς ἀποδίδεται καὶ μὲ πολλοὺς ἄλλους ὅρους, ὅπως τὴν μετανεωτερικότητα ἢ μεταμοντερνισμό, τὸν οἰκουμενισμό, τὴν νέα ἐποχή, τὴν ὁλιστικὴ θεωρία, τὴν πολιτισμικὴ παγκοσμιοποίηση, τὴν νέα τάξη πραγμάτων κ.λ.π. Ἀναλύοντας περισσότερο τὸν ὅρο συγκρητισμό, μὲ τὰ σύγχρονα δεδομένα, μποροῦμε νὰ ποῦμε ὅτι μὲ τὸν ὅρο αὐτὸν ἐννοεῖται ἡ προσπάθεια νὰ ἐντοπίζουμε τὰ κοινὰ σημεῖα μεταξύ τῶν διαφόρων Χριστιανικῶν ὁμολογιῶν καὶ τῶν διαφόρων θρησκειῶν καὶ νὰ παραθεωροῦμε τὶς διαφορὲς μεταξύ τῶν ὁμολογιῶν καὶ θρησκειῶν. Οἱ συγκρητιστὲς βλέπουν τὰ κοινὰ σημεῖα, τὰ ὁποῖα ὑπάρχουν οὕτως ἢ ἄλλως σὲ ὅλες τὶς θρησκεῖες καὶ δὲν βλέπουν τὶς θεολογικὲς διαφορὲς» (Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ἱερόθεος).

Προκλήσεις -- του αειμνήστου Ιωάννου Κορναράκη Καθηγητού Πανεπ. Αθηνών

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Στο φύλλο της εφημερίδος σας, της 3ης του τρ. Μηνός Φεβρουαρίου, διάβασα μια πολύ σημαντική είδηση, η οποία ενημερώνει τους αναγνώστες σας, ότι η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, έχει ήδη διοργανώσει σειρά εισηγήσεων ακαδημαϊκού επιπέδου με το καυτό θέμα «Κράτος και Εκκλησία». Προστίθεται δε ότι: «Η εξέτασις του επικαίρου αυτού θέματος αποβλέπει, όχι απλώς να απαλλαγεί η Πολιτεία από την Εκκλησία, αλλά και να μη παραδοθεί η Εκκλησία στα πλέον συντηρητικά και φονταμενταλιστικά στοιχεία»! Ενδιαφέρεται λοιπόν η Ι. Μητρόπολη Δημητριάδος «να απαλλαγεί η Πολιτεία από την Εκκλησία»(!!!) και προσφέρεται να βοηθήσει η εν λόγω Ιερά Μητρόπολη, με τις προγραμματισμένες εισηγήσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών. Συγχρόνως, όμως, δεν θέλει, η ίδια Μητρόπολη, η τυχόν εγκαταλειφθείσα πλέον από την Πολιτεία Εκκλησία, να πέσει στα χέρια φονταμενταλιστικών στοιχείων.

Γίναμε μάρτυρες μιας παρεξηγήσεως σε μία συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

Την άποψη του για το πως είδε την πρόταση της Πολιτείας να διευθετήσει την μισθοδοσία του κλήρου, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Ένα θέμα που ταλάνισε και δίχασε την Ελληνική κοινωνία λόγω των άστοχων χειρισμών του Αρχιεπισκόπου.
Στην εκκλησιαστική περιουσία, στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, αλλά και στη μισθοδοσία του Κλήρου αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Τόμπρου με τίτλο «Ο Μοναχισμός και το νεοσύστατο Ελληνικό Κράτος».

Δεύτε λαοί -- Orthodox Hymns